Düğün takıları başımı ağrıtacak galiba :(

evet sende nişanlından saatini iste.zaten ikinci bir saate gerek yok.ayrıca kendini yiyip duracağına neden bu takı konusunu nişanlınla konuşmuyorsun.en azından içini rahatlatırsın

açgözlü lafını aynen iade ediyorum.

Sende çalışıyor musun ne yapsın adamlar demekki ona gücü yetiyor ,biz herşeyi kendimiz yapıyoruz ..

Sözlümün ailesi bize 15 milyar verse ooo koşa oynaya yaparız düğünümüzü ne yapalım verilmiyorsa tatsızlık cıkaracak degilim ya olsa verir olupta vermiyorsada kendi problemleri ayrıca 15 milyar bir mekana verilir mi yazık günah ..

söylediklerine katılmakla birlikte bizimkilerde ben şunu seziyorum bide, biz nişanlımla uzun süredir beraberiz yılbaşında 8 yıl bitcek 9.yıla dönücez, ailesi daha tanışmaya geldiklerinde bile zaten verecekler havasındalardı, tamam babam beni sevdiğime verecek ama daha ilk gün biz yün yataktan başka yatakta yatamayız falan demeler vs, babamı ezip geçmek gibi geldi bana, bu kızı nasıl olsa alıcaz masrafa gerek yok gibi bi hava nasıl anlatsam ki bunu, belki benzer bi durum yaşayanlar olmuştur

Canım yaşın kaç bilmiyorum ama konuyu ilk açtığında düşüncen bu yöndeydi ,hatta kayınvaliden istedi diye kızmadın bile ama anne devreye girince herşey değişti kayınvalidenlerin bütün hatalarını görmeye başladın nedense ,bu kız anneleride bir tuaf ..

Sözlerinize katılıyorum. Nişanlınızı seviyorsanız verin 2 bileziği ne olacak, arada tatsızlık olmasın, "vermem bunlar benim" demeyin bence. Sonra nişan düğün zamanındaki kırgınlık yıllar boyu sürüyor. Hiç gerek yok ağız tadınızı bozmaya.

bu devirde 15.000 tl gibi bir para veriyorlarsa msrafa gerek yok diye düşündüklerini zannetmiyorum.bu parayla uygun bir düğün yapıp kalanıylada istediğin takıları alabilirsin.ayrıca yün yatakla babanın ezilmesini anlamadım.olabilir kimi yaylı yatak sever kimi yün kimi pamuk.kendi kendini eşinin aileswine karşı kışkırtıyorsun.bunun sonu iyiye gitmiyor

Amann ne güzel doğru bişeymiş gibi anlatmışsınız. Ben evlenirken 2 parça eşyamı almayacaklarsa sonra ben gireceksem sıkıntısına napıyım öyle evliliği yani. Valla evladına destek olmayan anne baba çocuk evlendirdim demesin.

15 milyar bence sağlam bir destek. Ben evlenirken 2 düğün yapıldı ama biz eşimle düğün istemediğimiz için aileler "bu bizim özencimiz, siz düğün masrafına karışmayın" dedikleri için ses çıkarmadık. Ailemin memleketindeki düğünü babam yaptı, kuaförüne kadar babam ödedi. Eşimin memleketindeki düğünü de k.pederim yaptı. Yine biz hiçbir masrafa karışmadık. Siz nasıl isterseniz öyle yapın düğünü dedik. Ben sadece "bana kırmızı kuşak tak" demeyin, onun dışında bütün özencinizi gidermenizi isterim dedim.
Eşyaları, evimizi kurarken de ama aileleri biz karıştırmadık. Nişanlıyken zaten ben beyaz eşyalarımızın taksidini ödeyip bitirmiştim. Küçük parçaları vs. Annem de perdelerimi ve çeyizimi tamamlamıştı. Eşyaların kalanını da taksitle aldık düğün öncesinde. Takı olarak eşimle gidip hatıra olsun diye bir inci set aldım, serpiştirme modeli. Onun parasını da ortak verdik. Eşime de saat almıştık. Sonra ben inci setimi takarak salona girmek istedim, çünkü gelinliğimle çok uyumluydu. Yani salonda set takma töreni olmadı. Sadece k.validem ve k.pederim birer bilezik taktılar. Annem ve babam da.
Düğün sonrası takılarımızı kimse sormadı. birkaç ay sonra gittim bozdurdum, öğrenim kredi borçlarımızı yatırdım, kalanını da faize koydum. Kimse hala bilmez ne kadarlık param var. Eşim bile bilmez. Para benim hesabımda.
Evlendikten 6 ay sonra bütün borçlarımız bitmişti. Borçların bittiği ay hamile kaldım, şimdi oğlumun borçları var :)

evlendirdim demem.oğlumla gelinim evlendi derimsanki ailesi evlendirenler kıymet biliyor

arkadaşlar tüm sorularınızı ayrı ayrı cevaplayamıyorum çoklu alıntı yapamadığımdan, uzun uzun yazayım bari, samimiyetinize inanarak bende aynı samimiyetle yazıcam, biz nişanlımla 8,5 yıldır beraberiz bunun son 20 günü nişanlılık sürecimiz, biz aileleri hemen dahil etmeye yanaşmadık çünkü benim okulum vardı ve işe girmedende evlenmeyi düşünmüyodum, ikimizde üniversite mezunuyuz, nişanlım polis bende 2010 kpss ile memuriyete adım attım 8 aylık memurum, memur olmayı sırf onun tayinlerine ayak uydurmak için istedim o askerdeyken bende oturdum kpss'ye çalıştım şükür ki Allah utandırmadı kazandım, o polis okulunu adanada okudu yanıma gelebilmek için dereceye girip tayin beklemeden Ankaraya geldi, bende Ankarada kalabilmek için kpss'ye köpek gibi çalıştım malum büyük şehirlerin puanları çok yüksek bilen bilir, bunu övünmek için değil katlandığımız zorlukları bir nebze anlatmak için yazıyorum o 8 yılda daha neler neler yaşadık ki konuyla ilgisi yok.
aileleri tanıştırdığımız gün onun ailesi sanki babam beni vermiş gibi yün yataktan başka yatakta yatamayız size geldiğimizde vs dediler, babası her çay koymaya yeltendiğimde al bakalım babana bi çay koy falan dedi, babam ağır bi adamdır bozuldu biraz daha tanışmaya gelmişsiniz bismillah, tavırları şuydu bunca yıldır beraber bu kız oğlumuzla vermeyip napcaklar.
nişanı aile arasında yapmayı ben istedim ve takı mevzusu açılmadı bile, sonra kayınvalidem ben 2 bilezik takıcam nişanda diyince babamda yüceli al gidin ne istiyosa alın dedi oda saat istedi aldık, sonra benden o 2 bilezik istendi düğüne yakın verecekmişim.
15 milyar bi düğüne verilirmi diyen arkadaşım, herkesin hayali farklıdır biz öyle istedik ve verdik, şimdi diceksinki daha küçük çaplı bi düğün istesen o parayla bilezik alırdı adamlar, ama öyle bi durumda yok çünkü kır düğünü istediğimizi bu olaylardan sonra öğrendiler, biz kır düğünü istedik yıllarca bunu hayal ettik bu konuda kimseye hesap verecek değilim

çok güzel:4olması gerekende budur

arkadaşım tanışmaya gelindiğinde bu konulara girilmez adı üstünde tanışma, aileler birbirini tanımaya çalışır bizde adet böyledir

evlendirdim demem.oğlumla gelinim evlendi derimsanki ailesi evlendirenler kıymet biliyor

Kıymet bilmeyip napıyorlar arkadan laf konuşulması o yapılmadı bu yapılmadı denmesi daha mı hoş bişey. Sizin yaptıgınız işin kolayına kaçmak başka bişey değil. Anne baba olmak öyle kolay değill

İstediğin düğünü yapmak senin en doğal hakkın. Ama ben konuyu baştan okuduğumda ailesi hiç destek vermemiş sanmıştım. Şimdi 15 bin lira gerçekten iyi bir meblağ. 2 de bilezik şimdiden almışlar diyorsun. Belki k.validen 2 bilezik daha alacak. Ya da almayacak. Oğlunu evlendirmek için sadece 15 bin lira biriktirmiş olabilir. Ya da hiç biriktirememiş de olabilirdi. Ne güzel diyorsun, karı koca geleceğinizi garanti altına almışsınız. Bundan sonra 20 bin lira borca girsen bile 2 yıl sürmez o burcun bitmesi. 20 binle de lüks ev döşenir valla. Düğünde gelen takıları bozdurmazsın bile belki. 2 yıl sonra borçsuz harçsız olmak zor gelir, ev araba taksidine girersiniz :)
Yeter ki siz birbirinizin değerini bilin. K.pederin k.validenin dediklerini de duymazdan gel bence. Adam boşboğazlık etmiştir, bilerek ya da bilmeyerek. Bunu nişanlına desen boşuna tatsızlık olur aranızda. Hiç gerek yok bence.

Allah mutluluğunu daim etsin, bende çeyize dair hemen hemen herşeyimi işe başlayınca aldım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…