Düğün erteleme

Ölüme tabi ki saygı duyulsun, ama bende burda eşek başı değilim ki benim kararımı da alması gerekmez miydi ?

Sizle iletişime geçmediğini ben nereden bilebilirim. Mantıken nişanlı insanlar sürekli irtibat halinde olur. Keşke atarını ona yapsaydın.

Çok uzak yerdeler, yaşadığımız yere. Onlarda gelmemizi istemediler. Gelince gideceğiz taziyeye.

Siz nisanlinizla hic konusmadiniz mi?
Yani dugun ne olacak diye degil de hayatim nasilsin iyimisin evdeki durum nedir annen nasil vs vs..
Aileniz bas sagligi icin dunurlerini aramadi mi?
Cenaze bugunmuydu ne zamandi?

Ortak arkadasinizla yuz yuze gorusmusler sanirim taziye evindeymisler,
oyle oturup konusuyorken arada dugun ertelendi iste demis,
ozellikle o arkadasla irtibatta da sizinle degil gibi algilamadim ben.
Ertelendi demesi de genelde toplumda yazilmamis ama belli kurallar vardir,
cenaze olunca otomatikmen dugun kina nisan soz kiz isteme vs vs ertelenir..
Kendi karar verdi de size soylemedi degil de,
zaten toplumsal yasanti boyle oldugu icin,
laf arasinda ertelendi iste mecbur demis gibi algiladim ben.

Az önce mesaj atığ düğün ertelendi mi ? diye sordum evet dedi. Zaten bende pek iyi değilim ona cevap verip kendimi yoracak gücü kendim de hissetmiyorum.

Haydaaa
Kendi kafasına göre erteliyo onu anladıkta sadece evet demek neyse ...

Eee sen nediyceksin şimdi evdekilere düğün ertelenmiş bende nezaman olur bilmiyorum davetiye gelirse gönderirim öi

Bilemiyorum ki beynim durdu. Belki sizin dediğiniz gibide olmuş olabilir.

Sizinle ilgili bu kadar önemli bir kararı Nasıl size danışmadan alır, üstelik bir de haber vermez. Her şeyde bir hayır vardır, belki ertelemesi sizin içinde iyi olmuştur.

Ama şöyle de olabilir mi acaba çünkü size sormadan ertelemesi bana garip geldi. Arkadaşınıza acaba ertelesek mi, ertelemesek ayıp mı olur diye danışmıştır, daha kesin bir karar vermediği içinde sizi üzmek istememiştir, arkadaşınız size yanlış aktarmıştır.

Yaa şöyle düşün. Onların tarafı düğünde hiç oynamayabilir. Yas fln durumları. Hem her nikahın bir tarihi vardır derler, belki de olması gereken zamana ertelenmiştir bu vesile ile. Vardır bir hayır ama taşkınlık yapmamanı öneririm. Çifte üzgün olduğunu belirtebilirsin hem cenaze için hem düğününüz ertelendiği için... Görüşüp görüşmemesi önemli değil anane atadır. Hayırlısı nasip olsun inşallah

Bende aradım. Ailemde aradı baş sağlığını ailedeki herkese verdik. Arkadaşım aramış baş sağlığı için sonra düğün ne olacak diye sorunca oda ertelendi demiş. Taziye evi kalabalık diye mesaj atıp düşüncesizlik etmek istemedim.

Bilemiyorum ki beynim durdu. Belki sizin dediğiniz gibide olmuş olabilir.
Kuvvetle muhtemel. Cenaze evinin psikolojisi çok farklı oluyor. Öleceğine kesin gözüyle bakılsa da sıkıntılı bir süreç yaşanıyor. Bence düğün iptalini falan düşünmek yerine sakinleşip konuşun nişalınızla.

Nedense anlamadigim cok sey var konuyla alakali. Yani ayni durumda sizin anneanneniz olsaydi 100 yasinda diye vurgular miydiniz merak ettim. Her olum acidir ve erkendir sevenleri icin. Ertelenmesinde sizi olaya dahil etmemesi, fikir almamasi problem.
Sonra kalabalikmis arayamiyor diyorsunuz, siz neden cenaze evinde degilsiniz? ve nisanliniza destek olmuyorsunuz.
Yine sizin acinizdan bakiyorum sizin bir yakininizin vefatinda destek olup, yaninizda olmasa KK hatunlari adami gomerdik burda.

Dediğinizi uygulayacağım, teşekkür ederim.

Doğru söze ne hacet. Doğru konuşmuşsunuz.

Ananesiyle görüşmüyomuş damat bey.
Ayrıca konu düğünün ertelenmesinden ziyade gelinin düğünün iptal olduğunu arkadaşımdan öğrenmesi.
Uzaktaymış cenaze ve istememişler

Bilmiyorum ki olabilir.

He şunuda belirteyim kendisi istemedi gelmemi.

Nişanlım istemedi. Kalabalık olduğu için götürmedi. Kadınlar ayrı, erkekler ayrı sen sıkılırsın orada dedi.

Çok ilginç geldi bana sen sıkılırsın falan demesi, kimse cenaze evine eğlenmeye gitmiyor zaten.Şimdi sonrasında da bunun için laf söz olabilir çünkü.

Hmmm valla bilemedim ki
Peki ne zamana ertelenmis 40gun mu 6 ay mi 1 yil mi..

Ben hala toplumsal yargi sebebiyle,
zaten sizinde bu dusuncede olacaginizi var sayaraktan,
arkadasinizla konusurken evet mecbur ertelendi kismet gibi gibi konustugunu dusunuyorum..
Ama ertelendi mi deyince siz, evet diye cvp vermesi de bir yandan kafa karistirici.

Bu arada aile yapilari nasildir?
Yani bazi ailelerde erkek tarafi daha baskin oluyor kulturleri dogrultusunda.
Yani dugun sahibi biziz diyip, dugun tarihini ve cesitli ayrintilari erkek tarafi belirleyebiliyor ve bunu kiz tarafina bildiriyor sadece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…