dugunde takilan takinin geri istenmesi...

Takısını gönderin. Sonra da bir daha iletişime geçmeyin. En doğrusu bu olur sanırım.

Tuhaf bi durum bence ..ben daha lisedeyken babamın çok sevdiği bi arkadaşı evlendi arkadaşı diyorum ama babamdan yaşça baya küçük, biz yurtdışında yaşıyorduk ve babam annem ve kendi adına birer burma bilezik takmıştı hatta bu düğün için özel gidip gelmişti daha sonra çocukları oldu iki tane ikisine de tam altın takmıştı ayrı ayrı çok severdi arkadaşını gel zaman git zaman ben evlendim bir çeyrek taktılar çocugum oldu 1gr taktılar annem ozamana dek 1gr altın hiç görmediği için şaşırmıştı ve açıkcası bozulmultu biz ozamanlar ev için para biriktirdiğimiz halde kaçınmadık en iysi olsun dedik ama karşıdan böyle bi tavır beni üzdü demişti hatırlıyorum maddi durumları iyi bu ailenin onu da belirteyim ama babam çok kızmıştı anneme al ver olayı değil bu gönlünden ne koparsa bütçen ne elverirse o hanım lütfen ne düşün ne lafını et demişti o kadar hoşuma gitmişti ki bu yaklaşım bunu benimdedim elimden geleni yaparım yoksa yoktur. Tabi ki bişi yaparken karşı taraf ta bana şunları yapmıştı deyip iyi niyet beslemek güzel şey ama hırs hesap kitap herzaman kötüdür kişinin kendisine zarardır diye düşünüyorum

Kusura bakmayın. Başınız sağ olsun. Anne babanız yokmuş ama beklemişler.
Onlar adına da üzüldüm. Her şey dünya malı olmuş.
Aynen oyle malesef. Dugunume ve dugun hazirliklarima zerre katkilari olmadigi gibi bir de taktiklari altini geri istediler. Tabi beni pek ilgilendirmedi umursamadim ama insNlik aDina gercekten uzucu. Onlar ve onlar gibi diger insanlar.

Ben arkadaşlarıma çeyrek görünümlü gram takmıştım o sırada param ona yetiyordu
Onlar bana çeyrek hediye ettiler evime geldiklerinde
Abovv ben kar etmişim buna bakılırsa
Küçük hesaplar bunlar ya

Babam amcamın 3 çocuğuna da bilezik taktı
Geri geleceğini düşünmüştür herhalde
Onlar bize:
HİÇ - sıfır - Zero :) hem ki bayağı zenginler
Ama bayramlarda halen görüşürüz bu bende bi dargınlık konusu olmadı
Onların içinden gelmeyerek verdikleri şey bana zaten yaramaz

Yok artık :))) bende böyle taktıklarımın ve yaptıklarımın arkasına düşsem 3 ay çalışmasam da olur şaka bir yana bu işler biraz düşünce işi. O an ortam gereği çok yakın olduğun bir grup oluyor bir şeyler yapıyorsun .. sonra grup dağılıyor veya sen işin gereği başka yere gidiyorsun sana bi şey yapılmıyor. Kader kısmet diyorsun geçiyorsun... gerçi düşünen insan her durumda geri döner tabi .. sizde ne güzel düşünmüşsünüz ama arkadaşın direk geri istemesi kötü olmuş :/

Bende onceden baban gibi dusunurdum ama artik boyle dusunmuyorum.
Dugun takisi, bebek gorme, ev hediyesi.
Bunlarin hepsi karsilik beklenen, hediye adi altinda
Bugun bana yarin sana olusumlari.
Ben sahsen bu zaman da kimseye altin hediye etmek istemem durup dururken sirf evleniyorlar, yada bebekleri oldu diye :)
Ama ben evlenirken yada dogum yaptigimda altin getirmis olan herkese altin goturuyorum. Neden?
Cunku onun gonlunden oyle koptu, benimkisinden kopmasa da olur, 100 lira takayim yada 20 liralik bir tulum alayim diyemiyorsun.
Borclu hissediyorsun, ki soylemeye calistigim seye donuyor olay. Al gulum ver gulum :d

Dip not: Arkadasim dogum yapti, taa dogurmadan bebek kiyafetinden oyuncagina bir suru hediye aldim. Dogurdu, gittim birde altin taktim.
Cok gecmedi ben dogum yaptim. 10 liralik bluzu aldi geldi.
Boyle yazinca 10 liralik bluz falan.. İrite ediyor farkindayim. Ama
Insan gercekten bozuluyor. Yasadim ve hissettim ahahhaahsggsjs

aklimaaa ne geldiiii belki biri önermistir. giciklik degil mi. ozaman takilan altinin degeri 150 tl miydi? git o parayi bire bir ver yada o degerde küp altin aliniyormus onu al ver. sonra not yaz buyur emanetin sevgilerimle

bana iyilik yapan olursa on katini veririm ama böyle sinirlerimi geren olursa acayip yüzsüzlesirim.

Bence siz takmayacaktınız o takıyı zaten 500 tl eder sıkışığız diyorsunuz. Ben bana takılanın aynısını yada daha fazlasını takarım borç gibi geliyor bana ama bana takmayandan da gidipte istemem

Nedense bana da düğüne gitmemeleri bahane geldi zira altının pahalılığından falan bahsetmiş, belki adam istemedi başka arkadaşına kırgınlığını dile getirdi. Arkadaşı da gelip durumu anlattı. Bence konu sahibi de birazcık hatalı gibi.

Ee sizin düğünde de takmış ama bence en azından bir çeyrek verebilirdiniz. Yahu hep bana hep bana olmaz ki :)

Damdan düşenin halini damdan düşen anlıyor
Burada ilk baştan beri adamlara bu kadar kizamamamin sebebi bu sanırım

Çok kişi bizim hediyelerin altınların üzerine yatinca bende böyle düşünür oldum

Gönlümden kopup gelen hediye olsa gidip bir potre çizsem ellerimle takilar yapsam yeni bebeğe yelek orsem ve hediye etsem elbet karşıdaki kişi sevinir
Ama benimkini mi hediye görür borçlu hisseder yoksa yarım altin takana mi borçlu hisseder

Buradaki adama çok bir sey diyemiyorum yakın görmüş ki arkadaşının düğününe gitmiş üstelik yarım altın takmış
Cevap o alırken altin ucuzdu oluyor
İşin kötüsü düğüne gelmedikleri gibi hiç bir açıklama da bulunmuyorlar
Sonra geleceğiz falan demiyorlar
Adam kırıldı artık görüşmek istemiyor en azından altını mi alayım dedi büyük ihtimal

Biz çok utaniyorduk ailece bu yüzden çok kaybettik belkide tam olarak bu adam gibi davranmak gerekli

Ne enteresan insanlar var yaa.. ben ne kendi düğünümde kim bana ne takmış biliyorum ne de ben kime be taktım hatırlıyorum çeteresi mi tutuluyo bunların? Herkes o sırada ne almaya müsaitse onu alır hatta yoksa durumu alamaz napalım saç baş birbirimize mi dalalım! Çok komik...

Benim esimde is yerindekilere bilezik takmis ama hic biri geri gelmedi zaten fakir insanlarmis helali hos olsun hic beklemedik bile ayni seyi takmalarini. Gelmeleri yeterdi bizim icin. Cok buyuk terbiyesizlik yapmis. Tamam burasi turkiye takilan sey beklenir ama sessiz sessiz beklenir oyle araciyla filan ben daha ilk defa duyuyorum boyle birseyi. Bir dahada boyle bir insanla muhattap olmayin.

Oyle gercekten bende kesinlikle kizmadim karsi tarafa. Adamin yaptigi sey ayip gorunuyor basta bir sok ediyor :)) Ama aslinda ayiba ayipla karsilik vermis sadece ahahha
Yarim altin bu. 3 yil oncesi 5 yil sonrasi yok.
Altin tum zamanlar da pahali olan bisey.
Konu sahibinden ziyade esi,
Dugune katilmamis olsa da hediyesini gondermeyerek zaten ayip etmis.
Dedigin gibi
Karsi tarafta icine atmamis dile getirmis ve buyuk ihtimalle altini gonderseler de gondermeseler de bir daha gorusmeyecek kendileriyle.
Bari parami kurtarayim mode on :d

Son düzenleme:
Hediyesi alınmış fakat bitakım aksiliklerden gidememişler. Hemen haber yollatıp taktığının iadesi istenir mi çok ayıp..

Anons mevzusuna gelince illa kalkıp takı yapın diye kimse kimseyi zorlamıyor. Mecbur bırakılma durumu yok yani. İstemiyosanız takı falan yapmazsınız.

Benim evlendiğim dönemde altın yükselişe geçti diye altın takanımız pek olmadı ama ailem istisnasız her düğüne altınla gitmişti şimdi haber mi yollatalım..

Ama bizim durumumuz uygunsa o an için bize altın takmış mı takmamış mı diye bakmadan alıp takımızı yapıyoruz eşimle.. zaten karşılık bekleniletek yapılan şeyler hiç yapılmasın daha iyi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…