Düğün takıları başımı ağrıtacak galiba :(

kendi ağırlığını koyman adına diyeceğim şu ki sana verilen takıyı kesinlikle düğün için geri verme, gelin almak öyle kolay değil.naparlarsa yapsınlar isterlerse düğünde takmasınlar o artık onların düşüneceği iş.bırak 2 aile aralarında halletsinler.

durumu olmayan bi aile olsa konuyu açmaya bile utanırım güzelim, öyle bi durum yok ama küçük hesaplar var

durumu olmayan bi aile olsa konuyu açmaya bile utanırım güzelim, öyle bi durum yok ama küçük hesaplar var

canım anlaşılan takı konusuna takıksın,neden konuşmuyorsun nişanlınla yada annesiyle.yada annen laf arasında annesine sorsa en azından için rahatlar

durumumuz birebir aynı.
maaşımı yok kayınvalıdenın?

Canım kusura bakma yeni gördüm, yok yok hiçbirşeyi yok, bankada üç beş lirası var bunu biliyorum, ama bana ağlaya sızlaya bişeyim yok dedi. Ben tek cocuğum, ailem hem kız hem erkek evlatlarına düğün yapmış gibi oldular, kına çerezimi bile kendim hazırladım düşün yani.. şimdide kalkmış bitanem canım cicim diyor, yapmacık hareketlere karnım tok, ben eşime de söyledim sevmiyorum ne anneni ne kardeşini, bana saygı duydukları kadar saygı gösteririm ama en ufacık bir laflarını duyarsam direk lafı yapıştırırım diye, garibim hiç ses etmiyor. Geçenlerde teyzesinin kızı var erkek arkadaşı tanışmaya gelmiş vs.. onlardayız çocukla aynı memleketliymişiz bana teyzesi dedi ki bir kız aldık bir kız vereceğiz galiba .. bende direkt yapıştırdım lafı "yooo siz kız almadınız oğlunuzu verdiniz, elinizi bişeye sürmeden bir tane de kız verirsiniz diye" :) susup avanak avanak suratıma baktılar ..
çok doluyum çok, uyuzum hepsine :))

Kayınvalidenizin yaptıgı davranış hiç hoş değil ne ayıp şey iki tane bilezik takmış bide nişan günü utanmadan size yanaşıp rahatlıkla geri verirsin diyor. Bilezikleri geri verecek olsanız bile kayınvalidenizin tavrı bana hiç hoş gelmedi. Siz nişanlınızla aranızda halletmelisiniz bu durumu bende eşimin durumu müsait olmadıgı için nişanda takılanlardan biraz verdim çünkü vermeseydim eşim yeniden almak zorunda kalıcakdı parasal olarak bu bizi çok sarsacağı için düğünde takılacakların bi kısmı yeni alındı bi kısmınıda nişanda takılandan verdim. Ama bunu kendi aramızda hallettik kayınvalidem gelipte geri verirsin demedi. Heleki nişan günü bu hiç söylenmez. Nişanlının parasal durumu nasıl bilmiyorum ama durumları iyiyse eğer bilezikleri geri vermeyin. Annenizde kızmakda çok haklı ilk defa evleniyosunuz ve bazı şeyler bi kere yapılıyo baştan yapıldı yapıldı. Siz ne dediniz kayınvalidenize peki ne cevap verdiniz ????

bu kadar büyütülecek yada moral bozacak bi konu göremiyorum ortada.bende nişanda takılan bileziği verdim kayınvalideme üzerine bi kaç bilezik ve en büyük altını ekleyerek geri taktı burdaki maksat sana taktığı altını almak falan değil yada az takmakda değil.Sadece düğünde takılan altınların daha fazla görünmesi bu kadar .kendi annemde nişanda taktığını düğünde bi daha taktı.sen olayı nasıl görmek istersen öyle görürsün kaynana olduğu için art niyet aramak bana yanlış geliyo.sonuçta kendi annen söylese öyle bişeyi buraya bu konuyu açıp sormak aklına bile gelmez.

Peki siz bankadaki üç beş lirasını size harcamasını mı beklediniz? Bence söylediğiniz sözler biraz kırıcı olmuş. Ama siz bilirsiniz tabi.

Bence çok yanlış bi düşünce eşinizin ailesi eşinizi düzgün yetiştirdiyse sizin ailenizde sizi büyüttü baktı okuttu yetiştirdi. Kendinizi bu kadar alttan almayın. Evlenirken bi kızın hakkıdır sonuçda adettir evlenilen kıza altın takılır. Zaten bu zihniyetler yüzünden erkek tarafıda artık elini suya sabuna sürmüyor. Nerdeyse size takılan iki bileziğide geri vereceksiniz olurmu ne gerek vardı diyeceksiniz şaştım size doğrusu...

Evet, erkek tarafı elini suya sabuna sürmüyor çünkü artık devir değişti. Önceden kız yatak odasını alır kaynanasının evinde bir odaya yerleşirmiş. Öyle geline 20 bilezik almakta ne var? En incesinden bileziklerle doldururlarmış kollarını. Şimdiki gelinler de pek arsız pek doyumsuz. Hem eşyam alınsın hem evim döşensin hem düğünüm yapılsın hem altınım yapılsın bir de evlenince benden hizmet beklemesinler, oğulları olduğunu unutsunlar isteniyor. Okuyoruz burada açılan konuları.

yanlış anlaşılmak istemem ama bende size şaşırdım sonuçta adettde varsa ailesi takmış 2 bileziği ve şuandada eşim el üstünde tutuyo diyo arkadaş ve anlaşılan çok mutlu bi kaç altın için neden huzurunu bozsunki ben taktir ettim sizi.çünkü bende bunun doğru olduğuna inanlardanım bizde kesinlikle takı konusu açılmadı kim içinden ne geliyosa yada maddi durumu ne kadarına el veriyosa onu taktı ki doğrusuda budur.

Evet bugüne dek eşimin ne bir kötü sözünü duydum ne kötü davranışını, suratını. Keza ailesinin de. 8 aylık hamileyim, 8 aydır ev işi yaptırmıyor bana eşim. Hep diyor "sen benim tek servetimdin, oğlumla servetimi katladın" diye. Benim altında pulda gözüm yok, olmaz da. Mutluluğum böyle sürsün yeter. Oğlumu da sağlıkla kucağıma alsam daha ne isteyim.

Bende maddi ölçüsünde takılsın diyorum zaten aksini söylemiyorum. Ama arkadaş nerdeyse kendine takılan 2 bileziğide geri verecek ne gerek vardı diye ona şaşırdım. Siz bayanlar kendinizi bu kadar basite alırsanız erkek tarafıda bunu kullanır elbet.

İnşallah oğlunuzu sağlıkla kucağınıza alırsınız fakat hamile olan bayanların eşleri zaten iş yaptırmıyor bu bitek sizin eşinize mahsus bişey değil diğer hamile bayanlarda evlerinde iş yapmıyorlar sonuçda.

konu sahibi arkadaşım. Böyle şeylerle en güzel günleri zehir etmeye, soğukluk oluşturmaya değer mi? Önce bir bunu düşün derim
Altındı zümrüttü bunlar fani şeyler
durdurdum arkadaşa katılıyorum
Bayanlar asıl değersizlik az altın takılması değil, bir kadının kendi değerini altınla ölçmesidir. Belki inanmayacaksınız ama düğünümde kaç bilezik takıldığını net olarak hatırlamıyorum.

canım yanılıyorsun.hamilelik hastalık değildir.sağlık sorunu olmadıktan sonra her hamile kendi işlerini rahatlıkla yapabilir.benim çevremde tüm hamileler işlerini kendi yapıyor.böyle düşünüp beklentiye girme çünkü her erkek bunu kabul etmez sonra hayal kırıklığına uğrarsın

Şimdiki gelinler doyumsuz falan değil aksine sizinde gördüğünüz gibi artık erkek tarafı sadece istemeye gidiyor bide nikaha geliyor tabiri caizse bu duruma geldi artık. Evt erkek tarafıda kız alıyor sonuçda bi zahmet eşyaları alıp düğünü yapsın yani ohh ne güzel ya devir hazıra konma devri olmuşş çok yazıkk...

allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inş. bende 3 aylık hamileyim.sizin gibi bende para pul lafı etmedim düğün zamanıda sonrasıda ama şimdi ne isteiyosam anında alınıyo kayınvalidem desen elimi suya bile sokturmuyo.her akşam gidip yemeğimizi orda yiyoruz sonra eve geçiyoruz allah razı olsun .ama bende bazı arkadaşlar gibi altın azdı yok nişanda şu alınmadı die küçük hesaplar yapsaydım bende mutlu olamazdım

Canım hayal kırıklıgına ugrayacak bi durum yok. Bi bayan hamileyse eşide genel anlamda anlayış gösterir zaten hiç bi hamile bayan evinde harıl harıl iş yapmıyor onu demek istedim

bu ne kadar ayıp bir şey topu topu çok muş gibi 2 bilerzik takmış tekrar ver ,tekrar takayım düğünde bu bir görgüsüzlük ten başka bir şey değil..demekki ele güne karşı utanıyor az diye gösteriş için ben olsam vermem tekrar takılmasını....

Bırakın allah aşkına üçe beş katarak anlatıyosunuz resmen yok ne istesem alındı yok elimi suya sokturmuyo Altın istemediniz diyemi oldu bütün bunlar :) hey allahımm...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…