düğünde takacagim takı meselesi

dogum gununde taktigimi nasil tekrar takabilirim ki ? anlamadim
Kardesinize şuan elim çok darda inan bir şey almak isterim ama elimde mebla yok. Eğer yanlış anlamazsaniz o yüzüğü doğum gununde takarken insanlar görmedi burda taksam. Elim el verince zaten bir hediye alacağım diye. Sonuçta kardeş yani. Anlayışlı olmalı

takma bu sefer de yeterince takmışsın borçla harçla niye zora sokasın kendini

Öyle tabi
Gerçi bana takıpta ne taktılar çeyrek parası kadar tenekeden 1 bilezik

Bozdurunca bi işe yaramadı zaten

Bence durumun yoksa zorlama sonradan telafi edersin

Ben evlendiğimde 19 yaşında olan kardeşlerim bişi takmadı haliyle. Okuyorlar, bir şey beklemek saçmalık olur. he onlar evlendiğinde imkanım varsa en iyisini gider takarım. her şey verdiğini almak, aldığını vermek değil neticede.

kolyemi takmazdim ama ne yapar eder borc bulur en azindan çeyrek takardım. çünkü sadece kendiniz değil kardeşinizde geline karşı mahcup edeceksiniz. yanlış anlamayında bence çirkin küçük düşürücü...kimse sizin durumunuzu bilmez bi çeyrek takamadı kardeşine der. evleneceğini biliyordunuz sonuçta...en olması gram altın ne yapıp edin alın....borclanin alın birsekilde alin

Bence kolyenizi takmayın, bozdurursa üzülürsünüz. Durumunuz düzelince yaparsınız hediyesini. İnsanlık hali, olabilir böyle şeyler, önemli olan niyet.

kendi kolyenizi takmayın.
evet sizin için çok değerli olabilir ama gelininiz beğenmeyebilir. bozdurunca değer kaybeder. yani hem siz kolyenizi verdiğiniz için üzülürsünüz hem de gelininiz kendisine eski birşey takıldığı için, bozdurduğunda değer kaybedecek birşey taktığınız için mutlu olmayabilir.

onun yerine abi ablanın yakışanı bileziktir bizde. madem durumunuz yok, borç alıp tam altın, yarım altın takabilirsiniz. veya o da olmazsa açık açık söyleyin, durumunuz olunca alırsınız.

Takı o kadar önemli bişey değil ki önemli olan düşünceniz. Bence eliniz iyileşince gönlünüze göre bi hediye alırsınız, hatta kızı götürüp ona seçtirirsiniz
Neden,kv gelinine takmayınca "eller neler takıyor,gelinine değer veriyor,bizim ki ne taktı, HİÇ!"
deniyor ya,o değer vermekse bu da değer vermek,birine metreyle,birine cm yle ölçmek olmaz,ölçü tek olmalı...

kendi kolyemi patlattırrip tamir yaptırdım onu hediye etmeye karar verdin

malesef imkanım yok kendi kolyemi tamir yaptirdim ve parlattirdim . geline biraz once gösterdim sana bunu hediye edecegim dugunde diye cok sevindi begendim dedi

kardesimin aldigindan ayri aldim ben onlari qklima gelmedi ileriye donuk dusunemedimm

Katılıyorum.
Öz kardeşim evlenecek. Ve ben ona hiç bir şey takmayacağım. İmkansız. Kredi çeker, evden bir şeyler satar takarım takılması gerekeni.

Ben yurtdışında evlendim geldim deyip karşıma çıksa yine de ablasından hediye olarak takarım. Milletin görmesi değil bu, ona buna hava atmak da değil. Düğündeki takı töreninin bir parçası değil. Öz kardeşime içimden gelen bir şeydir.

Konu komşu deseniz neyse. Çocukluk arkadaşım deseniz neyse. Okul arkadaşım deseniz neyse.

Ama bu kardeş yahu. Birinden borç alınır yine takılır.

ay boyle gayet normal ve tartışmaya kapali bir durumda bile ters laf edebiliyorsunuz ya ayip vallahi . dogum gunude yuzuk tatiysam hava atmak icin degil ocimden geldigi oyle uygun gordugum icin . ayrıca maddi durumumuz birden gelişen bir olay oldu yüzünden biranda bozuldu yoksa bende sizin kadar düşünüyorum . yazdık larinizdan anladigim kadariyla çok agrasif bir insansiniz

tartismaya kapali bi durumsa konu acmanizdaki mana? yok agresif degilim ama böyle düsüncesizliklere cidden kiziyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…