Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
EvetAnlamadım. Atıyorum kuzenin sana cumhuriyet taktı altınlar da sende kaldı. Sonra kuzen evleniyor, ona kim takar diye mi soruyorsun?
Kuzenin size taktıysa maddi durumunuz müsaitse siz kendiniz takmalısınız ona tabi ki. Siz ailenizden ayrı bir ev oldunuz sonuçta. Fakat durumunuz müsait değilse, sizin takacağınızı da aile alabilir tabi.Anlamadım. Atıyorum kuzenin sana cumhuriyet taktı altınlar da sende kaldı. Sonra kuzen evleniyor, ona kim takar diye mi soruyorsun?
Kuzenınınkını kayınbaban degıl kendı anne baban takacak zaten. Ayrıca kuzenın anne babasıda takacagı ıcın bır aıleden ıkı kısı takmıs olacak sende takacaksn. Bu sekılde esınde kendı akrabalarına bunu yaparDaha evlenmeden takılmamış takının geri ödemesini mi tartışıolarDaha neler duyacağız ya Rabbim
Bilgim yok ama mantık yürütüyorum. Eğer benim düğünümde kuzenim bana altın takarsa kuzenimin düğününde de ben ona altın takarım.Niye kayın ailem taksın ki,ne alaka yani. ( Bu arada bende takı içten geldiği için takılır,ben karşılıklı olması gerektiğine katılmıyorum ama soruya istinaden cevapladım)
Aile öder siz değilAltınlar evlenen çifte veriliyorsa
Düğünde takı taktığında onun ödemesi geri kim öder kv kayın babamı
Yoksa gelinle damat mı
Sözlümle aileler arasında sorun oldu bu konu
Yani altını alan takarOrnegin ,amcamin oglu evlendi ,babam takti,ben cocuktum,
Ben evlendim,amcamda kuzende takti, bende kuzenin cocuklarina takicam ,babalar sirayi savdii![]()
daha ortada düğün de yok takı da yok bu mu sorun olduAltınlar evlenen çifte veriliyorsa
Yoksa gelinle damat mı
Altınları madem anne baba almıyor size takılıyor bizde onlara takılacak zaman takmayız siz takın diyorlar demiAltınlar evlenen çifte veriliyorsa
Yoksa gelinle damat mı
Kuzene kuzen götürür de amca teyze vs nin taktığına karşılık kuzene anne babanız götürmez mi? İki farklı aile olunuyor sonuçta. Altınları kimin aldığından çok üst soy yan soy olayı dikkate alınıyor gibi sanki. Bizde her durumda altınlar çiftindir.Bizim buralarda takıyı kim alırsa, o takar. Kuzenim bana altın taktı diyelim, evlenirken tatlıları yeni evli olarak ben aldıysam kuzene ben takarım.