Nişanlımın ailede herkese sözü geçer. O istese olur. Ama kendi bana sorup, danışmadan bu kararı almış. Üstelik ortak arkadaşımıza söylemiş. Bende ondan öğrendim. Düğün, kına gecesi yerleri aylar önceden ayarlandı.Ben şunu anlamıyorum. İkinizde yetişkin insanlarsınız. kendi düğününüzle ilgili kararları ikiniz alamıyor musunuz? İlla ailenizin ailesine bir şeyler söylemesi mi gerekiyor? Nişanlınız ertelenecek demiş bir de. Demiş derken? Neden mişli geçmiş zaman. Siz bunu başka birinden mi duydunuz? İkiniz bu konuda hiç konuşmadınız mı?
Yer falan ayarlandı mı? Ücretler ödendi mi? Nişanlınız ananesi ile çok mu yakındı?
Ölüme tabi ki saygı duyulsun, ama bende burda eşek başı değilim ki benim kararımı da alması gerekmez miydi ?E herkes evine geri dönecek düğün zamanı tekrar gelecekler. Hayat bu ne zaman ne olacağı belli olmaz. Düğün ertelenmezse de çok ayıp olur zaten. Yaşlı diye ölüme saygı duyulmasın mı?
Nişanlımın ailede herkese sözü geçer. O istese olur. Ama kendi bana sorup, danışmadan bu kararı almış. Üstelik ortak arkadaşımıza söylemiş. Bende ondan öğrendim. Düğün, kına gecesi yerleri aylar önceden ayarlandı.
Depresif moddayım şuan. Kalabalıkmış ne yazıyor, ne arıyor.
İletişimimiz çok güçlüdür. Ama bu durum olunca demek ki güçlü değil diye düşündüm.Nasil bir iletisiminiz var ?
Sen neden kendi dügünün ertelenecegini baskasindan duyuyorsun.
Umarim ilerki evlilik hayatinizdada kararlari tek basina almaz, her ne olursa olsun yaptigi terbiyesizlik.
HanAnneannesi ölmüş tabikide düğün yapmayacak..
Bencillik yapıyorsunuz..
Hanım efendi arkadaşımdan duydum. En azından ikimizin kararı gibi gösterirdim. Benimde aileme yüzüm eğilmezdi.
Düzeltme : Ortak arkadaştan mı duydunuz? İşin rengi değişti.
Ama en azından beni arayıp, böyle bir karar aldık haberin olsun demesi gerekirdi. Arkadaşımdan öğrenmezdim.akrabalarınız da düğüne bir hafta önceden neden geliyor onu anlamadım.
sonuçta bu duruma cenaze evi karar verir. bu durumda karşı tarafın isteğine uymanız gerekir. kaldı ki bu sıradan bir durum değil.
Demesi kolay değil tabiki. Ama vefat eden kişi anne değil anneannesi. Ve yıllardır görüşmezler. En azından bana söylemesi gerekmez miydi ?Empati kurman lazim.
Degil 100 200 yasinda olsada annem, olumu heran beklensede. Benim canimdan bir parca ugruna dunya yakabilecegim biricik annem vefat edecek ben dugunmu dusunurum hic?
Esim olacak kisi ima bile etse davetliler geldi dugun olsun gibisine birdaha yuzune bakmam. Git kendinkendine yap dugununu derim. Benim acim derinken dugunmu dusunurum.
Tabi karsi tarafa (bu durumda size) demesi kolay geliyorn herkez burada dugun yapilabilirdi nasilsa olecekti vs. Gibi..
Bence sakin demeyin ima bile etmeyin.
Bir once yorumum arkasindayim ama ortak arkadsinizla konusmaya fitsat buluyorda seninle konusmayami firsar bulamiyor?Nişanlımın ailede herkese sözü geçer. O istese olur. Ama kendi bana sorup, danışmadan bu kararı almış. Üstelik ortak arkadaşımıza söylemiş. Bende ondan öğrendim. Düğün, kına gecesi yerleri aylar önceden ayarlandı.
Depresif moddayım şuan. Kalabalıkmış ne yazıyor, ne arıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?