- 30 Aralık 2009
- 23.936
- 96.514
- 1.123
İster yakıştırın ister yakıştırmayın ama görünen o şimdikiler saf saf aman canım olmasada olur yeterki biz mutlu olalım derler ama sonra işin içine girince kazın ayagı öyle değilmiş derler bedavaya gitmeyin eşinizin durumu varsa çatır çatır yaptırın herşeyinizi kolay elde edilenin kıymetide ona göre olur.
İster yakıştırın ister yakıştırmayın ama görünen o şimdikiler saf saf aman canım olmasada olur yeterki biz mutlu olalım derler ama sonra işin içine girince kazın ayagı öyle değilmiş derler bedavaya gitmeyin eşinizin durumu varsa çatır çatır yaptırın herşeyinizi kolay elde edilenin kıymetide ona göre olur.
Bedavaya gelin gitmek ..Nasıl saçma bir tabir..Şimdi ki aklım olsa inanır mısın bedavaya gelin giderdim, düğün borçlarımızı kuruşuna kadar biz ödedik..Takılan nişanda ki 6 bilezik ve bir set takımının borcunu eşim ödedi..
Mutluluk önemli bana göre, bana takı takana niye takıyorsun demeyeceğim gibi takmayana da niye takmıyorsun diyemem o kendi bileceği iştir..yaşadığımız devir itibariyle altın fiyatları gün gibi ortada daha fazla lafa söze gerek var mı ? konu sahibesi arkadaşıma değildi yazdıklarım aslında genel bir ifadeydi, kendisinin altın konusuna takık olmadığını mesajında gördüm..Ayrıca erkek ailelesi 2 bilezik takacağım ben dediğinde kız ailesi ''Olmaaaaaaaaaz benim kızıma nasıl 2 bilezik takarlar '' demeleri kadar da absürd bir durum olamaz bu düğün arafesinde, sizene kardeşim ? 3 takar 5 takar..Ben de bir kız evladı sahibiyim, çocugum evlenmek istediği kişiyle karşıma gelince elimden geldiğince destek olurum ama evladım için kendimi küçük düşürüpte karşı tarafa neden almıyorsunuz ? demem, onların bileceği iştir.
Konu sahibi arkadaşımız küçük düşürücü bişey yapmamış esas küçük düşürücü davranan kayınvalidesi kız illa bana takın takıştırın demiyor ama takılan bileziğin kayınvalidesi tarafından istenmesi görgüsüzlük esas. Şimdiki kızlarda bedavaya gitmeye pek meraklı yanii anlamadım gitti parası sizin cebinizden mi çıkıyor sanki bırakın ne takıyolarsa taksınlar kız alıyolar hayret bişeyy...
annem ve kayınvalidem bu konuları hiç konuşmadı arada kalan benim, annem bana diyo bu nasıl iş diye, ben nişanlıma kırmadan söylüyorum o da ne istersen ben alırım diyo, eşim her zaman alır önemli olan ailesinin arkasında durması, aman yaa valla takmasınlar hevesim yok zaten ama para işlerinde kenara çekilipte başka şeylerde nişanlımı bana baskın olsun diye dürtmesinler bunu yapıyolar seçmiş sayfalarda yazdım
Canım o da k.valide olmanın hevesidir işte :) Birkaç kez yaparlar, baktılar nişanlın duymuyor görmüyor, bırakırlar dürtüklemeyi :)
Benim eşimin annesi de nişanda ağlamıştı, oğlumdan ayrılıyorum diye. Oysa eşim 10 yıldır zaten gurbette okuyordu. Ama eminim annem de erkek kardeşimin nişanında ağlayacak öyle diye. Ne diyim şimdi, ters bir laf etsem bir ömür unutulmaz, gerek yok :)
Ben alımı satımı yapılan bir meta olmadığım için bedavaya ya da pahalıya gitmem. Sevdiğim insana giderim. Ve evet, yeter ki mutlu olalım diyerek evlendim. İşin içine girince kazın ayağı da aynen dediğim gibi oldu. Sevdiğim insanla bugüne dek birbirimize karşı tek bir kırgınlığımız olmadı. Ailelerin de birbirine karşı. Eşimin ailesi bana verdiği değeri taktıkları takıya göre değil, güleryüzüme, nezaketime göre veriyor. Allah onları da kendi ailemi de başımızdan eksik etmesin. Çocuklarımın torunlarını bile görürler işallah.
Burda kimse aç gözlü değil canım evlenecek bi bayanda olması gereken herşeyi ister ne var bunda eşinin ailesinin durumu varsada alır yoksa zaten gelinde fazla bişey isteyemez durumlar nasılsa ona kanaat eder yani. Eşinin parası var belki kadında ister ister 3 te ister beşte ister sefası olsunn.
Valla hiç saçma değil dosdogru bi tabir insanoğlu kolay elde ettiği hiçbişeyin kıymetini bilmez bunu unutmayın hanımlar.
Öncelikle parayla ölçülemeyecek kadar değerliyim ,dünyanın altınını serseler yine teraziye koyamazlar ,ayrıcada satılık bir mal değilim ki bir değerim olsun ,kadın olarak hiç hoş bir tabir değil iyi niyetle söylediniz sanırım.
Eşim de ben de sevgiyi elde etmeyi parayla, altınla değerlendirmediğimiz için birbirimizin kıymetini iyi biliyoruz. Ailelere söyleme kararı aldığımız gün birbirimize "iki kişilik bir dünya kurma" sözü verip bu sözü de tuttuğumuz için dünyalardan daha kıymetliyiz. Evimizi arabamızı alırken, benim aklımda bile yokken eşim "notere gel, mallar senin üzerine olsun, bu dünyanın yarını belli değil" dedi. Ona da annesi söylemiş, "evladın geleceğini annesini bilir, korur, mallar gelinin üzerine olsun" diye. Bunu diyen kadın ama bana düğünde bir tek bilezik takmıştı.
Valla burada herkez çok iyiyim şöyleyim böyleyim diyo ama daha 2 aylık evliliklerde aldatma, dayak neler duyuyoruz nelerr bunlar nerden çıkıyo yerin altından mı çıkıyo. Öyle saf saf yeterki mutlu olalım demekle mutlu olunsaydı yeryüzünde mutsuz insan olmazdı. Valla para olmadımı açlık kapıdan girdimi o aşk varya aşk bacadan uçup gidiyor. Bunlar hayatın gerçekleri. Siz eşinize bakıp bakıp karnınızı doyuruyosanız orasını bilemem artık..
hanımefendi hayat müşterektir beraber ne yapılması gerekiyosa yapılır parası olsun olmasın.sizde sanırım maddi sıkıntıdan aldıratamadınız istediklerinizi böyle insanlara herşeyi aldır diye fitnelik yapıyosunuz bunun başka açıklaması yok.konu sahibi arkadaş alınmasın söylediklerime ben ona fikrimi söyledim üzülmemesini aynı durumun bendede olduğunu ve bi sorun yaşamadığımı söyledim.ama sizin gibi insanlar destek olmak yerine köstek oluyosunuz.konu gereksiz uzadı zaten bi daha cevap vermiycem çünkü konuyla alakasız şeyler konuşulmaya başlandı.boş yere birbirimizi kırıyoruz.konu sahibi arkadaşa mutluluklar diliyorum umarım sorunu en kıza zamanda çözer.....
Tamam işte bak üzerinize mallar yapılmış ya içinize su serpilmiş sizin.Onun verdiği güvenle atıp tutuyosunuz. Şimdi kocanız bi melek size göre. Ama bi kur ekmege muhtaç olsaydınız görürdüm ben sizin o öve öve bitiremediğiniz sevginizi...
Niye böyle konudan sapılıp ikili atışmalara döndü konu anlam veremiyorum...
Konu sahibi arkadaşım daha önce de belirtmiştim yine belirtiyorum...
evet nişanın 10.dakkasında söylenmesi hoş olmamış daha sonraki görüşmelerde usturubunca söylense daha doğru olurmuş, aynısını ben de yaşadım kayınvalidem "kızım bizim durumumuz şu şu şu sana 2 bilezik yaptırdım ama ilk düğünden sonra geri verirsin 2.sinde de takarım çünük 2 tane daha alacak durumum yok dedi, amenna dedim nişanda taktığı seti de öyle yaptım o demeden...
ha durumu vardı yoktu bilemem o onların bileceği iş, ama ben kendime göre büyüklük gösterdim, hayır diyebilirdim ağlayıp sızlayıp eşimi doldurabilirdim kısacası o günleri zeihr edebilirdim herkese....
bu tür konular iletişim işidir kayınvalideniz usturubuyla ifade edememiş, lisan-ı münasibi bilmemiş....
ha diyorsanız ki bilezikleri vermek istemiyorum, siz de anne gerek yok ben düğün günü takarım kolua öyle girerim salona dersiniz
ya da nişanlınıza bir kolye bileklik takım beğendim bilezikleri onlarla değiştirsem ne olur öyle olnuca daha rahat kullanırım dersiniz...
size kalmış, ama böyle şeyler için şu günleri zehir etmeyin kendinize, tadını alamzsınız sonra o güzel telaşelerin...
Siz görmeyin benim sevgimi, Allah nazarlardan saklasın benim sevgimi.
Merak etmeyin, kuru ekmeğe muhtaç kalmayı da bilirim ben. Yoklukta büyümeyi. Dünden kalan ekmeğin taze ekmeğin yarı fiyatı olduğunu da. Yine de sağlığımız ve mutluluğumuz için şükretmeyi de. Siz nerden biliyorsunuz ki benim yaşadıklarımı? Semt pazarına hava kararınca gidip ucuz sebze meyve bulmayı. Ben bunları yaşadığım, bildiğim için sevginin ve sağlığının dünyadaki en büyük zenginlik oldugunu biliyorum
Hanımefendi eşi tarafından bitek sevilen siz değilsiniz heralde değilmi ?? Böbürlenmenize gerek yok bu kadar. Sevginin saygının ve sağlıgın ne kadar önemli değerler oldugunu bizlerde biliyoruzz.
Siz görmeyin benim sevgimi, Allah nazarlardan saklasın benim sevgimi.
Merak etmeyin, kuru ekmeğe muhtaç kalmayı da bilirim ben. Yoklukta büyümeyi. Dünden kalan ekmeğin taze ekmeğin yarı fiyatı olduğunu da. Yine de sağlığımız ve mutluluğumuz için şükretmeyi de. Siz nerden biliyorsunuz ki benim yaşadıklarımı? Semt pazarına hava kararınca gidip ucuz sebze meyve bulmayı. Ben bunları yaşadığım, bildiğim için sevginin ve sağlığının dünyadaki en büyük zenginlik oldugunu biliyorum
Hanımefendi eşi tarafından bitek sevilen siz değilsiniz heralde değilmi ?? Böbürlenmenize gerek yok bu kadar. Sevginin saygının ve sağlıgın ne kadar önemli değerler oldugunu bizlerde biliyoruzz.
Ben böbürlenmiyorum "aç kalın da göreyim sizi" dediğiniz için yazdım bunları. Eşler arasında sevginin saygının böbürlenilecek bir tarafı yoktur, olması gereken budur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?