- 19 Ocak 2011
- 13.028
- 12.863
- 298
Arkadaşlar çünkü benim nikahım düğünümden önce oldu ve arkadaşlarımın çoğu nikaha katılamadılar mesafe yüzünden. eşimin arkadaşlarından da tek evli olan çift onlardı.Genç ve yeni evliler düşüncesiyle bir hoşluk olur diye düşünmüştüm. ilk gördüğümde de kız bana çok samimi gelmişti. Böyle şeyler yapacağını hiç düşünemedim.
Benimle bir kahve makinesini kullanamadım diye dalga geçti ve azarlar gibi hareketler yaptı kimsenin görmez tarafından, insanların yanına çıkınca da tatlım canım gibi laflar...
Ya hangi birini anlatayım size. Görümcemi evine davet etmeler , gel bizde kal demeler...
Onu bunu bilmem ,ben hiç bir arkadaşımın düğününde onun önüne geçecek hareketlerde bulunmam.
Bu insanların özel günü... üstelik de arkadaşımın görümcesi bana seni alırdık diyecek ben de bunu duyup sevinip onunla samimiyetimi ilerletmeye çalışacağım. Ya arkadaşlar ben böyle bir durumda arkadaşım adına üzülürüm ve hatta olur mu derim , arkadaşımı savunurum.
Ben bu kızı nikahımdan önce 1 kere gördüm. Kıskanacak kadar tanımıyorum bile. Ama o bana kendini nikah ve düğünümde yaptığı hareketlerle çok güzel tanıttı.
Anlamadığım tek bir konu şu , iyide kızın çıkarı ne ki eşinizin ailesiyle samimi oluyor ?..
yaşanmış bitmiş şimdi neden bunları düşünüp canını sıkıyorsun ki
Ben de ilk başlarda böyle düşündüm. Ama daha sonra görümcemle benim arama nifak sokmaya çalıştı. Bana geldi görümcem için ,
'bence görümcenle fazla samimi olma seni üzebilecek birisi' dedi; sonra baktım ki kendisi ona nasıl yakın davranıyor. Görümcem de düğün günü kuaförde saçımız yapılırken kıza ; ben sana bayıldım ya evli olmasaydın biz seni düşünürdük demez mi! O anda kızın yüzündeki mutluluk ifadesine annem de ben de şahit olduk. Bu en basit örneği yaşadıklarımın. Tabi eşim herşeyi farkettiği için ablasını da bu konularda ciddi uyardı ama ben sadece onu kıskanan bir kız pozisyonuna düştüm.
İşte bizim de cevabını bulamadığımız soru bu..
Kadın, ne diye konu sahibinden rol çalmaya çalışsın?
Kadın evli, tatlı dilli, kendini kolayca sevdiren biri.. Konu sahibinin eşinin ailesinden bir çıkar sağlayacak değil.. Sağlasa, yazardı konu sahibi zaten..
İkinci kilit soru; bir düğünde; yahut da nikahta, gelinin rolünü kim çalabilir?
Bakın mesela bir kına gecesinde, bir kız çıkar, gelinden güzel giyinir (kına gecesinde mevzu abiye vs giyip oynamaktır), daha çok ortada salınır, herkesin ilgisini üzerine çekmeye çalışır, belki anlayabilirim..
Nikah ve düğünden bahsediyoruz yahu.. Zenginler ünlü şarkıcıları çağırıyor düğünlerine, onu bile komplex yapmıyorlar düğünün yıldızı ben olamadım diye, konu sahibi sıradan bir kadının kendini nikahın ve düğünün starı olduğunu iddia ediyor..
Aynen bende katılıyorum size , konu sahibi arkadaş ın asıl sorunu bence kızı kendisinin kıskanmış olması kendi gözünde büyütmüş olayları..İşin ilginç yanıı görüşmeme isteklerine bu çifte nasıl açıkladılar yahuu ben olsam utanır çekinirim yanii önce nikah şahidin yap sonra vebalı gibi kaç
Eşimle evlenmeden önce, eşim beni çok yakın bir iş arkadaşı ve onun nişanlısıyla tanıştıracağını söyledi. Tanışma günü eşimin iş arkadaşı ve nişanlısı olan kızı çok sevdim . Kız çok cici bici , konuşkan sempatik birine benziyordu. Daha sonra onlar evlendiler. Gel zaman git zaman , eşimle benim evlilik günümüz yaklaştığında başka evli arkadaşlarımız olmadığı için onları nikah şahidimiz yapmayı düşündük. Daha doğrusu bu teklifi eşime ben yaptım ve o da kabul etti. Nikahımız düğünden önce ve aile ortamında oldu. Fakat nikah günümüzde sanki benim değil de onun nikahıymış gibi bir eda içerisine girdi bu kız. Tatlı diliyle güler yüzüyle bütün ailemi ve eşimin ailesini de adeta kendi çevresine topladı. Ben zaten günün heyecanından olsa gerek o gün sus pus oldum ve hiç bişey anlayamadım. Hatta o kadar ki nikahımda bir nikah şahidinin yapması gerekenden oldukça uzun bir konuşma yaptı ve herkes onu alkışladı. Kayınvaldem benden bişey istiyordu hemen o getirmeye kalkıyordu. Biri bana bir soru sorsa cümlemin devamını o alıp götürdü yani kısaca tüm ilgiyi üzerine topladı.
Eşim de bunları farketti . Hatta eşim bile bana ; sanki bu bizim değil de onların nikahı gibi oldu dedi.
Düğünümüze de mecburen davet etmek durumunda kaldık . Düğün günü de aynı zırvalıklar sürdü. Görümcemle yakınlaşmaya çalıştı. Yani öyle bir hale geldi ki bu kız; sanki benim kayınvaldem onun kayınvaldesi ,benim görümcem onun görümcesi gibi hareketler falan... Adeta beni saf dışı bırakmaya çalıştı. Ve malesef benim annem ve babam dışında herkes onun bu oyunlarına alet oldu. Başarıya ulaştı ve beni kendi düğünümde gölgede bıraktı. Üstelikte dışarıdan bakanlar kızın beni çok sevdiğini de düşünmüşlerdir. Çünkü beni çok seviyor ve benimle çok ilgileniyormuş gibi numara yaptı. Bana tatlım, canım gibi laflar falan...
Eşim de bunları farkedebildi ve onlarla görüşmeme kararı aldık. Ama biz görüşmesek bile uzun bir süre benim ve eşimin ailesiyle görüşmeye devam ettiler. Kimseye de bu durumumuzu anlatamadık. Ama içimde bir ukte gibi kaldı düğünümde yaptıkları
Siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız?
Ben de ilk başlarda böyle düşündüm. Ama daha sonra görümcemle benim arama nifak sokmaya çalıştı. Bana geldi görümcem için ,
'bence görümcenle fazla samimi olma seni üzebilecek birisi' dedi; sonra baktım ki kendisi ona nasıl yakın davranıyor. Görümcem de düğün günü kuaförde saçımız yapılırken kıza ; ben sana bayıldım ya evli olmasaydın biz seni düşünürdük demez mi! O anda kızın yüzündeki mutluluk ifadesine annem de ben de şahit olduk. Bu en basit örneği yaşadıklarımın. Tabi eşim herşeyi farkettiği için ablasını da bu konularda ciddi uyardı ama ben sadece onu kıskanan bir kız pozisyonuna düştüm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?