Son bulduklari ev icin konu sahibi nisanlisina arkadasim onerdi ya da ben buldum deseydi, annesini isin icine katmasaydi bu adam o evi tutardi. Cunku bu devirde babasindan gelen bedava evi sirf nisanlisi istemiyor diye elinin tersiyle itip kiraya cikan adam az bulunur. Bu da konu sahibine deger verdigini gosteriyor.
Kaldi ki zaten ben nisanlisinin diretme davranisini dogru bulmuyorum. Bence ev kadin icin daha onemlidir. Kadinin begendigi icine sinen bir ev tutulmali.. Neticede evin temizligini duzenini genellikle kadin sagliyor. Insan oturdugu evi sevmezse icinden temizlik yapmak bile gelmez. Ama annesinin yaptigi davranis konu sahibini hakliyken haksiz konuma dusurmus.
Ayrica konu sahibinin kayinvalidesi kotu niyetli bir insan olsaydi burada oturacaksiniz diye diretirdi. Kadin oyle birsey yapmamis. Arti aralarinin bozulmasini istedigini de dusunmuyorum. Konu sahibine kizim bir mesaj at istersen demis. Sahsen birisi benim ogluma boyle rest cekse bir daha o insanin yuzune bile bakmak istemem . Kizima da ayni sekilde.. kimsenin hayatina da karismam. Evlenmeyi dusunen insanlarin gerekli olgunluga ulasmis olmalari gerekir. Kendi kararlarini kendileri verebilirler bence mudahil olmaya gerek yok. Ama simdi bu foruma bakiyorum da ( bdv) bu ne boyle arkadas, insanlar cocuk degil kukla doguruyorlar sanki diye isyan edip haykirasim geliyor.
Ha bi de şu adetler, bohcalar, altinlar, bilmemneler ile adamlari evlilikten soguttu kiz aileleri artik. Neden karsi tarafin sartlarini bukadar zorluyorsunuz diye sorunca da "kiz veriyoruz yapacaklar tabiiii" oluyor cevap. Allahim sana geliyorum

[/Q