Düğün - Ev işleri

kardeşim geçen sene evlendi, düğün hazırlıkları, gelinlik, ev alınıp dayanıp döşenmesi hepsi 2 ay içinde gerçekleşti, acele etmeyin ama bakınmaya başlayın

SENİNKİLERİN BİRLİKTE OTURMA İSTEĞİ OLMASIN

son iki ayda hazırlanır yetişir her sey diye düşünüyorum. son zamanların adamıyım benim nişanlım da :) ben de biraz daha telaşlı bir yapım var. şubattan sonra inşallah halledersiniz.

Ev tutulmadan eşya bakma da alma da. En mantiklisi evden sonra eşya almak. Benim pek coktanidigim seninle ayni hataya düştü. Eve gore eşya kolay bulunuyor da eşyaya gore ev bulunmuyor. Aldiklari takim salinlarina büyük geleni mi ararsin. Gardrobu yatak odasina sigmayani mi... Bir ton dert.

Uzulme aycicegi benimde henuz birseyim yok bide benim dugun nisanda
Beterin beteri var uzulme

Bu eşya meselesi biraz abartılmıyor mu?

Hazirandaki düğün için ev tadilatına bile nisan sonunda başlamıştık biz. Beyaz eşyaları almak iki saat falan sürdü. Bir çok markanın benzer modeline baktık içimize sineni, bütçemize uyanı aldık geçtik. Mobilya bir iki gün uğraştırdı, seçmek zor oldu. Halı perde aynı şekilde bir gün içinde sipariş edildi. Bunların hepsinin eve aynı gün gelmesi ayarlandı oldu bitti. Gelinliğimi düğünden iki hafta önce seçtim, yurt dışından geldi. Ha bu arada ev tadilatı da dahil her şey krediyle yapıldı, üç sene paşa paşa o kredi ödendi.

tabi şimdiden evi tutup boşa kira ödemeye gerek yok ama belirlediğimiz şartlara uyan evleri araştırmak gerekiyor diye düşünüyorum . en azından beyaz eşya alınmalı ki bir yandan taksidi azalırdı
Boşa kira mecburen 1-2 ay için ödenecek. Çünkü evi görmeden eşyayı seçemiyorsunuz. Eşyaların hepsini alıp seçmek zaman alıyor. Ama en çok zaman alan satın aldığınız eşyaların teslim süresi. Son aya bırakırsanız bu işleri sonra beğendiğiniz eşyayı fiyatı uygun bile olsa geç teslim edilecek dediler diye alamayacaksınız. Çabuk teslim edilenlere bakmak zorunda kalacaksınız, sizin için zorlayıcı olacak. Zaten yeterince zor oluyor bir de zaman faktörü olunca iyice zorlaşıyor. Evi bulduktan sonra en az bir iki ay lazım düzgünce yerleşmek için. O boşa gibi görünen kira da gerekli işte ne yazık ki. 5. eviniz değil ki bu iki günde taşıyın her şeyi.

Katılıyorum size. Onun ilgilenmesi gerekir tabi ki. Bulaşık makinesi kadına mı ait yani bir tek. Herkes yerini bilsin der gibi... Biz daha nişanlı bile değilken tepehomeda gezerdik eşimle saatlerce Hayali ev döşerdik Tabi evlenirken oradan alışveriş yapacak paramız yoktu

ikna olmuyor bende sinir olduğum için bıraktım söylemeyi. gelinlik gidip bakıcam kendim
Gelinliğe kendin bak zaten boşver... Hiç sevmem öyle cümbür cemaat gidip gelinlik denemeyi. Uygun bir şey beğenir sorarsın nişanlına sence nasıl diye...

Benim düğünüm Eylül'de Kasım ayında aldık hem beyaz eşya hem mobilyayı düğüne kadar borcu bitirmek için.Sizinkiler biraz fazla rahatmış.

Hiç acele etme ev bakın eve göre seçersiniz. Mobilya işi sıkıntı olabilir bi tek

Gelinliğe bile eşim sürükleyerek götürmüştü beni :) biz de eşim çok tezcanlıydı. Külfet geliyordu bu işler bana.
Not: kayınvalidemden nefret ediyorum.
Bunu söylemek içimden geldi.

Beyaz eşyalarımı 10 ay öncesinden aldım, çeyizimi de 10 ay taksitle aldım evlenene kadar kapattım borcunu.
Evi de yaza bırakmamak için mayıs ayında kiraladık, temmuz sonunda evlendik.
Tabi mobilya ve halıları evlenmemize 1 ay kala falan aldık.
Ben ve eşim tezcanlı insanlarız biraz. O yüzden her şeyi erken erken aldık. Hiçte pişman değilim iyi ki erken almışım
Evlilik telaşında her şeyi uzun uzun düşünüp alma fırsatım olmayabilirdi.
Bence yavaştan başlamalısın, en azından çeyiz beyaz eşya vs. alınabilir
Ev ve mobilya sonradan da olur

bi an kendimi okumuş gibi hissettim.. bnm de aynı hiç bi hareket yok herkes kendi halinde sadece annem alalım edelim derdinde ne nişanlım ne ailesi ne bbam ne aceleniz var diyo. balayınıda bnm zorumla aldık cok zor işler cidden heveslisiymiş gibi herşeyi biz mi yapcaz amaan dedim bıraktım bende ugrasmıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…