Aynen oyle malesef. Dugunume ve dugun hazirliklarima zerre katkilari olmadigi gibi bir de taktiklari altini geri istediler. Tabi beni pek ilgilendirmedi umursamadim ama insNlik aDina gercekten uzucu. Onlar ve onlar gibi diger insanlar.Kusura bakmayın. Başınız sağ olsun. Anne babanız yokmuş ama beklemişler.
Onlar adına da üzüldüm. Her şey dünya malı olmuş.
Merhaba komik sayilacak konuyla karsinjzdayim.
3 yil once dugun yaptik esimin arkadasi yarim altin takmis. Gecenlerde arkadasinin dugunu oldu. Tum hazirligimizi yapmisken onemli bir nedenden dolayi gidemedik. Hatta esim ugrar takisini takar cikarim dedi o da kismet olmadi takamadik.
Simdi mesele arkadasi baska bir arkadasi araci yaparak taktigi yarimi geri istemis.
Hemen ver hic minnet etmesin dedim ama ayni zamanda da cok sinir oldum. Yani borc diye mi verdin ki geri istiyorsun. Madem oyle takmasaydin hic.
3 yillik evliligimizde hic olmadigimiz kadar sikisigiz bu aralar. Birinden borc alip verecegiz ustelik yarim altin besyuz kusur bisey. Biz evlendigimizde ceyrek 150 tl di madem bu kadar gozune geldi takmasaydin be adam.
Sizin gorusunuzu merak ettim. Karsi tarafin yerine gecip empati yapamiyorum cunku ben simdiye kadar gediye ettigim hicbir seyin pesine dusmedim..
Tuhaf bi durum bence ..ben daha lisedeyken babamın çok sevdiği bi arkadaşı evlendi arkadaşı diyorum ama babamdan yaşça baya küçük, biz yurtdışında yaşıyorduk ve babam annem ve kendi adına birer burma bilezik takmıştı hatta bu düğün için özel gidip gelmişti daha sonra çocukları oldu iki tane ikisine de tam altın takmıştı ayrı ayrı çok severdi arkadaşını gel zaman git zaman ben evlendim bir çeyrek taktılar çocugum oldu 1gr taktılar annem ozamana dek 1gr altın hiç görmediği için şaşırmıştı ve açıkcası bozulmultu biz ozamanlar ev için para biriktirdiğimiz halde kaçınmadık en iysi olsun dedik ama karşıdan böyle bi tavır beni üzdü demişti hatırlıyorum maddi durumları iyi bu ailenin onu da belirteyim ama babam çok kızmıştı anneme al ver olayı değil bu gönlünden ne koparsa bütçen ne elverirse o hanım lütfen ne düşün ne lafını et demişti o kadar hoşuma gitmişti ki bu yaklaşım bunu benimdedim elimden geleni yaparım yoksa yoktur. Tabi ki bişi yaparken karşı taraf ta bana şunları yapmıştı deyip iyi niyet beslemek güzel şey ama hırs hesap kitap herzaman kötüdür kişinin kendisine zarardır diye düşünüyorum
Bence takmayın. Siz zaten götürecekmişsiniz şartlar müsait olunca kendisi bekleyememeiş.Bu yüzsüzlüğün bir bedeli olmalı. Takmayın da görsün gününü.
Karşı tarafı haklı buldum.İnsanlar size değer verip yarım altın takmış.Siz umursamamışsınız hiç. Kızgınlıkla istediğini düşünüyorum . Hatalısınız.Bi mazeretiniz varsa belirtip aramalıydınız. Üzerine yatacak gibi bir haliniz var yok altın şimdi pahalı durumumuz yok demişsiniz .Evet dügünde takılan borç olur.
Tabiki ayip ama sasirtici bir durum da degil inan ki:) amcamin karisi zamaninda 19 yil once erkek kardesim dogdugunda ona bir ceyrek takmis. Benim dugunumde de bir ceyrek takti. Ben ona 2 ceyrek borclanmis oldum. Manyak kari 19 sene onceki ceyrekle simdi ki ceyrek bir mi! Kizinin dugunu oldugunda bunu dolayli yoldan duyurdu bana. Valla hic tinlamadim. Ben de yeni evli sayilirim durumum yok kimseye iki ceyrek alamam. Kendisi de bana takmasaydi napabilirim ben ministedim. Hic orali olmadim. Kizinin dugununde gittim zarfin icinde 100 lira verdim eline. Bozuldu falan ama yapacak bir seyim yok yani. En sevmedigim sey.
Uyanıklığın takdire şayanmış doğrusu!Hiç değilse bir çeyrek taksaydın yaptığını doğruymuş gibi örnek vermişsiniz.
Damdan düşenin halini damdan düşen anlıyorBende onceden baban gibi dusunurdum ama artik boyle dusunmuyorum.
Dugun takisi, bebek gorme, ev hediyesi.
Bunlarin hepsi karsilik beklenen, hediye adi altinda
Bugun bana yarin sana olusumlari.
Ben sahsen bu zaman da kimseye altin hediye etmek istemem durup dururken sirf evleniyorlar, yada bebekleri oldu diye :)
Ama ben evlenirken yada dogum yaptigimda altin getirmis olan herkese altin goturuyorum. Neden?
Cunku onun gonlunden oyle koptu, benimkisinden kopmasa da olur, 100 lira takayim yada 20 liralik bir tulum alayim diyemiyorsun.
Borclu hissediyorsun, ki soylemeye calistigim seye donuyor olay. Al gulum ver gulum :d
Dip not: Arkadasim dogum yapti, taa dogurmadan bebek kiyafetinden oyuncagina bir suru hediye aldim. Dogurdu, gittim birde altin taktim.
Cok gecmedi ben dogum yaptim. 10 liralik bluzu aldi geldi.
Boyle yazinca 10 liralik bluz falan.. İrite ediyor farkindayim. Ama
Insan gercekten bozuluyor. Yasadim ve hissettim ahahhaahsggsjs
Damdan düşenin halini damdan düşen anlıyor
Burada ilk baştan beri adamlara bu kadar kizamamamin sebebi bu sanırım
Çok kişi bizim hediyelerin altınların üzerine yatinca bende böyle düşünür oldum
Gönlümden kopup gelen hediye olsa gidip bir potre çizsem ellerimle takilar yapsam yeni bebeğe yelek orsem ve hediye etsem elbet karşıdaki kişi sevinir
Ama benimkini mi hediye görür borçlu hisseder yoksa yarım altin takana mi borçlu hisseder
Buradaki adama çok bir sey diyemiyorum yakın görmüş ki arkadaşının düğününe gitmiş üstelik yarım altın takmış
Cevap o alırken altin ucuzdu oluyor
İşin kötüsü düğüne gelmedikleri gibi hiç bir açıklama da bulunmuyorlar
Sonra geleceğiz falan demiyorlar
Adam kırıldı artık görüşmek istemiyor en azından altını mi alayım dedi büyük ihtimal
Biz çok utaniyorduk ailece bu yüzden çok kaybettik belkide tam olarak bu adam gibi davranmak gerekli
Taktığı yarımı geri istemesiyle iletişimi kestiğini nereden anladınız?
Hediyesi alınmış fakat bitakım aksiliklerden gidememişler. Hemen haber yollatıp taktığının iadesi istenir mi çok ayıp..Konuda bire bir karşılığı bırakın ne düğüne gidilmiş,ne sonrasında kişinin evine gidilmiş.Konu sahibi 3 sene önceki altın fiyatı ile bu günkü altın fiyatını bile karsilastirmis. Evet bir hediye ama şöyle düşünün.O hediyenin olması için konuklarına "Şimdi takı töreni başlıyor" diye anons edilen bir etkinlik düğün,yani basbayağı "bana hediye verin " denilen bir etkinlik.Yoksa düğün sırasında oynanırken kimse geline zorla bişey takmıyor farkindaysak.Ote yandan isyerlerimizdeki sosyal fonu düşünün.Dugun,sünnet ,ev görmesinde kişiye hediye götürülüyor ya.O da bir hediye.Surekli herkesin hediyesine katılinmışsa ama kendi önemli gününüzde katıldığınız kişiler bişey getirmezse ne yapıyoruz? Başlarım sosyal fonunuza katılmıyorum artik hicbirseyinize diyerek çıkıyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?