Düğün erteleme

Demesi kolay değil tabiki. Ama vefat eden kişi anne değil anneannesi. Ve yıllardır görüşmezler. En azından bana söylemesi gerekmez miydi ?
Canim. Bu ilk yorumum. Arkadasindan ogrendigini daha sonra yorumdan okudum. Ve tekrar yorum yaptım.
Annesi degil anneannesi ise yapilabilirde yapilmayabilirde. Bilemiyorum.
Tamam belki ertelenebilir ama oyle 1 yil sonraya degil ornegin. 40 i cikana kadar ertelense yeter.
Annesi ile karıştırdım afedersin.

annesi değil anneannesi

Beni anlayan birileri olduğuna çok sevindim. Sizin her dediğinize katılıyorum. Şuan arafta kaldım zaten. Erteleme mi olsun yoksa direkt iptali mi olsun bilemedim.

Tabiki işin ucunda ölüm varsa hersey ertelenebilir olması gerekende bu. Ama nişanlınızın tavrı çok kırıcı. Kötü gününde bile yanında olmanıza izin vermiyor kendi başına kararlar alıyor. Bence bu sizin onu gerçekten iyi tanımanız bir şans olmuş. Böyle bir kararı size sormadan almayı bırak bir de başkalarından duymanız çok acı.

Ananesi annesi değil

İşte beni düşünmeye sevk eden nokta da tam dediğiniz şeyler. Bakalım hayırlısı neyse o olsun.

Ama en azından beni arayıp, böyle bir karar aldık haberin olsun demesi gerekirdi. Arkadaşımdan öğrenmezdim.
o konuda haklısın tabiki . ama bu sizin aranızdaki iletişimle ilgili. çok fazla konuşmuyorsunuz sanırım. ya da ne bilim. biraz resmisiniz galiba

Ölüm sonrası biaraya gelmediniz mi ?
Başkasına söylüyoda senin fikrini almadı mı ?

İnsan gibi geçip karşına durum ortada düğünü erteleyelim daha iyi olur dese

daha iyi olurdu
Nişanlım anneannesinin yaşadığı şehire gitti. Bir arada değiliz. Ortak arkadaşımız da baş sağlığı dilerken sormuş ne olacak şimdi diye oda ertelendi demiş.

Ya tamam zaten taziyenin 5.günü düğün falan yapılmaz ama niye bunu dıdısının dıdısından öğreniyorsunuz?
Öğrendin de aramadın mı bu nedir diye.
Ailen bassağlığı için aramadı mı, bir şey demediler mi?
Bugün mü vefat etti anane?

Düğün ertelemeleri gerekir zaten çünkü cenaze yakın birinin, yaşı hiç önemli değil. Ama çok da değil bir üç ay en fazla altı.
Burda asıl sorun bunu sizinle konuşmaması. Bunun kavgasını ederdim ben olsaydım.

Nişanlım anneannesinin yaşadığı şehire gitti. Bir arada değiliz. Ortak arkadaşımız da baş sağlığı dilerken sormuş ne olacak şimdi diye oda ertelendi demiş.

İyi de tatlın bu durumda herkes önce başsağlığı diler sonrada düğünü sorar.

Oyüzden önce seninle konuşması gerekirdi. Telefondada konuşabilirdiniz.

Arayıp hayırdır düğün iptalmş benim miye haberim yok dedin mi ?

Aramaz mıyım. Oraya gidene kadar ileyişim halindeydik. Ailemde baş sağlığı verdi. Bende aynı şekilde. Ama acıları varken düğün ne olacak diye sormak icap etmez diye ailem sormadı. Onlar dönünce konuşuruz dedik.

Az önce mesaj atığ düğün ertelendi mi ? diye sordum evet dedi. Zaten bende pek iyi değilim ona cevap verip kendimi yoracak gücü kendim de hissetmiyorum.

Beni anlayan birileri olduğuna çok sevindim. Sizin her dediğinize katılıyorum. Şuan arafta kaldım zaten. Erteleme mi olsun yoksa direkt iptali mi olsun bilemedim.

Bekle bakalim ne zaman aklina gelipte dugunun ertelendigini soyleme lutfunda buluncak.
Sana tamam anneannem cok gorusmezdim ama boyle bi durumda dugun yapamam elalem akrabalar ne der o nedenle ertelemek zorunda kaldik derse eger sen de evet o elalemden akrabalardan bende de mevcut dersin.o zaman belki seni dusurdugu durumun farkina varir.
Cidden cok uzuldum canim sen ve ailen icin.

Aynı durum bizde de yaşandı. Vefat eden Anneanne değil teyzeydi sadece. Damat daha bize söylemeden davetiyelerin dağıtımını durdurmuştu.

Belki de nişanlınız size kızmıştır bu teklifle gitmediğiniz için. Ölen kim olursa olsun aile içinde değerlidir 5 gün sonra düğün yapmak istemeyebilirler. Arkadaşınızdan öğrenmeniz çok yanlış olmuş ama ilk tepkiyi sizin vermeniz gerekirdi şu durumda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…