dugunde takilan takinin geri istenmesi...

Yani düğünde takılan takının da borç olduğu düşünülüyormuş ya çok şaşırdım.

Benim durumum vardır, senin düğününde yarım takarım, senin durumun yoktur, gelir güleryüzünü eksik etmezsin.
Herkes kendi imkanlarına göre, gönlünden ne kopuyorsa onu takmalı bence.

Biz koştur koştur taktığımız ve durumları da gayet iyi olmasına rağmen geri bir sürü takmayan var. Napıcaz yani konuşmayacak mıyız bu kişilerle?

Takının borç olarak takıldığını asla kabul etmek istemiyorum.

Evet
Bu yüzden düğünlerde altın takılır genelde
Böyle firlamali farklar olmasın diye
Zamanında 100 lirayla alinabileceklerle beş sene sonra 100 liraya alinacaklar arasinda uçurum fark var

Bir de konu sahibi düğüne gitmedikleri için arayıp konuşmadıklarını söylememiş. Niye sanki öyle yapmış gibi yorum yapılıyor?

Yani adamların yaptığı ayıp ama sizeinde daha onlara dedirtmeden altınını vermeniz gerekiyordu

Düğüne gitmeseniz bile başka arkadaşınız aracılığıyla yada bizzat adamin eline düğünden once vermeliydiniz

Adamlara da hak vermiyor değilim
Geçen babamlar saydi babam tarafi akrabaları tam 46 tane çeyrek altının üstüne yatmış o düğüne gitmişiz onlar bize geri gelmemiş
Ev almışlar gitmişiz geri gelmemis
Düğünlerde takilan paralar eve alinan hediyeler hariç bu dediklerim o yüzden ağzıyla isteyene çok bir şey diyemiyorum

Yani o kadar ince aradaki fark hesabı yapan insan karşılıksız hiç takmaz o altını
Paranla rezil olmak işte bu
Evlenirken zor süreci kolay atlatsın diye millet altın takar ama sıra karşı tarafa gelince bu borç mu geri ödensin
Mantığa gel
O zaman davetiye ye yazdırın
Takı merasimi yapılmayacak diye
Gelen altını kabul etmeyin

Düğüne gidemeseniz bile takısını veya hediyesini göndermeniz gerekirdi bence. Karşı taraf da ' aaa bak bak ben hem gittim hem takısını taktım ama onlar takı takmamak için gelmediler ' diye düşünmüş olabilir. Gidip de takamamak ayrı şey, durumunuz şuan sıkışık olabilir geri takamayabilirsiniz veya çeyrek takarsınız ama gitmemek altının üzerine yattı şekilde anlaşılır. Kim olsa böyle anlar

Çoğu insan borç para olarak görüyor bu takı işini.
Maalesef geri bekliyorlar.
Geri verilmezse dedikodu yapıyorlar falan.
Lütfen böyle düşünenler hiç takmasın. Kimse sizden bir şey istemiyor. Yatırım yapmak isteyenler altın günü yapsın. :)

yorumlara baktim da suyumuza ne karistiriyorlar boyle...hatir gönül gitmis yerine menfaat gelmis bir arkadasim dugun oncesi nisanlisi kendi akrabasina basima sarma bunlari dedi ...arkadasimda adam zengin kalin bilezik takacak dedi nisanlisi sustu..kadini zerre sevmiyorlardi kocasinin parasiyla esya aldiriyorlardi..arkadasim gorumcesine esya aldigini duydu tuh bende aldrsaydim dedi

Bazilari yardim amacli yapilmiyor mu demis. Evet yardim amacli yapiliyor ve sizin gibi bile dusunsek yinede zamaninda dugun vakti sana maddi yardim yapan insana sende yardim yapmalisin oyle veya boyle.
O takilarla bir cok cift borclarini kapatiyor ve rahatliyor zaten oyle degil mi? Dugununuzden 1 hafta sonra takilari isteyen yok sizden. Yavas yavas millet evlendikçe geri veriyorsunuz sadece, onlarda rahatlayip borc kapatsin.
Takilan takiyi geri vermemenin nesi normal yani? Hediye bile olsa. Hatir gonulse taki takmak ve bana geri gelmiyorsa benim hatrim yokmus demekki taktigim kiside.

Yok artık.. Ay para yoksa borç bulun kredi falan çekip verin geri..
Ne görgüsüzler var Allahım..

Bu tür olaylarda salt kendi düşüncelerini göre hareket etmek çok doğru değil.Kendi beklentilerimi yonetebilirim ama başkalarının beklentilerini yonetememem.Ya bu tür tatsizliklarin yasanmasindan rahatsız olmayacağım ya da hiç kendimi bu durumda bırakmayacağım.Ceyrekle gelene yarim götürebilirim,ama yarım getirene de senin maddi durumuna benimkisi bir mi diyemem.

Ben burda ayip bisey gormedim. Adam arkadasinin dugunune gelmis yarim takmis. Siz onun dugunune gitmediniz ama. En azindan arayip ozur dileyip en yakin zamanda gelcez diyip gide bilirdiniz. Konu altin degil, konu deger vermek. Farketmez o zaman altinin fiyati ne kadardi, o size getirip 50 de taka bilirdi, dugune gelmiye de bilirdi. Bence sizin yaptiginiz ayip. Ben de cok arkadasimin dugunune gittim ama dugunume hic birini cagirmadim bile, karsilik beklemeden yapiyorum yaptigimi ama esinizin arkadasi sizi saymis, dugune gelmis, altin takmis ama siz onun dugunune gitmediniz bile, adam kirilmis, sinirlenmis ve altinini istemis. Bu cok normal. Adam yatirim yapmak istese yarim altin az para degil bankaya yatirar, arkadas dugunune degil ...

Kisisel algilamayin, ama halk arasinda taki takmanin niyeti budur.
Bu gelenek gelin ve damada yardim amaclidir,
Bizde genelde arkadaslar arasi kendi aramizda toplar dugun oncesi bekarliga veda partisine gelin hanima destek olmaya calisiriz. Cunku gunumuzde dugunde takilan para bazen direk olarak salon icin yapilan masraflara kayip oluyor.

İşin mantalitesinde herkes birbirine yardım edince ödeşmiş olunuyor doğru. Fakat niyet çıkış noktası şuanda borç alacak?
Mesela benim ailemin kültüründe özellikle hala amca dayı teyze gibi olan akrabalar elinden geldiğince en iyi şekilde takar.
Mesela ben dayımın durumunu biliyorum benim annem onlara misal 3.000 liralık bilezik taktı. Fakat dayımın bunu takma gücü yok. Misal yarım altın taktı. Ne olacak yani şimdi dayım bize ölene kadar borçlu mu?
İşte özünde hediyeleşmedir bu. Herkes kendine göre.
Suistimal edenler yüzünden tamam al paramı ver paramı muhabbeti oluyor.
İçten gelerek yapmak lazım bu işleri. Bence...

Bir akrabam bana bettaniye ceyiz hediyesi almıştı evlendiğim sene kizkardesi tedavi icin evimde kalmak icin gelecekmis ama esim akrabam da olsa tanimadigim insanlari gece evimde misafir edemem die izin vermedi. Gerci onlar esimin cevabini daha duymadan ben aramalarina cevap vermedigim icin bilseydim 70 tl ye bettaniye almazdim demiş !!! Yani insanlar terbiyesizlikte çığır açmış

Canim sen evlenirken 150 tl ile simdiki 500 tl hemen hemen ayni malesef
Ama bu arkadas ayip etmis tabi hem de cok ayip

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…