- 5 Eylül 2014
- 14.245
- 50.137
- 598
- Konu Sahibi Madamgonca
-
O zmn sn bilezik alcan baska caresi yk :)))ünkü hergun aban dert yanıyor
Bana 20 bilezik takilidi da ne oldu sanki basim goge mi erdi 8 yil oldu eser yok simdi hic uzulecegi birsey degil cok çok hevesleniyorsa bir tane alip taksin dolassin esim takdi diye mademMerhaba arkadaşlar , gecen hafta kuzenim evlendi kardeşimden ayırmadığım çok Sevdiğim biriydi. Sorun şu ki evlenfiği kişinin annesi babası hayatta değil bir kızkardeşi var sadece kuzenim Çalışıyor eşi de özel bir işte Çalışıyor memur değil yani nişanlısının ailesi olmadığı için evi düğünü gelinliği vs Herşeyi kendi yaptı bir annesi babası hayatta olmadığı için kuzenime Bilezik vs takılmadı eşi yüz görümlüğü olarak tektaş beştaş falan almış ama onlar dışında düğünde para falan takmış gelenler sadece onların ailesinden görümcesi altın bi kolye taktı o kadar neyse gelelim asıl soruna bu kuzenim şimdi diper evlenen gelinlerin kolunda bilezikler görünce kendisinin değersiz olduğunu düşünüyormuş bana neden yapılmadı diye ağlıyor ne desem teselli edemiyorum siz ne dersiniz ?
cok guzel bi konu cocuk herseyi yapmıs diyosunuz o zaman borcu yoktur pek fazla kız üzülüyosa esinin haberi varmı bu altın takıntısını herkez anlamaz altın seven icin bu baska bi tutku nasıl erkekler araba sever bazı kızlarda altın severMerhaba arkadaşlar , gecen hafta kuzenim evlendi kardeşimden ayırmadığım çok Sevdiğim biriydi. Sorun şu ki evlenfiği kişinin annesi babası hayatta değil bir kızkardeşi var sadece kuzenim Çalışıyor eşi de özel bir işte Çalışıyor memur değil yani nişanlısının ailesi olmadığı için evi düğünü gelinliği vs Herşeyi kendi yaptı bir annesi babası hayatta olmadığı için kuzenime Bilezik vs takılmadı eşi yüz görümlüğü olarak tektaş beştaş falan almış ama onlar dışında düğünde para falan takmış gelenler sadece onların ailesinden görümcesi altın bi kolye taktı o kadar neyse gelelim asıl soruna bu kuzenim şimdi diper evlenen gelinlerin kolunda bilezikler görünce kendisinin değersiz olduğunu düşünüyormuş bana neden yapılmadı diye ağlıyor ne desem teselli edemiyorum siz ne dersiniz ?
kocasını sevıyor canımderhal boşanıp bol bilezik takacak bir koca bulsun
bilseydim takardım ama bizimkileri saymıyor damat tarafı altın yapacaktı dıyor :)O zmn sn bilezik alcan baska caresi yk :)))
belki bunu zamanla idrak ederBana 20 bilezik takilidi da ne oldu sanki basim goge mi erdi 8 yil oldu eser yok simdi hic uzulecegi birsey degil cok çok hevesleniyorsa bir tane alip taksin dolassin esim takdi diye madem
daha yenı düğün yaptılar balayı için yurtdışına gidecek oluyorlar o yüzden 10 bin lira kredi çekebileceklerini sanmıyorum zaten çocuğun durumu çok iyi değilcok guzel bi konu cocuk herseyi yapmıs diyosunuz o zaman borcu yoktur pek fazla kız üzülüyosa esinin haberi varmı bu altın takıntısını herkez anlamaz altın seven icin bu baska bi tutku nasıl erkekler araba sever bazı kızlarda altın sever
kızın ailesi bisey takmadımı ben ona takıldım cocugun dayı amcası takması lazımdı ama demekki aile iliskileri o kadar saglam degil cünkü cocugun babası sagken onlara takmasa bile ayy kardesim oldu ogluna yarım edeyim deyip bilezik takılması lazım dı bizde ben bilmem dayı hala teyze kücük altın taksın hepsi en az 15 gr olucak sekilde bileilzk takar damadada bi kücük altın ne olursa olsun
sonra kızın kızkardesi yokmu varsa enistesini cıtlatsın cocuk 10bin cekerse kıza 2 bınden 5 bilielizk yapılır en azından kızında gönlü olur
Tobe estafurullah damat tarfimi vr cocugn ailesi vefat etmis eeee ailen olmayinca digeeleri yuzune bkarmi dugunune geldklerine sukretsn ayhhh o evlilige hazir deil ve sizin arkdsnzin bu aklinda olmasi ve sizin ona katlanior olmaniz asla dayanamam bolelerine direk şutttt :))bilseydim takardım ama bizimkileri saymıyor damat tarafı altın yapacaktı dıyor :)
kuzenim o benim ya atsan atılmaz satsan satılmaz :)))Tobe estafurullah damat tarfimi vr cocugn ailesi vefat etmis eeee ailen olmayinca digeeleri yuzune bkarmi dugunune geldklerine sukretsn ayhhh o evlilige hazir deil ve sizin arkdsnzin bu aklinda olmasi ve sizin ona katlanior olmaniz asla dayanamam bolelerine direk şutttt :))
Gelinlik giymeseydi. Dügün yaptırmasaydı tüm harcamaları kıssaydı onun yerine altın alsaydı keşke. Anlattıgın kadarıyla adamın durumu buna yetmiş. Yada bir yıl daha bekleyeceklerdi adam parasını biriktirecekti. O altını olan kadınlar saçma sapan akıl vermişler konuşmuşlar. Oda inanmış ben degersizmiyim diyor.eşim yapsaydı o zaman diyor mehir hakkı denen bşy varya o bana verilmedi diyor
Evlat olsa sevilmez :))) kuzenin die demiorm anlayissiz ve gereksiz takintili hayati dha ogrenmedn karrlrni mantkli veremedn evlenmis Allah sonunu hayr etsinkuzenim o benim ya atsan atılmaz satsan satılmaz :)))
Annesi babası yok diyorsun ben mi yanlış anlıyorum. Kim bu damat tarafı cidden. Altın takma işi karşılıklı olur bunu biliyor mu nekadar verirsen okadar gelir yada geleni geri ödemek zorunda oluyorsun.bilseydim takardım ama bizimkileri saymıyor damat tarafı altın yapacaktı dıyor :)
ben yanındaydım düğünden birkaç gün evvel eşi sordu bşyde hevesin kaldı mı diye o da yok dedi. sonradan söyledi bana altın mevzusunuGelinlik giymeseydi. Dügün yaptırmasaydı tüm harcamaları kıssaydı onun yerine altın alsaydı keşke. Anlattıgın kadarıyla adamın durumu buna yetmiş. Yada bir yıl daha bekleyeceklerdi adam parasını biriktirecekti. O altını olan kadınlar saçma sapan akıl vermişler konuşmuşlar. Oda inanmış ben degersizmiyim diyor.
amin canım ne diyelim :))Evlat olsa sevilmez :))) kuzenin die demiorm anlayissiz ve gereksiz takintili hayati dha ogrenmedn karrlrni mantkli veremedn evlenmis Allah sonunu hayr etsin
amcası dayısı ya da eşi kendisi görümcesi vs onlaı kastediyorAnnesi babası yok diyorsun ben mi yanlış anlıyorum. Kim bu damat tarafı cidden. Altın takma işi karşılıklı olur bunu biliyor mu nekadar verirsen okadar gelir yada geleni geri ödemek zorunda oluyorsun.
Ozaman damat tarafı demesin. Kocam bana bilezik almadı bunu akletmedi ben buna üzülüyorum desin. Ya ayrıca ne yapacaktı bilezikleri kocası alınca yani şunu soruyorum zaten o bilezikler bozdurulup borç ödeniyor çogunlukla borç yoksa da en acil ihtiyaç ne ise ortak bir kararla o alınıyor. Altın altın olarak kalmayıp bozduruluyor yani . Mihir falan hakgetire.ben yanındaydım düğünden birkaç gün evvel eşi sordu bşyde hevesin kaldı mı diye o da yok dedi. sonradan söyledi bana altın mevzusunu
Altın işi karşılıklı diyorum. Şunu güzelce bir anlat kuzenine. Kişinin annesi babası yoksa o altını geri takacak yada daha önceden takmış kimse yoksa. Kimse kimseye altın takmıyor. Bu durumda oturup kuzeninin kocası üzülmeli. Ben degersizmiyim diye. Ayrıca onların da mihirle alakası yok. Mihir erkegin vermeyi kabul ettigi altın miktarına denir.amcası dayısı ya da eşi kendisi görümcesi vs onlaı kastediyor
Hayır hem yapcak aılesı yok hemde böke bıse talep edecek kadar dusmemSana da mı yapılmadı bilezik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?