Bu bayanlar neden böyle düşünüyor anlamıyorum,bence kadın olarak her kadının takı gibi şeylere ilgisi vardır ve dinimizdede evlenirken kadına mehir adı altında altın takılıyor bunu hepiniz bilirsiniz..Tamam bu 3 olur 5 olur 10olur herkes durumuna göre takar,budurumlarında konuşulmasından yanayım doğru olanı oğlan evinin bunu nazik bir dille sorması lazım..Kızımız altın olarık ne ister diye,kızın aileside makul bir şey söylemelidir ha oğlan evi zengindir derki 10bilezik takmayı düşünüyoruz siz nediyonuz diye yada bizim durumumuz su anca 3 yada 5takacağız diye karşilikli anlaşılmalidir..herkes yapabileceğini nazik bir dille dile getirmelidir ,bence doğru olan budur..Babası olmayan durumu uygun olmayan ailelerde olabilir ama 2 3 mutlaka olması lazımdır..Bazıları var aslında durumları çok çok iyidir ama göz göregöre pintilik yaparlar herşeyi burnundan getirirler gelinin:2:Neyse sizin için en hayırlısı olsun bence sen nişanlınla güzelce konuş altın ne takılacak diye en mantıklısı bu kayınpederinin durumu yoksa esin elinden geleni yapmaya çalışır..takip edeceğim canım
durumu olmayan bi aile olsa konuyu açmaya bile utanırım güzelim, öyle bi durum yok ama küçük hesaplar var
durumumuz birebir aynı.
maaşımı yok kayınvalıdenın?
Arkadaşlar aranıza yeni katıldım, konuyu doğru yere mi açtım onuda bilmiyorum ama sıkıntım şu; 9 Kasımda aile arasında bir nişan töreniyle nişanlanmış bulunuyorum, kayınvalidem o gün bana 2 bilezik taktı, mutfakta sohbet ederken laf arasında bilezikleri düğün günü verirsin tekrar takarım gibi bişey söyledi, bende bunu anneme anlatmış bulundum, annem kıyameti kopardı topu topu 2 bilezik mi takacaklarmış diye, baban kuzenine amca olduğu halde bi nişanda bi düğünde bilezik taktı, bunlar kız alıyo nasıl iş bu falan dedi. Ben böyle şeylere takılan ya da takıp takıştırmayı seven biri değilim ama işin içine aileler girince sıkıntı oluyo, bu konuda bi standart var mıdır, yani erkek tarafı geline şu kadar bilezik takar falan diye? tecrübelerinizden faydalanmak isterim
Canım kusura bakma yeni gördüm, yok yok hiçbirşeyi yok, bankada üç beş lirası var bunu biliyorum, ama bana ağlaya sızlaya bişeyim yok dedi. Ben tek cocuğum, ailem hem kız hem erkek evlatlarına düğün yapmış gibi oldular, kına çerezimi bile kendim hazırladım düşün yani.. şimdide kalkmış bitanem canım cicim diyor, yapmacık hareketlere karnım tok, ben eşime de söyledim sevmiyorum ne anneni ne kardeşini, bana saygı duydukları kadar saygı gösteririm ama en ufacık bir laflarını duyarsam direk lafı yapıştırırım diye, garibim hiç ses etmiyor. Geçenlerde teyzesinin kızı var erkek arkadaşı tanışmaya gelmiş vs.. onlardayız çocukla aynı memleketliymişiz bana teyzesi dedi ki bir kız aldık bir kız vereceğiz galiba .. bende direkt yapıştırdım lafı "yooo siz kız almadınız oğlunuzu verdiniz, elinizi bişeye sürmeden bir tane de kız verirsiniz diye" :) susup avanak avanak suratıma baktılar ..
çok doluyum çok, uyuzum hepsine :))
Bu yollardan geçmiş biri olarak sana tavsiyem, takı için huzurunu bozma. Nişanlını seviyorsan, onla geçinebileceğini düşünüyorsan ha 2 bilezik takılmış ha 20, hiç önemli değil. Ben evlenirken ne eşyamda ne takılarda eşimin ailesinin hiç katkısı olmadı. İstemedik de. Eşim bana "ikimizin parası oldukça istediğin herşeyi alırız" dedi, öyle de oldu. Tanıştığımız günden bu yana hep el üstünde tuttu beni. Ben de onu. Aileme de "takı, eşya, adet diye yanımda konuşup da kafamı bulandırmayın, ben nişanlımı seviyorum" dedim, onlar da tek kelime etmediler bugüne dek. Bana k.validem ve k.pederim birer bilezik taktılar ama onu bile takmayabilirlerdi. Eşimi bu yaşa kadar getirmişler, okutmuşlar, avukat yapmışlar, bana layık bir karakterle yetiştirmişler. Daha ne isteyim.
Bence çok yanlış bi düşünce eşinizin ailesi eşinizi düzgün yetiştirdiyse sizin ailenizde sizi büyüttü baktı okuttu yetiştirdi. Kendinizi bu kadar alttan almayın. Evlenirken bi kızın hakkıdır sonuçda adettir evlenilen kıza altın takılır. Zaten bu zihniyetler yüzünden erkek tarafıda artık elini suya sabuna sürmüyor. Nerdeyse size takılan iki bileziğide geri vereceksiniz olurmu ne gerek vardı diyeceksiniz şaştım size doğrusu...
Bence çok yanlış bi düşünce eşinizin ailesi eşinizi düzgün yetiştirdiyse sizin ailenizde sizi büyüttü baktı okuttu yetiştirdi. Kendinizi bu kadar alttan almayın. Evlenirken bi kızın hakkıdır sonuçda adettir evlenilen kıza altın takılır. Zaten bu zihniyetler yüzünden erkek tarafıda artık elini suya sabuna sürmüyor. Nerdeyse size takılan iki bileziğide geri vereceksiniz olurmu ne gerek vardı diyeceksiniz şaştım size doğrusu...
yanlış anlaşılmak istemem ama bende size şaşırdım sonuçta adettde varsa ailesi takmış 2 bileziği ve şuandada eşim el üstünde tutuyo diyo arkadaş ve anlaşılan çok mutlu bi kaç altın için neden huzurunu bozsunki ben taktir ettim sizi.çünkü bende bunun doğru olduğuna inanlardanım bizde kesinlikle takı konusu açılmadı kim içinden ne geliyosa yada maddi durumu ne kadarına el veriyosa onu taktı ki doğrusuda budur.
yanlış anlaşılmak istemem ama bende size şaşırdım sonuçta adettde varsa ailesi takmış 2 bileziği ve şuandada eşim el üstünde tutuyo diyo arkadaş ve anlaşılan çok mutlu bi kaç altın için neden huzurunu bozsunki ben taktir ettim sizi.çünkü bende bunun doğru olduğuna inanlardanım bizde kesinlikle takı konusu açılmadı kim içinden ne geliyosa yada maddi durumu ne kadarına el veriyosa onu taktı ki doğrusuda budur.
Evet bugüne dek eşimin ne bir kötü sözünü duydum ne kötü davranışını, suratını. Keza ailesinin de. 8 aylık hamileyim, 8 aydır ev işi yaptırmıyor bana eşim. Hep diyor "sen benim tek servetimdin, oğlumla servetimi katladın" diye. Benim altında pulda gözüm yok, olmaz da. Mutluluğum böyle sürsün yeter. Oğlumu da sağlıkla kucağıma alsam daha ne isteyim.
İnşallah oğlunuzu sağlıkla kucağınıza alırsınız fakat hamile olan bayanların eşleri zaten iş yaptırmıyor bu bitek sizin eşinize mahsus bişey değil diğer hamile bayanlarda evlerinde iş yapmıyorlar sonuçda.
Evet, erkek tarafı elini suya sabuna sürmüyor çünkü artık devir değişti. Önceden kız yatak odasını alır kaynanasının evinde bir odaya yerleşirmiş. Öyle geline 20 bilezik almakta ne var? En incesinden bileziklerle doldururlarmış kollarını. Şimdiki gelinler de pek arsız pek doyumsuz. Hem eşyam alınsın hem evim döşensin hem düğünüm yapılsın hem altınım yapılsın bir de evlenince benden hizmet beklemesinler, oğulları olduğunu unutsunlar isteniyor. Okuyoruz burada açılan konuları.
Evet bugüne dek eşimin ne bir kötü sözünü duydum ne kötü davranışını, suratını. Keza ailesinin de. 8 aylık hamileyim, 8 aydır ev işi yaptırmıyor bana eşim. Hep diyor "sen benim tek servetimdin, oğlumla servetimi katladın" diye. Benim altında pulda gözüm yok, olmaz da. Mutluluğum böyle sürsün yeter. Oğlumu da sağlıkla kucağıma alsam daha ne isteyim.
canım yanılıyorsun.hamilelik hastalık değildir.sağlık sorunu olmadıktan sonra her hamile kendi işlerini rahatlıkla yapabilir.benim çevremde tüm hamileler işlerini kendi yapıyor.böyle düşünüp beklentiye girme çünkü her erkek bunu kabul etmez sonra hayal kırıklığına uğrarsın
allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inş. bende 3 aylık hamileyim.sizin gibi bende para pul lafı etmedim düğün zamanıda sonrasıda ama şimdi ne isteiyosam anında alınıyo kayınvalidem desen elimi suya bile sokturmuyo.her akşam gidip yemeğimizi orda yiyoruz sonra eve geçiyoruz allah razı olsun .ama bende bazı arkadaşlar gibi altın azdı yok nişanda şu alınmadı die küçük hesaplar yapsaydım bende mutlu olamazdım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?