- Konu Sahibi Madamgonca
-
tabi ki mesela ben evlendim hemen düğün masrafları ödendi şu an benımde hiç bileziğim yok kalmadı yani çoğu kişide de böyledir değil miOzaman damat tarafı demesin. Kocam bana bilezik almadı bunu akletmedi ben buna üzülüyorum desin. Ya ayrıca ne yapacaktı bilezikleri kocası alınca yani şunu soruyorum zaten o bilezikler bozdurulup borç ödeniyor çogunlukla borç yoksa da en acil ihtiyaç ne ise ortak bir kararla o alınıyor. Altın altın olarak kalmayıp bozduruluyor yani . Mihir falan hakgetire.
adam param oldukça pırlantalar yüzükler vs alacağım demiş altın konusu geçmemişO
Altın işi karşılıklı diyorum. Şunu güzelce bir anlat kuzenine. Kişinin annesi babası yoksa o altını geri takacak yada daha önceden takmış kimse yoksa. Kimse kimseye altın takmıyor. Bu durumda oturup kuzeninin kocası üzülmeli. Ben degersizmiyim diye. Ayrıca onların da mihirle alakası yok. Mihir erkegin vermeyi kabul ettigi altın miktarına denir.
akıl mantık eksikliği değilde genç bir kız olduğu için düşünemiyor diyelimkuzenin bileziğim yok diye ağlayacağına ben neden akıl ve mantık sahibi bi insan değilim diye ağlasın bence.
akıl mantık eksikliği değilde genç bir kız olduğu için düşünemiyor diyelim
Ben üzülmezdim bak benim yazımı olur ona eşimin babası yok herşeyi kendi yaptı düğünde takılanların bir anlamı yok iki gun sonra bozdurup gidip borç ödedik üç ay eşim çalışmadı is bulamadı hep elimizdekiyle kıt kanaat geçindik sonra işe girdi bir ay çalıştı 900 lira maaş yetmedi bir ay sonra kendisi dükkan açtı hiç birşeyimiz yok bak dikkatini çekerim kredi çektik 5000 lira bir araba aldık 200 lira krediyi zor ödedik iki hafta evime kuruş masraf almadım ne pişirdim hala bilmiyorum o zaman çok zorluk çektim 3 yıl kendimizi toparlayamadik iki yıldır daha iyiyiz şükür ama bir gün bile kimseye özenmedim şükür dedim çünkü kocam iyiydi bana sulaleme saygısı sevgisi vardı hiç bir gün yüzüne vurmadım çünkü para geçici biz sıfırdan başladık herşeye arabamızı krediyle alırken ikinci bir binek araba aldık peşin parayla 5000 bulamazken 25 bine aldik ve hala inanamıyoruz biz o durumdan nasil geldik diye tek cevabı birbirimize bagliligimiz ve sabrımız o kıza söyle huzurlu yuvasını bozup kendine iş aramasın altın geri gelir hem bu ne saygısızlık bir damatlık bile almamışken mehir mehir altın bilezik diye kafayı yemişbana da diyor ee abla sana hiç altın yapmasalar bi tane bile bilezik olmadan evlensen üzülmez misin diye
sana da mı bilezik yapılmadı ?valla kendi ailesi bilezik takmamissa amca dayi salak mi allah askina... esimin yegeni evlenecek ssimdiden bilezik siparisi yapmis uyanik.. bende 4 yil once evlendim .banada bilezik takilmadi diye uzuldum ama kuzenin gibi dert edip esimi bunaltmadim acikcasi...olan kendine olur.uzulende kendi olur..
onun durumunda olan genç kızlar diyelim o haldeburda çoğumuz genç kızız. düşünebiliyoruz.
onun durumunda olan genç kızlar diyelim o halde
Yazık canım ya. Yaşı Küçük sanırım . Garibim bilmiyor ki bunlar daha iyi günleri :) inşallah huzurlu mutlu bi yuvası olsun, bol altınla evlenip iki gün sonra ayrılanlardan olmasınakıl mantık eksikliği değilde genç bir kız olduğu için düşünemiyor diyelim
aynen bende dedim ona bi damatlık al bari dedim eşi onu da istememiş bizim kız bavulunu aldı gitti kısaca hiç masraf etmedi yaniBen üzülmezdim bak benim yazımı olur ona eşimin babası yok herşeyi kendi yaptı düğünde takılanların bir anlamı yok iki gun sonra bozdurup gidip borç ödedik üç ay eşim çalışmadı is bulamadı hep elimizdekiyle kıt kanaat geçindik sonra işe girdi bir ay çalıştı 900 lira maaş yetmedi bir ay sonra kendisi dükkan açtı hiç birşeyimiz yok bak dikkatini çekerim kredi çektik 5000 lira bir araba aldık 200 lira krediyi zor ödedik iki hafta evime kuruş masraf almadım ne pişirdim hala bilmiyorum o zaman çok zorluk çektim 3 yıl kendimizi toparlayamadik iki yıldır daha iyiyiz şükür ama bir gün bile kimseye özenmedim şükür dedim çünkü kocam iyiydi bana sulaleme saygısı sevgisi vardı hiç bir gün yüzüne vurmadım çünkü para geçici biz sıfırdan başladık herşeye arabamızı krediyle alırken ikinci bir binek araba aldık peşin parayla 5000 bulamazken 25 bine aldik ve hala inanamıyoruz biz o durumdan nasil geldik diye tek cevabı birbirimize bagliligimiz ve sabrımız o kıza söyle huzurlu yuvasını bozup kendine iş aramasın altın geri gelir hem bu ne saygısızlık bir damatlık bile almamışken mehir mehir altın bilezik diye kafayı yemiş
arkadaslarımı dirseklerine kadar bilezikle görünce bende neden yok diye üzülüyorum diyoronun durumunda ne varmış anlamadım ki. çırağan sarayında düğün yapcaz diye yola çıkıp bi gün önceden iflas mı etmişler? zaten bile bile çıkmış yola. düğünde takılmadıktan sonra da ses etmemiş. başkasının kolunda bilezik görünce ağlamaya başlamış. nerden tutsan elinde kalıyo.
amin :) evet yası küçük daha 23 yasındaYazık canım ya. Yaşı Küçük sanırım . Garibim bilmiyor ki bunlar daha iyi günleri :) inşallah huzurlu mutlu bi yuvası olsun, bol altınla evlenip iki gün sonra ayrılanlardan olmasın
hahahha mantıklı :)) ben onun üzülmesine kıyamıyorum hem yeni evli hem de daha küçük hem de elimizde büyüdü :)bence bu konuda onun bu düşüncelerini ayıplayarak tavırlar sergilemiş olsanız bu konu açıldıüı gibi kapanırdı. Uzadığına göre sizde onun gibi düşünüyorsunuz. İçlenmesine hak veriyorsunuz. Sonuçta biri ile evlenmiş ama bilezikli ama bileziksiz ne yapcak boşancak mı şimdi?
yani bilemedim eşiyle konuşsun ona özel günlerinde hep bilezik alsında biriktirsin bari... O imrendiği gelinlerin bilezikleri yok olduğunda o bilezikleriyle dolanır hemde :)
arkadaslarımı dirseklerine kadar bilezikle görünce bende neden yok diye üzülüyorum diyor
Vallahi çok.kizdim şimdi.daha ne istiyor acaba kafayı yemiş altın diyeaynen bende dedim ona bi damatlık al bari dedim eşi onu da istememiş bizim kız bavulunu aldı gitti kısaca hiç masraf etmedi yani
en azından amca dayıdan vs birer bilezik gelir diye düşünmüştüben de diyorum ki zaten durumu bilmiyor muydu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?