Düğünde takılanları kv alacakmış!

Nişanlım seni annemle bir daha başbaşa bırakmıcam söz veriyorum dedi
Annemede anneme karşı kızınızı koruycam her zaman o altın lafı yaptığında he he diyip geçtim dedi

İnşallah mutlu son olurda bizde seviniriz,nişanlının tutumu önemli nasıl başlarsa evlilik öyle gider biz doğru başlamasını istiyoruz,hem seni hem annesi idare edebilecek hünerde bunun içinde erkeğin olgunluğu önemli
Annemede anneme karşı kızınızı koruycam her zaman o altın lafı yaptığında he he diyip geçtim dedi

Onlar böyle demişler ama sizin düşünceniz nedir?

Şahsen ben nişanlınıza da ailesine de güvenmiyorum. Koskoca insanlar yalan dolanla iş çeviriyorlar. Bugün yalandan söylenen he he ilerde söz vermiştim olur anlayamazsınız bile.

beni de boyle kandirdilar. hersey sizn istedgnz gibi olcak dediler aileme. is isten gecince nasilsa aliriz ellerinden hesabı. babanın evine dönmek zorunda kaldiginda her sey bugunku kadar kolay olmayacak. artik gerisi senin kararin. bana uygulanan dalaverenin aynisini yapiyolar sana.

beni de boyle kandirdilar. hersey sizn istedgnz gibi olcak dediler aileme. is isten gecince nasilsa aliriz ellerinden hesabı. babanın evine dönmek zorunda kaldiginda her sey bugunku kadar kolay olmayacak. artik gerisi senin kararin. bana uygulanan dalaverenin aynisini yapiyolar sana.

Ben de pek güvenmesemde güvenmek istiyorum ailem şahidim sözler verildi beklemekten başka bir şey kalmadı

Teyzeyle kızı çok sinirliymiş kv yi etkilemesinden korkuyorum yine her şeye kanan biri kv

Ben de pek güvenmesemde güvenmek istiyorum ailem şahidim sözler verildi beklemekten başka bir şey kalmadı

Teyzeyle kızı çok sinirliymiş kv yi etkilemesinden korkuyorum yine her şeye kanan biri kv

Siz niye korkuyorsunuz artık bu tür şeyler sizin sorununuz olmamalı.

evet cogu aıle boyle dusunuyor bız taktık onların karsılıgı dıe ama sız yenı bır hayata adım atacaksınız ılla borc harcınız olacak dusunmelerı lazım sıze vermesı lazım sonucta sıze takılıyor onlar bence nısanlınızı ıkna edın

ben de güvenmek istedim. bitirmeye cesaret edemedim. sonrasinda cok daha buyuk seylere cesaret etmek zorunda kaldim. tecrubeden sonraki idrak evvelkinden daha pahali oldu. evleneceksin ve omur boyu suruneceksin. o zaman su anki duygularini da hissetmiyor olacaksin. sansin varsa bosanip kurtulursun. adina evlenmis bosanmis derler bi ton insana laf anlatmak zorunda kalirsn
benim gibi kafana vurur kadinlar kulubunde yeni kurbanlari kurtarmaya calisirsn. iyi dusun. sonu belli olan bir yola giriyorsun.

Nisanliniz seni ikna edecegine annesini ikna etmeye calissin. Taki gelinin hakkidir! Bizdede oyle yapmak istediler ama takilari vermedim takilan paralari aldilar, onlarin olsun ama takilar gelinindir diye dusunuyorum !! Alacaksalarda neden takiyorlar.
Kendini uzme ya , rahat ol.
Ailenden birisiyle konus bu durumu veya o aksami gorevlendir annen/yengen/teyzen altinlar senin ustunde olacak takildiktan sonra . Cikarirken yaninda kendi ailenden birisi olsun ona ver tembih et sana emanet ediyorum de isteyincede vermesin kv ne.

Son düzenleme:
Senin eşinde mi anasına bağımlıydı onun sözünü dinliyorda beraberce kararlar alamadınızmı?

İşiniz gerçekten zor ama takı için değil nişanlınızın tutumu için!!! Benim nişanlım beni asla ezdirmez ama annesini de bana ezdirmez hatta ben yokken annesine hatunumu sakın üzmeyin diyen biri. Annesinin ağzına bakan insan hep böyle gider bence de iyi düşünün bunun devamı da gelir ayrıca teyzesi kim ki sana o şekilde konuşma hakkı buluyor bana söyleyecekti siz kimsiniz ki karışıyorsunuz derdim. Neyse siz kararınızı vermişsiniz hakkınızda hayırlısı olsun ama kendinizi ezdirmeyin

Köprüyü Geçene Kadar Ayıya Dayı Hesabı Olmuş Onlarınki, Birbirlerinden Haberleri Yok Ayol Rol Yapıyorlar Size Anla Artık Şimdilik He He Diyelim Sonra Biz Dediklerimizi Yaptırırız Demişler Apaçık

Allah kurtarmis seni cnm. Ins bundan sonra gersey cok guzel olur hayatinda

Bende aslen Ege'liyim ve Karadenizli aileye gelin gittim...Benim kayınvalidede ilk başta hiç kabullenemedi beni sırf onlardan olmadığım için ama kısa sürdü tanıdıkça anlaştık. Şimdi nerdeyse 10 yıl bitiyor ana kız gibi olduk maşallah...Teyzesi demişte onlarda adet böyleymiş hepsi safsata benim altınlarımı benden kimse istemedi lafı bile geçmedi...işlerine geldimi adet gelmedimi saygısızlık...Valla işin zor...dişini göstermezsen çok ezerler seni...ben evliliğimin ilk yılından hiçbirşey anlamadım hep tatsızlık asık suratlar...en son ben sert bir şekilde tavrımı ortaya koyup ayağımı kesince herkes bana iyi oldu...saygı tamam ama kendini ezdirerek saygı olmaz...kararlı ol...söylediklerini sadece sen duyma onlarda duysun ve anlasın...ben olsam takıların hepsini keseye koydururdum, üstüme taktırmazdım keseyide cevval bir arkadaşın tutsun merasim bitince o arazi olur sizde dansa sevgili nörotik kaynananda arkadan bakar kalır öylece...mutluluklar dilerim....

Kayınvalidenin hesabı yanlış.......size gelen altınları bundan sonraki hayatınızda siz dağıtacaksınız

Cnm ben kendimden ornek vermistim sana sanirsam kac kurtar kendini at nisan yuzugunu bence daha neyi bekliyorsun bunlar arsiz belliki laf anlatamassin seni eziyorlar helede o nisanlindan varya ne koy olur nede kasaba adam ailesinin lafindan cikmiyor olay bundan ibaret hem o teyzesine neymis hangi curetle sana bu sekilde konusabilir neden izin verdin !!!! acayip sinir oldum bu mevzu altin degil sadece evlenince mutlu olabilecegini zannediyorsanda yaniliyorsun !!! tercih senin ya nisani atip dimdik ayakta durursun kafan dinc olur en azindan hayatini bu pisliklerden arindirmis olursun yada evlenip bu seytan kilikli insanlarin altinda ezilirsin ve omur boyuda mutsuz olursun !!!

Evlilik arefesin de düğünler nasıl oluyor da bozuluyor diye hep merak ederim bu nişan atma sebebi benim için , ne münasebet altınları istemesi.
Emrivaki yapması , siz ilerde bu aileden ayaklarınız poponuza vura vura kaçarsınız bu gidişle , öyle gözüküyor.Vermesen vermedin diye kötü olacaksınız takacak illa ki bişeye.

Bana afakan geldi birden teyzesiyle kuzenine ne oluyormuş
Ben kuzenimin nişanlısı gelinliğini gösteriyor ödüm kopuyor yanlış bir şey söylerim de üzerim diye.
Bunlar seni çok saf görmüş , arkadaşım sen nereye gelin gidiyorsun ... Teyze kızına ne ya teyzeye ne.Benim teyzem eşimi istememişti kayınvalidemle tartışmıştı telde yıllardır görüşmem ... Bu muhabbetlere nasıl girersin sen onlarla üzerine vazifemi onların .Biz de adet böyle de çık işin içinden onların adeti adet sizin ki ne oluyor.
Benim bildiğim kız tarafı nazlanır kaynanaya bak kendi gelin olucak sanıyor sanırım

Son düzenleme:
Sizin borcunuz harcınız olmayacak mı?
Kayınvalidesinin yaptığını yapmak zorundamıymış?
Zaten bizim milletimiz böyle, çekerse çektirir.
Ben gülmedim o da gülmesin der, çektim çekmesin diyeceğine..
Nişanlınızla konuşun, onlar bize takılıyor, bizim hediyelerimiz kimseye vermeyeceğim diye net olun.
Bu ne cürret ya?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…