• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğünde ne takmam gerekir sizce?

Biz evlenirken kardeşlerimiz öğrenciydi. Partime işlerde çalışıyordular. Kredileri ve az maaşlarıyla eşimin kardeşi çamaşır makinası benim kardeşim de elektrikli süpürge ve gram altın almıştı :)
Canlarım ya.. Konu kardeş olunca paranın önemi yok. Alabileceğiniz (gücünüzün yettiği) en iyi şeyi alın :)

Tam altın takın madem çok istiyorsanız. Ben olsam o kadar altın takmam. Gece gözüme uyku girmez. Şuan bile ev düzüyorum onun borçları filan düşündükçe uyuyamıyorum bide o kadar para versem hepten uykusuz gezerdim.

Birkaç ay sonra erkek kardeşimin düğünü olacak. Ben çalışıyorum. Ailem toplamda 100 gram kadar bilezik yaptılar beş tane. Mutlaka bilezik mi takılması gerekir kardeş olduğu için? Altın fiyatları da malum. Bilezik takılması gerekirse kaç gram olması uygun olur düşüncelerinizi merak ediyorum. Eski altın fiyatları olsaydı hiç düşünmeden en az 15 gram yaptırırdım ama şu an bir maaşımdan daha fazla tutuyor yaptırmak istesem.
İlla bileziğe gerek yok ki küpe kolye bileklik de olur

Gücünüz neye yeterse ve içinize sinecek olan neyse onu takın. Bekar ve aile evindeyseniz ailenizin takılarına ortak olun :)

Ben evlendiğimde tüm kardeşler bekardı(hoş hala bekarlar) erkek kardeşim yeni iş kurmuştu para dönüşü olmuyordu biliyordum ailemin bileziklerinden birini o takmıştı kız kardeş daha ortaokuldaydı. Ama kaynım çalışıyordu geliri iyiydi 20 gr bilezik takmıştı.

Ben nasip olur evlenirseler o an büyük bir borcum da yoksa beni çok zor duruma sokmayacaksa hepsine 20şer gr bilezik takacağım.

Valla benim bütçem neyse onu alırım. Ben kardeşlerime başka bir yardım yaptığım için birşey takmadım.

Biz evlenirken kardeşlerimiz öğrenciydi. Partime işlerde çalışıyordular. Kredileri ve az maaşlarıyla eşimin kardeşi çamaşır makinası benim kardeşim de elektrikli süpürge ve gram altın almıştı :)
Canlarım ya.. Konu kardeş olunca paranın önemi yok. Alabileceğiniz (gücünüzün yettiği) en iyi şeyi alın :)
Cok tatlı bi hikaye :) burda okuduklarıma sasirdim konu sahibi bekarsa biraz borç içine girmesinde sorun yok bence ki ödenmeyecek rakamlar degil bi 10 gramlık bilezik. Yetişmiyorsa 7 gramlikta bakabilirsin.
Bana ablam ve abim 7 gramlık sanirim ince bileziklerden taktilar. Esimin abisi de oyle yapti. Ama erkek kardeşi kalın bilezik taktı o da bekar,açıkçası ben beklemiyodum ailesinin taktığından takar sandım, canim benim herkesten çok takti:) abim ve eşimin kardeşi bekar. Imkanlarimi zorlarim açıkçası evlendiklerinde ikisine de kalın bilezik yapmak isterim. Böyle şeylerde pek hesap yapmam abim ince taktı ince takıyım demem. Icimden gelene bakarim.

Birkaç ay sonra erkek kardeşimin düğünü olacak. Ben çalışıyorum. Ailem toplamda 100 gram kadar bilezik yaptılar beş tane. Mutlaka bilezik mi takılması gerekir kardeş olduğu için? Altın fiyatları da malum. Bilezik takılması gerekirse kaç gram olması uygun olur düşüncelerinizi merak ediyorum. Eski altın fiyatları olsaydı hiç düşünmeden en az 15 gram yaptırırdım ama şu an bir maaşımdan daha fazla tutuyor yaptırmak istesem.
Gelirimiz baglı olarak 8 10 gram uygun olurdu ama durumunuz yoksa daha ince de olabilir. 22 ayar bilezikler 5 gramdan itibaren alınır düzeyde.

Kardeş şöyle yapar, şu yakışır gibi toplum baskılarından nefret ediyorum.
Herkese durumu neyse o yakışır.

Benim kardeşim evleneli 8 yil kadar oluyor. O zaman ona bilezik yerine balayı tatili hediye etmiştim. Toplam 1600 civarı tutmuştu. Elalem ablası altin takmadı demiştir belki önemi yok. Ben ona bunu hediye etmek istedim.

Şuanda da sanirim ince zincirli altınlardan hediye ederdim.

iki kardesime de bilezik takmadim,
onlar da bana takmadi,
karsilikli hic sohbetini bile etmedik.

siz kardesinizi daha iyi bilirsiniz,

o size takar mi / takti mi?
sizden aynisini bekler mi / bekledi mi?

Eğer birikiminiz varsa yani sıkıntıya düşmeyecekseniz kardeşe bilezik takılır bence. Evet altın fiyatları çok yüksek ama o da sonuçta kardeşiniz bilezik iyidir diye düşünüyorum. Bizim ailede genelde kardeş ve yeğenlere bilezik takılıyor.

Bizde kardeşlere bilezik takilir.

Onlar bu konuda kararı baba bırakıyorlar. Ben kararsız kaldım. Ayrı değilim ailemden. Çok kararsızım. En fazla 10 gram takabilirim gibi ama o da çok mu ince olur
Bence takmayın. Yaşça çok mu büyüksünüz? Maddi gelirsiniz çok mu yüksek? İkisi de değilse cidden gerek yok. Gelininiz hosuna giden seylerden netten sipariş verebilirsiniz. Yani aynı ailedensiniz zaten maddi olarak düğün yapmak elbise almak falan baya yüklü. Düğünde hep yanında olmaniz taktığınız altından daha kıymetli olacaktır emin olun. :) yeğeninin olduğunda vs takar destek olursunuz :)

Aileyle beraber yaşayınca neden takmasına gerek yok ya da az takacak anlamadım esas aileyle yaşayınca masrafı az olur ve daha rahat takabilir. Ben olsam bilezik takardim

Ailem bana on swne önce 13 gram taktı sadece Nisan düğün tek bilezik onlar aile siz abla neden on gram az olsun ki gayet yeterli

15 gram altın takacak olsam hiç düşünmeden takamam
gece gündüz onu düşünürüm
yerken içerken gezerken
sürekli düşünürüm yani :)
Ahahahah çok güldüm ya 😂😂😂😂

Neyse eğer sizi cok zorlamayacaksa bilezik takın, ben de kardeşime 15 gr bilezik yaptım yeni ama ben onun evlilik düşüncesini öğrenince hemen bilezik parasini ayırdım ne olur ne olmaz diye iyi ki de öyle yapmışım , tabi benim de maaşımdan fazlası yaptı ama değer diye düşünüyorum bu aranizdaki ilişkiye de bağlı

Cok tatlı bi hikaye :) burda okuduklarıma sasirdim konu sahibi bekarsa biraz borç içine girmesinde sorun yok bence ki ödenmeyecek rakamlar degil bi 10 gramlık bilezik. Yetişmiyorsa 7 gramlikta bakabilirsin.
Bana ablam ve abim 7 gramlık sanirim ince bileziklerden taktilar. Esimin abisi de oyle yapti. Ama erkek kardeşi kalın bilezik taktı o da bekar,açıkçası ben beklemiyodum ailesinin taktığından takar sandım, canim benim herkesten çok takti:) abim ve eşimin kardeşi bekar. Imkanlarimi zorlarim açıkçası evlendiklerinde ikisine de kalın bilezik yapmak isterim. Böyle şeylerde pek hesap yapmam abim ince taktı ince takıyım demem. Icimden gelene bakarim.
Kesinlikle kardeşime almayacaksam kime alacağım değil mi :) bende bekar kardeşlerin daha rahat takı alabileceklerini düşünüyorum. Geçim derdi yok sonuçta:)

Kardeş diye olmayan birşeyi nasıl alayımda takayım varsa en iyisini bende almak isterim yarim takım kim ne diyebilir zaten 100 gram gibi büyük birsey yapiyor aileniz 100 gr kaç tela ya :deli: :KK75: çok ucuza gittim çok 🥲

Back
X