Düğünde takılanları kv alacakmış!

Pardon da bu tur seylerle siz niye muhatap oluyorsunuz? Neden bir tek sizinle konusuluyor bu konular? Anneniz babaniz basinizdayken bu ne munasebet?

Babamın gelmesini bekliyor annem o gelmeden konuşmuyor kimseyle yarın gelicek inş babası ailecek görüşelim demiş

Okudim ve sok oldum. Bende erkek arkadasimla evlenmeyi dusunuyoruz ve buna benzer birseyi bende yasadim. Ailesi biz yardim ederiz ama takilardan aliriz demis. Dedim bende ne munasebet sonucta dgunu erkek tarafi yapiyor altina guvenerekmi yapiyorsunuz? Konuyu simdilik orda kapattik. Ayni yorumlardan olcak ama alttan almamalisin ve nisanlinda senin arkanda durmuyorsa bile bile lades deme. Huzur mutluluk kolay bulunmuyo.

Yuhh diyorum baskada bisey diyemedim. Amma abartmislat. Kac ton altin takilmisti bu kadar pesine dusmusler. Allah korusun boyle gormemisinden herkesi. Sanada gecmis olsun cnm. Ins en kisa zmnda tamamen kurtulursun

Siz bu güne kadar yapılanları zaten yutmuşsunuz ,
Teyze kızına kadar edepsizliği ele almışlar,
O altınları paşa paşa verirsiniz hiç kasmayın bence
Baban gelse bile bir sonuç çıkacağını sanmam karşınızdakiler arsızlar birkere
Parçalamalar, maddiyatçı diye suçlamalar çok çirkin çok
Siz boyun eğip bunu kabullernirseniz kv size daha çooook yapar gık diyemezsiniz bilesin

Son düzenleme:

Kimmis maddiyatci acaba. Hem millete yemekli dugun yaprik diye hava atacaklar hemde senin altinlardan cikarcaklar masraflari. Bu olay icimize dert oldu gercekten ins cozersiniz hayirlisiyla

Arkadasim gercekten bak herkes ayni seyi soyluyor sen bu isi iyice bir dusun bir daha. Altin olayini gecti bu artik aile boyu terbiyesiz bunlar. Nisanlini al karsina konus ailesinin durumunu anlat bunlar bana gelmez de bence.

Teyzeye güvenmiştim bide :S resmen şoktayım hiç bir şey hissedemiyorum

Hala hissedemiyorum diyosun anlamiyomusun seni istemiyolar ve eziyet ediyolar. Sen ne diye yapisiosun bu aileye koca bulunmaz bisey degil merak etme daha iyisini bulursun kac kurtar kendini kaccc

Valla alınma diye seçerek yazdım ama şu saatten sonra evlenirsen ne yaşarsan müstahak derler adama.

Bu kadar da olmaz yani saçını başını yolup düğün günü ağlatarak elinden almalarını mı bekliyosun?
Elin kadını parçalarım bilmem ne diye konuşuyo senin kocam olacak diye etrafta dolandığın nişanlın ne alemde? Hala sakin sakin senin de kızın var mı dedin adamlar bu dilden anlasa böyle mi davranırlar az mantık ya
Yemin ederim senin ailen de bi'garip. Kızlarını almışlar ortada çeviriyolar. Zona geçirmeler, kuyumcularda ağlamalar.
Annen babanı bekliyomuş ve abin de var o evde. Resmen sahipsiz sanmışlar seni, nasılsa kızın ailesinin sesi çıkmıyo.

Bulmuşlar kafasına vur ağzından ekmeğini al modunda kızı evirip çeviriyolar.

Sene olmuş 2014 böyle aşka selam olsun, daha çok konu açarsın.

Saft senin evliliğinde mi aşk evliliğiydi eş denen o adam sonra anam haklı sen haksızsın mı dedi,herşey köprüyü geçene kadar mı?bulanık suyu içmeyeceksin

Merhaba,
Tüm sayfaları yorumları okudum, sonuna kadar okumadan da yazmak istemedim. Bu konuyu okurken aklıma bir zamanlar okuduğum hatta yorum yaptığımı dahi hatırladığım bir konu aklıma geldi hemen geçmiş yorumlarıma bakıp konuyu buldum onu da okumanızı öneririm
http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=552677

Düğünde takılan altın, takı, para vs ne varsa hepsi evlenen çifte yeni yuva kurarken destek olmak için verilen hediye mahiyetindedir. Eğer ki ailelere verilecek olsaydı gelin ve damada takılmazdı değil mi??? Tamam aileler çok masraf yapıyorlar bu yadsınamaz bir gerçek ama zaten ailelerin zora girdiğini gören evlatlar yardım edemeyecek kadar akılsız değildir herhalde.:44: Anne baba çok borca girdiyse siz de elinizi taşın altında koyarsınız tabii ki ama bu baskıyla zorla olacak şey değil.
Yukarıda linkini eklediğim konuda da yazmıştım - işin hukuki boyutuna gelirsem, altın-takı kadının ziyneti sayıldığından kişisel mal hükmünde olup miktarını biliyorsanız dava açtığınızda karşı taraf size ödemek zorundadır.
Baktın ki takıları vermek zorunda kalacaksın o zaman sana ufak bir tavsiye, sana ve eşine takılanları ayrı ayrı say ve miktarlarını bir yere not alıp öyle ver - ileride hak iddia etmen için bir şansın olur (boşanma esnasında falan) (Not: hukukçu değilim sadece evlilikte mal edinimi ve paylaşımı hakkında avukat makaleleri okumuştum öğrendiklerimi aktarmaya çalıştım o kadar...)
Kimse ayrılmak için evlenmez ama sen bu şekilde devam edersen ya çok yıpranırsın ya da sonu hüsran olur gibime geldi, kusura bakma
Ben kendimi senin yerine koydum da beni üzen, ağlatan, gönlümü almayan ve uğruna hasta olduğum bir adamla evlenmezdim sanırım - çünkü daha başta bu kadar üzüyorsa evlenince on katı olacak demektir ki bu hayata çile çekmeye gelmiyoruz, amaç mutluluksa ve bir adam beni mutlu edemiyorsa bekar kalırım daha iyi. Aşk, meşk bunlar gelip geçici...
Hakkınızda hayırlısı neyse o olsun - bir de olaylardan aileni soyutlama sen tek başına mücadele edemiyorsan onları devreye sok sen sahipsiz değilsin ve bunu da herkese hissettirmelisin bence
Saygı ve sevgiler...

Son düzenleme:
marzey kullanıcısından alıntı
mrb arkadaslar.dugun vakti geldi
sayilir.imam nikkahim kiyildi ve
burda bazi arkadaslarin dedigi gibi
dugun takilarini mehrim olarak
istedim.s
sok oldular itiraz ettiler. bizde itiraz
ettik.benim dedigim oldu.umarim
mehrimede el uzatamayacsk kadar
gururlari vardir.nisanlimada cok
kirginim.ailesine karsi dirayetli
olamadi. .hayirlisi artik .
Alıntı ile Cevap

Ben de belki bu tür bir yorum yapılmştır diye tüm yorumları okudum ama böyle diyen olmamış - belki o konuyu okudukça aynını yapar düşüncesiyle paylaştım alıntı yaptığın için teşekkürler
Sırf gıcıklığına, ben olsam mehir için 50 bin falan talep ederdim altınların ederinin kalan kısmını ödesinler dimi ama

Mehir odeyen mi kaldi sanki mehrime sahip cikicak bi adam mi var karsi da elde olani koruyup veremiyo kiza mecazi varsayimsal seyi toplayip birlestirip vermez.

Ne mantiksiz bir kayinvalide, kaynanasi olmismis oda alacakmis hos taktiklarinin geridonusuymus nee dogrudur geridonusum madem benim diye dusunecekse bencilleik yapiyorsa her dugunde takacagini bir kavonoza atsaydi butun bu altinlari kendine toplamis olurdu. Ben topladiklarimi sattim borc odedim kayinvalidem hicbir kurusuna dokunmadi ..

Bu tarz konularda iki tarafında ailesinin oturup karşılıklı konuşması lazım bence ortak karar verilmeli.Anneniz babanız da sizi savunsun.Birde nişan takılarını ne yaptınız onları da kaynana almıştır kesin...

Yol yakınken iyi düşünün derim.

Eğer bu durumu kabullenecekseniz de sizin akrabalarınızın taktıklarını da kendi ailenize verin. Ne de olsa onların eşe dosta taktıklarının karşılığı onlar da...

Teyzesinden yada kv nin diğer akrabalarından medet umma... annen yada baban direk olarak açıp kv yada kp iler konuşacak, konuya son noktayı koyacak... altın değil mesele artık farkına var bunun...

Son düzenleme:
Aile seni istemiyor......oğluna ikna olmuş gibi görünüyor ama aile seni istemiyor.......sen üç çocukda doğursan seni boşatmak için elinde n geleni yapar.....konu altın değil anlamıyor musun

altınları kayınvalide alıcaksa takı takmasınlar ozaman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…