dugunde takilan takinin geri istenmesi...

Yok beaaaa öyle deme şimdi artık takılan takı yardımı ben evlenırkende bana gelir takar babında kendıne yatırım yapmış oluyorsun kesin bizim taktıklarımız ne gelir ne takar babamın tarafının çetelesini tuttum gelmezlerse babamın canını okuyacam ama bir sor niye zira bizim deli nişanda diüğünde çifter çifter taktı valla canını okuyacam afhjkk hala kızı hala oğlu vs bi baba tarafını tuttum altını çizerim

Yahu yatırım olarak düşünülür mü takı kanki yapma gözünü sevem o zaman takmasın. Ben banka mıyım yoksa kasa mı agahhsh Ben düğün günü kim bana ne taktıysa o günki kurlara bakıp ederini not alırım. Çoğu insan da böyle yapıyor. Hatta ben çeyreğe çeyrek alınırı ilk defa duydum.

Ha sizinkilere gelince amcamız bonkör davranmış eşek değillerse getirsinler aynısını, getirmeyeni dövmeye gideriz ahahahah sen yat kalk dua et babanın taktığının o gün ki fiyatını getirsinler. Onu da yapmayan uyanıklar var.

Arkadaşlar ben birşey anlamadım bana 2 yıl önce çeyrek takana ben niye çeyrek takayım ? Onun o gün fiyatı neyse onu veririm. Olması gereken bu değil mü ?

Öyle birsey olsa kimse taki takmaz.
2 sene onceki ceyregin "parasini" getirmek sirf zarar ve ziyandir. Boyle yapacak olana taki takmak yerine kenara bir ceyrek atsin herkes daha faydali bir şey olur.

Hoş birine altin takmak yatirim degildir, donup donmeyecegi goruldugu uzere belli olmuyor. Ben evlendim mevzuyu kapattim bana takilanlari iade ettim bitti daha kimseye bisey takmam.

Kanki pandemi öncesi hala kızı nişan yaptı memlekette yav durmadan dayı gel gel baskı yaptı. Orada kuyumcu bulamamış o da ayrı bı ayar oldum alt tarafı nişan ne takı takıyorsun gitmiş 200 dolar takmış sen hesap et düğünü olacak yazın mı artık bılemem ama baba tarafı hıc gelmez nede takı takar olan enayı gıbı bıze oluyor ona baya kızıyorum. Yani anca işleri düşünce kardeş dayı amca ararlar bizimkide deli işte ınada geçen çetele tuttum bak gör gelmeyecek anca ver al derler sana diye Onlara berceğine ver bana dimi afhkll

Reactions: JES
O zaman altın takmasın o miktarda parasını versinler. Ben hayatımda ilk defa “şu altını x e takayım da 2-3 yıla bana gelene kadar değerlenir” i duyuyorum..

Ben şu vakte kadar kime ne taktıysam dönmeyecek gibi davrandım. O sebeple mantığı anlayamadım sanırım.

Takıyı isteyen kişi sizmişsiniz gibi yorum yaptınız :)

Takilmasin zaten. Ben takmadim ama ailemin taktiklarinin hepsi ben evlenirken bana gelmedi acikcasi, gelmeyenler olmuş baya. Mantikli bir iş degil elaleme bosuna altin verecegine kenara atsaymislar keske.

Dedigim gibi ben kendi iade edeceklerimi edip taki mevzunu kapattim. Bir daha takmam kimseye.
Gorumcelerimin cocuklari oldu onlara bile altin takmadim. yok artik

Ya akraba aile içinde takılan geri gitsin o sorun değil ama takamayan durumu olmayan da hoş görülür. Fakat bile isteye getirmeyen de kusura bakmasın ayıp eder. Baban çok açmış kendini. Birde işi düşünce arayan sooran tipler off of. Aile de olsa bence ayarında gelmeyecek gibi yapsaydı keşke.

Yaaa nasıl istemiş şoktayım şuan...Asla ama asla istenmez ama biz usulen düğünde kim ne takmışsa aynısını takmaya çalışırız.. Mesela bana da çeyrek takan arkadaşlarıma kesinlikle çeyreğini taktım bir de yarım takmış size.. Ne bileyim işte bizde de böyle adetler aslında bence gereksiz bunlar kimin gücü neye yetiyorsa o takılmalı mesela size yarım takmış sizde durumlardan ötürü bir çeyrek takabilirdiniz.. Sizin ki de biraz enteresan olmuş düğüne gitmemiş olmanız gayet mantıklı ama takınızı mutlaka yollamalıydınız bence.. Belli ki sizi de yakın gören bir arkadaşınızdı yarım takmış siz de keşke arayıp tebrik edip takısını yollasaydınız.. Bir de o zamanda 150 tl idi demişsiniz ama o zaman 150 tl ye neler neler alıyorduk şimdi hiç o para.. Yani o zamanın 150 tl si de çok azımsanmayacak bir rakam..

Sonuç olarak ben sizin yerinize olsam arkadaşımı arar tebrik eder alabildiğimi yani yarım alamazsam da çeyreği yollardım sizin ki de biraz ayıp olmuş.. Ama size yaptığından sonra o daha çok ayıp etmiş.. Arayın iban isteyin borcumu attım sana daha da haber yollama bana deyin irtibatı kesin.. O da neymiş öyle..

Hah bak şu cümlen on numara “mantıklı bir iş değil elaleme boşuna altın vereceğine kenara atsaymışlar keşke” buna bende gönülden katılıyorum.

Söylediğinizde çelişiyorsunuz. Madem hazırlığınızı yapmışsınız o zaman altın da hazırdı diye düşünüyorum. Şimdi ama borç alacaktıkmbaşlasından diyorsunuz. Size takılırken iyi ama başkasına takılırken çok sıkılıpız bşr uyanık siz misiniz. Adam zamanında değer vermiş düğünüdür gelmiş takanı da tlamış siz düğüne gitmemişsiniz bari ev görmeye gidip taksaydınız onu da yapmamışsınız bence istemekle iyi yapmış sizin fiş uyanıklara böylesi müstahak belki biraz utanırsınız

Altın getirene altın götürülür. Mesela biri size 10 sene önce çeyrek 75 TL yken çeyrek taksa siz şimdi 75 TL mi takacaksiniz .

Böyle açık açık istenmesi çok ayıp;ama size takı takan insanın düğününe gitmemeniz de ayıp. Atla deve değil, eşiniz takısını takıp beş dakika çıksaydı keşke. Böyle yüz göz olmaya gerek kalmazdı.

Sizin düşüncenizi ilk kez duydum. Zaten değer kaybı olmasın diye altın takılır.

Çeyrek olmuş kaç lira. Bana getirene götürürüm mecburen ama ilk ben takacaksam altin takmıyorum bi kere yaptım o salakligi görümceme o an durumum öyle gerektiriyordu uygun yollu bilezik taktım, ben doğum yaptım bi tane ucuz mahalle arasından alınmış tulum getirdi. Marka fln zaten hak getire de lcw civil bile değildi. Ayıp yahu halasın sen bi de ilk torun. Babannesi yine aynı. Benim halalarim babaannem bile çeyrek taktılar. Bundan böyle kimseye bir şey takmam en fazla yüz lira o kadar yakınlığına bağlı. Bana gelende onu getirsin yeter getirmese bile en azından sıkıntı olmaz.

Mesela benim amca ve halalarim
Ayrıca üç ablam bir abim var .ablalarimdan birinin eve giren maaşları toplamı iyi olmasına rağmen geçen yıl 350 lirayken altın
Bana '''''iki çeyrek taktı ''''
Sak Sak yüzüne söyledim hayırdır takı merasiminde göremedim enişte diye .
Ablaminda başının etini yedim...yerim çünkü .neymiş durumları iyi değilmiş kardeşin evleniyorsa borclansaydin arkadaşım.....

bu anlattığımın konuyla alakasina gelecek olursak ablamın iki oğlu var genç iki delikanlı.

Yarın birgün evlenecekleri zaman o çeyreğin birini bir oğluna birini diğer oğluna takp cekilecegim

Ama biz iki çeyrek takmistik x'e neden bir taktın gibi muhabbet olmaz da olursa belli verecegim cevap .
Oteki de diğer oğluna durumumuz yok bu ara ...diyecem ki o da benim durumumun ne kadar iyi olduğunu cok iyi biliyor... Aynı ayıbı yapicam yani hiç gocunmam

Mesela benim amca ve halalarim
Benim babam annem kimleri kimleri ihya etti ama hiçbiri gelmedi.
Altın getirene altın götürülür. Mesela biri size 10 sene önce çeyrek 75 TL yken çeyrek taksa siz şimdi 75 TL mi takacaksiniz .
Allah allah yahu kim dedi çeyrek taksın diye o zaman 75 tl getirseydi . Ben yastık altı mıyım, yatırım aracı mıyım ? 75 takmam 300 tl durumuma göre belki yakınsa bana gram takarım.
Sizin düşüncenizi ilk kez duydum. Zaten değer kaybı olmasın diye altın takılır.
Değer kaybı mı ? Ne değeri yahu düğün takı bu gönülden kopan o an durumlara göre yapılan evlenecek kişilere bir ufak destek değil mi ? Ben mi yanlış biliyorum. Vallahi bir yaşıma daha girdim şu Doğum günümde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…