Düğün Stresi

Aslında anlamadığımız bir şey var. Evlilik sizin evliliğiniz ama düğün onların düğünü.

Bunu kabul etmek veya farketmek zor ama.

canim bu düğün isleri çok çetrefilli isler. ama ben de diler yazanlara katılıyorum, sonuçta parayı erkek tarafı veriyorsa onların tabi ki istedikleri seyler de olacak. ayrica bu çeyrek altın alma verme meselesi de onemli. bazı insanlar buna borç olarak bakıyor. ben evlenmeden once hiç anlamıyordum bunu ama insanlar arasında onemli bir mesele. kendi cevrelerinden alacaklari vardir, insanlara uzağı bahane etsin istemiyorlardır belki. ben senin yerinde olsam konsept konusunda fikirlerimi söyleyebilirdim, mesela danslı halaylı mi istiyorsun yoksa daha sakin bir tarz mi vs. eğer sırf baskin olup seni ezmek icin yapmıyorlarsa, bence sen de ara yolu bulmaya calis. anne babaların gönüllerini yapmak da onemli. onların da hevesleri var diye dusun. mesela ben aman su onemli degil bu onemli degil seklinde yaklaşıyordum, halbuki esimin ailesi özenmek istiyordu. yani biraz da karşı tarafın acısından bakmanı tavsiye ederim. tabi bu söylediklerim karşıdaki insanlar makul anlayisli kisilerse. ama unutma anlayış bekliyorsan senin de üsluba onem vermen gerekiyor, usul bilmen gerekiyor.

Düğün yapmak ostemiyormuşunuz zaten. O taraf istiyor belliki. Soz keyfinize göre kına yapın istediginiz yerde gelinlik de giyin bir süre. Onlarda da dugün olsun. Takılmayın çok. Imce eleyince düğüm kötü geçoyor akişına bırakınca güzel

Türkiyenin çoğu yerinde süreç böyle işliyor düğün olayında. O mantıkla sizin müdahale hakkınız yok bence. Tutturmanın alemi de yok alt tarafı yarım saat dünyanın bi ucu değil. Hiç yoktan sorun çıkatıyorsunuz kendinize bence

bu ara eger sizin bütçenizi aşmıyorsa mutlaka kına yapmanızı tavsiye ederim. arkadaslarinizi cagirirsiniz, doyasıya eglenirsiniz. erkek tarafı dugunu yapınca biraz daha gurbet hissi oluyor insanda, zaten kuaförde orada burada her yerde erkek tarafı etrafinizda, sonra aileniz güle güle diyip gidiyor. ay çok huzunlu oldu boyle anlatınca. bizim bahçeli evimiz vardi, onun bahçesinde yaptık kınayı, iyi ki de olmuş, çok Guzel hatırlıyorum simdi, istediğim gibi olmustu her şey

Bir de düğünler bi açıdan anne babalarımızın cemiyeti oluyor
O yüzden gelin için özellikle düğün çok önemli bi şey değilken illa şurası diye tutturup insanları zor durumda bırakması düşüncesizlik geliyor bana

Düğün salonu ve diğer masrafları nisanlinizin ailesi mi karsiliyor? O zaman istedikleri yerde yapmayı kendilerine hak goruyolardir. Bu durumlarda biraz karşılıklı anlayış lazım aslında. Onların ilçesinde olacaksa bile sizin seçtiğiniz beğendiğiniz bir düğün salonunda olabilir, orta yol bulunmuş olur. Salon dugunleri üç aşağı beş yukarı aynı oluyor. Ama icinize sinen bir mekan olması elbette önemli.

Eğer siz illa ki sizin bulunduğunuz yerde de bir merasim olsun diyorsaniz nikahı sizin tarafta, düğünü de onların tarafta yapabilirsiniz. Bizim öyle olmuştu. Ama buna eşimle ikimiz karar verdik. Düğünün bütün maddi kısımlarıni eşim karşıladı ve ailesi misafir gibi iştirak ettiler. Dolayısıyla biz her şeyi kendi arzumuza göre yaptık. Düğünümüz 100 küsur kişilik ve yemekliydi. Ama halay da çektik, Ankara'nın bağları da çaldık

Nisanlinizin biraz daha söz sahibi olması gerekiyor sanki, bu ikinizin düğünü sonuçta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…