Düğün erteleme

Tatlici35

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2016
566
1.112
113
İyi akşamlar, sevgili Kk hanımları..
Direkt konuma giriş yapmak istiyorum. Düğünüme 5 gün kala nişanlımın anneannesi vefat etti. Zaten hastaydı, doktorlar ümit vermemişti yaşından dolayı kendisi 100 yaşında vefat etti.
Bizim de memleketten gelenlerimiz var. Ayriyeten aynı şehirde yaşadığımız akrabalarımızında evleri dolu, misafirler düğün için geldi.
Ama gelin görün ki nişanlım düğün ertelenecek demiş. Bizden taraf herkes, düğün olabilirdi gözüyle bakıyor.
Ama karşı taraflada karşı karşıya gelip bir şey konuşamadık. Şehir dışındalar taziyeleri anneannesinin yaşadığı şehirde kabul ediyorlar. Bu durumda ailem nasıl bir yol izleyebilir.

Ben şunu anlamıyorum. İkinizde yetişkin insanlarsınız. kendi düğününüzle ilgili kararları ikiniz alamıyor musunuz? İlla ailenizin ailesine bir şeyler söylemesi mi gerekiyor? Nişanlınız ertelenecek demiş bir de. Demiş derken? Neden mişli geçmiş zaman. Siz bunu başka birinden mi duydunuz? İkiniz bu konuda hiç konuşmadınız mı?
Yer falan ayarlandı mı? Ücretler ödendi mi? Nişanlınız ananesi ile çok mu yakındı?

Nişanlımın ailede herkese sözü geçer. O istese olur. Ama kendi bana sorup, danışmadan bu kararı almış. Üstelik ortak arkadaşımıza söylemiş. Bende ondan öğrendim. Düğün, kına gecesi yerleri aylar önceden ayarlandı.
Depresif moddayım şuan. Kalabalıkmış ne yazıyor, ne arıyor.

E herkes evine geri dönecek düğün zamanı tekrar gelecekler. Hayat bu ne zaman ne olacağı belli olmaz. Düğün ertelenmezse de çok ayıp olur zaten. Yaşlı diye ölüme saygı duyulmasın mı?
Ölüme tabi ki saygı duyulsun, ama bende burda eşek başı değilim ki benim kararımı da alması gerekmez miydi ?

Yani tabi acısına da verilebilir ama şu noktada yaptığı büyük terbiyesizlik bence. Evliliğinizde işine gelmediği zaman bütün kararları tek başına alcak ve size söyleme zahmetine bile girmeycek mi yani? Tabi şu anda arıza çıkarırsanız günün sonunda sizi suçlu çıkarırlar ama sizin yerinizde olsam ben bu evililiği erteleme fikrine sıcak bakarım. Ve şu saçma tavrının bir karakter sorunu mu yoksa üzüntüden kaynaklı geçici bir delilik olup olmadığından emin olmadan da evlenemem. Çok ayıp çünkü. Hem size hem de ailenize.

Üzüntüden kaynaklı olacağını sanmıyorum. Çünkü yıllardır görüşmezler. Araları da iyi değildir. Yorumunuz için teşekkür ederim ışık tuttunuz. Dediğinizi bende ince eleyip, düşüneceğim.

Nasil yani size soylemeden dugunuzu ertelemis ve siz bunu ortak arkadasinizdan mi duyuyorsunuz? Insan boyle bir konuyu konusmak icin 5 dk vakit bulamaz mi? Arkadasa söyleyeceğine size soyleseydi ya.
Tamamen sacmalik, arayin konusun, sanki siz dugun sahibi degil de misafirsiniz, dugunun ertelendigini baskasindan duyuyorsunuz.

Nasil bir iletisiminiz var ?
Sen neden kendi dügünün ertelenecegini baskasindan duyuyorsun.
Umarim ilerki evlilik hayatinizdada kararlari tek basina almaz, her ne olursa olsun yaptigi terbiyesizlik.
İletişimimiz çok güçlüdür. Ama bu durum olunca demek ki güçlü değil diye düşündüm.

Han

Empati kurman lazim.
Degil 100 200 yasinda olsada annem, olumu heran beklensede. Benim canimdan bir parca ugruna dunya yakabilecegim biricik annem vefat edecek ben dugunmu dusunurum hic?
Esim olacak kisi ima bile etse davetliler geldi dugun olsun gibisine birdaha yuzune bakmam. Git kendinkendine yap dugununu derim. Benim acim derinken dugunmu dusunurum.
Tabi karsi tarafa (bu durumda size) demesi kolay geliyorn herkez burada dugun yapilabilirdi nasilsa olecekti vs. Gibi..

Bence sakin demeyin ima bile etmeyin.

akrabalarınız da düğüne bir hafta önceden neden geliyor onu anlamadım.
sonuçta bu duruma cenaze evi karar verir. bu durumda karşı tarafın isteğine uymanız gerekir. kaldı ki bu sıradan bir durum değil.
Ama en azından beni arayıp, böyle bir karar aldık haberin olsun demesi gerekirdi. Arkadaşımdan öğrenmezdim.

Demesi kolay değil tabiki. Ama vefat eden kişi anne değil anneannesi. Ve yıllardır görüşmezler. En azından bana söylemesi gerekmez miydi ?

Canim nisanlinin yaptigi cidden saygisizlik.tamam oluye tabi ki saygimiz var ama sonucta senin de bi ailen var.bunu arkadastan duymak ne demek.

Bak ben yurtdisinda yasiyorum.esimle tanistiktan bikac ay sonra babasi vefat etti.biz o zaman nisanli sozlu vs hicbisey degildik ve ben turkiye de yasiyordum.babasinin oldugunu baskasindan da duyabilirdim ama bana ilk soyleyen esimdi.cenaze turkiyeye geldi herseyden haberim vardi.o acisinin arasinda ben aklina bile gelmeyebilirdim ki esim baba asigi bi insandir.baba dense gozleri dolar hala kac yil oldu oleli.

Senin durumun cok daha farkli.seni uzmek istemem ama nisanlin sana deger vermiyo.yillarca gorusmedigi bi anneanne icin tamam dugun ertelenebilir anlarim ama en azindan sizin fikriniz de alinmaliydi.ayrica sen tek basina degilsin bi ailen esin dostun var.arayip sormamak ne demek.bu nisanliyi iyi bi silkelemek lazim..

Bir once yorumum arkasindayim ama ortak arkadsinizla konusmaya fitsat buluyorda seninle konusmayami firsar bulamiyor?
Erteleyebilir tabiiki ama iste bak tatlici düğünümuz oalcakti ama annem vefat etti seninde anlayisina siginarak dugunu erteleyelim diyorum ne dersin? Diyebilirdi....
Herseyin yolu yordami var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…