Düğünde takılanları kv alacakmış!

Pes dogrusu !!!!
Ne münasebet dügünde takilan tüm altinlar geline aittir damada bile degil...
Asla yüz vermeyin gerekirse bir daha söylerse anne onlar benim bir daha bu konuyla ilgili konusmak veya bisey duymak istemiyorum deyin...
Asla pasif olmayin her zaaman zararini siz cekersiniz...
Ayrica onun altinlarini k.validesi aldiysa o sizin sorununuz degil yillar önceki konuyu gündeme getirmesi de sacma dogrusu...
Benim k.valideme de altin takilmamis ama bana hic demedi bana altin takilmadi sana da altin takmayacagiz diye...
Hatta normal olarak bizim yörede 4 bilezik takilirsa onlar 10 dan fazla takti...
Böyle terbiyesizlik olmaz....
Daha dügün gelmeden sizi dügünden sogutmus yazik...

çirkeflik aile boyu

arkadaşım bana kızma ama bu takı mevzusu yöresel farklılık gösteriyor. şöylek ki:
çok yakın bir arkadaşım malatyalı bir çocukla evlendi altınları vermediler ama çok büyük düğün yapmışlardı ve ev aldılar düğün öncesinde arkadaşımla eşine
dayımın oğlu maraşlı bir kızla evlendi kız tarafı vermedi altınları yengem delirdi ama yengemi hiç sevmediğim için oh olsun dedim
eğer nişanlın düğünlere gidip o altınları taktıysa düğününüzde size takılacaklar sizin hakkınızdır yoksa kayınvalidene birşey demen doğru olmamış. ben kv haklı demiyorum, ki durumları da iyiymiş, ayıp etmiş şimdiden hesap kitap yapmakla.benimde oğlum var evlenecek olsa kim ne getirse oğluşuma helal olsun der,ne gerekirse ne gelirse elimden yaparım. keşke ağlayacağına "al tabi anne altınların ne önemi var ben senin oğlunu alıyorum daha ne isterim" diyebilseydin.işte ozaman o kadını can evinden vururdun
aslında senin mevzu takı değil, malesef burada yorum yapan arkadaşlara katılıyorum o kaynanan var ya sana çok çektirecek; eğer dişini göstermezsen! Allah hakkınızda hayırlısını nasip eylesin. bence ayrılma, bir şekilde kendini o kadına ezdirmeden sevdiğinle mutlu olmanın yolunu bul

O düğüne sadece eşinizin ailesi gelmicek doğal olarak !!
Sizin ailenizin de zamanında düğünlerine gidip takı taktığı insanlardanda size bi geridönüşüm olacaktır. O zaman eşinizin ailesinin yakınlarının taktıklarını onun ailesi sizin yakınlarınızın taktıklarını sizin aileniz alsın. Sizde böle bi teklif götürün bence belki yaptıklarının ne derece saçma sapan bişey olduğunu anlarlar.

Yuhh diyorum baskada bisey diyemedim. Amma abartmislat. Kac ton altin takilmisti bu kadar pesine dusmusler. Allah korusun boyle gormemisinden herkesi. Sanada gecmis olsun cnm. Ins en kisa zmnda tamamen kurtulursun

inşalah canım sağol. sadece 5 bilezikti taktıkları. onu da az istedim yapamazlar diye. ama nikah günü kaynana tam karşıma geçmiş bana takılanları tırnaklarını yiyerek izliyordu. ağzından sular akıyordu o kadar diyeyim. benim tüm akrabalarım bana cumhuriyet taktı. annem babam bilezik taktı. bunlar sadece 5 bilezik. üstelik tüm akrabalarını da nikah günü ayarlamışlardı. herkes takısını onun üzerine taktı. ben öyle bakakaldım iğrenç bir gündü. iki tane akrabası baktı bana onlardan kimse takmıyo diye gelip "biz kızımıza takalım" diye para taktılar. düştüğüm durumu düşünebiliyor musunuz?

ben de diyodum ki bu kaynana niye izleyip duruyor. meğer cumhuriyetleri filan da alacaklarmış benden. bir gece bizde dursun geri vereceğiz demişlerdi. ayrıldıktan sonra halasından öğrendim ki öbür gelinin de takılarını almışlar vermemişler. sonra takılanlarla yemeğe gittk adettir. akrabalarımla yemeğe çıktık.
eve gider gitmez bana demesin mi çok ayıp etti sizinkiler ben hepsinin para çıkarıp hesabı ödemesini beklerdm dedi bana.

var ya rezaletti.

yani bu meseleler konuşulmaya başladıysa o iş bitmiş demektir. konu sahibi arkadaşım. bak seni hiç tanımam etmem. ama sana yalvarıyorum kendini şu kadarcık seviyorsan kaç kurtul. ben yandım sen yanma. babamın evine 2 ay sonra akşamın bi vakti döndüğümde zayıflıktan gözlerimin altı morarmıştı. 23 yaşımdaym saçımda aklar var. önceden saçlarım acayip gürdü şimdi azaldı. kaç kere intihar etmeyi düşündüm o evlilikte. Allah kurtardı çıkardı beni ordan. sevgiymiş aşkmış yalan onlar. emin ol aynı eve girdiğin gibi altın meseleleriyle gireceğin için cicim saati bile yaşamayacaksın. Allah'ın aşkına kaç bu erkek müsveddesinden de aç gözlü ailesinden de.

yuh diyorum düğünde takılan takılar geline aittir ilerde ne yapacağına eşiyle birlikte karar verir şimdiden altın derdine düşmüş bence sen duymamazlıktan gel ve direkt sahiplen altınları.

Ailem konuşmaya gitti ailesiyle teşekkürler destekleriniz için merakla bekliyorum

Nisanlınız size 'alsın ne olacak'diyecegine annesine 'anne bizde kalacak altinlar demeli'.
Sizde gerekirse ailenizi devreye sokun , kesinlikle kabul etmesinler ihtiyaçları yokmuş zaten.

Benimde düğünümde takılan paraları alıp düğün salonunun parasını ödediler esimin ailesi.Tamam zengin değillerdi ama bir düğün yapma imkanları fazlasıyla vardı.Zerre kadar harcama yapmadılar herşeyimizi taksitle eşim aldı.Benim kendi ailem onlardan daha fazla masraf yaptı.Birde benim Kv yi düğün takılarından çalarken gören olmuş çok üzüldümzaten sevmiyordum iyice nefret ettim.O düğün günü takılan paraları sayması gözümün önünden gitmiyor.Şimdi çok pişmanım neden izin verdim almalarına nasıl yaptım diye çok kızıyorum kendime.düğün resimlerine bile bakmak gelmiyor içimden.
Sende benim gibi ilerde çok pişman olursun arkadaşım kesinlikle çöp bile verme.Benimkiler düğünden sonra sormadılar bile ne yaptınız borçlarınızı diye.
Tam tersi bizden bekliyor gibi bir halleri var ama avuçlarını yalarlar tabi.

Ailem konuşmaya gitti ailesiyle teşekkürler destekleriniz için merakla bekliyorum

Yuzugu atmayip aileni konusmaya gonderdin ya sen basina gelecekleri kabullenmissin. Sana at da yazsak burdan fayda yok. Ne diye konu acip fikir soruyorsun o zaman? Seni onun elinden kurtarmak icin millet seferber oldu yok. Sen anca agla otur icraat sana gore degil. Sizin gibi ezik seviyorumcular yuzunden boyle erkekler prim yapiyo. Dellendirdin beni iyce.

Asla
Musade etme dugun olmadan kaynalik yapmayami basladi terbiyesz senin tarafindan takanlari sol onlarinkileri saga takdir ailenden gelenleri sakin verme aslinda hepsi senin hakkin!!!

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Babası evet öyle bir adet var ama almıcaz biz demiş
Annesi ben düğün parası yetmez diye öyle demiştim demiş
Annemin dediğine göre kadın susturulmuş
Bütün altınları alıcam lafını oğluna kızdıkça söylemiş anne oğul arasında olan şeylermiş şakaymış

Bana niye inandırıcı gelmiyor

Peki teyzenin lafları falan neymiş o da mı şakaymış.

Meğer ne şakacı bir aileymiş arkadaş... Siz şakadan anlamamışsınız

Teyze ne karışıyormuş dinlemicekmişm onu öyle bir şey yokmuş

Babası kına gecesi yerini ayarlamıştı benim yüzüme orda yapmaktan vazgeçtim demişti ama bugün babama orda yapıcam demiş

Yani bir şeyler dönüyor ortada ama ailemi görünce böyle demişler

Babam sıkışacaksanız nikaha çevirelim bizim düğün talebimiz yok dediğinde babası ben düğün parasını ayarladım bile demiş anneside şaşırmış ayarladın mı diye haberleri yok birbirlerinden

tayin nedeniyle çok yer gezdim ve her yerde kınayı kız tarafı yapıyordu ve kına yapılan yeri de kız tarafı ayarlar,siz nerelisiniz:44:

Yok öyle yağma, benimkiler de toplanandan yaptığımız masrafları alırız dedi yani tüm toplanan parayı.. öyle mi dedim o zaman ben orda düğün filan yapmıyorum.ayıldılar bayıldılar, eşime blöf yaptılar o zaman kız evindeki düğüne gelmeyiz, olmaz düğün olmazsa bilmem ne. Eşim de arkamda durdu yapmıcaz biz orda işimize böylesi geliyo dedi, nişanlında iş yoksa bence anneni dinle ayrıl yoksa çok başın ağrır seviyorum napiyim deme bu buz dağının küçük bi kısmı.o altınlar senin ne demek verelim sorun çıkmasın üstündekini istese vercek misin sussunlar diye.

Bana pek inandırıcı gelmedi altınları kaptırma kaynanaya ,

tayin nedeniyle çok yer gezdim ve her yerde kınayı kız tarafı yapıyordu ve kına yapılan yeri de kız tarafı ayarlar,siz nerelisiniz:44:

Yok bizdede kız tarafı yapar kınayı ama nasıl diyim babası bir derneğin başkanı yani müsait yerleri var parayla tutulan bir yer değil

nişanlinin kesinlikle senin yaninda durmasi gerekiyor şimdiden boyle sesini cikartamiyosa annesine seni savunamiyosa ilerde basin cok agrir. Nisanl7n anbesinden cekiniyor sanirim. Bu durum seni cok uzer canim.önlemini al yada ayril gitsin. Evlilik cok farkli bisey ne sevgili olmaya nede nişanli olmaya benziyor canim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…