- 30 Temmuz 2015
- 25.788
- 73.562
- 598
- 35
- Konu Sahibi Madamgonca
-
Sen o kuzenine şöyle ozenecek başka şey bulsun kendine çul çaput altın paraya özende onlar mutluluk getirmez ayrıca damat tarafının yapması gereken şeyse altın kız tarafida eşya yapar o da onu yapmamis ki o zaman anası babası taksaydı bilezik kız tarafı bilezik yapmaz diye bir zorunluluk yok işlerine geldiği gibi adet turetmesinlerevet inatla hzuur bozmaya uğrasıyor insanlara özeniyor şimdi evlenen arkadaslarına kolları bılezık dolu dıye
Kendine dert arıyor huzur battı derler böylesin e çok sinir oldum vallahi cinnet geçiricem bu anlayışaBu takı mevzuları karşılıklıdır annesi babası hayatta olmadığı için ödünç yapmamış işte amcalar dayılar kv kp derdim yok demiyo da arkadaşınız şükürsüzmüş cidden adam iyi yorumlardan anladığım kadarıyla evi eşyası da alınmış e daha ne istiyo Alahtan belasını mı
Çoğu kişi bileziklerini satıp eve bağlıyo zaten...
İnsanlar kendilerinden iyi durumdakilere bakmaya devam ettikçe tüketim toplumu olmaya devam edicez neyazıkki
eşim yapsaydı o zaman diyor mehir hakkı denen bşy varya o bana verilmedi diyorNe münasebet der misiniz ona. Öncelikle kendi anne babasının takması lazımdı. Dayısı, amcası durumları varsa ister takar ister takmaz. Kolay bisey de değil yani bi altın bilezik takmak orta sınıf bir aile için.
yatak odası alacakmış eşi sen asgari ücretle çalışıyorsun ilerde yaparsın demişSen o kuzenine şöyle ozenecek başka şey bulsun kendine çul çaput altın paraya özende onlar mutluluk getirmez ayrıca damat tarafının yapması gereken şeyse altın kız tarafida eşya yapar o da onu yapmamis ki o zaman anası babası taksaydı bilezik kız tarafı bilezik yapmaz diye bir zorunluluk yok işlerine geldiği gibi adet turetmesinler
Adam kimsesiz haliyle ev almış eşya almış düğün yapmış bide o kuzenin mehirmi istiyormuş ayyyy vallahi patladım yaaa pesss pesss o kuzenin o evliliği rezil eder benden demesi çok durmaz boşanır bu kafayla sonra kraliyet ailesinden evlensin kilo kilo altın mehir istesin bakalım.huzur bulabilecekmieşim yapsaydı o zaman diyor mehir hakkı denen bşy varya o bana verilmedi diyor
E isteseydieşim yapsaydı o zaman diyor mehir hakkı denen bşy varya o bana verilmedi diyor
Adam bu kadar anlayisliyken bu kadın neden bu kadar rahatsıZ anlamadım doğrusu yok yaranamazsın iyiler hep kaybediyor arkadaşyatak odası alacakmış eşi sen asgari ücretle çalışıyorsun ilerde yaparsın demiş
Yanlız mehir bilezik demek değil bi sorsun o zaman eşine benim mehirim ne diye belki adam bilmiyor belki de tektaşı beştaşı mehir olarak taktıeşim yapsaydı o zaman diyor mehir hakkı denen bşy varya o bana verilmedi diyor
kimse tamak zorunda değil ki ama içinden gelen durumu olan alıro takılır dıye hayal etmıs en azından amcası dayısı vs takar dıye düşünmüş
Eeee ozmn onun derdi sni niye gerdi bosver gitsin ölum var olummm bilezik gitmio oraya...söylemedim mi ama nafile onun dünyası bilezik olmuş :))
Bir tel parcasina ne kadar onem veriyorlar hey allahim cok istiyorsa sonradan calisirlar alirlar.Sinir oluyorum su altin istiyen kizlara .Bizde kardesime kiz istedik ev ve sekiz bilezik istediler bu zamanda kimin evi var be birde 18 binliralik bilezik yuh dedik artik .Kizda kiraci hic bir seyleri yok ailesinin halden anlamalari lazim di demek ki herkes kendi cevini dusunuyor.Söyledim eşimi seviyorum ama gelinleri görünce içim buruluyor dedi
bana da diyor ee abla sana hiç altın yapmasalar bi tane bile bilezik olmadan evlensen üzülmez misin diyeAdam kimsesiz haliyle ev almış eşya almış düğün yapmış bide o kuzenin mehirmi istiyormuş ayyyy vallahi patladım yaaa pesss pesss o kuzenin o evliliği rezil eder benden demesi çok durmaz boşanır bu kafayla sonra kraliyet ailesinden evlensin kilo kilo altın mehir istesin bakalım.huzur bulabilecekmi
durumu yok dıye ıstememıs onlardan beklemişE isteseydi
durumu olmadığı gibi isteyemedim diyor sonrasında yapsa yine mehir yerine geçer mi?Yanlız mehir bilezik demek değil bi sorsun o zaman eşine benim mehirim ne diye belki adam bilmiyor belki de tektaşı beştaşı mehir olarak taktı
Arkadaşın cahillikten ölecek bilezikle kafayı bozmuş
Mehirse istediği amca dayı mehir takmaz
Eşinden nikahtan önce isteyecekti şu kadar gram altın vs isterim diye mehir diye buna denir mehir hediye değildir yani
o da bunun farkına varacaktır ama şu an genç kız olduğu için aysenın var benım nıye yok dıye düşünüyor muhtemelenKadınlarda ki şu altın sevdasını hiçbir zaman anlamadım anlamayacağım..
Arkadaşınız bilezik için mi evlenmiş ?
Düğünüm çok uzakta olduğu için sadece ailem ve halam geldi. Onunda ne taktiğini bilmiyorum bile..
Eşimin ailesi ve akrabaları taktı ne taktiysa.. Fakat hiç bir zaman o takıları 'benim'semedim.. Hepsini eşim 'bizim için' kullandı. Çünkü o takılar mantıken kolumuza takıp eşe dosta hava atalım diye degil, yeni evli çiftlere destek amaçlı takılır.. Aslında güzel bir yardımlaşma amacı olan bu gelenegimizi böyle birbirine caka satmak, birbiriyle yarışmak için malzeme etmeyi doğru bulmuyorum..
Zaten bu toplumda evliliklerin/evlilik sürecinin en büyük düşmanı adet ve gelenekleri kendi çıkarları için şekillendiren insanlar..
ünkü hergun aban dert yanıyorEeee ozmn onun derdi sni niye gerdi bosver gitsin ölum var olummm bilezik gitmio oraya...
öyle gercekten de şimdi kızlar herseyi istiyorBir tel parcasina ne kadar onem veriyorlar hey allahim cok istiyorsa sonradan calisirlar alirlar.Sinir oluyorum su altin istiyen kizlara .Bizde kardesime kiz istedik ev ve sekiz bilezik istediler bu zamanda kimin evi var be birde 18 binliralik bilezik yuh dedik artik .Kizda kiraci hic bir seyleri yok ailesinin halden anlamalari lazim di demek ki herkes kendi cevini dusunuyor.
kız damatlık bile almadıAşırı gıcık oldum ya.
Kadın kendi değerini takılan altına göre şekillendiriyor resmen. Mal gibi görüyor kendini. Biz de hala kadınlar değerlidir bilmemne diye kafa ütülüyoruz. Kadının kendini soktuğu pozisyona bak.
Altın kadının namusudur ne demek ya. Millet kendini geliştirsin, dünyaya faydalı olsun, bu topraklarda hala değerini namusunu altınla ölçekleyen kadınlar var yazık!
Adam düğün yapmış, ev yapmış ailesiz bir şeysiz. Hala bi şükür, kıymet bilmek yok. Adama üzüldüm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?