Düğünde takılan Altınlar

Selam kizlar ben Hollandadan yaziyorum. Turkiyede evlilik yaptim iki sene once ve bir oglum var bir yasinda. Annem gil Hollandaya geri dondukten nice sonra esim ona takilan 39 tane kucuk altini istedi vermek istemedim direndim neymis ailesi bir yere dugune gidince bizim adimiza onlar takacakmis bu adetmis. Her neyse sonunda vermek zorunda kaldim ama cok sacma. Tam 12 tane bilezigim vardi beni Hollandaya dogum icin yolladi kendimde gelcem diye kandirdi bileziklerimi orda biraktim bozdurur yanima gelir diye. Gelmedi bizim komsunun ogluna vermis borc diye zaten kayinvalidem gille altli ustlu oturuyorduk maddi yondende iyi degildik. Salaklik yapti gitti bozdurdu izin vermedigim halde bankaya once faize para yatirmak istedi haram dedim beni dinlemedi gitti elin ogluna verdi. O da ailesini kaziklayip bizi dolandirip kactimi:) Ben kiz oglan kiz gittigim halde dimdizlak kaldim simdi ailemin yanindayim. Hadi onu birakin bilezik yine yapilir. Beyfendinin 3 tane kredikarti var ve tam tamina bankaya 10500tl borcu var. En son canima tak etti ben Tr de yapamadim Hollandaya gidelim dedim kabul etti. Simdi babasi eve bakmiyo diye durmadan kredi cekip annesini, ablasini, yegenini ve arada gelip giden abisiyle yengesini besliyo. Bu durumda ben burda calisip ona para yollayacakmisim borcunu kapatmasi icin.... varmi boyle bu mantik yaaa erkek dedigin dimdik ayaklari uzerinde duran yorganini ayagina gore uzatan karisinin eline bakmayan bir varliktir benim gozumde:S amaa nerdeeee.... simdi ben napcam bilmiyorum benim gibi salagi bi daha arasa bulamaz varyaaa.....!

evlendiğimizde eşim düğündee takılanlar tamamen senin benim üzerinde hiçbir talep hakkım yok ister bozdur harca ister sakla dedi.tabii kendi isteğimle borçlarımızı kapattık falan derken elimde avucumda birşey kalmadı şimdi pişmanım ne kdar kendi onayımlada olsa asıl şimdi lazımmış diyorum çok zorda kalmadıkça kim için olursa olsun bozdurma arkadaşım çocuğunuz olunca ihtiyaçlar artıyor yine mümkünse o zaman bile bozdurma hiç yokmuş gibi davran eşinede söyle asla bozdurmayacağını altınları, yokmuş gibi davranması gerektiğini..

haklısın gerçektende çok sinir bozucu bir durum bende sizin yaşadıklarınızı yaşamak istemiyrum

bu konu benim çok sinirlerimi bozuyor düşündükçe..şuan konusu olmuyor ama evleneceğim gün keseye küçük altınları koyacağım nasıl koruyacağım yazılanları okudum gelirlerse almaya vs ne yapmalıyım hiç bilmiyorum yardımlarınızı bekliyorummmmm :84:

haklısın gerçektende çok sinir bozucu bir durum bende sizin yaşadıklarınızı yaşamak istemiyrum

inşallah yaşamazsın arkadaşım allah hayrını görmenizi nasip etsin güzel yerlrde kullanın inşallah..eşinle konuş kesin kararını uygun ve yumuşak bir dille nedenleriyle bildir

Merhaba kızlar, ben 5 yıllık evliyim sıfır borçla evlendik ne kendi ailem ne eşimin ailesi bize birşey yaptırmadılar. Evlenmeden önce takılarımızı kayınvalidem saklamak istediğini bir konuşma arasında duymuştum. Bende eşime tkaılarımızı bir kasa kiralayalım oraya koyalım annemlere bırakmaylaım dost var düşman var insanlar nerde saklanır bu takıalr diyip evlere dadanırlar yazık bizim yüzümüzden annenler tehlikeye girmeisnler dedim haklısın dedi düğünün ertesi günü balayına çıkmadan önce daha önc ekiraladığımız kasaya koyduk veanahtarlarıda bendedir. Düğünlerde falan gider alır takarım tekrar götütürüm eşim bir kez dahi gitmemiştir.
Saolsun Kayınvalidemlerinde öyle altın beklentileri hiç olmamıştır tam teersi bir birikimimiz olduğu için çok mutlular ve benim akıllı bir kadın olduğum için sürekli övgü yaparlar takdir ederler beni. 2 yıl önce eşime araba aldık onun kredisini ben ödedim bitirdim. 5 ay öncede bana bir araba aldık ozaman eş dosttan gelen ince bilezikleri bozdurmak istiyorum dedim eşime tamam dedi kayınvalidmelerde destekledir aldığım giydiğim şeylerde kayınalidemin hiç gözü olmamıştır tam aksi şimdi giy şimdi gez der herzaman, eşim bana 2.el bir araba almak istedi kayınvalidem sıfır olsun oğlum dedi ikincic elin derdiyle uğraşmayın alınan şey ödenir gider diye destek oldu. Buna benzer birçok güel yöneleri vardır annemin seviyorum onu:))) nazar değmesin. Allah herkesi güzel insanlarla karşılaştırsın.

Evimizde bu konu açıldığındaa eşimi yerin dibine sokar sokar çıkarırım
O da hak ettiğini bildiğinden gıkını çıkaramaz...
Boşyere gitti onca altınımm hala sinirim tepeme çıkıyo gidip kavga etmek istiyorum

valla esinizle araniz nasil bilmiorum ama araniz iyi olsa bile onlar sonucta senin hakkin garantin dinimizcede bu boyle. benim altinlarim annemde valla evde bile birakmaya korkuyorum cunku herhangi bir buyuk tartismamizda esim onlari alip gidebilir demi yani ben esime bu konuda hic guvenmedigim icin boyle dusunuyorum zaten her zaman konusu cikar iste sana bukadar altin yaptim ben vs vs sanki ayrilinca yarisi benim bende avcunu yalarsin diorum... vee misal annemgil evlenecegimizde kizim sana alcagimiz altini altin olarakmi yoksa parasi nekadarsa vadeli bir hesabami yatiralim demisti ozamanda bana mantiklisi para gelmisti en azindan faiz katlanir vs ve bunu ozaman esime soylemistim soylemez olsaydim bu sene o paranin bi kismini bana zorla kavga cikartarak ailesi bile karisti dusun artik cektirdi bana o parayi tatil icin

Biz sıkışık olduğumuz için altınların çoğusunu satmıştık, bir kısmınıda araba almak için kullandık. Araba alırken bir miktarda kredi çekmiştik. Kayınpederim biz araba aldık alalı suratı gülmedi. Efendim ne gerek varmış bize ne gerekmiş araba vs. Meğer derdi başkaymış. Biz araba almasaydık kredide çekmeyecektik, kendi borçları için eşime kredi çektirecekmiş meğer. İkinci krediyi çekemiyoruz ya şimdilik.

Kısaca biz aptalız, onlar akıllı!

neler var neler hiç düşünmüyorlar mı ya biz bu altınları oğluma/kızıma/gelinime herneyse takıyoruz bir ihtiyaçları olsun olmasın onların hakkı diye sonra neden evlendikten sonra kendilerine harcamak istiyorlar anlam veremiyorum kendine harcayacaksan ne diye takıyorsun yada taktıysan neden tekrar istiyorsun bunları okuyunca ben ne yapıcam diye kendi kendime soruyorum ne zamandır kafamda bunun gibi sorular var düşündükçe sinirleniyorum sizin gibi yaşanan olaylar çok ve bu beni her geçen gün üzüyor ve ne yazık ki düşündürüyor

Biz evlendik,evlendikten kısa bir süre sonra ben 5 bilezik hariç, takılan diğer altın ve paralarla Afyon gazlı gölden devremülk alalım dedim, eşim tamam aşkım sen nasıl istiyorsan öyle yap, ama devremülkü alınca tapusunu senin üzerine yapalım dedi, bende şaşırdım açıkcası, neden dedim, böylesi daha uygun da ondan dedi...neyse devremülkümüzü aldık, tapusu benim üzerime oldu, altıbuçuk milyara aldığımız devremülk şu an onbeş milyar oldu.(bir sene içinde)

devremülkü aldıktan bir süre sonra Hilal tvde Mustafa İslamoğlunun Proğramını izliyorduk, Mustafa İslamoğlu dedi ki:
Dinimize göre düğünde takılan altın ve paralar kadının hakkıdır, kadın izin vermediği sürece değil erkeğin ailesi, kocası bile dokunamaz dedi...bende aaaa takılan altınlar islama göre bizim hakkımızmış ben bilmiyordum dedim, Eşim ee ben niye devremülkü senin üzerine yaptım dedi, Rabbim onları sana hak olarak verdiyse ben o altınları almaktan haya ederim, Allaha sığınırım dedi, Allah korusun benim başıma bir şey geldiği zaman o senin güvencen, koruman olacak, Allah işte kadını böyle koruma altına alıyor dedi,

O an eşime bir kere daha hayran oldum, ben dinimi yaşamaya çalışan bir insan olarak islamdaki haklarımı bilmiyorum, ama eşim en ince ayrıntısına kadar biliyor ve ben bilmesem bile Allaha olan sevgisi ve saygısından dolayı benim haklarımı koruyor.... sonra diğer bilezikleride satmak istedim oda dedi ki '' aşkım altın kadının fıtratında vardır, sen bekarken altın takmadığın için sevmediğini sanıyorsun, ama gün geçtikçe hoşuna gidecek, ve satarsan ilerde pişman olursun, bence onları yatırım olarak değil, kendine ait takı olarak düşün dedi, hakikaten gün geçtikçe altın takmak hoşuma gitmeye başladı, iyi kide eşmi dinleyip satmamışım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…