Düğün takıları başımı ağrıtacak galiba :(

ben bu cümleyi hiç ters anlamam samimiyetine veririm.çünki benim babamda öyleydi ve eşimde öyledir.siz yanlış anlamaya meyilliyseniz gözünün üstünde kaşın var densede yanlış anlarsınız.önemli olan iyi niyettir.benim bir tanıdığım var.çocukları yok.kaynanasına birisi sormuş çocuğu yok demiş.olsa sevinirdik demiş.bu laf bizim tanıdığa gelmiş tabii bizimki sinir küpü çok istiyorsa kendi yapsın demiş ve bunuda bana anlattı sanki iyi birşey yapmış gibi

Allah mutluluğunu daim etsin, bende çeyize dair hemen hemen herşeyimi işe başlayınca aldım

Ne güzel işte, kalanı da salon takımı, beyaz eşya, televizyon, halılar perdeler. Ben mesela ayrı salon yapmadım. Tek bir oda takımı aldım, oturma odası da salon da o oldu :)
Halıları da evine göre alırsın. Bizim yerler parke olduğu için koca evde sadece 2 halı aldık. Bir de koridora uzun kilim gibi birşey. Zaten alerjik astım var bende diye yerler açık kalsın dedik.
Televizyon biraz pahalı olur işte, iyisi olsun ,oyun da oynansın derken 2 binden aşağı model yoktu ben evlenirken.
Sana demek istediğim şu, sakin ve pozitif bakarsan hayata herşey yoluna girer. İyi düşün iyi olsun der büyükler ya o hesap.

ben ters anlıyorum arkadaşım, ben daha evlenmeden kayınvalide adaylarıyla annecim annecim diye saatlerce telefonda konuşan gidip bulaşığını falan yıkayan tipler gördüm şimdi evlerine sokmuyolar fazla samimiyet tez ayrılık getirir derler herşeyin bi sırası var vıcık vıcık bi karakterim yok benim

Vıcık vıcık olmayı ben de sevmem. Ben halen k.valideme siz diye hitap ediyorum, öyle alıştırmış annem, ne yapayım. Ama yüz göz olmayı istemediğim için de maddi hiçbir konuyu onlarla konuşmadım, konuşmam da. Gerekli gördüğüm şeyleri eşimle konuşurum.

anne olda sonra konuş canım,şimdi konuşması kolay.bir çocuk nelerle büyüyor.ayrıca benim çevremdekiler hiç laf etmiyor.ailemiz bizi ne zorluklarla yetiştirdiler,allah onlardan razı olsun diyorlar

seni tenzih ediyorum ama tahrik eder gibi yorum yapan çok, yukardaki arkadaşa istinaden yazdım vıcık vıcık değilim diye

babana çay koy demek ne zaman ters anlaşılırki,bizim sözümüz kesildiği an benim babam kayınpederimi kastederek öp babanın elini dedi.size göre buda yanlış anlaşılmalı o zaman

anne olda sonra konuş canım,şimdi konuşması kolay.bir çocuk nelerle büyüyor.ayrıca benim çevremdekiler hiç laf etmiyor.ailemiz bizi ne zorluklarla yetiştirdiler,allah onlardan razı olsun diyorlar

anne olup konuşanlarda var, herkes aynı şekilde yaşıcak ya da düşüncek diye bişey mi var, deminden beri düğün tercihime, tarzıma, hayatıma dair ahkam kesiyosun, bu artık yorum değil sen saldıracak yer arıyosun başka izahı yok, burda bi dolu bayan yorum yazdı yanlış düşünüyosun diyende oldu isticeksin tabi diyende oldu, ben herkese tatlım canım güzelim diyerek cevap verdim, konuyu ben açtım tabiki herkes kendi fikrini yazacak dedim ama sana tahammül edemiyorum nedense

seni tenzih ediyorum ama tahrik eder gibi yorum yapan çok, yukardaki arkadaşa istinaden yazdım vıcık vıcık değilim diye

eh yani benim hangi cümlemde tahrik var.neyse allah gönlüne göre versin

babana çay koy demek ne zaman ters anlaşılırki,bizim sözümüz kesildiği an benim babam kayınpederimi kastederek öp babanın elini dedi.size göre buda yanlış anlaşılmalı o zaman

ben sizin adetinizi bilmem tanışmada öyle laflar edilmez kız evi naz evi demişler alıcaz nasıl olsa heheeey der gibi babamı yok saydırtmam ben, önce tanışılır sonra söz için bi daha gelinir bizde adı konur, seni bi boğaz eksilsin diyip verdilerse bilemicem

Demek ki herkesin aile yapısı, algısı anlayışı farklı farklı. Bunun için birbirimizi kırmaya gerek yok. Ben kendi babamın yanında k.pederime hala baba diyemiyorum mesela, babam üzülecekmiş gibi geliyor :)
Ama önemli olan iki ailenin birbirine duyduğu saygının devam edebilmesi.

kim sormuştu hatırlayamadım affola, bi daha toparlıyım 26 yaşındayım çalışıyorum bende nişanlım gibi memurum

bu farkı anlayamayıp hayır doğrusu bu olması gereken bu diye diretenlere kızıyorum zaten, sanki para kendi cebinden çıkacakmış gibi 15 bin bi düğüne verilir mi diyo "günah" diyede ekliyo yaa

Bizde şöyle olmuştu, iki aile arası uzak mesafe olduğu için tanışma, isteme, söz, nişan bir seferde oldu. Ama babam bir boğaz eksilsin diye yapmadı bunu, eşimin anne babası 70 yaşının üzerinde insanlar, benim ailem ise 50. Kocaman insanları kaç kere ayağımıza getirteceğiz diye düşündü babam.

katılıyorum sana bu devirde git -gel düşünelim çok saçma sadece ego tatmini insanlar zaten kararını vermiş adet yerini bulsun diye gidiliyo yazık günah 100 lerce km öteden defalarca gelmeye kazası var belası var

bu farkı anlayamayıp hayır doğrusu bu olması gereken bu diye diretenlere kızıyorum zaten, sanki para kendi cebinden çıkacakmış gibi 15 bin bi düğüne verilir mi diyo "günah" diyede ekliyo yaa

Arkadaşım yaşını soran bendim ,ayrıca günah diyende bendim ,bende düğünümü pariste yapmak isterdim hayali mi soruyorsan :)))

Ama senin hayatın senin tercihin,kimse sana burda kaynanalık yapmıyor haddi de değil 26 yaşındasın egriyi dogruyu bilecek bir yaş ,8 senedir çıkıyormuşsunuz sevgilinizin ailesini az çok tanımışsınızdır ,neleri yapar neleri yapmaz bilirsiniz madem hayallerinizdeki bir maddiyata sahip değillerdi silah dayanmamıştır değil mi canımm kardeşim ,ikinizin memur olması çok büyük avantaj ...Neyse Allah gönlüne göre versin ...

bizim evlerin arası arabayla 15 dk arabalarıda var annesi 48 babası 57 yaşında, sana demedim o boğaz eksilsin lafını

allah gönlüne göre versin bu düşüncede insana ne desen boş

Bizde bir akşam istendi ertesi günü söz kesildi ,ama biz isteme olacağı gün herşeyimizi almıştık ,adettendir tabiki yıllarca çıkılmış görüşülmüş ,görücü usulü değil ki bu biz bir düşünelim gençlere de soralım denecek hali yok :)))

annen haklı. Nikahta ne takıldıgındna ziyade, nişanda takılanı geri verirsin aynısını takarım demesi çok terbiyesizce bir konuşma olmuş. bu seviyede insanlarla bir ömür geçer mi onu düişün..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…