dugunde takilan takinin geri istenmesi...

Bizim düğünde bi tanıdığımız bize ceyrek takmış bizim aklımızda 50 tl kalmış ne alakaysa tesadüfen öğrendik eski fotoğraflardan ceyrek taktıgını,çocugumuz olunca güzel bi mont getirdiler üstüne,biz de düğünleri olunca tam o dönemde 50 tl taktık,şimdi kadın hamile dört göz bekliyorum doğursun da ceyrek takayım diye kendimce adil davranmış ve altta kalmamış olucam böylece,takılan ya aynısı ya bi tık fazlası takılır asla altı takılmaz,isteyen ayıp etmiş gibi görünse de herkesin aklındakini yapmış bence

Valla gayet gurur yapılacak konu, isteyenin bir yüzü vermeyenin iki yüzü kara demişler. Her şey para değil, insanın itibarı da önemlidir. Ödenebilecek bir tutar için bu duruma düşmezdim, ne o parayı isteyen adam olmayı nede kurnazlık yapıp hediyenin karşılığını vermeyen kişi olmayı istemezdim.

Hangendi herkesin kendi görüşü bu kurnazlık değil yapılan saygısızlığa tepki göstermektir. Ben şimdiye kadar kimsenin bir düğünden sonra gelmeyen altını istediğine ailemde ve kendi arkadaş ortamımda şahit olmadım. Biri bana söylerse de dediğim gibi yaparım. Benim yorumlamam bu kadar (;

Ahahaah on numara tespit yalnız ha. Cidden kimse utanmıyor takı töreni yapıp altınları alırken. O gönlünden kopmuş oluyor tabi. Almam demiyor kimse. Bozdurup yerken iyi. Yazık şimdi de onlar evleniyor takalım demiyorlar da gönlünden kopmuş naapim, benim durumum yok.

Yani kimse takı kabul etmesin olsun bitsin, bu kısır döngüyü kıralım bi yerde.
Sadece takı olsa
Düğün yapılacak
Elde avuçta ne varsa verilecek
Üstüne kredi çekecek belki
Geline alınan takılar zarırına gerekirse borçlara verilecek
Bununla birlikte kıyametler kopacak
Gerginlikler sürtüşmeler
Mutlu bir olayı kutluyoruz

Eşimin ailesi kalabalık ve takı bizde öyle bir çeyrek değildir
Yaz mevsimi bildiğiniz üzere düğün mevsimi haftada 2 düğün olur bazen her düğüne gittiğini düşün büyük bir maddi külfet
Ben düğünlere gitmiyorum o yüzden
Cimri dediler soğuk dediler uymsuz dediler
Varsın desinler
Yeniden evleniyor olsam düğüne vereceğim parayla bir araba alır üstüne sade bir nikah yapar dünyanın herhangi bir ülkesinde balayına çıkardım

Yani kimse takı kabul etmesin olsun bitsin, bu kısır döngüyü kıralım bi yerde.
O döngü kırılmaz, sen kırsan annen-baban kırdırmaz " ama ben elaleme taktıydım" diye o yüzden sen takısız yaptın diyelim 1 ay sonra evlenen senden yine bekler sen sap kalırsın gibime geliyor not: sen diye anlattığım eşittir hepimiz

Terbiyesizlik etmiş ama artık ülkemizde düğünlerde takı takmak "hediyeleşmek" olarak görülmüyor.
"Yatırım yapmak,borç ödemek" tam olarak bu oldu.
Bizim memlekette kuyumcular çeyrek alınca direkt beyaz bir sticker yapıştırıyor kurdelaya,isim yazılsın diye.
Kolay kolay isimsiz altın çıkmaz takılar arasından.
Bir bakıma kolaylık sağlıyor.Kim ne takmış biliyorsun.
Borç çünkü,sana ne geldiyse aynını sen de götüreceksin.
Durum bu yani,bu hâle geldik..
Yani haksız diyemiyorum bunu yapana.ama yine de ayıplamadan edemiyorum.

Merhaba sayın üye,
Buraya bunları yazma niyetiniz büyük ihtimalle en az 10 kişi evet geri verme dese vermemek.Ama doğru tektir!
Vakti zamanında iyi bir işim ve maaşım vardı herkesin düğününe gidip bir çeyrek doğumuna gidip bir çeyrek takmışlığım var.Hemde bir çoğuda şehir dışında otobüslerle gitmeler gelmeler masraflar cabası!O zamanlar geri gelirmi gelmezmi diye hiç düşünmedim.Evlendim hiç biri geri gelmedi.Yıllar yollar girdi araya çoğuyla iletişim koptu ama hepsini davet ettim nikahıma bilinçli bir şekilde.Koronada denk geldi nikahım bir kaçı nikahtan önce koronadan dolayı gelebilirmiyim bilmiyorum deyip gelmedi ve nikahımdan sonraki haftalar tatillerde fotolar koydular.Bırakın gelip altın takmayı tebrik bile etmediler.Bu gerçekten çok sinir bozucu.En kötü kısmına geleyim.Kayınvalidem nikahtan sonra kız tarafından kimse gelmedi takı takmadı dedi.Ee kızım gidene gelirler dedi.Nerden bilsin zamanında gelininin herkese altın dağıttığını.Bide işin bu kısmı var.Evlilik işleri ele karışmaktır.
Zamanında düğünlerine gidip altın taktıklarım çok gelenim oldu diye koltuk kabartmıştır eşinin tarafına ama ben kendi nikahımda kimsesizler gibi yerin dibine girdim.İyilik yap denize at mantığında oldum hep ama bırakın iyiliğe iyilikle karşılık görmeyi kötülük bile görmüşlüğüm oldu.İnanın artık hiç kimseye iyilik yapasım gelmiyor.Bundan sonra iyilik gördüğüme iyilik kötülük gördüğüme ne kötülük ne iyilik yapmayı düşünmüyorum.Eskiden olsa kötülük görsem bile iyilik yapma kafalarındaydım.Kötü insanlara da iyilik öğretme misyonum varmış gibi.Her girdiğim işyerinde mutlaka bir insanın işe girmesine vesile oldum samimi olsamda o insanla olmasamda.Bir teşekkür bile etmeyenler oldu.Olsun dedim hep.Ben yıllardır işsizim kimsenin iş kapısına vesile olma gibi bir gayretini görmedim.
Bu sabah uyandım dedimki o kadar çeyrek taktım durumum da çok çok iyi değil şu anda.İstesem ne olurki dedim.Kime rezil olurumki?Dinime laf söyleyen müslüman olsa!
Takılan altınsa mutlaka geri verilmesi için takılır o yüzden altındır.Ama paraysa borcamsa tabak çanaksa unutulur gider değeri kaybolurun bilincindedir veren kişi.Geri gelirmi gelmezmi gibi bir niyete girilmeksizin gönülden kopma içten gelme ile takılır.Zira ben düğünlerinde para taktıklarımı evlerine hediye götürdüklerimi unuttum kime ne kadar para taktım ne hediye götürdüm kalmadı aklımda...
Zamanında çeyrek 100 tl iken size takıldı şimdi çeyrek 500 tl almayım 100 tl götüreyim mantığına girmek kuyumcuya gidip ben 10 yıl önce ceyreği şu kadara aldım hadi bana o kadardan çeyrek sat mantığıyla aynıdır.Herşeyin değeri artıyor da bi tek insanlığın iyiliğin değeri kalmadı bu hayatta!İnanın benimde isteyesim geliyor altın dağıttıklarımdan şu anda.Ne olacakki diyorum en fazla bundan sonra benimle görüşmezler.Ama zaten hiç biri benimle iletişim kurma tenezzülünde bulunmadı ne iyi günümde ne kötü günümde...bundan sonra hayatımda olmalarının da çok bir anlamı yok!
Devir artık başka devir.İnsanlığı iyilik kurtaracak ama kimse farkında değil!!!

Eski konu ama yazmasan gecemicem.. o zaman 300 du şimdi 500 demissiniz de.. o gelen yarımı bekletseydiniz karınız olurdu zaten.. birde o zaman altIn bozdururken de kuyumcunun size 2 sene önce şu fiyattan verdim gens o fiyattan alırım desin madem.. bu adam size düğünde alt In takmış yani bekleyince değerlenecek birşey .. kimse takmak zorunda değil kismina da katılmıyorum.. düğüne gitsem takı anonsu yapılsa kendimi o kuyrukta olmak zorunda hissederim kenarda durup takmayınca kötü hissederim kendimi.. insanlar en çok bu yüzden durumu olmayınca gidemiyor düğünlere.. o anons kısmı mecburi degil ama sanki zorundaymış gibi hissettiren birsey.. o anons kısmı olmasa emin olun düğün sonunda daha az şey takılır..

Arkadaşlar ben birşey anlamadım bana 2 yıl önce çeyrek takana ben niye çeyrek takayım ? Onun o gün fiyatı neyse onu veririm. Olması gereken bu değil mü ?
Jesss sen gelip benim düğünümde çeyrek tak aghjk tabi takılacak len kadın o yarımla kara giriyor. Şu an elinde olsa offf dıyorum afjkk

Reactions: JES
Jesss sen gelip benim düğünümde çeyrek tak aghjk tabi takılacak len kadın o yarımla kara giriyor. Şu an elinde olsa offf dıyorum afjkk
Kanki o zaman takmasın ahahshsh düğün için alınan birşey buna yatırım diye niye bakayım. Borç vermemiş ki. bana 2 yıl önce düğünümde 350 tl çeyrek takan adama ben 760 tl ile çeyrek alıp takmam. 350 tl veririm zarfa koyup.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…