Düğün Yaklaştıkça Gerilen Ortam

Bence tek mesele konu sahibinin nişanlısının ailesi ile altlı üstlü oturmayı kabul etmemesi...adamin tavırları bu yüzden .Bu yüzden tutturuyor müstakil ev olacak diye ...yani senin istediğin ev de olmayacak diye planlı bir davranış var adamda

Müstakil ev niye kötü olsun ki ? Apartman dairesinden daha rahat, güzel değil mi ? Ben de müstakil bakıyorum evlilik için anlayamadım 🤔

Müstakil ev niye kötü olsun ki ? Apartman dairesinden daha rahat, güzel değil mi ? Ben de müstakil bakıyorum evlilik için anlayamadım 🤔
Ama bakılan evler bakımlı ve etrafında oturmuş bir düzenin olduğu ,site içerisinde otu/çimi kesilen,güvenliği olan tarzda müstakil evler değil ki!! Git göç ile yapılanmış müstakil evlerin olduğu bir muhite...muhitine göre akşam belli bir saatte otobüsten inip eve girinceye kadar cekinebilirsin bile...kaldı ki zemin kat ev rutubetten ısınmaya ,böceğin,farenin,akrebin eve girmesine kadar (hırsızı saymadım bak) çok sıkıntılarla dolu olabiliyor.

Şunu anlamıyorum.. yetıskın iki insan olarak siz evleneceksınız annenız ve kayınvalidenızle ev bakmanıza ne gerek var?? İlla kavga çıkar yani.. ki öyle de olmuş...şimdi size önerım.. nişanlınla konuş o evlerın hiç biri olmasın dıye söyle.. sadece ikimiz ev bakalım ailelerı karıstırmayalım dıye bir önerı sun... annenin gazına da gelme ! Yoksa ilerde fena sorun yaşarsın.

Anne”ler” olayın içinde . Anne değil. En son damadın annesinin gösterdiği ev olmuyor diye damat kızgın zaten .
Bence de sorun tam olarak bu. Anneler bu kadar olayın içine girmese kendi aralarında halledecekler belki. Benimle birlikte evli bir ablam bir kız kardeşim var. Anneler hiçbişeye karışmadı bizde. Tutulan eve anneler neden karışır ki. Kendileri düşünsün oluruna baksın. Yaşayacak olan kendileri

annenin inatlaşması yersizz olmuş da nişanlının daha görmeden eve mırın kırın yapıp triplenmesi de fazlaca gereksiz olmuş annesinin sözünden çıkmak istemediğinden mi orayı istemiyor fiyat mı çok yüksek? neyini beğenmemiş yani

Neden anneniz sizinle ev bakıyor çok saçma. Hadi baktı diyelim bunun kararını verecek olan nişanlın ve sizsiniz. Üzgünüm sizi ve annenizi haklı göremedim.

Anne tabi ki ev bakmaya gelir yahu.
Evladı nerede oturacak, görmek en doğal hakkı bence.

Görüş de bildirir ama diretmesi yanlış.
Ya bu olacak ya bu diyerek damat beyi haklı yapmış oldu.
Oysa ki o noktaya kadar haksız nişanlınızdı.

Bu saatten sonra ne olur bilemiyorum açıkçası.
Ama annenize karşı o gıcıklık içinde hep kalacak muhtemelen :S

Anne”ler” olayın içinde . Anne değil. En son damadın annesinin gösterdiği ev olmuyor diye damat kızgın zaten

Son bulduklari ev icin konu sahibi nisanlisina arkadasim onerdi ya da ben buldum deseydi, annesini isin icine katmasaydi bu adam o evi tutardi. Cunku bu devirde babasindan gelen bedava evi sirf nisanlisi istemiyor diye elinin tersiyle itip kiraya cikan adam az bulunur. Bu da konu sahibine deger verdigini gosteriyor.

Kaldi ki zaten ben nisanlisinin diretme davranisini dogru bulmuyorum. Bence ev kadin icin daha onemlidir. Kadinin begendigi icine sinen bir ev tutulmali.. Neticede evin temizligini duzenini genellikle kadin sagliyor. Insan oturdugu evi sevmezse icinden temizlik yapmak bile gelmez. Ama annesinin yaptigi davranis konu sahibini hakliyken haksiz konuma dusurmus.

Ayrica konu sahibinin kayinvalidesi kotu niyetli bir insan olsaydi burada oturacaksiniz diye diretirdi. Kadin oyle birsey yapmamis. Arti aralarinin bozulmasini istedigini de dusunmuyorum. Konu sahibine kizim bir mesaj at istersen demis. Sahsen birisi benim ogluma boyle rest cekse bir daha o insanin yuzune bile bakmak istemem . Kizima da ayni sekilde.. kimsenin hayatina da karismam. Evlenmeyi dusunen insanlarin gerekli olgunluga ulasmis olmalari gerekir. Kendi kararlarini kendileri verebilirler bence mudahil olmaya gerek yok. Ama simdi bu foruma bakiyorum da ( bdv) bu ne boyle arkadas, insanlar cocuk degil kukla doguruyorlar sanki diye isyan edip haykirasim geliyor.

Ha bi de şu adetler, bohcalar, altinlar, bilmemneler ile adamlari evlilikten soguttu kiz aileleri artik. Neden karsi tarafin sartlarini bukadar zorluyorsunuz diye sorunca da "kiz veriyoruz yapacaklar tabiiii" oluyor cevap. Allahim sana geliyorum:kusmuk:

Son bulduklari ev icin konu sahibi nisanlisina arkadasim onerdi ya da ben buldum deseydi, annesini isin icine katmasaydi bu adam o evi tutardi. Cunku bu devirde babasindan gelen bedava evi sirf nisanlisi istemiyor diye elinin tersiyle itip kiraya cikan adam az bulunur. Bu da konu sahibine deger verdigini gosteriyor.

Kaldi ki zaten ben nisanlisinin diretme davranisini dogru bulmuyorum. Bence ev kadin icin daha onemlidir. Kadinin begendigi icine sinen bir ev tutulmali.. Neticede evin temizligini duzenini genellikle kadin sagliyor. Insan oturdugu evi sevmezse icinden temizlik yapmak bile gelmez. Ama annesinin yaptigi davranis konu sahibini hakliyken haksiz konuma dusurmus.

Ayrica konu sahibinin kayinvalidesi kotu niyetli bir insan olsaydi burada oturacaksiniz diye diretirdi. Kadin oyle birsey yapmamis. Arti aralarinin bozulmasini istedigini de dusunmuyorum. Konu sahibine kizim bir mesaj at istersen demis. Sahsen birisi benim ogluma boyle rest cekse bir daha o insanin yuzune bile bakmak istemem . Kizima da ayni sekilde.. kimsenin hayatina da karismam. Evlenmeyi dusunen insanlarin gerekli olgunluga ulasmis olmalari gerekir. Kendi kararlarini kendileri verebilirler bence mudahil olmaya gerek yok. Ama simdi bu foruma bakiyorum da ( bdv) bu ne boyle arkadas, insanlar cocuk degil kukla doguruyorlar sanki diye isyan edip haykirasim geliyor.

Ha bi de şu adetler, bohcalar, altinlar, bilmemneler ile adamlari evlilikten soguttu kiz aileleri artik. Neden karsi tarafin sartlarini bukadar zorluyorsunuz diye sorunca da "kiz veriyoruz yapacaklar tabiiii" oluyor cevap. Allahim sana geliyorum:kusmuk:
[/Q
Bence de sorun tam olarak bu. Anneler bu kadar olayın içine girmese kendi aralarında halledecekler belki. Benimle birlikte evli bir ablam bir kız kardeşim var. Anneler hiçbişeye karışmadı bizde. Tutulan eve anneler neden karışır ki. Kendileri düşünsün oluruna baksın. Yaşayacak olan kendileri
Aynen öyle, her iki ailede girmeyecek işin içine . Eşyayı kullanacak olan kendileri ev desen yine siz yaşacaksınız kararlarınızı kendiniz verin.

Farkindaysaniz nişanlıniz harcama konusunda sizi çok sıkıyor. Yeni gelinsiniz hevesiniz var ve hep hevesiniz kursaginizda bırakılmış. Ne demek aidat odemeyelim diye müstakil evde oturtmak eşya alınırken ne gerek var demek. Her işte bir hayır vardir. Lütfen canınızı sikmayin ve kendinizi biraz geri çekin. Ben burda bunaldım sizin yazdıklarınızı okurken

Evlenecek olan sizsiniz. kendi annenizi işe karıştırmayacaktınız. Eşyayı nişanlınızla kendiniz bakıp alsaydınız ev bakmaya da ikiniz gitseydiniz keşke. Ayrıca nişanlınız niye çogu şeye gereksiz dıyor. Cimri biri mi? apartmanda oturmak daha avantajlı sırf aidat için vazgeçilir mi müstakıl evde daha çok sorun çıkıyor.

annenizin söylediklerin de sizin bi suçunuz yok ama sonrasında nişanlınızı bırakıp öğretmen arkadaşın arabasına binip dönmeniz bence bu sizin en büyük hatanız olmuş ortamı yumuşatmaya çalışmak yerine daha da germişsiniz çünkü üzgünüm ama böyle olmuş nişanlınız açısından da çok gurur kırıcı malesef:stop:annenizin hatalı davranışını bi yerde de desteklemiş oldunuz .. bence size düşen nişanlınız sakinleşince karşılıklı oturup konuşmak ve geriye kalan işlerinizi mümkün mertebe aile büyüklerini katmadan kendi içinizde halletmek..
Mutluluklar diliyorum iyi niyetli biri olduğunuzu düşünüyorum hayır işlerinde şeytan çok girermiş araya sizde fırsat vermemeye bakın lütfen olur mu

Uf çocuk gibi hareket etmişsiniz. Böyle eşinizle fikir alışverişi yapmanız gereken konularda annenizi takmayın peşinize ve ilişkinize sokmayın.
Çok istiyorsanız ayrı olarak annenizle alışverişe çıkarsınız.

Annenizin blöfü elinde patlamış, iyi de olmuş. Önceki konunuzu koymuşlar, okuyunca adama hak verdim. Demek ki artık yetmiş annenizin tavırları. Anneniz sinir hastasıysa tedavi olsun. Kimse kimseyi çekmek zorunda değil, bunlar bahane olamaz yani.

Annen "Annem de ya bu ev olur yada her şey biter " deme curetini nereden buldu??? Nisanlinin bunca tavir takinmasi bence annenin dominant hallerine uyuz olmasindan ötürü.
Annen oyle deyince sen ne yaptin?? Susup annene mi katildin?
Aynisinin bir benzeri basima gelmisti. Üniversite ikinci sınıfta eve cikacaktim. Annem de benim sehrime geldi. Sacma sapan pahalli bir eve "tutacagiz" diye tutturdu. Baska bir ilcede cok daha ucuzunu-guzelini bulacagimizi soyledim soyledim ikna edemedim. Hatta 'parayi ben vericem sana ne' falan dedi. Kimligimi emlakciya verdik.... imza atmam gerekiyor.
o an dusundum. Kendi oturacagim evi bile kendim secemeyecek miyim???
Tam imza atacakken (kendimi nikah masasinda hissedip) bu is olmaz diye kalktim ciktim o dukkandan.
Sonrasi sinir krizleri geçirip sehri terketmeye calisan anne, sakinleşme cabalari ve o evden yari yariya daha ucuz harika bir ev tutma seromonisi :)
Hic cocukta suc arama. Senin yapman gerekeni ama yapmadigini yapmis

Back
X