- 1 Nisan 2019
- 14.036
- 38.576
- 598
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
AnkaraNişanlınızın ailesi nereli?
Olması gereken öyle ama bunu borç olarak algılıyolar çoğu kişiBen düğünde taktığım altınları evlenen çift kim ise onlara hediye olarak takıyorum. Yarın bir gün o da bana bunu geri getirecek diye değil.
Yani bizim ailede böyle...
80 yaşında halam var, hiç çocuğu yok, o da her düğüne altın takar 60 yıldır. Geri getirme gibi bir beklenti olmadan... Kendisinin evi bile yok... Maddi karşılık düşünmeden verir hediyesini yani...
Dolayısıyla düğünde takılan yeni evlenen çiftin olur. Kim ne yaptıysa (imkanı ve isteği doğrultusunda) ya da yapmadıysan bu düğün için aldıklarını kendi öder.
Diyeceğim o ki, imkanı olanın genç çifte "hediyesidir" bu taktığı şey (artık her ne ise) verdiği "BORÇ" değil.
Dış denetimli değil iç denetimli olursak, bu yanlış gelenek düzelebilir, yoksa böyle gelmiş diye böyle devam edilir gider...Olması gereken öyle ama bunu borç olarak algılıyolar çoğu kişi
Bu da ana babanın evladına taksitli bir katkısıdır benim bildiğim..Takilar kimde kaliyorsa o öder bizde. Gelin damada kaldiysa eger gelin damat öder. Obur türlü ana babaya da yazik degil mi bilemedim. Bizde böyle.
Ama anne baba da düğün yapiyor esya aliyor damatik aliyor. Sana bilezik aliyor. Kinani yapiyor evini 4 4 Lük düzüyor . Nerden baksan 40 50 borca giriyor ana baba. Sifir borcsuz düğünüm oldu. Simdi ben nasil derim ki takılar benim olsun siz ödeyin biraz haksızlık olmaz mi?Bu da ana babanın evladına taksitli bir katkısıdır benim bildiğim..![]()
Altınlar evlenen çifte veriliyorsa
Düğünde takı taktığında onun ödemesi geri kim öder kv kayın babamı
Yoksa gelinle damat mı
Sözlümle aileler arasında sorun oldu bu konu
Takılar katlanarak gelir mantıken. Mesela kayınpederin kuzeni sizin düğünde çeyrek taktı. Daha sonra kızının düğünü oldu hem kayınpedere hem size davetiye yolladı. Sizde iki ayrı hane olarak gider çeyreklerinizi takarsınız.Altınlar evlenen çifte veriliyorsa
Düğünde takı taktığında onun ödemesi geri kim öder kv kayın babamı
Yoksa gelinle damat mı
Sözlümle aileler arasında sorun oldu bu konu
Ama anne baba da düğün yapiyor esya aliyor damatik aliyor. Sana bilezik aliyor. Kinani yapiyor evini 4 4 Lük düzüyor . Nerden baksan 40 50 borca giriyor ana baba. Sifir borcsuz düğünüm oldu. Simdi ben nasil derim ki takılar benim olsun siz ödeyin biraz haksızlık olmaz mi?