Canim. Bu ilk yorumum. Arkadasindan ogrendigini daha sonra yorumdan okudum. Ve tekrar yorum yaptım.Demesi kolay değil tabiki. Ama vefat eden kişi anne değil anneannesi. Ve yıllardır görüşmezler. En azından bana söylemesi gerekmez miydi ?
annesi değil anneannesiBir once yorumum arkasindayim ama ortak arkadsinizla konusmaya fitsat buluyorda seninle konusmayami firsar bulamiyor?
Erteleyebilir tabiiki ama iste bak tatlici düğünümuz oalcakti ama annem vefat etti seninde anlayisina siginarak dugunu erteleyelim diyorum ne dersin? Diyebilirdi....
Herseyin yolu yordami var.
Beni anlayan birileri olduğuna çok sevindim. Sizin her dediğinize katılıyorum. Şuan arafta kaldım zaten. Erteleme mi olsun yoksa direkt iptali mi olsun bilemedim.Canim nisanlinin yaptigi cidden saygisizlik.tamam oluye tabi ki saygimiz var ama sonucta senin de bi ailen var.bunu arkadastan duymak ne demek.
Bak ben yurtdisinda yasiyorum.esimle tanistiktan bikac ay sonra babasi vefat etti.biz o zaman nisanli sozlu vs hicbisey degildik ve ben turkiye de yasiyordum.babasinin oldugunu baskasindan da duyabilirdim ama bana ilk soyleyen esimdi.cenaze turkiyeye geldi herseyden haberim vardi.o acisinin arasinda ben aklina bile gelmeyebilirdim ki esim baba asigi bi insandir.baba dense gozleri dolar hala kac yil oldu oleli.
Senin durumun cok daha farkli.seni uzmek istemem ama nisanlin sana deger vermiyo.yillarca gorusmedigi bi anneanne icin tamam dugun ertelenebilir anlarim ama en azindan sizin fikriniz de alinmaliydi.ayrica sen tek basina degilsin bi ailen esin dostun var.arayip sormamak ne demek.bu nisanliyi iyi bi silkelemek lazim..
Empati kurman lazim.
Degil 100 200 yasinda olsada annem, olumu heran beklensede. Benim canimdan bir parca ugruna dunya yakabilecegim biricik annem vefat edecek ben dugunmu dusunurum hic?
Esim olacak kisi ima bile etse davetliler geldi dugun olsun gibisine birdaha yuzune bakmam. Git kendinkendine yap dugununu derim. Benim acim derinken dugunmu dusunurum.
Tabi karsi tarafa (bu durumda size) demesi kolay geliyorn herkez burada dugun yapilabilirdi nasilsa olecekti vs. Gibi..
Bence sakin demeyin ima bile etmeyin.
İşte beni düşünmeye sevk eden nokta da tam dediğiniz şeyler. Bakalım hayırlısı neyse o olsun.Tabiki işin ucunda ölüm varsa hersey ertelenebilir olması gerekende bu. Ama nişanlınızın tavrı çok kırıcı. Kötü gününde bile yanında olmanıza izin vermiyor kendi başına kararlar alıyor. Bence bu sizin onu gerçekten iyi tanımanız bir şans olmuş. Böyle bir kararı size sormadan almayı bırak bir de başkalarından duymanız çok acı.
o konuda haklısın tabiki . ama bu sizin aranızdaki iletişimle ilgili. çok fazla konuşmuyorsunuz sanırım. ya da ne bilim. biraz resmisiniz galibaAma en azından beni arayıp, böyle bir karar aldık haberin olsun demesi gerekirdi. Arkadaşımdan öğrenmezdim.
Yes... sonradan fark ettim canim.annesi değil anneannesi
Nişanlım anneannesinin yaşadığı şehire gitti. Bir arada değiliz. Ortak arkadaşımız da baş sağlığı dilerken sormuş ne olacak şimdi diye oda ertelendi demiş.Ölüm sonrası biaraya gelmediniz mi ?
Başkasına söylüyoda senin fikrini almadı mı ?
İnsan gibi geçip karşına durum ortada düğünü erteleyelim daha iyi olur dese
daha iyi olurdu
Nişanlımın ailede herkese sözü geçer. O istese olur. Ama kendi bana sorup, danışmadan bu kararı almış. Üstelik ortak arkadaşımıza söylemiş. Bende ondan öğrendim. Düğün, kına gecesi yerleri aylar önceden ayarlandı.
Depresif moddayım şuan. Kalabalıkmış ne yazıyor, ne arıyor.
Çok sık konuşuruz. 4 senedir de birbirimizi tanır biliriz. Ama bende anlamadım bu olayıo konuda haklısın tabiki . ama bu sizin aranızdaki iletişimle ilgili. çok fazla konuşmuyorsunuz sanırım. ya da ne bilim. biraz resmisiniz galiba
Nişanlım anneannesinin yaşadığı şehire gitti. Bir arada değiliz. Ortak arkadaşımız da baş sağlığı dilerken sormuş ne olacak şimdi diye oda ertelendi demiş.
Aramaz mıyım. Oraya gidene kadar ileyişim halindeydik. Ailemde baş sağlığı verdi. Bende aynı şekilde. Ama acıları varken düğün ne olacak diye sormak icap etmez diye ailem sormadı. Onlar dönünce konuşuruz dedik.Ya tamam zaten taziyenin 5.günü düğün falan yapılmaz ama niye bunu dıdısının dıdısından öğreniyorsunuz?
Öğrendin de aramadın mı bu nedir diye.
Ailen bassağlığı için aramadı mı, bir şey demediler mi?
Bugün mü vefat etti anane?
Az önce mesaj atığ düğün ertelendi mi ? diye sordum evet dedi. Zaten bende pek iyi değilim ona cevap verip kendimi yoracak gücü kendim de hissetmiyorum.İyi de tatlın bu durumda herkes önce başsağlığı diler sonrada düğünü sorar.
Oyüzden önce seninle konuşması gerekirdi. Telefondada konuşabilirdiniz.
Arayıp hayırdır düğün iptalmş benim miye haberim yok dedin mi ?
Beni anlayan birileri olduğuna çok sevindim. Sizin her dediğinize katılıyorum. Şuan arafta kaldım zaten. Erteleme mi olsun yoksa direkt iptali mi olsun bilemedim.
Bekle bakalim ne zaman aklina gelipte dugunun ertelendigini soyleme lutfunda buluncak.Beni anlayan birileri olduğuna çok sevindim. Sizin her dediğinize katılıyorum. Şuan arafta kaldım zaten. Erteleme mi olsun yoksa direkt iptali mi olsun bilemedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?