Düğünde takılan Altınlar

anneniz çok haklı. giden yerine konmuyor maalesef.
keşke bende geçen sene bozdurulan çeyrekleırmden 2-3 tane ayırsaydım kenara.

bence duygulaırnızı ortaya koyun.
yanı onlar altın lafı ettıkçe :mesela kayınvalıden bozdurun onları ev alın falan deyınce duygularını düşüncelerini söyle onlara
eşinle birlikte karar alacagınızı, evi daha sonra düşüneceğinizi belirt.
yani o altınlar üzerinde planlarınız olduğunu söylemeye çalış ki göz koymasınlar kaynının borcu için.
yada altın hazır yüksekken bozdur parasını adına hesaba bankaya yatır.

ailesi birşey yapmamış olurmu işte yapmışlar,unutmuşsunuz sanırım altın olayı karşılıklıdır,yani onun ve sizin aileleriniz başkalarına takmışki onlarda sizi sayıp size takmışlar.yani öyle onlar ne yaptıki durumu değil.
kaynı kardeşidir,haliyle borçları varsa zordaysa isteyecek yani bunda tuhaflık göremedim ben.kardeşlerin arasının para yüzünden açılması daha kötü benim için.aman altınlarım da altınlarım demeyin bence,uyutmaz sizi yoksa o altınlar.bir ev kredisine falan girin ya da döviz yapın bankada dursun ama kaynınız çok zor durumdaysa da abisi borç versin bikaç milyar ne olacakki.geri gelmese de ne olacak.yıpratmayın kendinizi.para için değmez.

Neden kaynıma verelimki bizimde borcumuz var önce kendi borcum dururken onu mu düşüneceğim kaynım ne yapmış bizim için eşim daha önce kendisine yardımcı oldu kaç sene geçti bi kuruş geri gelmedi herşey karşılıklıdır biz zorluklarla evlendik kaynım bizim için ne yapmışda ben bugün onu düşüneceğim
kimse kusura bakmasın önce can sonra canan bizimde kendi hayatımız evimiz ihtiyaclarımız ve yapacaklarımız var ben birkez daha evlenmeyeceğim bir daha öyle takılarım olmayacak onun sorumsuzca yaptıgı borçlar yüzünden ben altınımı ziyan edemem.

Neden kaynıma verelimki bizimde borcumuz var önce kendi borcum dururken onu mu düşüneceğim kaynım ne yapmış bizim için eşim daha önce kendisine yardımcı oldu kaç sene geçti bi kuruş geri gelmedi herşey karşılıklıdır biz zorluklarla evlendik kaynım bizim için ne yapmışda ben bugün onu düşüneceğim
kimse kusura bakmasın önce can sonra canan bizimde kendi hayatımız evimiz ihtiyaclarımız ve yapacaklarımız var ben birkez daha evlenmeyeceğim bir daha öyle takılarım olmayacak onun sorumsuzca yaptıgı borçlar yüzünden ben altınımı ziyan edemem

.

Canım asla ama asla bozma.Çok sıkıntıya düşmedikçe bozmamanı öneriyorrum.Benimde altınlarımı eşim aldı.Kendi parasıyla bizde destek görrmedik bende yeni evliyim.Düğünde takılan çeyrekleri ufak tefek bilezikleri sattık kendi rızamla.Büyük bilezikler duruyor.Onlarıda aynı sen gibi düşünüyorum ev araba vs. alınırsa bozarım .

Benim kaynanam Allah tan birşey demiyor.Ama birgün takmamıştım altınları niye takmadın elalem altın takmadı derler dedi.Bende milletten banane.Ben takmmıyorum istediğini desinler dedim sustu.Gerçi karışmıyo hakkını yemeyeyim.

Bak sende altınlar kadınındır de benim rızam olmadıkça bozamaz. De ki
Benim gönlümü ne zaman alırsa o zaman bozarım de laf çarpıt :) Kaynında hiç çöreklenmesin altınlarına.Bende sinir oldum şimdi

Canım kaynından sanane.Altınlar kadının hakkıdır.KAynına yatırım olsun diye kocan borç altına girmedi herhalde.Bu saatten sonra kardeşi değil eşi önde gelir insanın.Bilmem anlatabiliyorum ömür boyu senle yaşayacak.Bu yüzden guniz in yorumuna katılmıyorum.
Belki başkalarının çok altını parası olabilir fakat biz kadınlarında biraz güvencesi olacak.Sakın sakın verme canım

canım yok zaten suan bozmayı düşünmüyorum ne zaman bi ev alma işine gireriz o zaman olabilir ama diğer türlü çarçur etmeye niyetim yok insanları anlamıyorum altın benim altınım onlar tasasına düşmüş inadına bozmayacağım konuşsun dursunlar
zaten eşimde benim rızamı almadan bozmak gibi bişey yapmaz.

Tabiki canım aynen öyle artık biz bi aile olduk önce kendimizi düşünmek zorundayız. Şuan kaynım para falan istemiş değil ama hani böyle ortaya laf atması canını sıkıyor insanın mesaj verir gibi.

eşiniz sizle evlenmeden önce borç vermiş herhalde kardeşine,iyi de bundan size ne?kardeşinin borcu varsa yardım ederse ne olmuşki,kardeş ya.para kazanılır kardeş bulunmaz.varsın beni enayi olarak görsün.daha evli değilmişsiniz o zaman birşey değilmişsiniz yine de karışıyorsunuz.
afedersiniz ama bizim kızlarımız niye böyle köylü kurnazı gibi düşünüyorki.kocanız sadece sizin geçiminizi sağlamakla üstünüzü başınızı ihtiyacınızı karşılamakla yükümlü.siz onun parasına karışamazsınızki.ister ailesine verir ister araba alır.sizi dar zor kötü durumda koymuyosa sizin istediğinizi alıyorsa çoluk çocuğunuzun geçimini sağlıyosa üstüne düşeni yapıyordur.

kocanızın muhasebecisi gibi görmeyin kendinizi yazıktır çünkü size de,eşinize de.gerçekten çok yıpratırsınız kendinizi.

gerçekten bu mantıkla mı yaşıyosun gerçek hayatta merak ettim? yani eşinin parasını nereye harcadığını senin ihtiyaçlarını karşıladığı sürece sormuyo musun??

ay sakın ablam sakın.hiç yüz verme bu konuda,ay ne insanlar var öyle.hem yapmazlar bişeycik hem kızcağızın iki altınına göz koyarlar.
sen bak eşine o ne diyor o önemli.baktın çok lafını yapıyolar.''amaaan anne herşeyin yeri belli,biz düşündük hepsini merak etmeyin''de geç ablam.
kocanada o altınlar bozulmayacak o kadar mesajını ver.aklına sokki boçlu abisi gelip altınlara göz koymasın mazallah.
ne isterler bu yeni evlilerden ay,git çalış kazan seninde olsun değilmi.varı yoku o gençlerin gözün kalcağına çalışma şeyin olsunda başkasının dünyalığında gözün olmasın.ay çok sinirlendim.

gerçekten bu mantıkla mı yaşıyosun gerçek hayatta merak ettim? yani eşinin parasını nereye harcadığını senin ihtiyaçlarını karşıladığı sürece sormuyo musun??

gerçekten o mantıkla yaşıyorum,eşimi seçme sebeplerimden en büyüğü de bu diyebilirim,asla ve asla para konuşulmaz bizde.neyi ne kadara aldın,o kadar parayı neye harcadın demez kimse.hatta geçen gün ameliyat gibi bir operasyon geçirdim arkadaşıma anlattım "ne kadar para verdin özel hastanede olmuşsun sonuçta dedi" şok oldum.ben sağlığımdan bahsediyorum o paradan.
beni aldatmadığını,kadın kızla yemediğini biliyorum sonuçta bir sigarası var zaten,ama harcasa da ailesine verse de ne yaparsa yapsın ben karışmam.benim istediklerimi alıyor ve kendisi bana biriktirmem için para veriyor. çok kalitelidir,ve ben asla onun muhasebecisi olmadım olmyacağımda. ben böyle yetiştim böyle yetiştirildim.paradan çok konuşmak bir milletin tekelindedir derler.söylemek istemiyorum,ç... ile başlıyo ama.abes bir tabir ama öyle derler bizde.

Ben kendimi eşimin muhasebecisi olarak görmüyorum. Eşimin geliri ben çalışmasam zaten bize yetmiyorki, Beraber çalışıp bi şekilde düzenimizi götürmeye çalışıyoruz. Bizimde borçlarımız var zaten herşeyi borçla yaptık kendi borcumuz dururken kardeşinemi versin nasıl ters bi mantıkla yaklaşıyosunuz olaylara. Eşimin maddi durumu yerinde olsa benim ihtiyaclarımı evin ihtiyaclarını karşılayabildikden sonra ailesine yardım etse ben hissetmem bile bunu ama bu noktada biz zaten herşeyi ucu ucuna yetiştiriyoruz. Önce kendimizi düşünmek zorundayız.

Arkadaşınızın öyle söylemesi niye tuhafınıza gidiyorki, insanlar parası yoksa bu memlekette hasta olmaya korkuyo hastaneye düşmeye korkuyo, herkezin sizin gibi parayı ikinci plana atma şansı yok ne yazıkki

Takma canım istemedikleri sürece bir sorun yok konuşup dursunlar. Bize de karışıyorlardı eşimin ailesinin takılarını biz aldık benim ailem kendileri taktı buna rağmen bir gün kasanın anahtarı onlardaydı onu almaya gittim napıcaksınız bozdurcak mısınız sakın bozdurmayın dediler onlara neyse, amacımız bozdurmak değildi o gün sadece anahtarı almak istedik. Daha sonra araba alırken bozdurduk. Ben de sinir oluyorum ama kafaya takacak kadar önemli bir mevzu değil istedikleri zaman da vermezsiniz olur biter.

bence altınlarınızı kasaya koydurun ilk olarak evden uzaklaştırın bunu kimseye söylemeyin ve size altın muhabbeti yapanlara ay bizde sıkıştık borç harç birikti kısım kısım bozdurup borç ödedik bişey kalmadı elimizde filan deyin anlamıyorumki insanlar nasıl hem nalına hem mıhına vurup çaktırmadan altınını parasını istiyor hiç anlayamıyorum elinizde aylık birikiminizden maaşınızdan kalan olursa ailesine yardımıda öyle yapar eşiniz ben sizi çok haklı ve mantıklı buldum açıkçası annenizin sözü küpe gibi olsun kulağınızda çünkü siz sıkıştığınızda kimsede para olmuycak ve ayrıca onlarda size sızlancak istediniz diye bendede 'yok' diycekler baişka şeylere v burda yazılan bazı söylemlere de tıkayın kulağınızı para zor kazanılıyor dostü düşmanıda çok belli ediyor

söylerken kolay arkadaşım bak ben verdim de ne oldu..satarken 6 milyar eden altınlar şimdi 12 milyar oldu..geri isteyince (bu altının yüksekliğinde)ben fırsatçı oldum..bu arad ben evime bir parça eşya alana kadar canım çıkıyorken,ne zaman gitsem evinde bir değişiklik yeni eşyalar çekemeyen gelin oldum..
isterlerse de sakın verme arkadaşım benim mehirim deyin..giden gelmiyor..iyi niyetli olup vereni enayi yerine koyuyorlar...

Düğünde takıları geline aittir bu kanunda da böyle boşanma durumunda altınlar kadına verilir eşinin altınları bozdurup kardeşimin borcunu ödücem demesi kadar saçma birşey olamaz çünkü erkeğin elini uzatacağı son şey eşinin altınları olmalı, hastalık haciz gibi zor durumlarda ve ev araba alınırken bozdurulması gerektiğine inanıyorum. Sizin ve şanslı birkaç zenginin haricinde herkes parayı düşünmek zorunda, ev alınırken bozdurup peşinat olarak kullanılır gerisi de ya kredi çekilir ya da eşten dosttan borç alınır. Takılarını eşinin kardeşine verse ev almak için bir daha nasıl bulucaklar birikmiş parayı 10 yıl çalışıp biriktirip ancak toparlarlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…