Düğünde erkek tarafından istenecek takılar ne kadar olmalı ?

Yaptiginiz gorgusuzluk ama ben bir sey istemem siz bilirsiniz de demeyin. Adet yerini bulsun. Esim olacak kisi altin ne istersin dedi siz bilirsiniz dedim ödünç altin takildi şoka girdik. Sadece yuzugum var onu da ben aldim
Esya mobilya ne istersin dedi olmasi gereken kadar sorun degil dedim. Eski esyalarini getirdi sadece bulasik makinesi alindi 2 ay sonra. Sonrasi sonrasi geldi oyle... Sunu yap diye diretmeyin ama siz bilirsiniz de demeyin derim. Herkes ustune duseni yapsin iki taraf da.

bazı kadınlar isveç'te norveç'te yaşadığını zannediyor sanırım ki benim söylediklerime ters tepki vermişler.. istisnia durumlar elbette olur ama genel bir kanı var ki erkeğe para harcatmazsan kıymet bilmez.

karakterle alakası vs hikaye. adam kötü çıktığı zaman seni kim koruyacak?
yine yanındaki altınların, adamdan aldıkların koruyacak.
hadi çekti gitti yarın. kaldın çolukla çocukla.
neyle geçineceksin?
işin de yok misal.

erkeğe para harcatın kızlar.
bolca eşya aldırın.

öte beri ne varsa isteyin. altın, gümüş vs..
durumumuz yok demesine aldanmayın. isterlerse nasıl durumlar çıkıyor bir bilseniz.

daha yeni yeğenimin arkadaşı kız evlenecekti adam her istediğine para yok diyordu sonra ayrıldılar adam 4 aydır tanıdığı kızla nişanlanmış ve duyduk ki para yok diyen aile neler almış neler. yani isterlerse durum olur..

Valla 5 kurus harcatmadim drsem yeridir. Evimizide beraber yerlestirdik. Taki makida masraf yapmadik. Esim gozumun icine bakar yillardir.
O biraz karakter meselesi. Evlenirken dunyalari dokup aldatanda cikar bir cop almayip dünyaları bastan yaratanda.

tamam işte evlenirken dünyaları döken adam aldatırsa elinde o döktüğü dünyalar kalır hayata tutunman kolaylaşır tek çöp almayıp aldattığını düşün?

Çok geride kaldı bunlar sanıyordum ben :/ biz Kürdüz ve bizim oralarda adettir ama ben istemedim ailemde lafini etmedi,ama hic bisey almadilar anlamina gelmez eşim sagolsun pırlanta tektaş bide tam tur aldi amaa almasaydi da olurdu. Böyle şeylere takmam. Siz illaki isteyecekseniz makul bisey isteyin eşinizi şimdiden borca sokmayin.

Bizde eşimle çok harcama yapmadık sizin gibi sadece tektas ve tam tur aldi bir kere alinacak nede olsa dedi, onun dışında ne dugun istedim ne balayı. Evimizi de 5 bin dolara kurduk (yurtdisinda yaşıyoruz) çünkü gerçekten maddiyatla mutlu olunmaz.

Ne esimin ailesi ne de benim ailem birsey yapti.
Esim kendi biriktirdigiyle aldi altinlari bana taktilar.
Ben birsey istemedim.
Birsey yapmadilar. Sadece esimle evlenmek ayni evin icinde olmak istedim.
O da böyleydi.
Ne esyamiz tamdi ne de düzenimiz. Sadece evin icinde uyuyabilme sansimiz oldu. Yuvamizi kurduk ,iki de cocuk yaptik, birikim yapiyoruz.
Dört dörtlük birseyim olmadi, nisan yapmadim masraf olur diye.
Esime yüklenmek istemedim benim de birikimim yoktu.
Aileleren birsey görmedik, kendimiz dik durduk.
Birsey diyim mi üzerine dert eklemesinler altinlari yere batsin.
Birsey yapmadiklari halde sürekli huzurumuzu da bozmayi hak gördüler.
Savastik cok, kimsenin birseyine ihtiyacimiz da yok cok sükür.
Bedavaya gittim ama esim benim degerimi cok iyi bilir.
Baskalari bilsin bilmesin önemi yok.

Bu nasıl konu?

Ben anneme hep derim. Anne eğer evlenirsem ben altını, evi, arabası, eşyası, düğünü, çeyizi hiç istemem. Nefret ediyorum abartılı herşeyden sadeliğinden yanayım. Evlenince zaten eksikler zamanla hallolur gerek yok abartıya derim. Annem hep hak verir bana “aynen olması gereken o, en iyisini yaparsın” diye. Gerçekten olması gereken bu.
Tamam kardeş bu ama ne telefon istemesi pardon?
Adamlar sizin bankamatiğiniz falan değil.
Yani görgüsüzlük diyeceğim olmayacak.

Kardeşiniz paşa paşa bir işe girsin, biriktirsin alsın telefonu.

Anneniz ve kardeşinize o takılar ve eşyalar düğün dernek derken evlilik hayatınızın ilk 5 senesine ipotek koyduklarını anlatın.. bu gidişle ilk seneleriniz borç harç ödemekle geçecek, bunu görmeleri lazım.. yaptıkları çok çok ayıp..

Bende okuma hakkı isteyeyim madem. Kardeşiniz evlenirkeen sizde araba isteyin

Kusura bakma annen seni düşünse bu kadar şeyin altında kalkamazlarsa evlenince kızım da sıkıntı çeker diye düşünür
Düpedüz aç gözlülük anneme niye soruyorsun ki anlamadım?
Kardeşine niye hediye aliniyor hem hediye kişinin kendi isteği ile alınan bir şeydir sizinki şart oluyor

Dogrusunu yapmissiniz. Bu kadar abartmamak lazim o ne oyle.. ben hicbirsey istemedim iyikide istememişim. Esim zaten evlenince aldi birsuru dogum gunu vs oluyor. Icimde kaldi dersiniz alir ben sahsen evlenmeden once geline bu kadar sey almam gbi geliyor.

Yokluk kimi insanları mütevazileştirirken, kimisini de böyle aç yapıyor malesef. Kendi hayatında görmediği, kendi yapamadığı malı elalemden istemek falan... İnsan utanır. Acaba anneniz o dediklerini hiç bir arada görmüş mü ki, bir çift çoraptan bahseder gibi bahsediyor? Kaç yaşına gelmiş insanlar, hiç mi bir şey öğrenmemişler hayatta. Sinir oluyorum gözünü elalemin parasına diken açgözlü insanlara. Kendiniz ortaya ne koyuyorsunuz da bunları istersiniz derler insana.

Bir de şu, insanlar para döktüğü insana değer verir, isteyin babam isteyin diyen insanlara çok gülüyorum, hem de acıyorum biraz. İnsan kendi isteğiyle, çabasıyla aldığı bir "eşyaya, mala" değer verir. İnsana değil. Para biçilen insan, o paranın miktarı çıktıkça değersizleşir, yerin dibine girer. İnsan satılmaz, satın alınmaz yani. İnsan, insanlığıyla saygı kazanır, değer kazanır. Fiyatıyla değil. Sizin bu zihniyetler kaçıncı yüzyıldan kalma anlamıyorum ki. Bu devirde hala başlık parası muhabbeti. Hiç gücünüze de gitmiyor ha para karşılığı evlenmeniz, çok garip.

Cok ozur dilerim ama aileniz ne kadar görgüsüz. Ne koparirsak kar mantigi bu baska birsey degil. Sut hakki denilen şeyin başlık parasinin bir baska evrilmisi oldugunu bilmiyorsun galiba. Basta da dedigim gibi ne koparirsam kardir mantigi oldugu icin daha coook seyler bulur aileniz. Telefona gelmiyorum bile. Zaten tum mobilyalar evi kurmak dugun yapmak madem erkek tarafina kalacak birak ustune birsey daha isteyerek tüy dikme. Parayla kiymet bilinseydi ohoo.

telefon istemek nedir
süt hakkı nedir
şok geçirdim şuan bence çok utanç verici.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…