Yok beaaaa öyle deme şimdi artık takılan takı yardımı ben evlenırkende bana gelir takar babında kendıne yatırım yapmış oluyorsunKanki o zaman takmasın ahahshsh düğün için alınan birşey buna yatırım diye niye bakayım. Borç vermemiş ki.bana 2 yıl önce düğünümde 350 tl çeyrek takan adama ben 760 tl ile çeyrek alıp takmam. 350 tl veririm zarfa koyup.
Değil tabi kiArkadaşlar ben birşey anlamadım bana 2 yıl önce çeyrek takana ben niye çeyrek takayım ? Onun o gün fiyatı neyse onu veririm. Olması gereken bu değil mü ?
Yahu yatırım olarak düşünülür mü takı kanki yapma gözünü sevemYok beaaaa öyle deme şimdi artık takılan takı yardımı ben evlenırkende bana gelir takar babında kendıne yatırım yapmış oluyorsunkesin bizim taktıklarımız ne gelir ne takar babamın tarafının çetelesini tuttum gelmezlerse babamın canını okuyacam ama bir sor niye zira bizim deli nişanda diüğünde çifter çifter taktı valla canını okutum afhjkk
Arkadaşlar ben birşey anlamadım bana 2 yıl önce çeyrek takana ben niye çeyrek takayım ? Onun o gün fiyatı neyse onu veririm. Olması gereken bu değil mü ?
Kanki pandemi öncesi hala kızı nişan yaptı memlekette yav durmadan dayı gel gel baskı yaptı. Orada kuyumcu bulamamış o da ayrı bı ayar oldum alt tarafı nişan ne takı takıyorsun gitmiş 200 dolar takmış sen hesap etYahu yatırım olarak düşünülür mü takı kanki yapma gözünü sevemo zaman takmasın. Ben banka mıyım yoksa kasa mı agahhsh Ben düğün günü kim bana ne taktıysa o günki kurlara bakıp ederini not alırım. Çoğu insan da böyle yapıyor. Hatta ben çeyreğe çeyrek alınırı ilk defa duydum.
Ha sizinkilere gelince amcamız bonkör davranmış eşek değillerse getirsinler aynısını, getirmeyeni dövmeye gideriz ahahahah sen yat kalk dua et babanın taktığının o gün ki fiyatını getirsinler. Onu da yapmayan uyanıklar var.
O zaman altın takmasın o miktarda parasını versinler. Ben hayatımda ilk defa “şu altını x e takayım da 2-3 yıla bana gelene kadar değerlenir” i duyuyorum..Öyle birsey olsa kimse taki takmaz.
2 sene onceki ceyregin "parasini" getirmek sirf zarar ve ziyandir. Boyle yapacak olana taki takmak yerine kenara bir ceyrek atsin herkes daha faydali bir şey olur.
Hoş birine altin takmak yatirim degildir, donup donmeyecegi goruldugu uzere belli olmuyor. Ben evlendim mevzuyu kapattim bana takilanlari iade ettim bitti daha kimseye bisey takmam.
Şaka değil bizim bir tanıdık ta istemişti , üstüne istediği kişi göndermedi bence o da hoş değilya tamam bunu düşünebilir de aracı ile altınımı göndersin denir mi ya
acaba şaka mı yaptı da yanlış anlaşıldı desem bunun şakası da olmaz ki
Takıyı isteyen kişi sizmişsiniz gibi yorum yaptınız :)Düğün takılarını hediyeden beleşten saymanızda ayrı bir traji komik hadise. Evet o takılar düğün sahibi borcunu harcını rahatça karşılasın diye takılır, aynı takı gün geldiğinde aynı kişiye aynı sebep gözetilerek geri takılmalıdır. Bir takım tabaktan bahsetmiyoruz burada değil mi?
O zaman ucuzdu şimdi pahalı, hediye geri verilmez ki mantığınıza bakılırsa siz o düğüne takıdan sebep gitmediniz.
gidemediğim düğüne eşim mutlaka katılır o gün müsait olmasa bile sadece takı merasiminde takısını takar geri döner. Görevini yapar yani!
O zaman altın takmasın o miktarda parasını versinler. Ben hayatımda ilk defa “şu altını x e takayım da 2-3 yıla bana gelene kadar değerlenir” i duyuyorum..
Ben şu vakte kadar kime ne taktıysam dönmeyecek gibi davrandım. O sebeple mantığı anlayamadım sanırım.
Ya akraba aile içinde takılan geri gitsin o sorun değil ama takamayan durumu olmayan da hoş görülür. Fakat bile isteye getirmeyen de kusura bakmasın ayıp eder. Baban çok açmış kendini. Birde işi düşünce arayan sooran tipler off of.Kanki pandemi öncesi hala kızı nişan yaptı memlekette yav durmadan dayı gel gel baskı yaptı. Orada kuyumcu bulamamış o da ayrı bı ayar oldum alt tarafı nişan ne takı takıyorsun gitmiş 200 dolar takmış sen hesap etdüğünü olacak yazın mı artık bılemem ama baba tarafı hıc gelmez nede takı takar olan enayı gıbı bıze oluyor ona baya kızıyorum. Yani anca işleri düşünce kardeş dayı amca ararlar bizimkide deli işte ınada geçen çetele tuttum bak gör gelmeyecek anca ver al derler sana diye Onlara berceğine ver bana dimi afhkll
Yaaa nasıl istemiş şoktayım şuan...Asla ama asla istenmez ama biz usulen düğünde kim ne takmışsa aynısını takmaya çalışırız.. Mesela bana da çeyrek takan arkadaşlarıma kesinlikle çeyreğini taktım bir de yarım takmış size.. Ne bileyim işte bizde de böyle adetler aslında bence gereksiz bunlar kimin gücü neye yetiyorsa o takılmalı mesela size yarım takmış sizde durumlardan ötürü bir çeyrek takabilirdiniz.. Sizin ki de biraz enteresan olmuş düğüne gitmemiş olmanız gayet mantıklı ama takınızı mutlaka yollamalıydınız bence.. Belli ki sizi de yakın gören bir arkadaşınızdı yarım takmış siz de keşke arayıp tebrik edip takısını yollasaydınız.. Bir de o zamanda 150 tl idi demişsiniz ama o zaman 150 tl ye neler neler alıyorduk şimdi hiç o para.. Yani o zamanın 150 tl si de çok azımsanmayacak bir rakam..Merhaba komik sayilacak konuyla karsinjzdayim.
3 yil once dugun yaptik esimin arkadasi yarim altin takmis. Gecenlerde arkadasinin dugunu oldu. Tum hazirligimizi yapmisken onemli bir nedenden dolayi gidemedik. Hatta esim ugrar takisini takar cikarim dedi o da kismet olmadi takamadik.
Simdi mesele arkadasi baska bir arkadasi araci yaparak taktigi yarimi geri istemis.
Hemen ver hic minnet etmesin dedim ama ayni zamanda da cok sinir oldum. Yani borc diye mi verdin ki geri istiyorsun. Madem oyle takmasaydin hic.
3 yillik evliligimizde hic olmadigimiz kadar sikisigiz bu aralar. Birinden borc alip verecegiz ustelik yarim altin besyuz kusur bisey. Biz evlendigimizde ceyrek 150 tl di madem bu kadar gozune geldi takmasaydin be adam.
Sizin gorusunuzu merak ettim. Karsi tarafin yerine gecip empati yapamiyorum cunku ben simdiye kadar gediye ettigim hicbir seyin pesine dusmedim..
Hah bak şu cümlen on numara “mantıklı bir iş değil elaleme boşuna altın vereceğine kenara atsaymışlar keşke” buna bende gönülden katılıyorum.Takilmasin zaten. Ben takmadim ama ailemin taktiklarinin hepsi ben evlenirken bana gelmedi acikcasi, gelmeyenler olmuş baya. Mantikli bir iş degil elaleme bosuna altin verecegine kenara atsaymislar keske.
Dedigim gibi ben kendi iade edeceklerimi edip taki mevzunu kapattim. Bir daha takmam kimseye.
Gorumcelerimin cocuklari oldu onlara bile altin takmadim.yok artik
Mesela benim amca ve halalarimsen yat kalk dua et babanın taktığının o gün ki fiyatını getirsinler. Onu da yapmayan uyanıklar var.
Altın getirene altın götürülür. Mesela biri size 10 sene önce çeyrek 75 TL yken çeyrek taksa siz şimdi 75 TL mi takacaksiniz .O zaman altın takmasın o miktarda parasını versinler. Ben hayatımda ilk defa “şu altını x e takayım da 2-3 yıla bana gelene kadar değerlenir” i duyuyorum..
Ben şu vakte kadar kime ne taktıysam dönmeyecek gibi davrandım. O sebeple mantığı anlayamadım sanırım.
Sizin düşüncenizi ilk kez duydum. Zaten değer kaybı olmasın diye altın takılır.Yahu yatırım olarak düşünülür mü takı kanki yapma gözünü sevemo zaman takmasın. Ben banka mıyım yoksa kasa mı agahhsh Ben düğün günü kim bana ne taktıysa o günki kurlara bakıp ederini not alırım. Çoğu insan da böyle yapıyor. Hatta ben çeyreğe çeyrek alınırı ilk defa duydum.
Ha sizinkilere gelince amcamız bonkör davranmış eşek değillerse getirsinler aynısını, getirmeyeni dövmeye gideriz ahahahah sen yat kalk dua et babanın taktığının o gün ki fiyatını getirsinler. Onu da yapmayan uyanıklar var.
Ayrıca üç ablam bir abim var .ablalarimdan birinin eve giren maaşları toplamı iyi olmasına rağmen geçen yıl 350 lirayken altınMesela benim amca ve halalarim
Benim babam annem kimleri kimleri ihya etti ama hiçbiri gelmedi.Mesela benim amca ve halalarim
Allah allahAltın getirene altın götürülür. Mesela biri size 10 sene önce çeyrek 75 TL yken çeyrek taksa siz şimdi 75 TL mi takacaksiniz .
Değer kaybı mı ? Ne değeri yahu düğün takı bu gönülden kopan o an durumlara göre yapılan evlenecek kişilere bir ufak destek değil mi ? Ben mi yanlış biliyorum. Vallahi bir yaşıma daha girdim şu Doğum günümdeSizin düşüncenizi ilk kez duydum. Zaten değer kaybı olmasın diye altın takılır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?