Düğünde erkek tarafından istenecek takılar ne kadar olmalı ?

İnşallah sizin de ileride böyle sömürme talebi ile gelen bir gelininiz olur

konuyu okumadım
başlık yeterli... bu nedir abi
Düğünde erkek tarafından istenecek takılar.

okudum. gelinimize bir kez daha şükrettim.
verecek durumumuz var mı var. elimizden gelenin fazlasını da yaptık. olması gereken de bu değil mi ?

sizin böyle gram parça falan belirtmeniz çok i-ti-ci

Aynen canım. Benım kayınvalıdem de sordu ne istersiniz dıye. Annemde bende hıc bısey siz ne ıstersenız o dedık ve kayınvalıdem de böyle tok gözlü olduğun ıcın yapabıldıgımın en iyisini yapıcam dedı sana ve yaptı. Ama bana huzuru altın mı saglayacak aynen dedıgın gıbı. Esınle çocuğunla mutlu huzurlu ol da altonın olmayıversın

Sut hakki da ne???k.bakmayin ama annenizin dedigini yaparsaniz gorgusuz konumuna dusersiniz.nisanlinizla konusur ne kadar imkan varsa o kadarini yaparlar.aileniz bisey yapmayip ustune herseyi de istiyor.

Konuyu açan arkadaşa şunu söyleyebilirim; annene babana kardeşine de ki sizin dinen bir şey isteme hakkınız yok bana karışma hakkınız da yok lütfen benim mutluluğum için nefsinize hakim olun. Sizin istekleriniz yüzünden ben kötü olacağım bu insanlarin bir ömür boyu yüzüne bakacak olan benim. Ayrıca hem nişan yapmayıp hem de bu kadar şey istemek ayıbı geçtim görgüsüzlüktür rica ediyorum karışmayın birakin insanlar içlerinden ne geliyorsa onu versinler gönülsüzce verilen bir şeyi nasıl kullanacaksınız.

Bedavaya gitmişim ona yanarım
Yalnız değilsin ya bende öyle:) hiç bişiy istemedik onlarda takmadılar benim kendi ailem 7 kardeşiz annem ve babam toplam 9 bilezikle gelin ettiler bedavaya gittiğim yetmiyormuş gibi üstüne takılarımı da ailem taktı ama biz onların hiç takmayacağını bilmiyorduk

Bizimkiler de miktar belirtmedi. Kv kp 2 dandik bilezik alip taktilar. Ama o onlarin sorunu. Benim ailem fazlasiyla takimi yapti zaten. Onlar dugun yaptiktan sonra benim ailem de bir dugun daha yapti.

Zaten bir cogu "ben istemedim" diyor ama zaten deger gormedikleri eşlere, ailelere gelin gidiyorlar ve ezilip buzulup aileye yaranmak icin sorun cikmasin diye bisey isteyemiyorlar. Isteseler de olmayacak zaten. Yoksa bu kafadaki insanlara meydan biraksan herseyi de isterler. :)))

Sonra da istemedim diye deger gormedim diyorlar. Evdeki huzur 5 bilezik fazlasiyla olsaydi herkes oyle yapardi.

Almak isteyen, deger verenler zaten isteyince de istemeyince de aliyor. Bunlar da disardan bakip saniyor ki istedi diye degerli oldu.

Biz de miktar belirtmedik ama yaranmaya calistigimizdan degil ve kp kv 2 dandik bilezikle geldiler. Istesek ne olacakti? O bilezikleri esime odetip kendileri almis gibi takarlardi. :)))))
Kendileri alsalar bile bu seferde herseyde soz hakki bulup huzur vermezlerdi emimim.

Esimin ailesinden deger gormek benim icin onemli degildi. Eş deger versin yeter ki. Esim bugune kadar arkamda durdu. Kimseye de ezdirmedi. Maddi olarak verebilecegi herseyi verdi. Zorla yaptirmadim. Sukur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Istemek görgüsüzlük karşı taraf üzerine düşeni yapacaktır. Yapacakken ben istemem deme yanlız. Kardeşinin yaptığıda çok ayıp telefon isterken insan utanır

Dusmaninizla evlenmiyosunuz sevdiginiz insanla evleniyosunuz.ben evlenirken hic bi altin istemedim.herseyi esim yapacagi icin ona biraktim ve esim hala her ortamda soyler.yani kiymetimi fazlasiyla biliyo.ondan daha fazla altin istedim diye benim kiymetimi bilecek biriyle evlenmezdim sanirim

bence talep edilmez erkek gücünüz neye yetiyorsa o kadar yapın denir. bizim buralarda bir ailenin birden çok oğlu varsa oğulları evlendirirken bütün gelinlere aynı miktarda altın yaparlar.

Zaten işin özü mutluluk huzur
Evliliğin anlamı bu
Yemişim takıları takmayın arkadaşım beni kocam kafasına taksın kafi :))
Bak ne de güzel gidiyor valla
Anam babam iyi yapmışlar vermişler beni bedavaya

dayım 26 yıl önce evlendi.. Hala söylenir senin ailen senin ailen diye.. Görgüsüzlükleri yüzünden..
Ve ne zaman kp kv gelse evinde görmek bile istemiyor onları.. Zaten her şeyin en iyisini yapacaklardı.. İstemekle olmaz..
Ben olsam telefonum olmasa bile kendim için bile telefon isteyemem..

ay öyle düşünme. çok kötü bir şey.

mal mıyız biz yahu. aileye şunu bunu ver. sonra beni al

yada şey miyiz. benimle evlenmeden önce de şu kadar bilezik tak yoksa sana vermem ay amaan VARMAM

Zaten bunu talep eden de talebi karşılayan da anormal
Ne büyük hakaret ne çirkin Allahım başa vermesin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…