Katılıyorum sonuna kadar sonuçta hayat müşterek deilmi altınları veremem gibi bir yaklasım olursa ikilem olur herkes kendine çeker buda hoş olmazgerçekten bu mantıkla mı yaşıyosun gerçek hayatta merak ettim? yani eşinin parasını nereye harcadığını senin ihtiyaçlarını karşıladığı sürece sormuyo musun??
Düğünde takıları geline aittir bu kanunda da böyle boşanma durumunda altınlar kadına verilir eşinin altınları bozdurup kardeşimin borcunu ödücem demesi kadar saçma birşey olamaz çünkü erkeğin elini uzatacağı son şey eşinin altınları olmalı, hastalık haciz gibi zor durumlarda ve ev araba alınırken bozdurulması gerektiğine inanıyorum. Sizin ve şanslı birkaç zenginin haricinde herkes parayı düşünmek zorunda, ev alınırken bozdurup peşinat olarak kullanılır gerisi de ya kredi çekilir ya da eşten dosttan borç alınır. Takılarını eşinin kardeşine verse ev almak için bir daha nasıl bulucaklar birikmiş parayı 10 yıl çalışıp biriktirip ancak toparlarlar.
Arkadaşınızın öyle söylemesi niye tuhafınıza gidiyorki, insanlar parası yoksa bu memlekette hasta olmaya korkuyo hastaneye düşmeye korkuyo, herkezin sizin gibi parayı ikinci plana atma şansı yok ne yazıkki
Düğünde takılan takılar dinen de kanunen de kadına aittir isterseniz bir araştırın. Ayrıca bu sitede bir tek siz tokgözlü değilsiniz, anlaşılan sizin karşınıza sömürücü yiyici nankör insanlar çıkmamış. Birgün arkanızı döndüğünüzde, inşallah olmaz ama maddi sıkıntı çekerseniz o insanlar yanınızda olacak mı acaba. Ben paraya önem veririm hatta taparım çünkü kolay kazanmıyorum, 30 yaşımdayım 4 yıldır çalışıyorum eşime destek olmak için uğraştım durdum 5 kuruş birikmiş param yok ama ailesiyle aramdaki en ufak meselede haksız oldukları halde onlardan yana olduysa ben eşimle bile para meselesi yaparım. Kimse kursura bakmasın ben çalışıp evi geçindirip, eşime maaşını ailene ver diyemem, kendi ihtiyaçlarımdan vazgeçip onların lüksünü karşılayamam.düğünün takıları ortaktır,geline falan ait değildir,benimki zenginlikten değil bence tokgözlülükten kaynaklanıyor, oldukça orta halli bir ailede büyüdüm.ama şükürler olsun babam hiç para biriktirme yatırım yapma sevdalısı değildi.ne kazanırsa o kadar harcanırdı.ben bu mantıkla büyüdüm.elimde fazla param olsun mutlaka kuzenlerimi arar sorarım ihtiyacın varmı diye? eşim ailesiyle iyi olsa yeminederim çok mutlu olurum,para versin,yardım etsin.çünkü bende paranın insanı hiçbir şekilde esir almaması gerektiğini düşünüyorum.şükürler olsun aynı babam tıynetinde eşim var.o yüzden şok oluyorum zaten ben sağlıktan bahsederken "kaç para verdin" diyen insanlara.
hala zengin değiliz,kendi yağımızda kavruluyoruz.ama aman şunumuz olsun bunumuz olsun diye kasmıyoruz.eşim kıskanç olduğu için çalışmıyorum öğretmenim ben,zaten çalışmaktan hoşlanmıyorum,ama çalışsam bile paramı ya da maaş kartımı eşime vermek isterdim.o asla almak istemez ama.biz ülkece değerlerimizden uzaklaştık asıl sorun bu. tartışma konusu olmak istemiyorum ben böyleyim,başkası başka şekilde.ama sadece yorum yapıyorum.kırılan varsa üzgünüm.
Benim kaynanam altınlarımla kızına ev alma hayallerindeydi yaww anacım kendime ev alcam dediğimde ben bi kızıma alıyım sana sonra ALICAM diyorduGittim bozdurdum altınlarımı ev alıyorum kendime
Bende yeni evliyim şuan altınlaırmı hiç soran eden merak eden yok çünkü tek başımıza yyaptık herşeyi borca gititğini biliyorlardır birde yeni araba aldık ondan tahmin edebiliyorlardır soran eden yok sormaya haklarıda yokki kayınvalidem yanlız düğünden sonra ertesi gün balayına giderken sorup duruyordu bırkamayın eve ama yanınzada alamyın heralde hanfendi kendisine emanet vermemizi istedi anneme bile sorup durmuş ne yapıcaklar altınları götürmesinler eve de saklamasınlar diye, banada üst üste sorunca dedim siz kafanızı yormayın böyle şeyelre biz hallederiz.
bu tarz muhabbetlere girmeyin tavrınızı direk ortaya koyunki bir daha soramasınlar. eşimin amcası istemiş kayınpederim sordu asla dedim konu kapandı kıyametleri koaprtırdım ben.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?