arkadaşlar tüm sorularınızı ayrı ayrı cevaplayamıyorum çoklu alıntı yapamadığımdan, uzun uzun yazayım bari, samimiyetinize inanarak bende aynı samimiyetle yazıcam, biz nişanlımla 8,5 yıldır beraberiz bunun son 20 günü nişanlılık sürecimiz, biz aileleri hemen dahil etmeye yanaşmadık çünkü benim okulum vardı ve işe girmedende evlenmeyi düşünmüyodum, ikimizde üniversite mezunuyuz, nişanlım polis bende 2010 kpss ile memuriyete adım attım 8 aylık memurum, memur olmayı sırf onun tayinlerine ayak uydurmak için istedim o askerdeyken bende oturdum kpss'ye çalıştım şükür ki Allah utandırmadı kazandım, o polis okulunu adanada okudu yanıma gelebilmek için dereceye girip tayin beklemeden Ankaraya geldi, bende Ankarada kalabilmek için kpss'ye köpek gibi çalıştım malum büyük şehirlerin puanları çok yüksek bilen bilir, bunu övünmek için değil katlandığımız zorlukları bir nebze anlatmak için yazıyorum o 8 yılda daha neler neler yaşadık ki konuyla ilgisi yok.
aileleri tanıştırdığımız gün onun ailesi sanki babam beni vermiş gibi yün yataktan başka yatakta yatamayız size geldiğimizde vs dediler, babası her çay koymaya yeltendiğimde al bakalım babana bi çay koy falan dedi, babam ağır bi adamdır bozuldu biraz daha tanışmaya gelmişsiniz bismillah, tavırları şuydu bunca yıldır beraber bu kız oğlumuzla vermeyip napcaklar.
nişanı aile arasında yapmayı ben istedim ve takı mevzusu açılmadı bile, sonra kayınvalidem ben 2 bilezik takıcam nişanda diyince babamda yüceli al gidin ne istiyosa alın dedi oda saat istedi aldık, sonra benden o 2 bilezik istendi düğüne yakın verecekmişim.
15 milyar bi düğüne verilirmi diyen arkadaşım, herkesin hayali farklıdır biz öyle istedik ve verdik, şimdi diceksinki daha küçük çaplı bi düğün istesen o parayla bilezik alırdı adamlar, ama öyle bi durumda yok çünkü kır düğünü istediğimizi bu olaylardan sonra öğrendiler, biz kır düğünü istedik yıllarca bunu hayal ettik bu konuda kimseye hesap verecek değilim
Allah mutluluğunu daim etsin, bende çeyize dair hemen hemen herşeyimi işe başlayınca aldım
ben bu cümleyi hiç ters anlamam samimiyetine veririm.çünki benim babamda öyleydi ve eşimde öyledir.siz yanlış anlamaya meyilliyseniz gözünün üstünde kaşın var densede yanlış anlarsınız.önemli olan iyi niyettir.benim bir tanıdığım var.çocukları yok.kaynanasına birisi sormuş çocuğu yok demiş.olsa sevinirdik demiş.bu laf bizim tanıdığa gelmiş tabii bizimki sinir küpü çok istiyorsa kendi yapsın demiş ve bunuda bana anlattı sanki iyi birşey yapmış gibi
ben ters anlıyorum arkadaşım, ben daha evlenmeden kayınvalide adaylarıyla annecim annecim diye saatlerce telefonda konuşan gidip bulaşığını falan yıkayan tipler gördüm şimdi evlerine sokmuyolar fazla samimiyet tez ayrılık getirir derler herşeyin bi sırası var vıcık vıcık bi karakterim yok benim
Kıymet bilmeyip napıyorlar arkadan laf konuşulması o yapılmadı bu yapılmadı denmesi daha mı hoş bişey. Sizin yaptıgınız işin kolayına kaçmak başka bişey değil. Anne baba olmak öyle kolay değill
Vıcık vıcık olmayı ben de sevmem. Ben halen k.valideme siz diye hitap ediyorum, öyle alıştırmış annem, ne yapayım. Ama yüz göz olmayı istemediğim için de maddi hiçbir konuyu onlarla konuşmadım, konuşmam da. Gerekli gördüğüm şeyleri eşimle konuşurum.
ben ters anlıyorum arkadaşım, ben daha evlenmeden kayınvalide adaylarıyla annecim annecim diye saatlerce telefonda konuşan gidip bulaşığını falan yıkayan tipler gördüm şimdi evlerine sokmuyolar fazla samimiyet tez ayrılık getirir derler herşeyin bi sırası var vıcık vıcık bi karakterim yok benim
anne olda sonra konuş canım,şimdi konuşması kolay.bir çocuk nelerle büyüyor.ayrıca benim çevremdekiler hiç laf etmiyor.ailemiz bizi ne zorluklarla yetiştirdiler,allah onlardan razı olsun diyorlar
seni tenzih ediyorum ama tahrik eder gibi yorum yapan çok, yukardaki arkadaşa istinaden yazdım vıcık vıcık değilim diye
babana çay koy demek ne zaman ters anlaşılırki,bizim sözümüz kesildiği an benim babam kayınpederimi kastederek öp babanın elini dedi.size göre buda yanlış anlaşılmalı o zaman
babana çay koy demek ne zaman ters anlaşılırki,bizim sözümüz kesildiği an benim babam kayınpederimi kastederek öp babanın elini dedi.size göre buda yanlış anlaşılmalı o zaman
Demek ki herkesin aile yapısı, algısı anlayışı farklı farklı. Bunun için birbirimizi kırmaya gerek yok. Ben kendi babamın yanında k.pederime hala baba diyemiyorum mesela, babam üzülecekmiş gibi geliyor :)
Ama önemli olan iki ailenin birbirine duyduğu saygının devam edebilmesi.
ben sizin adetinizi bilmem tanışmada öyle laflar edilmez kız evi naz evi demişler alıcaz nasıl olsa heheeey der gibi babamı yok saydırtmam ben, önce tanışılır sonra söz için bi daha gelinir bizde adı konur, seni bi boğaz eksilsin diyip verdilerse bilemicem
katılıyorum sana bu devirde git -gel düşünelim çok saçma sadece ego tatmini insanlar zaten kararını vermiş adet yerini bulsun diye gidiliyo yazık günah 100 lerce km öteden defalarca gelmeye kazası var belası varBizde şöyle olmuştu, iki aile arası uzak mesafe olduğu için tanışma, isteme, söz, nişan bir seferde oldu. Ama babam bir boğaz eksilsin diye yapmadı bunu, eşimin anne babası 70 yaşının üzerinde insanlar, benim ailem ise 50. Kocaman insanları kaç kere ayağımıza getirteceğiz diye düşündü babam.
bu farkı anlayamayıp hayır doğrusu bu olması gereken bu diye diretenlere kızıyorum zaten, sanki para kendi cebinden çıkacakmış gibi 15 bin bi düğüne verilir mi diyo "günah" diyede ekliyo yaa
Bizde şöyle olmuştu, iki aile arası uzak mesafe olduğu için tanışma, isteme, söz, nişan bir seferde oldu. Ama babam bir boğaz eksilsin diye yapmadı bunu, eşimin anne babası 70 yaşının üzerinde insanlar, benim ailem ise 50. Kocaman insanları kaç kere ayağımıza getirteceğiz diye düşündü babam.
ben sizin adetinizi bilmem tanışmada öyle laflar edilmez kız evi naz evi demişler alıcaz nasıl olsa heheeey der gibi babamı yok saydırtmam ben, önce tanışılır sonra söz için bi daha gelinir bizde adı konur, seni bi boğaz eksilsin diyip verdilerse bilemicem
Bizde şöyle olmuştu, iki aile arası uzak mesafe olduğu için tanışma, isteme, söz, nişan bir seferde oldu. Ama babam bir boğaz eksilsin diye yapmadı bunu, eşimin anne babası 70 yaşının üzerinde insanlar, benim ailem ise 50. Kocaman insanları kaç kere ayağımıza getirteceğiz diye düşündü babam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?