• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğünde ne takmam gerekir sizce?

Bakın ortalama 3 bin ₺ illaki ayrı takacağım diyorsanız bu tarzlar çok hoş bence , benim hoşuma giderdi.

A568BFCE-674E-451F-B4FC-FF33D702A11D.webp
D2199893-397C-44FB-93C8-25B9FC28F6AF.webp
16ABC4A4-76B4-4CA1-AFC6-7D7D379F0597.webp

Birkaç ay sonra erkek kardeşimin düğünü olacak. Ben çalışıyorum. Ailem toplamda 100 gram kadar bilezik yaptılar beş tane. Mutlaka bilezik mi takılması gerekir kardeş olduğu için? Altın fiyatları da malum. Bilezik takılması gerekirse kaç gram olması uygun olur düşüncelerinizi merak ediyorum. Eski altın fiyatları olsaydı hiç düşünmeden en az 15 gram yaptırırdım ama şu an bir maaşımdan daha fazla tutuyor yaptırmak istesem.
bekar mısınız bende sonuçta onlara hediye ihtiyaçları için takılıyor destek olmak adına , kardeşiniz sonuçta sizde en iyisini yapmak istersiniz butcenize göre bakın bence

Gücünüz neye yetiyorsa onu yaparsınız
Siz kardeşisiniz
Anne ya da baba degil;)

Benim kardeşim de 1 yıl içinde evlenebilir
Altın takmak yerine 10 bin nakit vermeyi dusunuyorum.
Ama mesela ablam yapamaz onu, çeyrek takabilir belki, hatta gram da olabilir.
.bu insanın maddi gücüyle ilgili bir durum

Ve bekarsanız genelde ailenin aldığı altınlardan takılır😀

eşimin abisi evleniyor. nişanda yarım altın taktık, ayrıca istedikleri bir parça beyaz eşyayı aldık. düğünde de yarım altın takacağız çünkü bütçemiz buna elveriyor. bütçe neye elveriyorsa o takılır, kardeşler arasında sorun olmamalı. elalem de b.k yesin :D

Birkaç ay sonra erkek kardeşimin düğünü olacak. Ben çalışıyorum. Ailem toplamda 100 gram kadar bilezik yaptılar beş tane. Mutlaka bilezik mi takılması gerekir kardeş olduğu için? Altın fiyatları da malum. Bilezik takılması gerekirse kaç gram olması uygun olur düşüncelerinizi merak ediyorum. Eski altın fiyatları olsaydı hiç düşünmeden en az 15 gram yaptırırdım ama şu an bir maaşımdan daha fazla tutuyor yaptırmak istesem.
Butcene gore tak. Gunah degilmi ya bi taki icin 2 ay essek gibi calisacam

Valla ben öz ablamın nişaninda yarım altın, düğününde tam altından daha ekonomige denk gelen bilezik takmıştım . Kardeşim evleniyor diye de kredi çekecek değilim. O da evini barkini kurdu,coluga çocuğa karıştı. Bana aylık mutfağından kısıp da kendini zorlayarak altın alsın kesinlikle istemem .
Siz evli misiniz? Eğer evliyseniz kardeşiniz size ne taktı? Aynısını takin. Eger bekarsaniz sizce ertesi sene siz evlenseniz kardeşimiz Size aynı değerde takar mi, yoksa hayat gailesine,ekmek parasına bilmemneye sıkıntıya girip çok dha düştüğünü mu takar???
Buna göre bir şey takın,kendinizi zora sokmayın.

Bekarsanız yanı aile ile birlikte yaşıyorsanız ayrıca takı takmanıza gerek yok ki 🤷‍♀️5 bilezikten birini siz takın zaten ailesiniz keseniz bir

Sahte bilezik takarım o bile pahalı şu an 🤪
Şaka bi yana tam altın takarım gönül ister ki altın kemer takılsın ama işte 🥴
Bu arada evim ayrıysa takarım bunu. Ailemle yaşıyorsam 5 bilezikten birini ben takarım.

Durumunuz ve kardeşiniz olduğunu düşünerek bence bi 10 gram takabilirsiniz. Eşimin abisi ve eltim durumları çok iyi olmasına rağmen (eltişimle birbirimizden nefret ettiğimiz için) 6gr taktılar ve bir gelin olarak çok üzülmüştüm bu duruma sizde böyle yapmayın lütfen 😢

Ayrıca bu genellemelere çok sinir oluyorum. Maddi imkanım varsa gelirim iyiyse tamam kardeşime 10.000 lık hatta 15.000 lik takı takayım ama yok ay başını zor getıriyorsam ne yapıcam nereden kısıcam 🤦‍♀️ cocuklarımın yiyecegi yemekten kısıp kredi cekecek halimde yok. Aynı şekilde kardeşim bu durumda olsa onun bana takmasını istemezdim. Anlamadıgım diger konu burada kaynananın geline takacagı konu oldugu zaman parası yoksa takmak zorunda mı beklentıye girmeyın denılıyor ama kardeş olunca bilezikten asagısı kurtarmıyor 🤷‍♀️
Herkes imkanına göre takmalı..

-maddi imkan yoksa ona gore takılır. ama imkan varsa bilezik olmalı, adetler itibarıyla.
-kendi görümceniz size ne taksin isterdiniz?
cunku kimisi omur boyu sorun ediyor, görümcem bir bilezik takmadı vs diye..abim yok ama olsaydi borç harç birsekilde bilezik takardım..bu benim fikrim tabi..

5 bilezik varsa ikisini anne, ikisini baba, birini de siz takın.
para kazanmak kolay değil.
tabii ki kardeştir candır ama ekonomi de belli yani. durumunuz süper olsa zaten dert bile etmezdiniz.

Bu zamanda altin almak cok zor.ben birileri evlenmesin diye dua edicem nerdeyse.eskiden olsa cok rahat takilirdi ama simdi fiyatlar almis basini gidiyor.ben evlenirken ceyrek 130 tldi suan 900 yaklasti nerdeyse haksizlik bu😀😀

Siz evli misiniz? Eğer evliyseniz kardeşiniz size ne taktı? Aynısını takin. Eger bekarsaniz sizce ertesi sene siz evlenseniz kardeşimiz Size aynı değerde takar mi, yoksa hayat gailesine,ekmek parasına bilmemneye sıkıntıya girip çok dha düştüğünü mu takar???

çeyrek takar...

Kv bana 3 tane bilezik yapmıştı zaten, görümcem ince günlük ama çok hoş bir bileklik taktı. Ben altın takmaktan çok hoşlanmam ama arada zevkimi çözüp bunu beğenir takar diye almış. Herşeyi bankaya koydum ,özel günlerde takıyorum onu. Bence böyle bir şey olabilir,ben mutlu olmuştum şahsen.

Biz evlenirken kaynım bekardı, babasının aldığı bileziklerden taktı.

İlla alacağım diyorsanız, 10 Gr alabilirsiniz. Biz kaynıma 2 tane 10'ar gramlık bilezik taktık.

Back
X