HTML:
Canım zaten takamıyorumki bu zamanda dışarıya altında takılmıyorki, ben düşüncelerine kızıyorum insan rahatsız oluyor yani sonuçta bize takılmış istediğimi yaparım ister bozarım ister tutarım kimseyi ilgilendirmezki bu sanki bi onlar biliyo bozmayı ben bilmiyorum.
ailesi birşey yapmamış olurmu işte yapmışlar,unutmuşsunuz sanırım altın olayı karşılıklıdır,yani onun ve sizin aileleriniz başkalarına takmışki onlarda sizi sayıp size takmışlar.yani öyle onlar ne yaptıki durumu değil.
kaynı kardeşidir,haliyle borçları varsa zordaysa isteyecek yani bunda tuhaflık göremedim ben.kardeşlerin arasının para yüzünden açılması daha kötü benim için.aman altınlarım da altınlarım demeyin bence,uyutmaz sizi yoksa o altınlar.bir ev kredisine falan girin ya da döviz yapın bankada dursun ama kaynınız çok zor durumdaysa da abisi borç versin bikaç milyar ne olacakki.geri gelmese de ne olacak.yıpratmayın kendinizi.para için değmez.
ailesi birşey yapmamış olurmu işte yapmışlar,unutmuşsunuz sanırım altın olayı karşılıklıdır,yani onun ve sizin aileleriniz başkalarına takmışki onlarda sizi sayıp size takmışlar.yani öyle onlar ne yaptıki durumu değil.
kaynı kardeşidir,haliyle borçları varsa zordaysa isteyecek yani bunda tuhaflık göremedim ben.kardeşlerin arasının para yüzünden açılması daha kötü benim için.aman altınlarım da altınlarım demeyin bence,uyutmaz sizi yoksa o altınlar.bir ev kredisine falan girin ya da döviz yapın bankada dursun ama kaynınız çok zor durumdaysa da abisi borç versin bikaç milyar ne olacakki.geri gelmese de ne olacak.yıpratmayın kendinizi.para için değmez.
Arkadaşlar ben henüz yeni evliyim ve düğünde takılan altınların bi kısmını borcumuza verdik bir bölümü duruyor. Allah izin verirse çok mecbur kalmadıkça bozmak istemiyorum bozulup çarçur olmasını istemiyorum ancak bi ev alınır vs. o zaman kullanabiliriz diye düşünüyorum sonuçta bozmak kolay ama bidaha yerine konmuyor hiçbişey ve giden gidiyor ve annemin bana herzaman öğütlediği bişey vardı kızım elindekine sahip çıkmasını bil erkekler düşünmez sen sahip ol gittimi gider derdi kötü gün olmadıkça sahip çık diye her zaman söyler ve gerçekden bi bayanın güvencesidir diye düşünüyorum Ama sanki eşimin ailesi benim altınlarıma takmış durumda ve rahatsız olmaya başladım gerçekden, geçen kayınvalidemdeyiz işte bana dedi aslında şu altınları bozsaydınız bi ev falan alırdınız gibisine, dünde kaynım eşime şakayla karışık işte altında yükseldi bozda şu altınları piyasa rahatlasın gibisine konuştu gülüşmeler falan bide kaynımın borcu falan var kendi kendine beklentiyemi giriyo anlamış değilim, kayınvalidem daha önce bi kaç kez daha böyle altın mevzusu yaptı. Yani biz yetişkin insanlarız neyi napıcağımızı bilmiyoruz sanki bide akıl vermiyolarmı sinir oluyorum sanki o altınlar bozulsa rahatlıycaklar sürekli böyle altın lafı yapılınca ister istemez canım sıkılıyo. Zaten öyle çok fazla bişeyim yok elbetteki ev alabilmiş olsam onlarıda eklerim ama şuan ev alıcak durumumuz olmadıgını k.validemde çok iyi biliyor çünkü borcumuz var o borç bitmeden hiçbişey yapamayız buna ragmen niye bunların lafı oluyor anlamıyorum. Evlenirken hiçbir destek görmedik zaten onların taktıgı takılarıda eşim aldı ve neticesinde yine bizden çıktı parası birde hala pişkin pişkin nasıl bunun lafını edebiliyolar anlamıyorum yani sanki illaki bozmamız gerekiyo bozarsak rahatlıycaklar. İnsanın zoruna gidiyo napıcam bilmiyorum böyle altın lafı yapıldımı canım sıkılıyo bozarız bozmayız bizi ilgilendirir ama millete dert olmuş benim altınım anlamadım gitti :18:
Neden kaynıma verelimki bizimde borcumuz var önce kendi borcum dururken onu mu düşüneceğim kaynım ne yapmış bizim için eşim daha önce kendisine yardımcı oldu kaç sene geçti bi kuruş geri gelmedi herşey karşılıklıdır biz zorluklarla evlendik kaynım bizim için ne yapmışda ben bugün onu düşüneceğim
kimse kusura bakmasın önce can sonra canan bizimde kendi hayatımız evimiz ihtiyaclarımız ve yapacaklarımız var ben birkez daha evlenmeyeceğim bir daha öyle takılarım olmayacak onun sorumsuzca yaptıgı borçlar yüzünden ben altınımı ziyan edemem
.
Canım asla ama asla bozma.Çok sıkıntıya düşmedikçe bozmamanı öneriyorrum.Benimde altınlarımı eşim aldı.Kendi parasıyla bizde destek görrmedik bende yeni evliyim.Düğünde takılan çeyrekleri ufak tefek bilezikleri sattık kendi rızamla.Büyük bilezikler duruyor.Onlarıda aynı sen gibi düşünüyorum ev araba vs. alınırsa bozarım .
Benim kaynanam Allah tan birşey demiyor.Ama birgün takmamıştım altınları niye takmadın elalem altın takmadı derler dedi.Bende milletten banane.Ben takmmıyorum istediğini desinler dedim sustu.Gerçi karışmıyo hakkını yemeyeyim.
Bak sende altınlar kadınındır de benim rızam olmadıkça bozamaz. De ki
Benim gönlümü ne zaman alırsa o zaman bozarım de laf çarpıt :) Kaynında hiç çöreklenmesin altınlarına.Bende sinir oldum şimdi
Canım kaynından sanane.Altınlar kadının hakkıdır.KAynına yatırım olsun diye kocan borç altına girmedi herhalde.Bu saatten sonra kardeşi değil eşi önde gelir insanın.Bilmem anlatabiliyorum ömür boyu senle yaşayacak.Bu yüzden guniz in yorumuna katılmıyorum.
Belki başkalarının çok altını parası olabilir fakat biz kadınlarında biraz güvencesi olacak.Sakın sakın verme canım
Neden kaynıma verelimki bizimde borcumuz var önce kendi borcum dururken onu mu düşüneceğim kaynım ne yapmış bizim için eşim daha önce kendisine yardımcı oldu kaç sene geçti bi kuruş geri gelmedi herşey karşılıklıdır biz zorluklarla evlendik kaynım bizim için ne yapmışda ben bugün onu düşüneceğim
kimse kusura bakmasın önce can sonra canan bizimde kendi hayatımız evimiz ihtiyaclarımız ve yapacaklarımız var ben birkez daha evlenmeyeceğim bir daha öyle takılarım olmayacak onun sorumsuzca yaptıgı borçlar yüzünden ben altınımı ziyan edemem.
eşiniz sizle evlenmeden önce borç vermiş herhalde kardeşine,iyi de bundan size ne?kardeşinin borcu varsa yardım ederse ne olmuşki,kardeş ya.para kazanılır kardeş bulunmaz.varsın beni enayi olarak görsün.daha evli değilmişsiniz o zaman birşey değilmişsiniz yine de karışıyorsunuz.
afedersiniz ama bizim kızlarımız niye böyle köylü kurnazı gibi düşünüyorki.[/U]kocanız sadece sizin geçiminizi sağlamakla üstünüzü başınızı ihtiyacınızı karşılamakla yükümlü.siz onun parasına karışamazsınızki.ister ailesine verir ister araba alır.sizi dar zor kötü durumda koymuyosa sizin istediğinizi alıyorsa çoluk çocuğunuzun geçimini sağlıyosa üstüne düşeni yapıyordur.
kocanızın muhasebecisi gibi görmeyin kendinizi yazıktır çünkü size de,eşinize de[/U].gerçekten çok yıpratırsınız kendinizi.
gerçekten bu mantıkla mı yaşıyosun gerçek hayatta merak ettim? yani eşinin parasını nereye harcadığını senin ihtiyaçlarını karşıladığı sürece sormuyo musun??
eşiniz sizle evlenmeden önce borç vermiş herhalde kardeşine,iyi de bundan size ne?kardeşinin borcu varsa yardım ederse ne olmuşki,kardeş ya.para kazanılır kardeş bulunmaz.varsın beni enayi olarak görsün.daha evli değilmişsiniz o zaman birşey değilmişsiniz yine de karışıyorsunuz.
afedersiniz ama bizim kızlarımız niye böyle köylü kurnazı gibi düşünüyorki.kocanız sadece sizin geçiminizi sağlamakla üstünüzü başınızı ihtiyacınızı karşılamakla yükümlü.siz onun parasına karışamazsınızki.ister ailesine verir ister araba alır.sizi dar zor kötü durumda koymuyosa sizin istediğinizi alıyorsa çoluk çocuğunuzun geçimini sağlıyosa üstüne düşeni yapıyordur.
kocanızın muhasebecisi gibi görmeyin kendinizi yazıktır çünkü size de,eşinize de.gerçekten çok yıpratırsınız kendinizi.
gerçekten o mantıkla yaşıyorum,eşimi seçme sebeplerimden en büyüğü de bu diyebilirim,asla ve asla para konuşulmaz bizde.neyi ne kadara aldın,o kadar parayı neye harcadın demez kimse.hatta geçen gün ameliyat gibi bir operasyon geçirdim arkadaşıma anlattım "ne kadar para verdin özel hastanede olmuşsun sonuçta dedi" şok oldum.ben sağlığımdan bahsediyorum o paradan.
beni aldatmadığını,kadın kızla yemediğini biliyorum sonuçta bir sigarası var zaten,ama harcasa da ailesine verse de ne yaparsa yapsın ben karışmam.benim istediklerimi alıyor ve kendisi bana biriktirmem için para veriyor. çok kalitelidir,ve ben asla onun muhasebecisi olmadım olmyacağımda. ben böyle yetiştim böyle yetiştirildim.paradan çok konuşmak bir milletin tekelindedir derler.söylemek istemiyorum,ç... ile başlıyo ama.abes bir tabir ama öyle derler bizde.[/QUOTE
Arkadaşınızın öyle söylemesi niye tuhafınıza gidiyorki, insanlar parası yoksa bu memlekette hasta olmaya korkuyo hastaneye düşmeye korkuyo, herkezin sizin gibi parayı ikinci plana atma şansı yok ne yazıkki..
gerçekten o mantıkla yaşıyorum,eşimi seçme sebeplerimden en büyüğü de bu diyebilirim,asla ve asla para konuşulmaz bizde.neyi ne kadara aldın,o kadar parayı neye harcadın demez kimse.hatta geçen gün ameliyat gibi bir operasyon geçirdim arkadaşıma anlattım "ne kadar para verdin özel hastanede olmuşsun sonuçta dedi" şok oldum.ben sağlığımdan bahsediyorum o paradan.
beni aldatmadığını,kadın kızla yemediğini biliyorum sonuçta bir sigarası var zaten,ama harcasa da ailesine verse de ne yaparsa yapsın ben karışmam.benim istediklerimi alıyor ve kendisi bana biriktirmem için para veriyor. çok kalitelidir,ve ben asla onun muhasebecisi olmadım olmyacağımda. ben böyle yetiştim böyle yetiştirildim.paradan çok konuşmak bir milletin tekelindedir derler.söylemek istemiyorum,ç... ile başlıyo ama.abes bir tabir ama öyle derler bizde.
söylerken kolay arkadaşım bak ben verdim de ne oldu..satarken 6 milyar eden altınlar şimdi 12 milyar oldu..geri isteyince (bu altının yüksekliğinde)ben fırsatçı oldum..bu arad ben evime bir parça eşya alana kadar canım çıkıyorken,ne zaman gitsem evinde bir değişiklik yeni eşyalar çekemeyen gelin oldum..ailesi birşey yapmamış olurmu işte yapmışlar,unutmuşsunuz sanırım altın olayı karşılıklıdır,yani onun ve sizin aileleriniz başkalarına takmışki onlarda sizi sayıp size takmışlar.yani öyle onlar ne yaptıki durumu değil.
Düğünde takıları geline aittir bu kanunda da böyle boşanma durumunda altınlar kadına verilir eşinin altınları bozdurup kardeşimin borcunu ödücem demesi kadar saçma birşey olamaz çünkü erkeğin elini uzatacağı son şey eşinin altınları olmalı, hastalık haciz gibi zor durumlarda ve ev araba alınırken bozdurulması gerektiğine inanıyorum. Sizin ve şanslı birkaç zenginin haricinde herkes parayı düşünmek zorunda, ev alınırken bozdurup peşinat olarak kullanılır gerisi de ya kredi çekilir ya da eşten dosttan borç alınır. Takılarını eşinin kardeşine verse ev almak için bir daha nasıl bulucaklar birikmiş parayı 10 yıl çalışıp biriktirip ancak toparlarlar.eşiniz sizle evlenmeden önce borç vermiş herhalde kardeşine,iyi de bundan size ne?kardeşinin borcu varsa yardım ederse ne olmuşki,kardeş ya.para kazanılır kardeş bulunmaz.varsın beni enayi olarak görsün.daha evli değilmişsiniz o zaman birşey değilmişsiniz yine de karışıyorsunuz.
afedersiniz ama bizim kızlarımız niye böyle köylü kurnazı gibi düşünüyorki.kocanız sadece sizin geçiminizi sağlamakla üstünüzü başınızı ihtiyacınızı karşılamakla yükümlü.siz onun parasına karışamazsınızki.ister ailesine verir ister araba alır.sizi dar zor kötü durumda koymuyosa sizin istediğinizi alıyorsa çoluk çocuğunuzun geçimini sağlıyosa üstüne düşeni yapıyordur.
kocanızın muhasebecisi gibi görmeyin kendinizi yazıktır çünkü size de,eşinize de.gerçekten çok yıpratırsınız kendinizi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?