• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğan takıları

Geri ödemesi derken? Evlenen çifte yardım olarak takıyoruz biz o altınları. Düğüne kim davet edilip gittiyse o takar tabi ki. Mesela annemin arkadaşı benim nikahıma katıldı altın hediye etti, ben şimdi onun kızına götürmeyeceğim çünkü tanımıyorum kızını, davet de edilmeyeceğim nasıl götüreyim. Annem takacak. Annemin davetlisi olarak geldi zaten. Ama kendi davet ettiğim arkadaşlarıma ben götürüyorum tabi ki.

Daha evlenmeden takılmamış takının geri ödemesini mi tartışıolar🙈 Daha neler duyacağız ya Rabbim🤪

Bilgim yok ama mantık yürütüyorum. Eğer benim düğünümde kuzenim bana altın takarsa kuzenimin düğününde de ben ona altın takarım.Niye kayın ailem taksın ki,ne alaka yani. ( Bu arada bende takı içten geldiği için takılır,ben karşılıklı olması gerektiğine katılmıyorum ama soruya istinaden cevapladım)

Anlamadım. Atıyorum kuzenin sana cumhuriyet taktı altınlar da sende kaldı. Sonra kuzen evleniyor, ona kim takar diye mi soruyorsun?
Kuzenin size taktıysa maddi durumunuz müsaitse siz kendiniz takmalısınız ona tabi ki. Siz ailenizden ayrı bir ev oldunuz sonuçta. Fakat durumunuz müsait değilse, sizin takacağınızı da aile alabilir tabi.

Arkadaşlarınızın takmış olduklarını,yeri ve sırası gelince siz verirsiniz.

ailelerin taktığını da öncelikle aileler takip eder,çünkü evveliyatı bilemezsiniz.eğer kayın aile karşılığı vermiyorsa diğer tarafa,size düşer diye düşünüyorum.her şey karşılıklıdır bir nevi, size bir adım gelene,siz de aynı karşılığı verirsiniz.

size iyi dileklerde bulunup evlilik hayatına iyi bir başlangıç yapmanız için birisi size jestte bulunuyorsa,aynısını yapmak size de düşer.

Daha evlenmeden takılmamış takının geri ödemesini mi tartışıolar🙈 Daha neler duyacağız ya Rabbim🤪

Bilgim yok ama mantık yürütüyorum. Eğer benim düğünümde kuzenim bana altın takarsa kuzenimin düğününde de ben ona altın takarım.Niye kayın ailem taksın ki,ne alaka yani. ( Bu arada bende takı içten geldiği için takılır,ben karşılıklı olması gerektiğine katılmıyorum ama soruya istinaden cevapladım)
Kuzenınınkını kayınbaban degıl kendı anne baban takacak zaten. Ayrıca kuzenın anne babasıda takacagı ıcın bır aıleden ıkı kısı takmıs olacak sende takacaksn. Bu sekılde esınde kendı akrabalarına bunu yapar

Ornegin ,amcamin oglu evlendi ,babam takti,ben cocuktum,
Ben evlendim,amcamda kuzende takti, bende kuzenin cocuklarina takicam ,babalar sirayi savdii ;)

Ben evlendim,amcamda kuzende takti, bende kuzenin cocuklarina takicam ,babalar sirayi savdii :KK66:
[/QUOTE]
Yani altını alan takar

Ben evlendim,amcamda kuzende takti, bende kuzenin cocuklarina takicam ,babalar sirayi savdii :KK66:
Yani altını alan takar
[/QUOTE]

Altınları mı istiyorlar? Kimin getirdiğine göre değişir. Daha açık anlatsanız.

Altınlar evlenen çifte veriliyorsa

Düğünde takı taktığında onun ödemesi geri kim öder kv kayın babamı
Yoksa gelinle damat mı

Sözlümle aileler arasında sorun oldu bu konu
daha ortada düğün de yok takı da yok bu mu sorun oldu :işsiz: bu kadar detaylı planı programı mı yapılıyo bunun ya?

Bizim buralarda takıyı kim alırsa, o takar. Kuzenim bana altın taktı diyelim, evlenirken tatlıları yeni evli olarak ben aldıysam kuzene ben takarım.

Altınları istiyorlarsa sakın çıkarıp hepsini verme. Erkek tarafı için konuşmayacağım ama senin amcanın taktığı takı da kaynataya geçmesin, geçmemeli.

Altınlar evlenen çifte veriliyorsa

Düğünde takı taktığında onun ödemesi geri kim öder kv kayın babamı
Yoksa gelinle damat mı

Sözlümle aileler arasında sorun oldu bu konu
Altınları madem anne baba almıyor size takılıyor bizde onlara takılacak zaman takmayız siz takın diyorlar demi 😊 onlara diyin ki gelen kişilerin oğlu kızı mı takıyor takıları düğünde geline damada net kapak gibi cevap 😄
Adet şudur geline damada büyükler altın takar, onların düğünde de gelinin damadın ailesi onlara götürür o altından "sağolun siz de benim çocuklarıma bundan getirmiştiniz bu da benden sizin çocuklarınıza" demektir bu. Senin vardığın aile cimri galiba hesap kitap peşinde.

Bizim buralarda takıyı kim alırsa, o takar. Kuzenim bana altın taktı diyelim, evlenirken tatlıları yeni evli olarak ben aldıysam kuzene ben takarım.
Kuzene kuzen götürür de amca teyze vs nin taktığına karşılık kuzene anne babanız götürmez mi? İki farklı aile olunuyor sonuçta. Altınları kimin aldığından çok üst soy yan soy olayı dikkate alınıyor gibi sanki. Bizde her durumda altınlar çiftindir.

Back
X