Düğünde takılan Altınlar

gerçekten bu mantıkla mı yaşıyosun gerçek hayatta merak ettim? yani eşinin parasını nereye harcadığını senin ihtiyaçlarını karşıladığı sürece sormuyo musun??
Katılıyorum sonuna kadar sonuçta hayat müşterek deilmi altınları veremem gibi bir yaklasım olursa ikilem olur herkes kendine çeker buda hoş olmaz

düğünün takıları ortaktır,geline falan ait değildir,benimki zenginlikten değil bence tokgözlülükten kaynaklanıyor, oldukça orta halli bir ailede büyüdüm.ama şükürler olsun babam hiç para biriktirme yatırım yapma sevdalısı değildi.ne kazanırsa o kadar harcanırdı.ben bu mantıkla büyüdüm.elimde fazla param olsun mutlaka kuzenlerimi arar sorarım ihtiyacın varmı diye? eşim ailesiyle iyi olsa yeminederim çok mutlu olurum,para versin,yardım etsin.çünkü bende paranın insanı hiçbir şekilde esir almaması gerektiğini düşünüyorum.şükürler olsun aynı babam tıynetinde eşim var.o yüzden şok oluyorum zaten ben sağlıktan bahsederken "kaç para verdin" diyen insanlara.
hala zengin değiliz,kendi yağımızda kavruluyoruz.ama aman şunumuz olsun bunumuz olsun diye kasmıyoruz.eşim kıskanç olduğu için çalışmıyorum öğretmenim ben,zaten çalışmaktan hoşlanmıyorum,ama çalışsam bile paramı ya da maaş kartımı eşime vermek isterdim.o asla almak istemez ama.biz ülkece değerlerimizden uzaklaştık asıl sorun bu. tartışma konusu olmak istemiyorum ben böyleyim,başkası başka şekilde.ama sadece yorum yapıyorum.kırılan varsa üzgünüm.

Arkadaşınızın öyle söylemesi niye tuhafınıza gidiyorki, insanlar parası yoksa bu memlekette hasta olmaya korkuyo hastaneye düşmeye korkuyo, herkezin sizin gibi parayı ikinci plana atma şansı yok ne yazıkki

sağlık ve para aynı cümle içinde bile kullanılmamalı benim fikrim bu.şükürler olsun böyle düşünmekten de huzurluyum.ameliyat olmuş birisine ilk cümle olarak geçmiş olsun özel hastanede oldun sonuçta kaç para verdin demezdim. denilmesi hoş değil.tabiki tuhaf.

nişanda ya da düğünde takılan altınlar, kadına aittir.
yargıtay içtihatları bu yöndedir. işin kanuni boyutu bu.
ama işin diğer tarafı da eşlerin ortak birikimidir altın.
geleceklerinin ve çocuklarının garantisidir bir nevi.
zaten artık ailelerin bi çoğu konu sahibinin eşi gibi kendi aldığı altınları anne-babası almış gibi gösteriyor düğünde.ailesi mahçup olmasın diye.
yeni kurulmuş olan aileye ait olan bu altınlara göz dikmek ise bence hırsızlıktır.

Benim kaynanam altınlarımla kızına ev alma hayallerindeydi yaww anacım kendime ev alcam dediğimde ben bi kızıma alıyım sana sonra ALICAM diyordu Gittim bozdurdum altınlarımı ev alıyorum kendime

Düğünde takılan takılar dinen de kanunen de kadına aittir isterseniz bir araştırın. Ayrıca bu sitede bir tek siz tokgözlü değilsiniz, anlaşılan sizin karşınıza sömürücü yiyici nankör insanlar çıkmamış. Birgün arkanızı döndüğünüzde, inşallah olmaz ama maddi sıkıntı çekerseniz o insanlar yanınızda olacak mı acaba. Ben paraya önem veririm hatta taparım çünkü kolay kazanmıyorum, 30 yaşımdayım 4 yıldır çalışıyorum eşime destek olmak için uğraştım durdum 5 kuruş birikmiş param yok ama ailesiyle aramdaki en ufak meselede haksız oldukları halde onlardan yana olduysa ben eşimle bile para meselesi yaparım. Kimse kursura bakmasın ben çalışıp evi geçindirip, eşime maaşını ailene ver diyemem, kendi ihtiyaçlarımdan vazgeçip onların lüksünü karşılayamam.

Benim kaynanam altınlarımla kızına ev alma hayallerindeydi yaww anacım kendime ev alcam dediğimde ben bi kızıma alıyım sana sonra ALICAM diyordu Gittim bozdurdum altınlarımı ev alıyorum kendime

afferim ablam en güzelini yapmışın.olduuu gözlerim doldu diyeydin.benim altınlarımla görümcenin ne alakası münasebeti var ay.

2 senelik evliyim benimde ilk başta altınlarıma göz dikmeyen kalmamıştı hatta kaynanam bi miktar tırtıkladı bile
ben senin adına saklıcam siz şimdi bozdurursunuz gider diye almıştı aradan bi ay geçtikten sonra
gözümün içine baka baka bozdurup kendi kredisini kapattı 3-4 bin kadarıyla
hee çoğu bende kaldımı kaldı evet ama onlar hakkında tek bir söz dahi söyletmedim bile dedim aldı babam saklıyo
ancak ev alırsak bize geri teslim edecek sıkıyosa isticek olan gitsin ondan istesinde bakalım başına neler geliyo diye
bayağı bi korkuttum kaynanam başta olmak üzere herkesi babam biraz otoriter bi insan olduğu içinde kimse tek bi söz söyleyemedi zaten
1 senelik evliyken bozdurdum üzerinede biraz babamlar yardım etti ev kredisi felan şimdi taksitlerimin 1 senesi geride kalmak üzere
ve eşim dahi kimse altınlarım konusunda yorum dahi yapamadı elimizde kaldığı zamanlarda
şimdi gördü tabi ailesinin katakulleyle nasıl ufak bile olsa bi kısmını yediğini keşke seni dinleyip o kadarını bile vermeseymişiz diyo
kimse söz sahibi değil senin altınların onlar eşin bile yeri geliyo evin dışındakileri düşünüyo ama sen kendi geleceğinizi düşünüyosun şuan
bişey derse bile sonradan vicdan azabı çekecektir sen doğru bildiğin yoldasın herkes avcunu yalamasını bilecek aaa

Bende yeni evliyim şuan altınlaırmı hiç soran eden merak eden yok çünkü tek başımıza yyaptık herşeyi borca gititğini biliyorlardır birde yeni araba aldık ondan tahmin edebiliyorlardır soran eden yok sormaya haklarıda yokki kayınvalidem yanlız düğünden sonra ertesi gün balayına giderken sorup duruyordu bırkamayın eve ama yanınzada alamyın heralde hanfendi kendisine emanet vermemizi istedi anneme bile sorup durmuş ne yapıcaklar altınları götürmesinler eve de saklamasınlar diye, banada üst üste sorunca dedim siz kafanızı yormayın böyle şeyelre biz hallederiz.

belki iyi niyetlede olabilir hani hırsız girer çalınır felan diye ama
bizimkide tırtıklayabildiği kadarını o şekilde geçirdi hesabına zaten
kurtarabildiklerime şükür çünkü hepsi onda kalsın istiyodu hanımefendi
biz yine iyi niyetimizle aman onunda gönlü olsun diye birazını verdik
yoksa biliyodum ben başıma gelecekleri ucuz atlattım yiyicidir biraz kendisi de

canım sakın öyle bir hata yapıp bozdurma bende evlendiğim zaman ne eşimin ailesi nede benim ailem destek olmadı benim ailemin durumu yoktu yapamadılar ama eşimin tarafı az da olsa bişeyleri vardı yapabilirlerdi ama yapmadılar biz takıları ellemedik düğünde takılan paralar ve altınlar bizim gelecegimiz sonuçta ve ben borçlarımız kapansın diye çok küçük kısmını bozdurup borçlarımızı kapattırdım düğünden 1 ay sonra kulagıma gelen şeyleri duyunca çok şaşırdım eşimin teyzesinin oglu iflas etmiş ve borç para arıyormuş eee kimden borç alınabilir bizden kayınvalideme demişki teyzesi
ee benim oglum iflaslarla ugraşırken senin ogulların sefa sürüyo eşim in 2 abisi var ve her birinden 3.000 lira toplayıp ogluma verin demiş
benimde kayınvalidemle kayınpederim sürekli takıları soruyolardı tabiki biz vermedik vermem de ne hakla eşim herşeyi kendisi yaptı kimseden bişey görmedi sen sen ol sakın altınlarını bozdurup millete çerez parası yaptırma gerekirse kavga et yarın öbür gün dediğin gibi ev almak için paraya ihtiyaç olur kimse yüzünüze bakmaz çocugunuz olur lazım olur kara gün dostu sakla

Bu modeller böyle malesef.
Hem yardımcı olmazlar, onca borcun olduğunu bilirler, bir de üstüne sanki pazardan alınıyormuş
gibi ev al , şunu al bunu al diye lafını ederler.
Altınlarınızı ne yapacağınız tabi ki sizi ilgilendirir, başka kimseyi de ilgilendirmez.
Bir daha lafını ettiğinde , biraz destek çıkın anne de alalım ev deyin, 3 kuruş altınla ev alınmıyor heralde.

konuşur konuşur susarlar canım. benim de babam tutturmuştu düğün sonrası. bozun onları bankaya koyun die. baya canımız sıkıldı. ama hırsız korkusun böle diyordu. çünkü annemimkiler çalınmıştı. biz de yaklaşık 1 yıl sonra bozup araba aldık

Aman ha sakın bozdurayım falan deme altınları, sonrasında kalırsın ortada :))) Hem bence kocanada bunun senin olduğuna ve ne istersen o şekilde kullanacağına inandır...
Ben hikayemi anlatayım da ibret olsun ((
Bizim düğüne 1 hafta kala altınlar kimde kalacak kavgası çıktı...Kimse yüz göz olmadı da eşim top gibi gitti geldi...Ailesi biz çok masraf yaptık altınlar bizim hakkımız diye haber yolladı (Allahım bunu söyleyen insanda öğretmen) Neyse Allahtan bir çöp bile almadılarki annemde kimse masraf falan yapmadı
benim kzım çalışıyor bütün faturaları gösterdi birlikte çalışıp ödeyecekler...Altınlarıda diledikleri gibi kullanacaklar dedi ve öyle olaylar çıktı ki düğüne 2 gün kala eşimle ayrılmaya karar verdik yaşayacaklarımızı tahmin edipte...Sonra bir şekilde barıştırdılar bizi ve düğün günü takı töreninden sonra 1 saat çıkmadık odadan altınlar paralar tek tek sayıldı,aç kurt akrabalar etrafımızı sardı aman tanrım tam bir rezillik...Sonrasında daha salonda salon parasını takılan parayla ödedik, eşimin babasının çok masraf yaptım dediği neyse salon parası bile verilmemişti... Neyse sonra altınları annem aldı ve banka kasasına koydu...Ardından 3 ay boyunca eşimin ailesiyle biraraya gelişimizde altın mevzusu...Sonra düğüne gelemiyenler balayındayken onlara götürmüşler tabi kulağımıza geldi, sonra onları babası yine ben evimde misafirime yemek verdim diye çok masraf yaptım diye vermedi...Annemde beyfendi kimse evine gelen misafiri aç göndermedi,bizde verdik yemeğide lafını etmiyoruz diye lafıda soktu ki ne fayda...
Ardından baktık her şey de bozdur oğlum karının altınlarını öde borçlarını falan falan...Kalan üç beş parçayıda ayırmıştım ki eşim ailesine hangi altından bahsediyorsunuz bitti gitti dedi...Halbuki kasadaydı ama malesef eşimin ailesinin rezilleri sonucunda o üç parçada bozduruldu gitti ve acayip zarar etmiştik o dönem...
Kıssadan hisse arkadaşım sen sen ol sakın, sonra hiçbirşey yerine konmuyor...

Ben evlendigim gece takilarin kayboldugunu farkettim hem esime hemde bana takilanlar esim agzini acip bisey demedi uc gun sonra eski kaynana getirdi onume doktu ne var ne yoksa hatta benden kolumda bir bucuk seneden beri tasidigm bilenzigi istedi benden iki tane ver dedi borclarimizi kapatalim bende kandim onun lafina verdim yerine koycam hepsini dedi ama ne koydu ne etti bu kezde altinlarimin hepsini aldi onlarida bozdurdu sagolsun ustune ustluk set takimimi bile kendisi sakliyo utanmaz!!!! sakin vermeyin altinlarinizi onlar sizin kizlik hakkiniz unutmayin ben hataya yaptim ama alcam hepsini geri allahin izniyle

of of bi ii örnek yok valla canım sen sen ol akıllı ol,,bak aynı dertten müzdaribim,eşimin ailesi hiç yardımcı olmadılar düğüne hatta düğüne gelmediler bile herşeyi eşim ve benim ailem yaptı,düğünde takılan altınlara gelince zaten büyük mevla değildi eşimin borçlarına daha doğrusu bizim evlilik borçlarına ve sonrasındaki ıvır zıvıra gitti,sonra alırım yerine koyarım dedi ama 3yıl oldu ogün bugündür durumu tam düzelmediği gibi altınlar şimdilik hayal benim için,ama eşimde feraha çıksa alıcandan eminim,allahtan kendimize gitti ,ama yinede kızıyorum kendime keşke anneme verseydimde benim için saklasaydı ozaman eşim alamazdı benden

Son düzenleme:
hemen hemen bu altın mevzusunu okudum ne çok varmış gerçektende üzüldüm ben de şuan nişanlıyım.Düğünüme çok az gün kaldı şimdiye kadar aldğımız beyaz eşyalar,mobiyalar,perdeler vs çok şükür ne onun ailesi ne benim ailem karışmadılar nişanlımla ikimiz zevkimize göre aldık nişanlım kendini iyi ifade eden birisi kendini ezdirmez benide ezdirmez kendi kararını kendi verir kredi çekip ev aldık aylık yarısını abisi yarısını biz ödeyeceğiz (abisinin evi olurken yardımcı olduğu için)ve buraya kadar herşey normal taki geçen güne kadar...
bu zamana kadar düğünde takılan altınlar takılar vs. hep diyordum nişanlıma hepsini aynı türden altın bilezik yapıp takıcağım diye hemde kendiside altınları yatırım olarak düşündüğünü biliyorum kolay kolay harcamayız onunda düşüncesi bankaya koymaktı kendisi bankacı old. için eltiminde bilezikleri şuan kasada ilk zamanlar mantıklı geldi bana da ama kafam karışık şuan dün telde konuşurken birden bire konu oldu abisi toplu para alma durumu varmış ve şöyle bir düşüncesi var toplu para alırsa ki belli değil daha eltimin bilezikleriyle benimkini bozdurup toplayıp bize olan ev borçlarını kapatmayı düşünüyormuş ve sanırım öyle tahminediyorum kendilerine de araba alcaklar bu paraylamı tam emin değilim bende bunu duyunca çok şaşırdım ve tartıştık ben bileziklerimi vermem deyincede bana demediği söz kalmadı bilmiyorum bu yazılarımı okurmu korkarak yazıyorum biyandan da :)) trip attım telde ve şuanda seninle konuşmak istemiyorum dedim teli kapattık hiç bişey olmamış gibi ertesi gün buluştuk çok iyi davrandı bana beklemiyordum açıkcası ben biraz gergindim o bişey demedi bende demedim kapanıp kapanmadığını da anlayamadım öyle kaldı sizce siz olsaydınız benim yerimde ne yapardınız merak ediyorum...???

bu tarz muhabbetlere girmeyin tavrınızı direk ortaya koyunki bir daha soramasınlar. eşimin amcası istemiş kayınpederim sordu asla dedim konu kapandı kıyametleri koaprtırdım ben.

bu tarz muhabbetlere girmeyin tavrınızı direk ortaya koyunki bir daha soramasınlar. eşimin amcası istemiş kayınpederim sordu asla dedim konu kapandı kıyametleri koaprtırdım ben.

telde o gün konuşmamız da vermem deyince de sen çok havalardasın benim arkadaşlarımın eşleri hep ev için bozdurdu vs. konuşma geçti bende konuşmak istemiyorum deyip kapattım bir daha konu olursa ne yapcam bilmiyorum
ayrılır mı ki diye de düşünmüyor değilim 16 gün sonra düğün var davetiyeler dağıtıldı inş. bir daha konu olmaz

bu ne yüzsüzlük inanilmaz gercekten
hem ogluna kurus katkida bulunma
hemde takilan altinlarda gözün kalsin resmen
sakin bence kalan altinlari hemen annenize verin
oda sizin icn bi bankaya koysun saklasin
yoksa allem edder kallem eder alirlar
uykulari falan kaciyodur bunlarin allah bilir geceleri
yarin bi gün esininde aklini celerler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…