• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğünde ne takmam gerekir sizce?

Kardeş bekarsa ailenin taktığı bilezikten takacak ,kendi harcama yapmayacak. Abla, abi kardeşi evlendiğinde kendisi evli olduğu için okkalı bir bilezik takacak. Bence çok acımasız bir adet. Adil de değil bence.

Kardeş sevgisiyle altının büyüklüğü doğru orantıda mı olmalı ? Evet önceleri takilirmis ama altın almış başını gitmiş buna rağmen illa bilezik takılmalı deniliyor hayretler içinde okuyorum.

Hediyelik bileziktense tam altın daha mantıklı. Bilezikte kuyumcuya boşuna para ödeniyor. Tam takabilir, ya da 2-3 bin liralık falan bi elektronik eşya (robot süpürge, kurutma makinesi gibi) alabilirsiniz.

Onlar bu konuda kararı baba bırakıyorlar. Ben kararsız kaldım. Ayrı değilim ailemden. Çok kararsızım. En fazla 10 gram takabilirim gibi ama o da çok mu ince olur
Birlikte yaşıyorsanız gerek var mı bilemedim.
Çalıştığınız için makul olanlardan bir kolye alabilirsiniz.
Fazlasına gerek var mı yani bizde öyle ayrı gayrı takilmiyor evli değilse.

Kendi maaşınız olduğuna göre aile dışında bir şey takmanız çok güzel olur ama 20ge değil de 10 gr takın mesela, bu gün onlara yarın size diye de düşünebilirsiniz. Kardeş sonuçta gönül hoşluğu güzeldir. Bilezik de şart değil, güzel bir bileklik, kolye ama size özel ve gücünüzün yeteceği en iyi şey olmalı diye düşünüyorum

Birkaç ay sonra erkek kardeşimin düğünü olacak. Ben çalışıyorum. Ailem toplamda 100 gram kadar bilezik yaptılar beş tane. Mutlaka bilezik mi takılması gerekir kardeş olduğu için? Altın fiyatları da malum. Bilezik takılması gerekirse kaç gram olması uygun olur düşüncelerinizi merak ediyorum. Eski altın fiyatları olsaydı hiç düşünmeden en az 15 gram yaptırırdım ama şu an bir maaşımdan daha fazla tutuyor yaptırmak istesem.
10 gr bilezik. Yada çerçeveli reşat altınlar var siyah iple takılanlar onlardan olabilir.

Eviniz ayrı değilse ne takarsanız takın kimse ay bunu taktı kardeşi demez, siz bütçenizi belirleyin kardeşinize sorun bu kadar bütçem var sana mı vereyim bi şeyini mi alayım takı mı yapayım diye. Eşimin kardeşi de bekar ama çalışıyordu bu şekil sordu geçen yıl 3 binim var diye eşim bize ver ihtiyavımız var şu ara demişti verdi düğünde de çeyrek taktı ben düğünde daha hiç takmaz sanmıştım. Anneme de teyzem iyi bi saat almış o zaman yaptırıp yaptırıp kullanıyor o da olabilir. Şimdi o evlenecek biz 10 gr bilezik yapcaz

Bence günlük hayatta kullanabileceği kolye bileklik alabilirsiniz hatıra olarak kalır.

Birkaç ay sonra erkek kardeşimin düğünü olacak. Ben çalışıyorum. Ailem toplamda 100 gram kadar bilezik yaptılar beş tane. Mutlaka bilezik mi takılması gerekir kardeş olduğu için? Altın fiyatları da malum. Bilezik takılması gerekirse kaç gram olması uygun olur düşüncelerinizi merak ediyorum. Eski altın fiyatları olsaydı hiç düşünmeden en az 15 gram yaptırırdım ama şu an bir maaşımdan daha fazla tutuyor yaptırmak istesem.
İmkanınız neyse o takılır. Bunun bir kuralı yok

Eşimin evli kardeşi bana 7 gram bilezik taktı komik çocuk bileziği gibi bir şeydi bence bilezik en az 12 gram olmalı hatta onu da geniş şekilli olanlardan alın ki komik durmasın
10 gram ve aşağısı bana da ince gelir gibi oldu. Tam altın alacağım sanırım.

Evli değilsiniz aile ile yaşıyorsunuz
Ben olsam Tam altın takarım. Hem bir ihtiyaç olursa bozdurmasi kolay olur.
Sanırım 10 gram bilezikten daha mantıklı olacak bu şekilde yaparsam. Çünkü bilezik çok ince görünecek. Daha fazlasına da bütçem yetmediği için tam alayım. Çok teşekkürler.

bekar mısınız bende sonuçta onlara hediye ihtiyaçları için takılıyor destek olmak adına , kardeşiniz sonuçta sizde en iyisini yapmak istersiniz butcenize göre bakın bence
Bekarım. Bilezik için bütçem çok da yeterli olmayacak gibi. Alacağım bilezik çok ince durur. Tam altın alacağım büyük ihtimalle. Çok teşekkürler.

Sahte bilezik takarım o bile pahalı şu an 🤪
Şaka bi yana tam altın takarım gönül ister ki altın kemer takılsın ama işte 🥴
Bu arada evim ayrıysa takarım bunu. Ailemle yaşıyorsam 5 bilezikten birini ben takarım.
Ailemle yaşıyorum ama ben de çalıştığım için takmam gerektiğini düşündüm. Tam altın takmaya karar verdim. Çok teşekkür ediyorum.

Ben 30 gramdan aşağı takmam tabi bu benim maddi durumumla alakalı. Ama gücüm yetmese de şartları zorlar gramı daha düşük bir bilezik takardım.

Para tak
Ben abim evlenirken 1600 euro maas aliyodum 200 euro taktim

Back
X