• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğünde ne takmam gerekir sizce?

Birkaç ay sonra erkek kardeşimin düğünü olacak. Ben çalışıyorum. Ailem toplamda 100 gram kadar bilezik yaptılar beş tane. Mutlaka bilezik mi takılması gerekir kardeş olduğu için? Altın fiyatları da malum. Bilezik takılması gerekirse kaç gram olması uygun olur düşüncelerinizi merak ediyorum. Eski altın fiyatları olsaydı hiç düşünmeden en az 15 gram yaptırırdım ama şu an bir maaşımdan daha fazla tutuyor yaptırmak istesem.
Vay be ne görumceler var bizimkiler 1 er ceyrek takmisti hepsinin durumuda cik cok iyi olmasina ragmen gerci altinlar banads kalmadi elimden aldilar da

Ben evlenirken annem abimin adinada ayrica 16 gramdan 2 bilezik aldi, abim evlenirkende ayni sekilde bizede annem kendisi aldi biz taktik.
Bu sekilde yapabilirsiniz eger durumunuz yoksa.

Vay be ne görumceler var bizimkiler 1 er ceyrek takmisti hepsinin durumuda cik cok iyi olmasina ragmen gerci altinlar banads kalmadi elimden aldilar da
Olsun önemli olan sizin mutluluğunuzdur. :)

Ben evlenirken annem abimin adinada ayrica 16 gramdan 2 bilezik aldi, abim evlenirkende ayni sekilde bizede annem kendisi aldi biz taktik.
Bu sekilde yapabilirsiniz eger durumunuz yoksa.
Bilezik kısmını ailem hallettiler ancak ben çalıştığım için ekstradan bir şey takmak istedim. Bilezik 10 gram ve aşağısı ince olacağından tam altın almaya karar verdim.

Ailen 5 bilezik takiyorsa bileziklerden birisini senin adina taksin digerlerinj kendi adkarina. Ayni evin icinde ayri gayri olmaz ki.

Aileyle yaşıyorsanız bence tam altın takmanız yeterli. İmkanınız varsa tabi bilezik takarsanız daha iyi olur. Ben bu gibi durumlarda kişinin elinden geleni yapması taraftarıyım kendini zora sokmadan
Tam altin zaten 8300 falan oda ucuz değil yani bileziklerde hediyelikler 10-11 gramdan başlıyor aynı fiyat
Altin falan takmak çok çok zor olmuş ya şöyle bakıyorm da

Bilezik takarsa öyle 10 gramlıklardan olmaz bence.
Bekar hiç gerek yok aslında benim düğünümde takmadı hiçbir bekar ne onun kardeşi ne benim ama düğün olursa biz takcaz . Ayrıca 100 gram varmış bilezik alsn taksin birini sonuçta kac gram sen mi taktın Babam.mi annem mi sorulmaz

Bekar hiç gerek yok aslında benim düğünümde takmadı hiçbir bekar ne onun kardeşi ne benim ama düğün olursa biz takcaz . Ayrıca 100 gram varmış bilezik alsn taksin birini sonuçta kac gram sen mi taktın Babam.mi annem mi sorulmaz
Bencede gerek yok bekar olduğu için. Bu arada tam altın 8 bin mi yaaa ben daha ucuz sanıyordum 😳 Çeyrek tak yeter konu sahibi :KK70:

Tam altin zaten 8300 falan oda ucuz değil yani bileziklerde hediyelikler 10-11 gramdan başlıyor aynı fiyat
Altin falan takmak çok çok zor olmuş ya şöyle bakıyorm da
Bence bilezik takin 10 11 grda olsa hic olmazsa adi bilezik takti olur simdi tam altin goze gelmez ister istemez

Onlar bu konuda kararı baba bırakıyorlar. Ben kararsız kaldım. Ayrı değilim ailemden. Çok kararsızım. En fazla 10 gram takabilirim gibi ama o da çok mu ince olur
Bana Dayım 10 gr lık Bilezik takmıştı. Kalındı biraz. O şekilde modeller var yani. Diğer bilezikler kalın olduğu için günlük takamazken onu günlük çok rahat kullanıyorum. Bence maxxxxx 10 grlık bilezik takın. Düğün arefesi ona da gücüm yetmedi diyorsanız tam altın takıp geçin bence

Birkaç ay sonra erkek kardeşimin düğünü olacak. Ben çalışıyorum. Ailem toplamda 100 gram kadar bilezik yaptılar beş tane. Mutlaka bilezik mi takılması gerekir kardeş olduğu için? Altın fiyatları da malum. Bilezik takılması gerekirse kaç gram olması uygun olur düşüncelerinizi merak ediyorum. Eski altın fiyatları olsaydı hiç düşünmeden en az 15 gram yaptırırdım ama şu an bir maaşımdan daha fazla tutuyor yaptırmak istesem.
Siz çalışan bir insan olduğunuz için bence ailenizle aynı evde yaşıyor olmanız bir şeyi değiştirmez. Bir de ablasınız galiba, malum altın fiyatlarından sonra kimsenin gücü kalmadı bence ama 20 gr olmasa da yine de güzel bir şeyler takmanızı tavsiye ederim. İsimli kolye vs. uygun olmaz bence, daha çok maddi olarak destek olacak bir takı olursa daha güzel olur diye düşünüyorum. Bu işler çok zor artık ya, benim de kardeşimin düğünü olacak 6 aya, inanın şimdiden her ay 1000 kenara koyuyorum ki günü geldiğinde dilediğimce alabileyim :D

Kardeşe bilezik takılır bana göre elde yoksa yerine yine tam altın falan anca kurtarır ama bence ideali bilezik başkası olsa arttı diye düşünülür ama kardeşte düşünmek olmuyor biz bilezik taktık iki tarafa da yine olacaktır bir kaç seneye takacağız

Kardeş bekarsa ailenin taktığı bilezikten takacak ,kendi harcama yapmayacak. Abla, abi kardeşi evlendiğinde kendisi evli olduğu için okkalı bir bilezik takacak. Bence çok acımasız bir adet. Adil de değil bence.

Kardeş sevgisiyle altının büyüklüğü doğru orantıda mı olmalı ? Evet önceleri takilirmis ama altın almış başını gitmiş buna rağmen illa bilezik takılmalı deniliyor hayretler içinde okuyorum.
Eskiden olsa bir maaşım ile yaklaşık 20 gr bilezik alabiliyorken şu an ne yazık ki yarısını bile alamıyorum. Diğer kardeşim yaklaşık 5-6 sene önce evlenmişti. Ona 20 gr bilezik takmıştım ama dediğim gibi bir aylık maaşım yetmişti. Hatta bir miktar da kalmıştı bana.. Şu an cumhuriyet altını alabiliyorum o zamankinden yaklaşık 1000 lira kadar daha yüksek bir ücret ödeyerek.

Yapılan 5 bileziğin 2 tanesini annen 2 tanesini baban 1 tanesini de sen tak 😉😉

Ben geline küpe takmıştım kardesime para

Aıleyle yasıyorsanız bısey takmaya gerek yok bence yanı bızde oyledır. Ha cok bısey takmak ıstıyorsan ceyreklı bıleklık yada kolye fılan hedıye edebılırsın bence

Back
X