Dugunde gelinin kizkardesiyle ayni renk giymek ayip mi?

ben arada hiç bir benzerlik falan göremedim renk dışında.
bence gönül rahatlığıyla giyebilirsiniz.kuzeniniz nasıl karakterde bir insan bilemiyorum ama bu durum bende olsa kuzenim beni arasa "havvasi seninle aynı model bir elbise giysem bozulurmusun"dese benim net cevabım "evet bozulurum"olur.hatta benden kopya çekti derim.

ama siz yinede ikilemde kaldıysanız gidin başka abiyelerede bakın.mesela benim yaşadığım ülkede de hemen hemen bütün elbiseler baya baya açık ama her elbiseye yeniden kol falan dikiyorlar aldığımız mağazada.yani sizde açık bir elbiseyi profosyönel bir terziye diktirebilirsiniz ve kapalı bir hale getirebilirsiniz.mesela ben öyle yaptım.benimde ablamın düğünü var.aldığım elbise baya açıktı ama ben kapattım. çünkü açık giyemiyorum.
hazır böyle bir konu açılmışken bende sorayım.
ben gelinin kardeşi olucam düğünde.aldığım elbise gri renkte.kırmızı düşünüyordum ama allah kahretsin bu olan kilolarımı
o yüzden gri aldım.sizce bir kardeş gri bir elbise giyer mi kendi ablasının,kardeşinin düğününe?:44::26:

bence elbiseler aynı ve çookk benzeşiyor
onunkinin üstüne dantel çekmişler sizinki ortaya çıkmış
dantelsiz tıpatıp aynıı yanii bence almayın kesinlikle
yada bende takıntı var biraz zor beğenirim bende ama beğenincede illaki alırım benim olsun isterimm hep onu düşünürüm fln
ben olsaydım çok beğendiğim için bunu alırdım ama düğün için başka elbise bakardım

Gri biraz soğuk kalır bana göre, ama elbisenin bütünü önemli :) Yani grinin tonu nasıl, taşı var mı, tülü var mı, danteli var mı :) Aslında kırmızı daha iyi olurdu sanki.

Ayni modelin kirmizisi vardi, gelinin annesi kirmizi giyiyo :) Beyazi zaten olmaz, zumrut yesilinin de bedeni kalmamisti.. Ah ah.. Asik oldum elbiseye, magazaya iki kez girdim denedim gozum kaldi..

şartmı yani onu almak ben olsam almazdım bile bile. çok sinir bi durum çünkü bide orda küçük kız çocukları gibi ikiz ikiz dolaşcağınızı düşün biraz itici bi durum

Aslinda kararsizim ama beyazi begendim sadece inat yok, baska da begenirsem onu alirim. Yalniz bindallimi giyecegim, hatta inat olsun diye gosterisli bir bindalli mi alsam diyordum da neyse dedim abartmayim, kendiminkini giyeyim dedim. O benimkinde giydi zira, gerci kaynanamin zoruyla giydi de kaynanama inat giyecegim ben de.

Yok, inat olarak düşünmedim. Sadece o gün siz de rahatsız olursunuz insanların bakışlarından, konuşmalarından. Bi de ben gelin olsam, biri beyaz elbiseyle gelse hoşuma gitmezdi pek :) Bindallıyı giyin tabi, gerekçeniz var zaten o konuda :)

Ben eklediginiz resmi acamadim nedense, belliki elbiseye cok kaniniz isinmis :) cok benziyorsa garip olur bence devam arayin, ben kimseyle ikiz gibi gözükmek istemezdim

Kesinlikle alma. Sanki o elbisenin aynısını almış sonra açık bulup terzide üstüne tül diktirmiş gibi duruyo.
Ayrıca konuda kendi mutluluğun için isteklerinden ödün vermemelisin denmiş ama düğünde açıkcası beyaz abiye giyip ortalıkta dolananlara gelinden çok belki de ben saydırıyorumdur.

Ben de beyaz renge aşık gibiyim ama parayla verseniz birinin düğününe beyaz giyip gitmem bana çok garip geliyo başka renk yok gibi:26:

Konuya dönersek fiziğin iyi illa ki bulursun bi'şey:)

evet kibarlıktan demiştir.. ama bence sen de giyme.. pişti olmak komik gelir.. yani başka elbise mi yok. çok beğendim diyorsan başka zaman giy.. böyle herkesin gözü önünde bir arada özel gündeyken giyme.. sonuçta o gelinin kardeşi o daha özel hazırlanır. daha istediği olsun ister..

yani seni rahatsız etmez mi aynı şeyi giyinmek. mecbur kalırsın bilmezsin bozuntuya vermezsin o ayrı.. ama böyle bilerek ve isteyerek de giyme bence..

onu arayıp kibarlığı için teşekkür ettiğini ama o elbiseyi giymeyeceğini vazgeçtiğini başka bir şey giyeceğini söylemelisin..kızı rahatlat.:) canım düğün bitmiyor ya başka bir yere giderken giyersin. çok beğenip aldıysan..

edit: eklediğin fotolara baktım. tamam tül eklenince farklı gibi olmuş.. ama yine de aynı görünüyor.. sonuçta onun da üzerine birşey aldığını veya yaptırdığını düşün.. gerçi renk tonları da farklı geldi ama yine de ben olsam giyiyim demezdim.

Son düzenleme:
Bence 2 model birbirinden çok farklı. tonları da farklı bir de sizinkinin üstünde siyah dantelleri var falan. sorun olmaz.

ben biriyle aynı giyinmekten hiç rahatsız olmam ama kuzeni bilemeyiz tabi. kuzenle aranızdaki samimiyet nasıl çok samimiyseniz oda sorun etmez bellki , bence öyle çokta benzemiyo danteller değişik bi hava katmış

Baskasinin yorumuna yorum yapmak adetim degildir ama dayanamadim.
Milleti kendinize guldurmeyin bence. Baskasinin kinasinda bindalli ve uzerine tac, dugununde beyaz abiye. Hadi dugun dalginliga gelmis olsa... Baskasinin kinasinda bindalliyla tac takmak nedir ya... "Gorumcesi evleniyor da buna ne oluyor" der gulerler. Kiskancliktan, dikkat cekmek icin ugrasiyor gibi gorunursunuz. Arkanizdan hos konusmazlar, hazirlikli olun, ya da bir daha dusunun. Gorumce icin de sinir bozucu bir durum tabii. Onemli olan sizin mutlulugunuz kadar, o kinanin, dugunun bas karakterinin de mutlulugu. Dunya sadece sizin etrafinizda donmuyor zira. Kiskanclik varsa, torpuleyin, ya da en azindan bu kadar belli etmeyin nolur.

alma bence.. uzak biri de değil.. elbet yanyana geleceksiniz resimlerde falan da.. kötü bir görüntü oluşturur ikiz gibi :/

Cok haklisiniz, aynen sizin gibi dusunuyorum ben de ama benim kinamda ben gorumcemin bindalli giymesini istemedim, oyle kirici laf da etmedim, kaynanam dedi ki senin dugunde o da bindalli giymek istiyor dedi, ben de iyi de sadece gelin giyer bindalliyi, ne o oyle folklor ekibi gibi dedim gulerek. Kirici bir ortam da yoktu. Sonra kaynanam esime laf etmis, vay efendim o kizin cocuklugundan beri hayaliymis, abisinin dugunde bindalli giymek istermis hep, bana ne oluyormus da kizin hayalini bozuyormusum, amma patavatsizmisim. Nisanliydik o zamanlar esim aradi bana saymadigi lafi birakmadi, ne olurmus ki kardesi de giyseymis, onun da gonlu olsunmus, bu sadece benim dugunummuymus, sadece benim istediklerim mi olmaliymis, ben de giyeymisim o da giyeymis iste vs vs vs. Sonra ben sesimi cikarmadim, esim kardesinin ve tabi ki de ozellikle pek sevdigi "annesinin" gonlunu yapmak icin zorla bindalli almis kardesine, kiz istemiyorum, kinaya elbise aldim, yengem giysin demis ama esim zorla almis. Iki kisi giydik bindalliyi, hayir bir de bilseydim ben bari biraz daha gosterisli bindalli alirdim ki gelin oldugum belli olsun, oyle sade birsey aldim ne bileyim. Icimde kaldi, bu is inada bindi ben de onun kinasinda giyecegim, kim ne derse de desin umrumda degil, aciklamam hazir, burada adet boyleymis, o da benim kinamda giymisti diyecegim, ayrica adetleri de oyleyse kimse garipsemez degil mi? Hem nisan zamani dedim ki ben de senin kinanda bindalli giyecegim dedim gorumceye, burada adet boyleymis dedim, giy yenge dedi o da, kaynana hemen atladi oradan oglan tarafi giyer bindalliyi ama dedi. Benim dugunde demedigini koymuyordu kizina bindalli giydirmek icin ama, ne oldu? Inat degil mi nasil giyiyorum gorsun.

Cok fena kaynana ya, dunyadaki en onemli, en degerli varligi kizi, ne pislikler yapti kizi ugruna benim dugunde bir bilseniz, onun laflari yuzunden nisan atma noktasina geldik biz. Esime diyormus ki, senin dugunde kardesin kiminle dans edecek, bunu dusunuyormus aylar oncesinden. Benim gayet edepli bir erkek kardesim var, o senin dugunde kardesini ya dansa kaldirirsa demis, lafa bakar misiniz? Boyle birseyi dusunuyorsun, ogluna neden soyluyorsun, erkek adamin icine kiskanclik girmez mi, korumaya kalkmaz mi? Esim gelmis bana annem boyle diyor, kardesin kardesimi dansa kaldirmasindan korkuyor diyor, aylar oncesinden bunu soyluyor bana. Ne kavgalar ettik bu laftan ne kavgalar....

Son düzenleme:

Herkes kendine yakisani yapar. Bazi seyleri inada bindirirken kendimizi nasil bir duruma sokacagimizi da dusunmeliyiz. Sizi o kinada oyle gorenler "helal olsun kiza, nasil da altta kalmamis" demeyecekler. Adim gibi eminim arkanizdan gulecekler, ayiplayacaklar. Koskoca bir insana yakismiyor gelinin ozel gununde gelinle yarismak. Zaten gorumceniz de sizin gununuzde anlayisli davranmis, annesi zorlamis kizi. Ki "adet" dememisler, sadece kizin hayaliydi demisler.

Tabii siz cevreyi onemsemiyorsaniz siz bilirsiniz. Gorumceyle de anlasmissiniz. Ama bana cok garip geldi. :26:
Gorumcenizin her iki olayda da olgunluguna hayran kaldim. Hic kavga gurultu cikarmamis, hep peki deyip gecmis. O da kendine bunu yakistirmis demek ki. Zira dislerini cikarabilir, size tavir da alabilirdi. Gorumceniz olgun kizmis. Boyle seylerin gazina gelmemis. O kinada sizin yaptiklariniza guler gecer, takmadigini belli ederse o kizin arkasindan helal olsun derler bak. :)

şahsen ben olsam çok kızardımmm çünkü bile bile alıosun o elbiseyeee o kadar elbise varken neden aynısını giyesin ki cnm o bence kibarlık etmiştir ... fikrimi sorarsan almaaa

Gorumceye hic lafim yok, ben onunla da yarismiyorum zaten, o da benimle yarismaz hic, gayet iyi anlasiriz. Aslinda kimseye karsi rezalet de cikarmiyorum, bana yapildi boyle birsey, kimse garipsemedi de ben yapinca neden garipsensin ki? Kiz benim kinamda giydi mi giydi, bana da sen de giyebilirsin benimkinde dedi, zira hayir dese ayip ederdi ki zaten. Ayrica onlarin orada gercekten boyle bir adet var sanirim, artik kimse yapmiyor ama bu yaz bir dugunde daha gordum gelinin 2 ablasi da bindalli giymisti, lakin gonullu giyiyorlar giyseler de benimki gibi zorla yaptirim yok. Yani eger adetleriyse beni de hos gormeleri gerekmiz mi, beni neden kinasinlar?

İyi ki arnavut falan değilsin. Bizde bindallı değil de çityan denen bir giysi vardır. Kınada tüm evli görümceler, eltiler, kızkardeşler kendileri evlenirken alınan çityanları giymek zorundadır. Gelinin esamesi okunmaz arada

Keşke en başından görümcenin gönlünü yapsaydınız. Birlikte baksaydınız iki ayrı model seçerdiniz. Sizinki daha gösterişli olan olurdu.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…