- Konu Sahibi TersAlfabe
-
ben arada hiç bir benzerlik falan göremedim renk dışında.
bence gönül rahatlığıyla giyebilirsiniz.kuzeniniz nasıl karakterde bir insan bilemiyorum ama bu durum bende olsa kuzenim beni arasa "havvasi seninle aynı model bir elbise giysem bozulurmusun"dese benim net cevabım "evet bozulurum"olur.hatta benden kopya çekti derim.
ama siz yinede ikilemde kaldıysanız gidin başka abiyelerede bakın.mesela benim yaşadığım ülkede de hemen hemen bütün elbiseler baya baya açık ama her elbiseye yeniden kol falan dikiyorlar aldığımız mağazada.yani sizde açık bir elbiseyi profosyönel bir terziye diktirebilirsiniz ve kapalı bir hale getirebilirsiniz.mesela ben öyle yaptım.benimde ablamın düğünü var.aldığım elbise baya açıktı ama ben kapattım.çünkü açık giyemiyorum.
hazır böyle bir konu açılmışken bende sorayım.
ben gelinin kardeşi olucam düğünde.aldığım elbise gri renkte.kırmızı düşünüyordum ama allah kahretsin bu olan kilolarımı
o yüzden gri aldım.sizce bir kardeş gri bir elbise giyer mi kendi ablasının,kardeşinin düğününe?:44::26:
Ayni modelin kirmizisi vardi, gelinin annesi kirmizi giyiyo :) Beyazi zaten olmaz, zumrut yesilinin de bedeni kalmamisti.. Ah ah.. Asik oldum elbiseye, magazaya iki kez girdim denedim gozum kaldi..
Beyaz abiye biraz gereksiz olur bence. Sonuçta bu, onun özel günü. Eminim sizin de hoşunuza gitmezdi düğününüzde birinin bembeyaz gelmesi. Bazen fedakarlık yapmak gerekiyor bana göre.
Konu sahibi; elbise size çok yakışmış işin doğrusu ama başınızı ağrıtabilir bu elbise. Kuzeniniz bir şey demese bile diyen birisi illa ki çıkacaktır. Bakırköy'de, Kadıköy'de bir sürü abiyeci var, eminim size yakışan başka elbiseler de bulabilirsiniz, zaten ne giyseniz yakışacaktır.
Aslinda kararsizim ama beyazi begendim sadece inat yok, baska da begenirsem onu alirim. Yalniz bindallimi giyecegim, hatta inat olsun diye gosterisli bir bindalli mi alsam diyordum da neyse dedim abartmayim, kendiminkini giyeyim dedim. O benimkinde giydi zira, gerci kaynanamin zoruyla giydi de kaynanama inat giyecegim ben de.
Merhaba hanimlar, dert sayilmaz pek cok sukur ama yorum yaparsaniz sevinirim. Kuzenimin dugunu var ve kuzenimin kizkardesi ( yani benim de kardesim sayilir), dugun elbisesini aldi. Ben de bugun elbise denedim ve onunkiyle ayni renk ve hatta benzer model bi elbise begendim. Benim elbise secme kriterim cok zor oldugu icin koskoca carsida bi tek kriterlerime uyan o elbise vardi ve kucuk kuzenimin elbisesiyle ayni renk. Henuz almadim, satilnazsa haftaya kadar dusuncem ama icime sinmiyo, ayip gibi geliyo. Kendisini aradim sordum, istedigini al hic takilmam ben dedi ama kibarliktan olabilur. Yani akrabalar laf fln ederse veya kuzen uzulur sinir olursa diye cekiniyorum ama cok da begendim elbiseyi
Begendigin elbiseyi giy canim, kim ne dermis ne yaparmis dusunme, kendini mutlu hissedecegin elbiseyi al giy. Istedigin elbiseyi giymek seni mutlu eder. Benim kinamda gorumcem de bindalli giydi, kiz istemiyordu, ben de istemiyordum, kaynanam zorla giydirdi, neymis onlarda adetmis, eskiden kalma bir adet oysa, kimse yapmiyor artik. Bu yaz gorumcemin dugunu var, kinasinda kendi bindallimi giyecegim, hatta tacimi bile takacagim, kimse de umrumda degil. Dugunune de beyaz abiye almayi dusunuyorum, inat degil ama ben beyaz abiyeyi begendim, begendigimden de sasmam. Yani demek istedigim bu kadar hassas dusunme, gelinle bile ayni giyinen var bak.
Merhaba hanimlar, dert sayilmaz pek cok sukur ama yorum yaparsaniz sevinirim. Kuzenimin dugunu var ve kuzenimin kizkardesi ( yani benim de kardesim sayilir), dugun elbisesini aldi. Ben de bugun elbise denedim ve onunkiyle ayni renk ve hatta benzer model bi elbise begendim. Benim elbise secme kriterim cok zor oldugu icin koskoca carsida bi tek kriterlerime uyan o elbise vardi ve kucuk kuzenimin elbisesiyle ayni renk. Henuz almadim, satilnazsa haftaya kadar dusuncem ama icime sinmiyo, ayip gibi geliyo. Kendisini aradim sordum, istedigini al hic takilmam ben dedi ama kibarliktan olabilur. Yani akrabalar laf fln ederse veya kuzen uzulur sinir olursa diye cekiniyorum ama cok da begendim elbiseyi
Baskasinin yorumuna yorum yapmak adetim degildir ama dayanamadim.
Milleti kendinize guldurmeyin bence. Baskasinin kinasinda bindalli ve uzerine tac, dugununde beyaz abiye.Hadi dugun dalginliga gelmis olsa... Baskasinin kinasinda bindalliyla tac takmak nedir ya... "Gorumcesi evleniyor da buna ne oluyor" der gulerler. Kiskancliktan, dikkat cekmek icin ugrasiyor gibi gorunursunuz. Arkanizdan hos konusmazlar, hazirlikli olun, ya da bir daha dusunun. Gorumce icin de sinir bozucu bir durum tabii. Onemli olan sizin mutlulugunuz kadar, o kinanin, dugunun bas karakterinin de mutlulugu. Dunya sadece sizin etrafinizda donmuyor zira. Kiskanclik varsa, torpuleyin, ya da en azindan bu kadar belli etmeyin nolur.
Cok haklisiniz, aynen sizin gibi dusunuyorum ben de ama benim kinamda ben gorumcemin bindalli giymesini istemedim, oyle kirici laf da etmedim, kaynanam dedi ki senin dugunde o da bindalli giymek istiyor dedi, ben de iyi de sadece gelin giyer bindalliyi, ne o oyle folklor ekibi gibi dedim gulerek. Kirici bir ortam da yoktu. Sonra kaynanam esime laf etmis, vay efendim o kizin cocuklugundan beri hayaliymis, abisinin dugunde bindalli giymek istermis hep, bana ne oluyormus da kizin hayalini bozuyormusum, amma patavatsizmisim. Nisanliydik o zamanlar esim aradi bana saymadigi lafi birakmadi, ne olurmus ki kardesi de giyseymis, onun da gonlu olsunmus, bu sadece benim dugunummuymus, sadece benim istediklerim mi olmaliymis, ben de giyeymisim o da giyeymis iste vs vs vs. Sonra ben sesimi cikarmadim, esim kardesinin ve tabi ki de ozellikle pek sevdigi "annesinin" gonlunu yapmak icin zorla bindalli almis kardesine, kiz istemiyorum, kinaya elbise aldim, yengem giysin demis ama esim zorla almis. Iki kisi giydik bindalliyi, hayir bir de bilseydim ben bari biraz daha gosterisli bindalli alirdim ki gelin oldugum belli olsun, oyle sade birsey aldim ne bileyim. Icimde kaldi, bu is inada bindi ben de onun kinasinda giyecegim, kim ne derse de desin umrumda degil, aciklamam hazir, burada adet boyleymis, o da benim kinamda giymisti diyecegim, ayrica adetleri de oyleyse kimse garipsemez degil mi? Hem nisan zamani dedim ki ben de senin kinanda bindalli giyecegim dedim gorumceye, burada adet boyleymis dedim, giy yenge dedi o da, kaynana hemen atladi oradan oglan tarafi giyer bindalliyi ama dedi. Benim dugunde demedigini koymuyordu kizina bindalli giydirmek icin ama, ne oldu? Inat degil mi nasil giyiyorum gorsun.
Herkes kendine yakisani yapar. Bazi seyleri inada bindirirken kendimizi nasil bir duruma sokacagimizi da dusunmeliyiz. Sizi o kinada oyle gorenler "helal olsun kiza, nasil da altta kalmamis" demeyecekler. Adim gibi eminim arkanizdan gulecekler, ayiplayacaklar. Koskoca bir insana yakismiyor gelinin ozel gununde gelinle yarismak. Zaten gorumceniz de sizin gununuzde anlayisli davranmis, annesi zorlamis kizi. Ki "adet" dememisler, sadece kizin hayaliydi demisler.
Tabii siz cevreyi onemsemiyorsaniz siz bilirsiniz. Gorumceyle de anlasmissiniz. Ama bana cok garip geldi. :26:
Gorumcenizin her iki olayda da olgunluguna hayran kaldim. Hic kavga gurultu cikarmamis, hep peki deyip gecmis. O da kendine bunu yakistirmis demek ki. Zira dislerini cikarabilir, size tavir da alabilirdi. Gorumceniz olgun kizmis. Boyle seylerin gazina gelmemis. O kinada sizin yaptiklariniza guler gecer, takmadigini belli ederse o kizin arkasindan helal olsun derler bak. :)
Cok haklisiniz, aynen sizin gibi dusunuyorum ben de ama benim kinamda ben gorumcemin bindalli giymesini istemedim, oyle kirici laf da etmedim, kaynanam dedi ki senin dugunde o da bindalli giymek istiyor dedi, ben de iyi de sadece gelin giyer bindalliyi, ne o oyle folklor ekibi gibi dedim gulerek. Kirici bir ortam da yoktu. Sonra kaynanam esime laf etmis, vay efendim o kizin cocuklugundan beri hayaliymis, abisinin dugunde bindalli giymek istermis hep, bana ne oluyormus da kizin hayalini bozuyormusum, amma patavatsizmisim. Nisanliydik o zamanlar esim aradi bana saymadigi lafi birakmadi, ne olurmus ki kardesi de giyseymis, onun da gonlu olsunmus, bu sadece benim dugunummuymus, sadece benim istediklerim mi olmaliymis, ben de giyeymisim o da giyeymis iste vs vs vs. Sonra ben sesimi cikarmadim, esim kardesinin ve tabi ki de ozellikle pek sevdigi "annesinin" gonlunu yapmak icin zorla bindalli almis kardesine, kiz istemiyorum, kinaya elbise aldim, yengem giysin demis ama esim zorla almis. Iki kisi giydik bindalliyi, hayir bir de bilseydim ben bari biraz daha gosterisli bindalli alirdim ki gelin oldugum belli olsun, oyle sade birsey aldim ne bileyim. Icimde kaldi, bu is inada bindi ben de onun kinasinda giyecegim, kim ne derse de desin umrumda degil, aciklamam hazir, burada adet boyleymis, o da benim kinamda giymisti diyecegim, ayrica adetleri de oyleyse kimse garipsemez degil mi? Hem nisan zamani dedim ki ben de senin kinanda bindalli giyecegim dedim gorumceye, burada adet boyleymis dedim, giy yenge dedi o da, kaynana hemen atladi oradan oglan tarafi giyer bindalliyi ama dedi. Benim dugunde demedigini koymuyordu kizina bindalli giydirmek icin ama, ne oldu? Inat degil mi nasil giyiyorum gorsun.
Cok fena kaynana ya, dunyadaki en onemli, en degerli varligi kizi, ne pislikler yapti kizi ugruna benim dugunde bir bilseniz, onun laflari yuzunden nisan atma noktasina geldik biz. Esime diyormus ki, senin dugunde kardesin kiminle dans edecek, bunu dusunuyormus aylar oncesinden. Benim gayet edepli bir erkek kardesim var, o senin dugunde kardesini ya dansa kaldirirsa demis, lafa bakar misiniz? Boyle birseyi dusunuyorsun, ogluna neden soyluyorsun, erkek adamin icine kiskanclik girmez mi, korumaya kalkmaz mi? Esim gelmis bana annem boyle diyor, kardesin kardesimi dansa kaldirmasindan korkuyor diyor, aylar oncesinden bunu soyluyor bana. Ne kavgalar ettik bu laftan ne kavgalar....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?