Dugunde gelinin kizkardesiyle ayni renk giymek ayip mi?

Evet arnavut dugununu biliyorum ama orada gelin 4-5 kere kiyafet degistirmiyor mu zaten? Eee daha ne olsun gelin icin?
Ya gorumceyle anlastik zaten o giymeyecegim dedi, elbise bile almisti kina icin. Ama son gun mu ne zorla aldirmis abisi, tam kina gunu gordum, birsey diyemedim, benimki zaten aylar oncesinden alinmisti. Bir de ben kinada sadece bindalli giydim, abiye istemedim, ne de olsa abiyeyi her akraba dugununde giyiyoruz, bindalliyi bir kere giyecegim dedim. ikimiz de bindalliyla dolandik ortalikta, abiye giyseydim bari degisik olurdu.

Son düzenleme:

Gelin değiştiriyor da eltiler değiştirmiyor mu sanıyorsun. :)

Evet biraz talihsiz olmuş sizin durum. Açıkçası ben hep öyle gördüğüm için tuhaf gelmedi giyilmesi söylediğim gibi. Ama buralarda görmedim tabi görümcenin eltinin bindallı giydiğini.. Keşke abiyen de olsaymış. Bindallıyı kına yakarken giyseymişsin..

Aslinda bindallim hem abiye hem de bindalli gibiydi ama sade birseydi. Mor, tek parca idi. Ben de hic gormedim gelinden baska kimsenin bindalli giydigini, bir de hadi onlarda adet, bizde adet degil ki, neden giyiyor, millet de garipsedi zaten. Ama olay oldu benim gorumceye iyi de sadece gelin giyer demem, kaynana ne laflar etmis bana kizi neden bindalli giymiyormus diye, esim de zorla aldirmis ya kiza, kardesi de giysinmis onun da gonlu olsunmus diye, resmen sindim sustum. Kaynana bir cambaz, esim ondan bin beter cambaz zaten, nasil susmayim. Daha neler neler ya...

Son düzenleme:

Bence gri olur, acigi da koyusu da. Ama aksesuarlarla renklendirilse daha iyi olur,
dugun olunca civilti ariyor insan.

Gri biraz soğuk kalır bana göre, ama elbisenin bütünü önemli :) Yani grinin tonu nasıl, taşı var mı, tülü var mı, danteli var mı :) Aslında kırmızı daha iyi olurdu sanki.

elbisem baştan sona kadar pullarla işlenilmiş balık model ama gri renkte.arkasından uzun kuyruğu var.omuz kısımları ve yaka kısmı büyük süslü taşlarla işlemeli.kırmızı istiyordum ama malesef bulamadım.diktirmekten korktum açıkçası.ya istediğim gibi dikemezlerse diye.
artık kırmızı elbiseyide kendi nişanımda giyerim.

Bence gri olur, acigi da koyusu da. Ama aksesuarlarla renklendirilse daha iyi olur,
dugun olunca civilti ariyor insan.

teşekkür ederim.kolye kullanamam ama büyük bir küpe kullanırım güzel bir bilezik ve yüzük.

Son düzenleme:
şartmı yani onu almak ben olsam almazdım bile bile. çok sinir bi durum çünkü bide orda küçük kız çocukları gibi ikiz ikiz dolaşcağınızı düşün biraz itici bi durum

Sart degil elbette, zaten almadim haftaya biraz daha bakicam. Eski sezondan yakalayabilsem iyi olacak. Su an eski sezon indirimleri var, yeni sezon elbiselerin fiyati cok fazla..

O zaman olur tabi ki, bazı griler var çok silik duruyor ama pul varsa olur kesinlikle. Diktirmeye pek güven olmaz bence de. Dert etmenize gerek yok, kırmızı da sizin nişanınızda nasip olur inşallah :)

Tesekkur ederim, aslinda biraz da hayalimde canlandirdigim elbise modeli oldugu icin cok begenmistim.Baska modele kol eklemek kolay aslinda, hatta son care olarak duz balik elbise alip, terzide ustune dantel kaplattircam

Bence 2 model birbirinden çok farklı. tonları da farklı bir de sizinkinin üstünde siyah dantelleri var falan. sorun olmaz.

ben biriyle aynı giyinmekten hiç rahatsız olmam ama kuzeni bilemeyiz tabi. kuzenle aranızdaki samimiyet nasıl çok samimiyseniz oda sorun etmez bellki , bence öyle çokta benzemiyo danteller değişik bi hava katmış

alma bence.. uzak biri de değil.. elbet yanyana geleceksiniz resimlerde falan da.. kötü bir görüntü oluşturur ikiz gibi :/

şahsen ben olsam çok kızardımmm çünkü bile bile alıosun o elbiseyeee o kadar elbise varken neden aynısını giyesin ki cnm o bence kibarlık etmiştir ... fikrimi sorarsan almaaa

Birbirinden cok farkli yorumlar var, kimileri icin ayni, kimileri icin farkli kiyafetler :) Cogunluk olumsuz diyince ben vazgectim, baska renk arayacagim.

Bu arada garip geliyor ama bizde de Balkan gocmenligi var ve kina gecesinde bindalli giymek geline ozgu degildir. Bindalli gocmenlerde yoresel kiyafet gibi birsey, kina yakilmasi esnasinda dugun sahibi ve akraba kizlari bindallilarini giyer ve yoresel bir toren yapilir. Sadece gelin olanin basina kirmizi ortu ortulur, gelin oldugu oradan anlasilir.

Not: Bindallinin baska bi adi var Balkanlarda, model farki da var tabii biraz ama adini hatirlayamadim.

Son düzenleme:
Biz neden boyle seylere bu kadar takiliyoruz anlamiyorum. ABD de ve avrupada gelinin nedimeleri hepsi ayni kiyafeti giyip geziyor ortalikta, hem de cok hos bir goruntu olusuyor, cok da egleniyorlar o halde. Ben de onlari o halde gorunce hic garipsemiyorum. Nedime sadece genc kizlardan da olusmuyor, 50 yasindaki kadin da 20 yasindaki kadin da ayni kiyafeti giyip nedime olabiliyorlar. Ama biz biraz benzerlik var diye kiyameti kopariyoruz, neden acaba merak ediyorum. Aslinda kimsenin ne giydigi de kimsenin umurunda degil ki o kadar, sadece birkac genc kiz dikkat ediyor boyle seylere gordugum kadari ile. Ilginctir ben de takiliyorum, ama neden acaba?

Tekrar merhaba hanimlar, cogunlugun gorusleri sayesinde ayni elbisenin turkuaz rengini buldum ve onu aldim. Boylece hem kuzenle ayni giymeyecek oldum, hem de cok begendigim modeli tatli bir renkle almis oldum. Turkuaz iyidir

beyaz ya da o gibi açık renk giymek geline karşı ayıp olur diye duymuştum ama bunu ilk defa duydum.
bence ayıp olmaz ama pişti olur

Ayıp olup olmaması,milletin ne dediğinden ziyade kendim istemem.Bir örnek gibi.Başka bulabilirsin.İçine de dert olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…