Düğünde Takı takılmadı ?

zaten olsa da takmayacaktım diyor yatırım için saklayacakmış kolları boş gelin olmak zoruna gitmiş
Kolları boş kaldı diye zoruna giden insanın yatırım için üzüldüğünü düşünemiyorum onun zoruna giden tamamen altınsız kalmak.. altın nedir ya Allah aşkına dünya malı için bu kadar uzulmemeli... Yarın bir gün eşi istediğini alır. Bile bile evlenmiş bir zahmet sesini çıkarmasin.. kızın ailesi takmamis mı ?

Valla bizde kendimiz almıştık eşyayı beyaz eşyayı vs hepsi de olabildigince en ucuzundandı ödendi bitti. Yani bilemiyorum aile almak zorunda diye düşünmüyorum ben. Milyarder degilse tabi. Benim annem babam da birşey yapmak zorunda degildi. Yattak odasını kız tarafı alır damatlıgı kız tarafı alır mıhabbetimiz hiç olmadı oyüzden.

Daha önce yazıldı mı bilmiyorum ama kuzenine ;takılan her takının aslında bize bir borç olduğunu söyleyin.takılan her takı zamanı gelince takan kişilerin düğününde ,özel gününde geri takılıyor.en azından hiç kimseye bu şekilde bir borcu olmayacak.şimdi altın ve bilezik takmak ailelere ciddi bir yük.Üzüleceğine bu yönden bakıp rahatlasın.
birde sanırım 7000 tl gelinlik parası vermiş,ne gerek vardı.şimdi işe yarıyor mu o gelinlik?ben özel gün adına bazı şeylere gereksiz anlamlar yüklendiğini düşünüyorum.

kızın ailesinin durumu nasıl cocuga sen cıtlatsan yurt dısı gezisi dedin ama kızın agzını ara bakalım hangisi seni mutlu eder de altın derse sende enisteye cıtlak oda gitsin 3 4 tane bilezik alsın
onu ben sordum yurtdışına tatile gitmek istiyr ondan ödün vermez

elim kolum boş gelin oldum altın bile yapmadılar diye sızlanıyor

kızın ailesi taktı da bilezik takmadı oğlanın sülalesi de hep çeyrek falan taktılar

bizimkilerde hiç el atmadılar

gelinliği o beğenmiş kocası da hevesin kalmasın bi kere giyiliyor demiş ve almış o diretmemiş

Benim kız arkadaşımın ailesi kızlarına trabzon set takmıştı.Kız çok istiyomuş damat tarafı alamamışlardı aile de kızlarına alıp takmıştı.Kızın içinde kalmasın diye.Sizin kuzen ve ailesi kusura bakmayın ama aç gözlülermiş.

Ayrıca damat zengindir 7000 liraya gelinlik alırsın ancak çocuk orta halli her şeyi kendi yapıyorken sadece 1 kere giyeceği gelinliğe 7000 lira veren gelin benim gözümde çok acımasızdır.Bu kafayla daha çok ağlar.

damadın amcası yengesı ne taktıysa anne babası da kızın aynı taktılar

gelinliği kız beğenmiş diretmemiş ama damat içinde kalmasın hevesi bir kere giyecek diye kıramamış

kızın ailesi taktı da bilezik takmadı oğlanın sülalesi de hep çeyrek falan taktılar
O zaman önce kendi ailesinin takamadıklarını taksın kafasına.. demekki yoktu ki takamadılar... Çeyrek de az para değil şimdi hani... Madem öyle ceyrekleri bilezik yaptırsn taksın koluna

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…