- 6 Haziran 2008
- 7.376
- 6.264
- 248
- Konu Sahibi Madamgonca
-
kendi haline bıraksanız.büyümesi lazım büyümesi
O da doğru ama altın kadının namusudur gibi bir algı varya ondan dedim
Dirseklerine kadar bilezik takanlar bana çok demode geliyor. Şık bir görüntü değil bence. Ve arkadaşın herkesle kıyaslama içine girerse daha çooooooooooook üzülür.arkadaslarımı dirseklerine kadar bilezikle görünce bende neden yok diye üzülüyorum diyor
evli değilsin herhal :)
Hala ağzım açık. Kapatamadım.
Hiç altınım da yok.
Namıssızım herhal
aynen canım biz dedik ama sevdik dedi evlendi işteSoyletmezse kimseye de o laf söyleyemez evlenmeseymiş keşke başını yakmış resmen adamın büyümemiş kizi evlendirmiceksin
ben toplumdaki genel algıdan bahsediyorum yok mu böyle bir düşünce varAltın ne ki ya zaten altını neyle takacağım
Gider gümüş alırım, çok değerli taşa susasam gider daha güzel bir taş alırım , daha zarif
Ay bence "böyle bir algı" var deyip başkası böyle düşünüyormuş gibi yapıyorlar
Ama kendi kafalarında da böyle bir düşünce var ki etkilenmişler
evet devamlı beni arayıp şikayet ediyor eşine söyleyemıyor bana söylüyor bende şiştim burada sizlere söylüyorum :))kendi haline bıraksanız.
evlenmişler artık.
eşiyle çözssün meselesini.
ne bileyim sana da sıkıcı gelmiyor mu teselli etmeye çalışmak.
yani sürekli arayıp ağlayıp sızlıyorsa diye düşündüm de:))
evli değilsin herhal :)
ben toplumdaki genel algıdan bahsediyorum yok mu böyle bir düşünce var
O zaman anası babası olan biriyle evlenecekti ki altın içinde boğulsun.. çocuk tek başına çalışıyor ne yapsın ? El dediğin zaten onu altına bogamazdi ki .. ilerleyen zamanlarda borç harç bitince eşi ona daha güzellerini alır ...bunları bilip evlenmiş bir zahmet de sesini çıkarıp da huzur bozmasın... Onu altın mutlu edecekti madem zengin birisi ile evlenecekti... Ha yatırım için altinim az keşke daha çok olsun diyebilir. Ama başkasında görüyorum özeniyorm demesi çok saçma...Merhaba arkadaşlar , gecen hafta kuzenim evlendi kardeşimden ayırmadığım çok Sevdiğim biriydi. Sorun şu ki evlenfiği kişinin annesi babası hayatta değil bir kızkardeşi var sadece kuzenim Çalışıyor eşi de özel bir işte Çalışıyor memur değil yani nişanlısının ailesi olmadığı için evi düğünü gelinliği vs Herşeyi kendi yaptı bir annesi babası hayatta olmadığı için kuzenime Bilezik vs takılmadı eşi yüz görümlüğü olarak tektaş beştaş falan almış ama onlar dışında düğünde para falan takmış gelenler sadece onların ailesinden görümcesi altın bi kolye taktı o kadar neyse gelelim asıl soruna bu kuzenim şimdi diper evlenen gelinlerin kolunda bilezikler görünce kendisinin değersiz olduğunu düşünüyormuş bana neden yapılmadı diye ağlıyor ne desem teselli edemiyorum siz ne dersiniz ?
katılıyorumKonuyu okudukça fenalaşıyorum.
Dul kadın gibi gitmeler, 7bin liraya gelinlikler, ağlamalar, ucuza gitmeler.
Ne biçim laflar bunlar ya.
Bir insan kendini, hemcinslerini bu kadar maddeleştirir mi?
Bir de pahalıya gideceğim derken ucuza gidiyorsunuz evet.
Mesela altın için, para için gitmek ucuza gitmektir.
Saygı, sevgi ve mutluluk için gitmek, en pahalıya gitmektir.
malesef benım düşüncem değil bu toplumun düşüncesi
Ya bir gün de şurda şaşırmadan, ağzım açık kalmadan bitsin.
Altın kadının namusu mu. olmayan namussuz mu oluyormuş. neye göre ölçüyoruz. gram altın mı, Trabzon hasırı mı? en namuslusu 22 ayar olanı herhalde
ben sabredemezdim inan:))evet devamlı beni arayıp şikayet ediyor eşine söyleyemıyor bana söylüyor bende şiştim burada sizlere söylüyorum :))
rahatsz olan kişi ben değilim kuzenimDeğilim
Olsam da takmam napacağım altını
Takı töreni falan olmasın
Herkes içinden gelen hediyeyi getirsin
Tamam toplumda varsa var (ki hiç duymadım)
Sizde yoksa böyle bir düşünce neden rahatsız ediyor?
zaten olsa da takmayacaktım diyor yatırım için saklayacakmış kolları boş gelin olmak zoruna gitmişO zaman anası babası olan biriyle evlenecekti ki altın içinde boğulsun.. çocuk tek başına çalışıyor ne yapsın ? El dediğin zaten onu altına bogamazdi ki .. ilerleyen zamanlarda borç harç bitince eşi ona daha güzellerini alır ...bunları bilip evlenmiş bir zahmet de sesini çıkarıp da huzur bozmasın... Onu altın mutlu edecekti madem zengin birisi ile evlenecekti... Ha yatırım için altinim az keşke daha çok olsun diyebilir. Ama başkasında görüyorum özeniyorm demesi çok saçma...
mantıklı ya zaten elimden de bşy gelmiyorben sabredemezdim inan:))
valla dinleme derim ben.
hem de artık ailevi bir mesele bu.
eşi ile çözecek
kızın ailesinin durumu nasıl cocuga sen cıtlatsan yurt dısı gezisi dedin ama kızın agzını ara bakalım hangisi seni mutlu eder de altın derse sende enisteye cıtlak oda gitsin 3 4 tane bilezik alsınevet devamlı beni arayıp şikayet ediyor eşine söyleyemıyor bana söylüyor bende şiştim burada sizlere söylüyorum :))
Elinden birşey gelebilecek bir mesele değil ki.mantıklı ya zaten elimden de bşy gelmiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?