Düğün takıları başımı ağrıtacak galiba :(

Canım hayal kırıklıgına ugrayacak bi durum yok. Bi bayan hamileyse eşide genel anlamda anlayış gösterir zaten hiç bi hamile bayan evinde harıl harıl iş yapmıyor onu demek istedim

benim bir tanıdığım doğum yapmadan camlarını ble silmiş temiz olsun diye akşamada doğuma girmiş.sağlık olduktan sonra yapılamayacak şey yoktur tabii aşırıya kaçmadan,bebeği tehlikeye sokmadan.tabii kk da süpürge süpürsem bebeğe zararlımı diye konu hamileyide gördük.bu da iyice saçmaydı yani

Doğru yapanlar var ama bitek arkadaşın eşi düşünceli değil yani. Çocugunu taşıyan kadına biçok erkek anlayış gösterir korur kollar zaten istisnalar hariç tabi..

bence boyle seylerlecanınızı sıkıpta bu guzel gecırmenız gereken zamanı kendınıze zehır etmeyın...ne olacak kı takarsa ilerde taktı kaynanam sagolsun dersınız takmazsa kaynanam takmadı dersınız.. önemli olan sizin mutluluğunuz ..ilerde allah vermesın servetlerı serseler sizi mutlu edemeyecek anlar olabılır şimdıkı 3 veya 5 altın kalbınıze golge düşürmesın..konuşulur anlasılır guzelliklehalledılır geeeceeeeeer gider bunlar..

Bırakın allah aşkına üçe beş katarak anlatıyosunuz resmen yok ne istesem alındı yok elimi suya sokturmuyo Altın istemediniz diyemi oldu bütün bunlar :) hey allahımm...

gerçekler niye rahatsız ediyo sizi anlayamadım rahat olmak mutlu olmak bunlar istenirse olacak şeyler aç gözlülük yaparak olmaz.düğünümde hiç düşünmediğimden fazla altın taktı eşimin ailesi nişanda taktığınıda geri verdim bi daha taktı .çünkü bunda art niyet aramadım aramamda eşimin ve ailesinin cebinden çıkacak her kuruşun ucu bana dokunur o sıkıntı çekerse bende çekerim .yok bu kadar altın takılacak yok nişanda ihtiyacım olsada olmasada şuda buda alınacak .işte bunlar gözü aç insanların küçük düşünceleri.

Ya ben anlamıyorum konu sahibi arkadaşımız zaten altın düşkünü bi insan olmadıgını belirtmiş. Kayınvalidesinin taktıgı iki bileziği hemde nişan gününde yanına gidipde düğün zamanı geri verirsin demesini Allah aşkına nasıl normal kabul ediyosunuz buraya yazan arkadaşların çogu aman iki altın için canını sıkma vs. diyorlar. Burda kayınvalidesinin ne kadar densiz bi yaklaşımda bulundugunu görmüyomusunuz zaten konu sahibinin canını sıkanda bu durum.

Bizde aç gözlülük yapmadık sizin bu düşündüğünüzü bizde düşündük evlenirken. Bende eşime nişanda takılanın bi kısmını verdim pişmanda değilim. Yine olsa yine verirm. Ama sizin gözünüzde altın isteyen neden aç gözlü oluyor anlamadım. Karşı tarafın durumu müsaitse bi bayanda en güzeline layıkdır bence. Sizin yok elimi suya sokturmuyorlar ne istesem alınıyor benzetmeleriniz yanlış yani altın alınan insana bunlar yapılmıyormu yada bunların evlenirken harcanan parayla ne alakası var. Sanki bi siz el üstünde tutuluyorsunuz biz bişey görmedik sanki...

Annen asiri tepki vermis, sonucta kayin validen bilezikleri geri vermeni istemis dügünde takilmasi icin, sadece o ikisini takarim dememiski. Benim kuzenimde nisanliyken kayin validesi her hafta bir sey alir takardi (yani altin). Maddi durumlari hepsini birden almaya el vermedigi icin yavas yavas almislardi onlarda zamanla, sonra dügünde daha önce taktiklari ve daha fazlasinida tekrar kuzenime takmislardi. Bence bunun icin olay cikarmaya degmez, hem senin hemde aile büyüklerinin huzuru yok yere kacar. Tabi yine karar senin..

Büyütülmüş konu yorum yazanlar tarafından almış başını gitmiş, konu sahibinin durumu unutulayazmış neredeyse....

Evet nişan takıldıktan hemen sonra bu lafın söylenmesi rahatsız eder her insanı o ayrı ancak aklınızı kullanın amaçlarının pintilik olduğuna inanıyorsanız, "gerek yok beni düğünde kolumda getiririm bilezikleri efendim dert etmeyin" deyin,

nişanlınızla konuşun art niyetsiz bir biçimde " bir kolye gördüm çok şık taktığınız bileziklerle onu değiştirsem nasıl olur, bilezik çift olunca takması zor oluyor iş güç yaparken ama kolyeyi boynumdan çıkarmam hep üstümde olur" dersiniz tabi nişanlınız nasıl biri onu siz bilirsiniz...

Konunuzu okuyunca aklıma geldi, bana takılan seti 1 nişan 2 düğün olmak üzere 3, 2 bileziği de 2 düğünde tekrar tekrar takılmıştı, hatta kayınvalidem söylemişti kızım böyle bölye diye...
hiç de umursamadım... imkanları budur dedim, annem hep oğulları altın olsun okuttum iş sahibi yaptım sana altın bileziğin gereği yok kocan da altın olursa sıra sıra dizersin koluna boynuna istersen demişti....

iyi ki de öyle demiş, çünkü düğün sırasında yaşanan sıkıntılar hiç unutulmaz hep akılda kalır, oyüzden 9 düşünüp 1 söylemek lazım...
anlatsam şimdi yuh bunlar da yapılır mı nasıl dayanıyorsun dersiniz bana yapılan hatalara....

ufak şeyleri görmezden gelin ki, sizin de ufak hatarınız görmezden gelinsin...

Biraz ağır olmuyor mu açgözlü insanlar demeniz???
Herkesin kendi bileceği iş bu, kimi ister, kimi istemez, kimi yapılsın diye bekler, kimi beklemez...
Bazı yerlerin adetinde kız evi istemezse ayıp karşılanır, kızda bir kusur var sayılır (gizli hastalığı vardır, aklı noksandır vb. gibi)
bir araştırmada okumuştum, yöreler ve adetlerle ilgili...
Ancak insanların tercihler için açgözlü demek hiç hoş değil, fikir savunurken hakaret etmek yakışmıyor açıkcası...
Diğer açıdan bakacak olursak, bir şey beklemeden, istemeden evlenenlere de "enayi" gözüyle bakan insanlar da çok şimdi onları da mı hakı görelim????

Doğuydu ilk görev yerim, yaşlı bir öğretmen ağabeyimiz vardı (ağabey lafın gelişi, dedemle yaşıttı aslında lakabı da dedeydi zaten)
Ne taktılar kızım sana düğünde dedi, set ve 2 bilezik abi dedim...
"amanınınnn... kız beleşe gitmişin ya sen, burda olsan 50 bilezikten aşağı gitmezdin, okumuş, çalışan, babayiğit işçi (iri yapılıyım, demek isteiği her işi yapabilir, becerikli görünüşülü) kızı beleşe almışlar desen, yok yok ben benim oğlana oralardan kız bakayım bundan sonra tüüüü vah yavrum vaahh" demişti, iyi gülmüştük....
Demem o ki her yerin adeti, görüşü farklı, bir yörede düğün takılarını kız annesine teslim ederlermiş, adetmiş büyütme hakkı diye, ayrıca düğünde mutlaka 30 bilezik takılırmış en az ve her biri 30gr. dan aşağı olmamak şartı ile, bu takılacak bilezik, ağabey-kardeş-baba değil sadece damadın takması gerekenmiş....

bakın benim kimlere aç gözlü dediğim apaçık ortada dediğinizde haklısınız ben adetlerden bahsederek konuşmadım konu sahibi kayınvalidesinin böyle bişey söylemesinden yakınmış bende büyütülecek bişey yok benimde kayınvalidem söyledi bende verdim dedim o altınla bereberde bi sürü altın taktı dedim. hatta şuan bir dediğim iki olmuyo dedim arkadaşın biride bi sizinmi dediğiniz oluyo abartarak anlatıyosuz demiş benim tavrım ona.tabiki istenmesi gereken istenir .anlatmak istediğim ihtiyacı olmadığı halde şunuda al bunuda al diyen gelinler

Peki siz bankadaki üç beş lirasını size harcamasını mı beklediniz? Bence söylediğiniz sözler biraz kırıcı olmuş. Ama siz bilirsiniz tabi.

walla bir beklentim olamadı maalesef, duğunden önce aa bizim kuzför çok güzel saç yapıyo ama sen uzaksın buraya diyip, düğünden bir gün önce gel burada yaptıralım saçını diyen benden şimdimi söylüyorsunuz cevabını alınca poposunun üstüne oturan, kısa saçına oğlunun parasıyla düğün günü postij taktırmayı bilen, yakıştımı diye gelip bana soran, kınada elimi açmadığım için annemin eline tutuşturduğunda "bu ne" diyip sonra altını alıp elime koyan ama beni lafça çook seven bir kayınvalidem var.kırıcı olmak mı??

Evlenecek bi kızın tepeden tırnaga herşeye ihtiyacı vardır sonuçda Ev eşyaları olsun çeyizlik olsun vs. alınması gereken bazı şeyler vardır. Bunları evlenecek bi kızın karşı tarafdan beklemesi aç gözlülükmüdür. Evlenen insanların düğününe yada nikahına giderken altın yada para takarız öyle değilmi adettendir bu yeni evlenen çifte bir nevi yardım amaçlıda takılır. Bir erkekde evlendiği bayana gücü yettiğince altın vs ne gerekiyosa yapmalıdır. Benim eşiminde durumu yoktu ailesinden bi gram destek görmedik benim şuan evimde ailesinin almış oldugu bir çöp bile yok ama eşim sağolsun borç harçda olsa gözümde bırakmadı ne gerekiyosa yaptı. Evlenmek öyle kolay değil bir evin herşeye ihtiyacı var. İmam nikahı yaptıgınızda bile eşinizin size mehir olarak belli miktarda altın vermesi gerekiyor bu onun boynunun borcu oluyor. Ama takılan bileziğin istenmesi kim ne derse desin son derece ayıp bir davranış çok çirkin yani. Herşeyin bi uslubu vardır bunu keşke kayınvalide değilde konu sahibinin nişanlısı bizzat kendi söyleseydi daha şık olurdu. Kayınvalide aklı sıra işte bak sana bilezik taktık ama haberin olsun onları geri alıcaz diye peşin peşin söylemiş terbiyesizliğin dik alası diye buna denir.

ben zaten oldum bittim bittim takıyı alıp düğünde tekrar takmaya karşıydım gücün neyse tek bi kerede düğünde tak bu 3 olur 5 olur neyse artık, bunuda hep konuşurduk nişanlımla, yani daha bizim iş resmiyete binmeden başkaları üzerinden konuşurduk ve benim bu konudaki tavrımı biliyo, bayramda ailesini ziyarete gittiğimizde bana böyle bişey teklif edilince dicek bişey bulamadım açıkçası sonradan nişanlıma söylediğimde onun cevabı ne istiyosan ben alırım oluyo, ama bu ana babaya hak değilmidir yanlış mı düşünüyorum

benim ailem nişanda bana bişey takmadı, nişanlımın ailesinden de kimse takı beklemedi aile arasında bi nişandı sonuçta, onlar biz bilezik takıcaz dediler diye bende nişanlıma saat aldım, sonra benden bu bilezikler istendi, bende nişanlımdan saatimi isteyeyim

neden ana-babaya hak olsunki,artık böyle birşey yok aileler içinden gelirse yapar.şu anda benim çevremde evlenenler,herşeyini nişanlıyken alıyorlar ve beraber ödüyorlar.yani evlerini kendileri kuruyor.aileleride hediye takılarını takıyorlar.şu anda çocukları okutup meslek sahibi yapmak çok zor.senelerce okul ve dersane paraları ödeniyor.ayrı bir birikim yapılamıyor.gençlerde bu nedenle kendileri evleniyor

bu zaten benim için sorun değil, zaten ilk yazdığımda belirttim annem bunu biraz sorun yaptı yakama yapışmadı ama gönül koydu diyelim, ben kendi anne babamda senin annen şunu demişti bunu yapmıştı benimkiler şöyleydi kavgasını çok yaşadım, 27 senedir hep aynı laflar...kendi evliliğimdede bu olsun istemiyorum, ailelerin asgari gönlü olsun ve bunu bir ego olayına dönüştürmesinler istiyorum umarım anlatabilmişimdir

Tabiki ana babaya hakdır canım ama üç takar ama beş ne yapabiliyosa ama ailelerde bi hareket olmayınca bu sefer eşlerimiz bişeyler yapmak için çabalıyorlar. Benimde öyle oldu eşimin ailesi hiçbirşey yapmadılar benim bugün bişeylerim varsa hep eşimle benim sayemde oldu kendi kendimize yaptık bişeyleri bende çok karşıyım Bir aile elinden geldiğincede yapmalı bazı şeyleri görümcem evlendi ona kredi çektiler kayınvalidemler herşeyini yaptılar altınını vs. biz dış kapının mandalıyız ya bişey görmedik..

Ya hayatınızdaki insanın doğru kişi olduğunu düşünüyorsanız bu konuları hiç sorun etmeyin ne olur verseniz bende aynısını yapıcam ve bir çok kişidede gördüm nişanda takılır sonra tekrardan düğünde alınıp takılır ne yapsın adamlar mahcup mu olsunlar yada iki defa mı alsınlar biraz anlayışlı olmak lazım ,siz bakmayın milletin ne dediğine karıştırmayın kimseyi aileniz bile olsa ,madem düğünde vermeyeceksiniz keşke nişanda takmasaymış onlarda ,benim sözlümde ailesinin takacağı takıyı alacak herkes gücünün yettiğince eskidenmiş kızıma 5 bilezik bilmem ne şimdi herşey ortak yapılıyor evin yarı eşyasını da kız tarafı alıyor ,hayat çok pahalı bir evlilik kurulacaksa o aldı bu aldı bunların hiçbirine gerek yok..

madem bu kadar açık konuşuyoruz dost meclisi diyip içimizi döküyoruz maddi konulardada detay veriyim eşime verdikleri para 15 milyar, bize açık açık bu parayla ne alıyosanız alın dediler, bizde yemekli bir kır düğünü istediğimizden parayı mekan için ayırdık, babam yatak odamı, halılarımı, bulaşık makinamı ve süpürgemi alıcak, evimizi direk şarka kuracağımızdan nakliye depozito gibi ek giderlerimizde olucak bilmediğimiz bi şehirde, o masraflarıda babam karşılayacağını söylüyo ama istemicem bunu, kalan tüm eşyalarımızı da kendimiz alıcaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…