benim ailem nişanda bana bişey takmadı, nişanlımın ailesinden de kimse takı beklemedi aile arasında bi nişandı sonuçta, onlar biz bilezik takıcaz dediler diye bende nişanlıma saat aldım, sonra benden bu bilezikler istendi, bende nişanlımdan saatimi isteyeyim
gerçekler niye rahatsız ediyo sizi anlayamadım rahat olmak mutlu olmak bunlar istenirse olacak şeyler aç gözlülük yaparak olmaz.düğünümde hiç düşünmediğimden fazla altın taktı eşimin ailesi nişanda taktığınıda geri verdim bi daha taktı .çünkü bunda art niyet aramadım aramamda eşimin ve ailesinin cebinden çıkacak her kuruşun ucu bana dokunur o sıkıntı çekerse bende çekerim .yok bu kadar altın takılacak yok nişanda ihtiyacım olsada olmasada şuda buda alınacak .işte bunlar gözü aç insanların küçük düşünceleri.
madem bu kadar açık konuşuyoruz dost meclisi diyip içimizi döküyoruz maddi konulardada detay veriyim eşime verdikleri para 15 milyar, bize açık açık bu parayla ne alıyosanız alın dediler, bizde yemekli bir kır düğünü istediğimizden parayı mekan için ayırdık, babam yatak odamı, halılarımı, bulaşık makinamı ve süpürgemi alıcak, evimizi direk şarka kuracağımızdan nakliye depozito gibi ek giderlerimizde olucak bilmediğimiz bi şehirde, o masraflarıda babam karşılayacağını söylüyo ama istemicem bunu, kalan tüm eşyalarımızı da kendimiz alıcaz
Sende çalışıyor musun ne yapsın adamlar demekki ona gücü yetiyor ,biz herşeyi kendimiz yapıyoruz ..
Biraz ağır olmuyor mu açgözlü insanlar demeniz???
Herkesin kendi bileceği iş bu, kimi ister, kimi istemez, kimi yapılsın diye bekler, kimi beklemez...
Bazı yerlerin adetinde kız evi istemezse ayıp karşılanır, kızda bir kusur var sayılır (gizli hastalığı vardır, aklı noksandır vb. gibi)
bir araştırmada okumuştum, yöreler ve adetlerle ilgili...
Ancak insanların tercihler için açgözlü demek hiç hoş değil, fikir savunurken hakaret etmek yakışmıyor açıkcası...
Diğer açıdan bakacak olursak, bir şey beklemeden, istemeden evlenenlere de "enayi" gözüyle bakan insanlar da çok şimdi onları da mı hakı görelim????
Arkadaşlar aranıza yeni katıldım, konuyu doğru yere mi açtım onuda bilmiyorum ama sıkıntım şu; 9 Kasımda aile arasında bir nişan töreniyle nişanlanmış bulunuyorum, kayınvalidem o gün bana 2 bilezik taktı, mutfakta sohbet ederken laf arasında bilezikleri düğün günü verirsin tekrar takarım gibi bişey söyledi, bende bunu anneme anlatmış bulundum, annem kıyameti kopardı topu topu 2 bilezik mi takacaklarmış diye, baban kuzenine amca olduğu halde bi nişanda bi düğünde bilezik taktı, bunlar kız alıyo nasıl iş bu falan dedi. Ben böyle şeylere takılan ya da takıp takıştırmayı seven biri değilim ama işin içine aileler girince sıkıntı oluyo, bu konuda bi standart var mıdır, yani erkek tarafı geline şu kadar bilezik takar falan diye? tecrübelerinizden faydalanmak isterim
Ya hayatınızdaki insanın doğru kişi olduğunu düşünüyorsanız bu konuları hiç sorun etmeyin ne olur verseniz bende aynısını yapıcam ve bir çok kişidede gördüm nişanda takılır sonra tekrardan düğünde alınıp takılır ne yapsın adamlar mahcup mu olsunlar yada iki defa mı alsınlar biraz anlayışlı olmak lazım ,siz bakmayın milletin ne dediğine karıştırmayın kimseyi aileniz bile olsa ,madem düğünde vermeyeceksiniz keşke nişanda takmasaymış onlarda ,benim sözlümde ailesinin takacağı takıyı alacak herkes gücünün yettiğince eskidenmiş kızıma 5 bilezik bilmem ne şimdi herşey ortak yapılıyor evin yarı eşyasını da kız tarafı alıyor ,hayat çok pahalı bir evlilik kurulacaksa o aldı bu aldı bunların hiçbirine gerek yok..
söylediklerine katılmakla birlikte bizimkilerde ben şunu seziyorum bide, biz nişanlımla uzun süredir beraberiz yılbaşında 8 yıl bitcek 9.yıla dönücez, ailesi daha tanışmaya geldiklerinde bile zaten verecekler havasındalardı, tamam babam beni sevdiğime verecek ama daha ilk gün biz yün yataktan başka yatakta yatamayız falan demeler vs, babamı ezip geçmek gibi geldi bana, bu kızı nasıl olsa alıcaz masrafa gerek yok gibi bi hava nasıl anlatsam ki bunu, belki benzer bi durum yaşayanlar olmuştur
neden ana-babaya hak olsunki,artık böyle birşey yok aileler içinden gelirse yapar.şu anda benim çevremde evlenenler,herşeyini nişanlıyken alıyorlar ve beraber ödüyorlar.yani evlerini kendileri kuruyor.aileleride hediye takılarını takıyorlar.şu anda çocukları okutup meslek sahibi yapmak çok zor.senelerce okul ve dersane paraları ödeniyor.ayrı bir birikim yapılamıyor.gençlerde bu nedenle kendileri evleniyor
madem bu kadar açık konuşuyoruz dost meclisi diyip içimizi döküyoruz maddi konulardada detay veriyim eşime verdikleri para 15 milyar, bize açık açık bu parayla ne alıyosanız alın dediler, bizde yemekli bir kır düğünü istediğimizden parayı mekan için ayırdık, babam yatak odamı, halılarımı, bulaşık makinamı ve süpürgemi alıcak, evimizi direk şarka kuracağımızdan nakliye depozito gibi ek giderlerimizde olucak bilmediğimiz bi şehirde, o masraflarıda babam karşılayacağını söylüyo ama istemicem bunu, kalan tüm eşyalarımızı da kendimiz alıcaz
Amann ne güzel doğru bişeymiş gibi anlatmışsınız. Ben evlenirken 2 parça eşyamı almayacaklarsa sonra ben gireceksem sıkıntısına napıyım öyle evliliği yani. Valla evladına destek olmayan anne baba çocuk evlendirdim demesin.
15 milyar bence sağlam bir destek. Ben evlenirken 2 düğün yapıldı ama biz eşimle düğün istemediğimiz için aileler "bu bizim özencimiz, siz düğün masrafına karışmayın" dedikleri için ses çıkarmadık. Ailemin memleketindeki düğünü babam yaptı, kuaförüne kadar babam ödedi. Eşimin memleketindeki düğünü de k.pederim yaptı. Yine biz hiçbir masrafa karışmadık. Siz nasıl isterseniz öyle yapın düğünü dedik. Ben sadece "bana kırmızı kuşak tak" demeyin, onun dışında bütün özencinizi gidermenizi isterim dedim.
Eşyaları, evimizi kurarken de ama aileleri biz karıştırmadık. Nişanlıyken zaten ben beyaz eşyalarımızın taksidini ödeyip bitirmiştim. Küçük parçaları vs. Annem de perdelerimi ve çeyizimi tamamlamıştı. Eşyaların kalanını da taksitle aldık düğün öncesinde. Takı olarak eşimle gidip hatıra olsun diye bir inci set aldım, serpiştirme modeli. Onun parasını da ortak verdik. Eşime de saat almıştık. Sonra ben inci setimi takarak salona girmek istedim, çünkü gelinliğimle çok uyumluydu. Yani salonda set takma töreni olmadı. Sadece k.validem ve k.pederim birer bilezik taktılar. Annem ve babam da.
Düğün sonrası takılarımızı kimse sormadı. birkaç ay sonra gittim bozdurdum, öğrenim kredi borçlarımızı yatırdım, kalanını da faize koydum. Kimse hala bilmez ne kadarlık param var. Eşim bile bilmez. Para benim hesabımda.
Evlendikten 6 ay sonra bütün borçlarımız bitmişti. Borçların bittiği ay hamile kaldım, şimdi oğlumun borçları var :)
bu devirde 15.000 tl gibi bir para veriyorlarsa msrafa gerek yok diye düşündüklerini zannetmiyorum.bu parayla uygun bir düğün yapıp kalanıylada istediğin takıları alabilirsin.ayrıca yün yatakla babanın ezilmesini anlamadım.olabilir kimi yaylı yatak sever kimi yün kimi pamuk.kendi kendini eşinin aileswine karşı kışkırtıyorsun.bunun sonu iyiye gitmiyor
evlendirdim demem.oğlumla gelinim evlendi derimsanki ailesi evlendirenler kıymet biliyor
arkadaşlar tüm sorularınızı ayrı ayrı cevaplayamıyorum çoklu alıntı yapamadığımdan, uzun uzun yazayım bari, samimiyetinize inanarak bende aynı samimiyetle yazıcam, biz nişanlımla 8,5 yıldır beraberiz bunun son 20 günü nişanlılık sürecimiz, biz aileleri hemen dahil etmeye yanaşmadık çünkü benim okulum vardı ve işe girmedende evlenmeyi düşünmüyodum, ikimizde üniversite mezunuyuz, nişanlım polis bende 2010 kpss ile memuriyete adım attım 8 aylık memurum, memur olmayı sırf onun tayinlerine ayak uydurmak için istedim o askerdeyken bende oturdum kpss'ye çalıştım şükür ki Allah utandırmadı kazandım, o polis okulunu adanada okudu yanıma gelebilmek için dereceye girip tayin beklemeden Ankaraya geldi, bende Ankarada kalabilmek için kpss'ye köpek gibi çalıştım malum büyük şehirlerin puanları çok yüksek bilen bilir, bunu övünmek için değil katlandığımız zorlukları bir nebze anlatmak için yazıyorum o 8 yılda daha neler neler yaşadık ki konuyla ilgisi yok.
aileleri tanıştırdığımız gün onun ailesi sanki babam beni vermiş gibi yün yataktan başka yatakta yatamayız size geldiğimizde vs dediler, babası her çay koymaya yeltendiğimde al bakalım babana bi çay koy falan dedi, babam ağır bi adamdır bozuldu biraz daha tanışmaya gelmişsiniz bismillah, tavırları şuydu bunca yıldır beraber bu kız oğlumuzla vermeyip napcaklar.
nişanı aile arasında yapmayı ben istedim ve takı mevzusu açılmadı bile, sonra kayınvalidem ben 2 bilezik takıcam nişanda diyince babamda yüceli al gidin ne istiyosa alın dedi oda saat istedi aldık, sonra benden o 2 bilezik istendi düğüne yakın verecekmişim.
15 milyar bi düğüne verilirmi diyen arkadaşım, herkesin hayali farklıdır biz öyle istedik ve verdik, şimdi diceksinki daha küçük çaplı bi düğün istesen o parayla bilezik alırdı adamlar, ama öyle bi durumda yok çünkü kır düğünü istediğimizi bu olaylardan sonra öğrendiler, biz kır düğünü istedik yıllarca bunu hayal ettik bu konuda kimseye hesap verecek değilim
15 milyar bence sağlam bir destek. Ben evlenirken 2 düğün yapıldı ama biz eşimle düğün istemediğimiz için aileler "bu bizim özencimiz, siz düğün masrafına karışmayın" dedikleri için ses çıkarmadık. Ailemin memleketindeki düğünü babam yaptı, kuaförüne kadar babam ödedi. Eşimin memleketindeki düğünü de k.pederim yaptı. Yine biz hiçbir masrafa karışmadık. Siz nasıl isterseniz öyle yapın düğünü dedik. Ben sadece "bana kırmızı kuşak tak" demeyin, onun dışında bütün özencinizi gidermenizi isterim dedim.
Eşyaları, evimizi kurarken de ama aileleri biz karıştırmadık. Nişanlıyken zaten ben beyaz eşyalarımızın taksidini ödeyip bitirmiştim. Küçük parçaları vs. Annem de perdelerimi ve çeyizimi tamamlamıştı. Eşyaların kalanını da taksitle aldık düğün öncesinde. Takı olarak eşimle gidip hatıra olsun diye bir inci set aldım, serpiştirme modeli. Onun parasını da ortak verdik. Eşime de saat almıştık. Sonra ben inci setimi takarak salona girmek istedim, çünkü gelinliğimle çok uyumluydu. Yani salonda set takma töreni olmadı. Sadece k.validem ve k.pederim birer bilezik taktılar. Annem ve babam da.
Düğün sonrası takılarımızı kimse sormadı. birkaç ay sonra gittim bozdurdum, öğrenim kredi borçlarımızı yatırdım, kalanını da faize koydum. Kimse hala bilmez ne kadarlık param var. Eşim bile bilmez. Para benim hesabımda.
Evlendikten 6 ay sonra bütün borçlarımız bitmişti. Borçların bittiği ay hamile kaldım, şimdi oğlumun borçları var :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?