dugunde takilan takinin geri istenmesi...

Yok artik

Tamam dogru insan taktigi seyin geri takilacagini dusunuyor ama tutup tetikte beklemiyorsun. Takarsa takar, takmazsa cani sagolsun.. Ne sacma sey oyle al gulum ver gulum.. Şok oldum cok ayip

kendini baya komik duruma dusurmus ya

Bu zamanda öyle... Herkes geri gelecek mi acaba diye düşünüp takar oldu takısını.. Ama sizin arkadaş gözünü çıkarmış..

O da bir şey mi? Ben evlendiğimde teyzem bir hediyelik altın takmıştı. Bir yıl sonra altınını geri istedi, halbuki çocukları falan daha küçüktü onların evliliğini bile bekleyemedi.Verdim altınını gitti.Sanki zorla taktırmışım gibi.Üstelik en küçük çocukmuş ve annem onu kendi çocuğu gibi büyütmüş, evliliğinde onca sorun yaşadı gene annem kol kanat germişti.Ölmüş ablasının hatrını bile saymadı kendisi.

Gitseydin ne takcaktiniz? Gitmeme sebebi bu sksikliginiz olabilir mi?

Adam atip etmis

Valla kusura bakmayın adam çok haklı iyi yapmış,bir de durumum yok diyorsunuz ,o zaman adamında belki durumu yoktu bulup buluşturdu hatta düğününüze gelmiş ,takmış.şimdiki aklım olsa bende isterdim arkadaşlarımdan o kadar çok kişinin düğününe gittim hemde şehir dışına kadar ,çok altın taktım .Çoğu düğünüme gelmedi altın göndermedi hatta aramadı bile . Bence sizin davranışınız anormal onların ki değil .

Ben olsam vermezdim.

Dugunde takilan altin hediyedir.

Misal babam herkesin dugunun de altin takardi. Ama evlatlari evlenince herkes uc kurus bi para takti. Babam istemeye kalksa 0 araba alirdi yani.

Hem o yarim takti diye siz de takmak zorunda degilsiniz ki. Herkes butcesine gore takar.

Bu bizim işe döndu.

Abimin karisi paragozun onde gideni. Dini imani para. Neyse ben oglumu dogurdum 6 ay gecti anca hediye etti takisini. 2 ceyrek takinca sasirmistim Allah biliyor.

1 ay sonra duydum ki kendisi de hamileymis.

Millet aaa bak 2 ceyrek takti dusunsunler isterken o altinlarin geri dönusu oldugunu bildigi icin taktigini anladim.

Bu tarz insanlardan igreti oluyorum. Hep menfi hep menfi....

Ee sizin düğünde de takmış ama bence en azından bir çeyrek verebilirdiniz. Yahu hep bana hep bana olmaz ki :)
Verecek durumum yoktu :) dugunleri ayni sehirde olmdi. Hem yol masrafi yaptim hem de ayni zaman da ceyrek alamazdim malesef. Bu hep bana hep bana lik degil :)

acaba aracı dediginiz kişinin lafı çarpıtması olabilir mi?
sizin yerinizde olsam eşime aramasını bunca yıllık arkadaşlıgını hatırlatmasını kulagına gelen isteginin amacını ögrenirdim.
borcunu isteyen bile aracı koymazken takıyı haber göndererek isteyen garip geldi

Yanlış anlamayın,karşı tarafın yaptığı çok ayıp,böyle birşeyi kimseye yasatmam.Ama ben çok büyük bir aksilik olmadigi sürece düğün sahibinin de zamanı gelince o güzel gününde kendisini yalnız bırakmayan karşıdaki kisilere layigini yapmasindan yanayım.11 yıllık evliyim sonradan hayatıma giren çok kişi oldu,çocuğunun sünnet düğünü olanlar oldu,tayin görüp giden arkadaşlarım oldu.... beklemediğimiz bir zamanda Allah bir çocuk daha nasip etti.O gün yanında olduğum kişiler bana bir şekilde ama bir fazla ama bir eksik hediyelerini ulaştırdılar.

Düğününüzde yarım altın taktığına göre, eşinizin yakın arkadaşı olmalı. Düğün ne zaman oldu? Düğün sonrasında arayıp "çok istememize rağmen düğüne gelemedik, en yakın zamanda evinizde ziyaret edeceğiz" diyebilirdiniz. Belki 3 yıl önce arkadaşınız da çok sıkışıktı ve öyle bir dönemde size değer verip hediye aldı.

Bir de yazdıklarınız çok tutarsız olduğu için hediyenin üstüne yatmaya çalışıyormuşsunuz gibi geldi. Takımız hazırdı, eşim uğrayıp takacaktı demişsiniz, sonrasında çok sıkışığız borç bulup alacağız demişsiniz. O zamanlar çeyrek altın 150 liraydı şimdi 250 lira muhabbetine hiç girmiyorum bile. Siz düğün yaparken "ya hatçe teyze ben sana 10 sene önce çeyrek taktım, o zaman çeyrek 50 liraydı, sen al sok bunu cebine, çıkar bana 50 lira ver" dediniz mi?

Arkadaşınızın tutumu her ne kadar tuhaf gibi görünse de, dellenmiş olabilir.

Düğünüme gelmeyip, sonrasında arayıp sormayan, tebrik etmeyen arkadaşımı direk silerdim.

Gururları ne olacak?

Walla herkes kendi içini bilir ben olsam böyle bi altınımı getirsin söyle onlara tavrı karşısında ya çok geç takardım ya da hiç takmazdım. Herkes haddini bilsin. Gurur yapılacak bir konu değil bu.. Çok basit bi mantık. Haddinbi aşana cevabını bi şekilde vermelisiniz.

Maalesef sana ne takıldıysa aynısını takman gerekiuor geri.Bunlar borç,emanet sayılıyor. Hatta bir ailenin 2 çoçuğu var onlara 2tane çeyrek götürdün diyelim düğünlerinde.Senin de tek çoçuğun varsa senin düğününe yatım getirmeleri gerekir. Bunlar hep gözetilir:))

Benim çok arkadaşlara taktığım takılar geri gelmedi . omlarla bir daha görüşmedim. Bir arkadaşımına nişanına ve düğününe çeyrek takmıştım. En samimi arkadaşım üstelik. Evi arabası işi herşeyi var olmasa anlarımda nikahımda 20 tl taktı ben utandım o an. Keşke hiç takmasaydı . Ondan başkada takan olmadı 20 tl nedir çocuk harçlığı resmen .
Madem düğüne gidemediniz 2 ayı geçmeden arayıp kusura bakmayın en kısa zamanda ziyaretinize geleceğiz deme zahmeti gösterseydiniz . Onlarında altını tanıdıkla istemesi abestle iştigal. Hiç hoş davranış değil malesef. Siz arayıp tebrik etmediyseniz üzüldü ve içine oturdu sanırım . Düğünlerde altın takılırken anne babalarımız özellikle takip eder kim ne takmış aynısını takalım mahçup düşmeyelim derler.

Düğün takılarını hediyeden beleşten saymanızda ayrı bir traji komik hadise. Evet o takılar düğün sahibi borcunu harcını rahatça karşılasın diye takılır, aynı takı gün geldiğinde aynı kişiye aynı sebep gözetilerek geri takılmalıdır. Bir takım tabaktan bahsetmiyoruz burada değil mi?
O zaman ucuzdu şimdi pahalı, hediye geri verilmez ki mantığınıza bakılırsa siz o düğüne takıdan sebep gitmediniz.
gidemediğim düğüne eşim mutlaka katılır o gün müsait olmasa bile sadece takı merasiminde takısını takar geri döner. Görevini yapar yani!

cok sacma ... elbet taki geri takilir.
Ama beklentisi olmasi sacma geldi. Sizin evlendiginiz zaman o altin kac paraysa aynisini para seklinde ona geri takin. Birseyde derse 3 yil önce o altin su fiyattdaydi de birdahada muhatap olma

Onun adına yerin dibine girdim. Yaşadıkça neler duyacağız kimbilir?

eger böyle bi hak varsa once ben istesem heralde suan 50 kücük altınım falan olur heralde kactım diye akrabaların bi yarısı gelmedi babam altın takmıstı hepsinede

ben kimsenin altın istecegine inanmıyorum kimse taktıgı altını istemez yani sacma bi konu bencee

çok itici çok ayıp....
siz bir şekilde alıp o aracıya elimin kiri deyip verin umarım sıkışığız falan dememişsinizdir o kişiye önceden.

karşılığını beklemek için yapılan işlerden nefret ediyorum ya keşke hiç hayatınıza girmeseymiş , artık görüşmeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…