Düğün takıları başımı ağrıtacak galiba :(

Selam,

benimde nisanda iki bilezik takilmisti ve sonra kaynanam dedi ben onlari alip dügündede takarim,ok dedim

ama bana diger takilarimda takildi,ki bu diger takilar da konusuldu nisanda...

yani bizim adetlere göre

ama bence 14 bin dügün masrafina gelecek olursak,fazla asiri bir parada degil yani,cünkü mesela bu mebla eder 7 euro falan ve benim dügünümde 14-15 bin euro ya yakin oldu..yani karsilastirma yapinca ok,normaldir.

bende onu diyorum işte, kimi düğün bile istemez kimi kır düğünü der kimi salon düğünü der kimi kokteyl tarzı ister Allah mutlu etsin demek düşer insanlara

bende onu diyorum işte, kimi düğün bile istemez kimi kır düğünü der kimi salon düğünü der kimi kokteyl tarzı ister Allah mutlu etsin demek düşer insanlara

ya tabiki asiriya kacmanin anlami olmaz,yani ben biliyorsam bastan eger- a tamam bana 10 bine dügün yapailirler,e kalkipta 20 bin degerinde dügün isteyemem ki...

ammmmaaaa onlar kalkip derse aman canim 5 binede olur yapariz yani cimrilige kacilirsa o zaman bu korekt degildir.

ya sen kafana takma eger dügünün olacaksa güzelce aman alsin taksin o iki bilezigide,yani sonucta baskada takacak...takilma bu konulara o kadar,mutluluk olmayinca neyleyesin o takilari.

bazen şaşırıyorum varya, acaba ben konuyu açarken ne yazdımda böyle yorum yapmışlar diyorum, bazı yorumları okuyorumda yoksa canınımı alacaksınız diyenler olmuş sanki ben ille 20 bilezik istiyorum almıyolar demişim gibi, burda kimse kimseyi tanımıyo tanımayıncada yorumlar havada kalıyo bazen, benim altına alerjim var zaten, yolda görseniz sadaka veresiniz gelir öyle takıp takıştırmayı sevmiyorum, benim sıkıntım bileziklerin geri istenmesi ve annemin bu konuda gönül koyması, normalmidir siz neler yaşadınız diye akıl istedim kendime yabancılaştım utandım son 2 günde, kırıldımda kırdımda, özür dilerim çileden çıktım biraz

tatlım zaten bu nişanlımla ortak isteğimizdi ille kır düğünü isterim diye ben tutturmadım, nişanı kız tarafı yapar bizde, ailem salon tutup yemekli nişan yapmayı önerdiler ama ben nişan evde sade olsun gerekirse düğünümüze destek olursunuz nişan için harcıcanız parayı oraya kanalize edersiniz dedim, yani ben öyle erkek tarafı şunu yapsın bunuda isterim tarzı bi gelin değilim ama bazı yorumlar o anlama geldi çok üzüldüm

Sana benden bir tavsiye. Düğün arifesinde bu tür tatsız konular çok olur. İlla olacak değil ama olur. Gelinlik modelinden ne bileyim koltuk takımının rengine kadar her konuda k. validenin densiz bir lafını duyman mümkün. Annen tabi kız annesi, içinde tutamaz, senle paylaşmak ister, "bak şunu dedi, böyle yapılır mı, o giyilir mi" diye. O zaman tabi sen de şişiyorsun. Zaten nedensiz de olsa k.valideye karşı bir gıcıklık oluşuyor çoğu gelinde. Bir de anne böyle konuşunca, kuaförde birbirine patlayan dünürler, gelin odasında k.validesine patlayan gelinler vs.
Sen sürekli kendini telkin etmeye bak. Annenin ya çevrenin dediklerini duymamaya çalış. Annen de kötülüğünden demez elbette. Ama onun dedikleri senin içini iyice şişirebilir.

Malesef en kötüsü ailen ve arkadaşlarının arasında kalman.Bence de aynı eve girip aynı sıkıntıları çekmeye başladıktan sonra 2 bileziğin 10 bileziğin lafı olmuyor.Herkesin belli bi alım gücü var borçla aldıktan sonra bunları hiç almamaları daha hayırlı oluyor.Bazı aileler nişan kız tarafına kaldığından pek bir şey yapmak istemiyorlar biz nişanda da düğünde de takılanların tamamını satıp ev borcumuzun bir kısmını ödedik.Karşı tarafa hiç bir zaman şunu takın bunu takın demedik.Onlar da usulünce yaptılar herşeyi ellerinden gelenin en fazlasıyla önemli olan içlerinde kötülük olmadan ellerinden geleni yapmaları ama şimdiden etrafından gelen olumsuz görüşlerle müstakbel eşini ve ailesini üzme ve kafana da takma herşey zamanla istediğin gibi olsun inşallah.

Eşinizle mutlu olacağınıza kanaatiniz varsa, takıyı makıyı dert etmeyin derim..Benim de takım çoktu dünya kadar..Ama ne oldu ? hiçbiri elimde kalmadı..

Lütfen mutluluğunuzu bu tip şeylere gömmeyin, iki metal parçası için eşinizle ya da eş adayınızla ters düşmeyin.. Eşinizin ailesi ister taksın ister takmasın.Lütfen bu gelenek görenek konularını artık rafa kaldırmayı bilelim.. gelin ve kaynana anlaşamadığında hemen yapıştırdığımız yafta ''cahiller, eski devirden kalma akıllılar '' diyebiliyoruz ama iş takı kısmına gelince ille de olacak diye kendimizi heba ediyoruz.. Yapmayın ! gerçekten by tip şeyler çok mantıksız ve insanı küçük düşürücü..

açgözlü lafını aynen iade ediyorum.

neden sadece bir kişiyi kast ederek söylediğim bu aç gözlü lafını herkes üstüne alındı anlayamadım benim lafım herşeyi isteyeceksin herşeyi aldıracaksın diyen kişiye .başkalarının gocunmasına gerek yok yada varsa orasını bilemem

sağol güzelim bol bol bitki çayı içip gevşemeye çalışırım

Konu sahibi arkadaşımız küçük düşürücü bişey yapmamış esas küçük düşürücü davranan kayınvalidesi kız illa bana takın takıştırın demiyor ama takılan bileziğin kayınvalidesi tarafından istenmesi görgüsüzlük esas. Şimdiki kızlarda bedavaya gitmeye pek meraklı yanii anlamadım gitti parası sizin cebinizden mi çıkıyor sanki bırakın ne takıyolarsa taksınlar kız alıyolar hayret bişeyy...

dügün arefesinde dünürlerin birbirine girmesi kadar itici, rezil bir durum yokturdur sanırım :) Yine diyorum, takı makı önemsiz.Mutlu olmayı bilin yeter ki..

sanal alemdeyiz bazen birbirimizi görüp tanimadan konusup kirabiliyoruz..

ama tabi ki gercek hayatta eger fesatsak,buradada o fesatligimizi tuslara basarak sergiliyoruz..

tabi ki hayat toz pembe degil ve biz hep dogru düsünmüyoruz,hele birde olaylarin icindeysek.

biliyorum insan kirilabiliyor ama ne yaparsin

"Bedavaya gitmek" ya da "pahalıya gitmek" benim bir kadın olarak kendime yakıştırabileceğim bir tanım değil.

Burda kimse aç gözlü değil canım evlenecek bi bayanda olması gereken herşeyi ister ne var bunda eşinin ailesinin durumu varsada alır yoksa zaten gelinde fazla bişey isteyemez durumlar nasılsa ona kanaat eder yani. Eşinin parası var belki kadında ister ister 3 te ister beşte ister sefası olsunn.

Bedavaya gelin gitmek ..Nasıl saçma bir tabir..Şimdi ki aklım olsa inanır mısın bedavaya gelin giderdim, düğün borçlarımızı kuruşuna kadar biz ödedik..Takılan nişanda ki 6 bilezik ve bir set takımının borcunu eşim ödedi..

Mutluluk önemli bana göre, bana takı takana niye takıyorsun demeyeceğim gibi takmayana da niye takmıyorsun diyemem o kendi bileceği iştir..yaşadığımız devir itibariyle altın fiyatları gün gibi ortada daha fazla lafa söze gerek var mı ? konu sahibesi arkadaşıma değildi yazdıklarım aslında genel bir ifadeydi, kendisinin altın konusuna takık olmadığını mesajında gördüm..Ayrıca erkek ailelesi 2 bilezik takacağım ben dediğinde kız ailesi ''Olmaaaaaaaaaz benim kızıma nasıl 2 bilezik takarlar '' demeleri kadar da absürd bir durum olamaz bu düğün arafesinde, sizene kardeşim ? 3 takar 5 takar..Ben de bir kız evladı sahibiyim, çocugum evlenmek istediği kişiyle karşıma gelince elimden geldiğince destek olurum ama evladım için kendimi küçük düşürüpte karşı tarafa neden almıyorsunuz ? demem, onların bileceği iştir.

"Bedavaya gitmek" ya da "pahalıya gitmek" benim bir kadın olarak kendime yakıştırabileceğim bir tanım değil.

İster yakıştırın ister yakıştırmayın ama görünen o şimdikiler saf saf aman canım olmasada olur yeterki biz mutlu olalım derler ama sonra işin içine girince kazın ayagı öyle değilmiş derler bedavaya gitmeyin eşinizin durumu varsa çatır çatır yaptırın herşeyinizi kolay elde edilenin kıymetide ona göre olur.

annem ve kayınvalidem bu konuları hiç konuşmadı arada kalan benim, annem bana diyo bu nasıl iş diye, ben nişanlıma kırmadan söylüyorum o da ne istersen ben alırım diyo, eşim her zaman alır önemli olan ailesinin arkasında durması, aman yaa valla takmasınlar hevesim yok zaten ama para işlerinde kenara çekilipte başka şeylerde nişanlımı bana baskın olsun diye dürtmesinler bunu yapıyolar seçmiş sayfalarda yazdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…