Selam,
benimde nisanda iki bilezik takilmisti ve sonra kaynanam dedi ben onlari alip dügündede takarim,ok dedim
ama bana diger takilarimda takildi,ki bu diger takilar da konusuldu nisanda...
yani bizim adetlere göre
ama bence 14 bin dügün masrafina gelecek olursak,fazla asiri bir parada degil yani,cünkü mesela bu mebla eder 7 euro falan ve benim dügünümde 14-15 bin euro ya yakin oldu..yani karsilastirma yapinca ok,normaldir.
bende onu diyorum işte, kimi düğün bile istemez kimi kır düğünü der kimi salon düğünü der kimi kokteyl tarzı ister Allah mutlu etsin demek düşer insanlara
bende onu diyorum işte, kimi düğün bile istemez kimi kır düğünü der kimi salon düğünü der kimi kokteyl tarzı ister Allah mutlu etsin demek düşer insanlara
ya tabiki asiriya kacmanin anlami olmaz,yani ben biliyorsam bastan eger- a tamam bana 10 bine dügün yapailirler,e kalkipta 20 bin degerinde dügün isteyemem ki...
ammmmaaaa onlar kalkip derse aman canim 5 binede olur yapariz yani cimrilige kacilirsa o zaman bu korekt degildir.
ya sen kafana takma eger dügünün olacaksa güzelce aman alsin taksin o iki bilezigide,yani sonucta baskada takacak...takilma bu konulara o kadar,mutluluk olmayinca neyleyesin o takilari.
bazen şaşırıyorum varya, acaba ben konuyu açarken ne yazdımda böyle yorum yapmışlar diyorum, bazı yorumları okuyorumda yoksa canınımı alacaksınız diyenler olmuş sanki ben ille 20 bilezik istiyorum almıyolar demişim gibi, burda kimse kimseyi tanımıyo tanımayıncada yorumlar havada kalıyo bazen, benim altına alerjim var zaten, yolda görseniz sadaka veresiniz gelir öyle takıp takıştırmayı sevmiyorum, benim sıkıntım bileziklerin geri istenmesi ve annemin bu konuda gönül koyması, normalmidir siz neler yaşadınız diye akıl istedim kendime yabancılaştım utandım son 2 günde, kırıldımda kırdımda, özür dilerim çileden çıktım biraz
açgözlü lafını aynen iade ediyorum.
Sana benden bir tavsiye. Düğün arifesinde bu tür tatsız konular çok olur. İlla olacak değil ama olur. Gelinlik modelinden ne bileyim koltuk takımının rengine kadar her konuda k. validenin densiz bir lafını duyman mümkün. Annen tabi kız annesi, içinde tutamaz, senle paylaşmak ister, "bak şunu dedi, böyle yapılır mı, o giyilir mi" diye. O zaman tabi sen de şişiyorsun. Zaten nedensiz de olsa k.valideye karşı bir gıcıklık oluşuyor çoğu gelinde. Bir de anne böyle konuşunca, kuaförde birbirine patlayan dünürler, gelin odasında k.validesine patlayan gelinler vs.
Sen sürekli kendini telkin etmeye bak. Annenin ya çevrenin dediklerini duymamaya çalış. Annen de kötülüğünden demez elbette. Ama onun dedikleri senin içini iyice şişirebilir.
Eşinizle mutlu olacağınıza kanaatiniz varsa, takıyı makıyı dert etmeyin derim..Benim de takım çoktu dünya kadar..Ama ne oldu ? hiçbiri elimde kalmadı..
Lütfen mutluluğunuzu bu tip şeylere gömmeyin, iki metal parçası için eşinizle ya da eş adayınızla ters düşmeyin.. Eşinizin ailesi ister taksın ister takmasın.Lütfen bu gelenek görenek konularını artık rafa kaldırmayı bilelim.. gelin ve kaynana anlaşamadığında hemen yapıştırdığımız yafta ''cahiller, eski devirden kalma akıllılar '' diyebiliyoruz ama iş takı kısmına gelince ille de olacak diye kendimizi heba ediyoruz.. Yapmayın ! gerçekten by tip şeyler çok mantıksız ve insanı küçük düşürücü..
bazen şaşırıyorum varya, acaba ben konuyu açarken ne yazdımda böyle yorum yapmışlar diyorum, bazı yorumları okuyorumda yoksa canınımı alacaksınız diyenler olmuş sanki ben ille 20 bilezik istiyorum almıyolar demişim gibi, burda kimse kimseyi tanımıyo tanımayıncada yorumlar havada kalıyo bazen, benim altına alerjim var zaten, yolda görseniz sadaka veresiniz gelir öyle takıp takıştırmayı sevmiyorum, benim sıkıntım bileziklerin geri istenmesi ve annemin bu konuda gönül koyması, normalmidir siz neler yaşadınız diye akıl istedim kendime yabancılaştım utandım son 2 günde, kırıldımda kırdımda, özür dilerim çileden çıktım biraz
Konu sahibi arkadaşımız küçük düşürücü bişey yapmamış esas küçük düşürücü davranan kayınvalidesi kız illa bana takın takıştırın demiyor ama takılan bileziğin kayınvalidesi tarafından istenmesi görgüsüzlük esas. Şimdiki kızlarda bedavaya gitmeye pek meraklı yanii anlamadım gitti parası sizin cebinizden mi çıkıyor sanki bırakın ne takıyolarsa taksınlar kız alıyolar hayret bişeyy...
neden sadece bir kişiyi kast ederek söylediğim bu aç gözlü lafını herkes üstüne alındı anlayamadım benim lafım herşeyi isteyeceksin herşeyi aldıracaksın diyen kişiye .başkalarının gocunmasına gerek yok yada varsa orasını bilemem
Konu sahibi arkadaşımız küçük düşürücü bişey yapmamış esas küçük düşürücü davranan kayınvalidesi kız illa bana takın takıştırın demiyor ama takılan bileziğin kayınvalidesi tarafından istenmesi görgüsüzlük esas. Şimdiki kızlarda bedavaya gitmeye pek meraklı yanii anlamadım gitti parası sizin cebinizden mi çıkıyor sanki bırakın ne takıyolarsa taksınlar kız alıyolar hayret bişeyy...
"Bedavaya gitmek" ya da "pahalıya gitmek" benim bir kadın olarak kendime yakıştırabileceğim bir tanım değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?