Düğünde takılanları kv alacakmış!

Merhabalar.. Bence bu durumu ailenle paylaş.. Sakın böyle bir hataya düşme.. Benim de düğünümden sonra takılarımı eşimin ailesi aldı.. ve geri vermediler.. Neymişmiş evde altınları çaldırırmışım da öylede böyle de.. Alamadım takılarımı ve de Allaha havale ettim... Evliliğin ilk aylarında maddi anlamda sıkıntılar çektik.. Kimseden hiçbir beklentimiz olmadı.. Evlendikten 3 4 ay sonra kayınvalidem düştü ve kolu kırıldı.. 6 ay çekti kolundan.. Kimseye bir şey diyemedim ama Allahın takdiri... Sonrada böbreklerinden rahatsız yaşadı... Şimdide diğer oğlundan çekiyor.. 2,5 yıldır evliyim hiç iyi olduğunu görmedim..

Valla söylenecek herşey söylendi sana.. hâlâ bu durumdan bir ışık süzmesi arayıp aslında ortada olan büyük sorunu görmezden geliyorsun, altınlara takılıp kaldıysan eyvah ki ne eyvah..

Aç gözünü konu sadece altınlar degil :)) Aile baştan ayağı sorunlu..

Bunlarla bir ömür yaşayacaksın sittin sene altın davası sürmeyeceksin..

Son düzenleme:

aynını bende yaşıyorum. sürekli kv. eve hırsız girer alır ben kendi altınlarımla birlikte saklarım sen güzel saklayamıyosun diyip duruyor. ben de inat edip vermiyorum. telefonda bunu söylediğinde hadi görüşürüz diyip yüzüne kapattım kaynananın. bi kaç hafta küstü sonra yine barıştı kendi kendine. saygıyı hakedene göstermek lazım diye düşünüyorum. çirkinleşme hakkını buluyorum kendimde kim ne derse desin. o da bana güzel davranmıyor çünkü. yüzüne telefonda kapatırım size ne de derim yani. saygıyı kaldırdık aradan çoktan.

ay sabah sabah çok sinirlendim. kendi yaşadıklarım da geldi aklıma. hareket çek bidaha istese. çok ciddiyim. pisliğe pislikle cevap verilir. onların anladığı dilden konuşmak gerek demekki. valla canım benim düğün bozulursa da bozulsun inceldiği yerden kopsun yani. bu kayınvalideler horoz oluyor düğün vakti. asla verme ona bi iğne dahi. üstünlük kurduğunu sanıyor. çok ciddi ve sert bir şekilde HAYIR de. nişan bozulursa da bozulsun. böyle de bozuk zaten. düzgün değil ki. kaybedeceğin bişey yok. sakın sinme. tepene çıkar sonra çok ciddiyim haddini sınırını hududunu bilmeyen adamlara bildirmek gerek. onlar senin canım. kanunen de senin, gerçekte de senin, senin yani, ben tuttum hepsini bankaya yatırdım. bi tane kolye kalmış aklı hala onda benimkinin. düğün vakti rezalet çıkarırım de.

evlendiğinizden sonra annesi yüzünden kocan senden de soğumaya başlar
adam seni desteklemiyor sadece şu an annesini destekliyor ve senin ailen devreye girdi ve sessiz kalıyor
halaaaa sen haklısın demiyor

inşallah siz evlendikten sonra bu adam sana ve ailene düşman olmaz bu olaylar yüzünden, annesinin küstüğünü bile senden saklıyor görmedim diyor, küstü, kırıldı demiyor.............................................................................................................................................
inşallah mutlu olursun

ayrıca annenin babanın konuşmaya gittiği aşamayı ve babanın tepkisini yazarmısın

ne konuşmuşlar
sen ve nişanlın kaç yaşındasınız?
nişanlın ne iş yapıyor. cevaplamak zorunda değilsin ama merak ettim, kafamda canlandıramadım

senin yaşının 23 ten küçük olduğunu düşünüyorum. nişanlın da en fazla 26 dır gibi geldi.

Son düzenleme:

En güzelini yapıyorsun.. Ben salaklık yaptım düğünden sonra otele gittik altınları kayınvalidemlere emanet ettik.. Sonrada geri alamadık.. Eşim çok pasif kaldı.. Ben kayınvalideme neler söyledim ama geri alamadım altınları o andan itibaren buz gibi soğudum.. Hakkımı helal etmedim.. Benim gözümde hiçbir değeri yoktur.. Sadece eşimin hatırı için saygı duyarım.. Evine misafir gibi gider gelirim... Ama düğündeki takılarımız olsaydı en azından bir ev araba sahibi olurduk.. Bu yüzden çok kızıyorum... KOnu sahibi arkadaşım ben ettim sen etme.. Pişman olacağın şeyler yapma... O altınlar sizin yatırımınız birikiminiz olur.. Bu konuyu ailenle paylaş... Gerekirse takıları ailene emanet et...Düğün de Ailen baskın çıksın... Enayi yerine koydurma kendini...
( Bu arada da ne dertliymişim bu konuda )

Son düzenleme:
Erkek kardeşimin düğünde yaşadık benzer bir olayı,

Evin bütün eşyalarını tül perde halı dahil hepsini babam aldı, yatak odası hariç,
gelinin çeyizinde de eksik gedik ne varsa aldık,
durumları çok iyi değil diye hiç bir eksiklerine laf etmedik.
Benim ailemin de durumu çok iyi sayılmaz ama elde avuçta ne varsa borç harç yapmaya çalıştılar.
Bunun dışında 6 bilezik 1 de set alındı gelin hanıma.

Annem günler öncesinden düğündeki altınlar ve bilezikler sizin olur nakit para ile salonu öderiz dedi.
Çünkü salona verecek para kalmamıştı.
Düğün oldu 500 kişilik salonda 25-30 kişi en fazla gelin hanım tarafından gelen var.
Takı odasına geçildi, bizim küçük hanım demez mi bunlar bizim paramız salona veremeyiz
kafamızdan aşağı kaynar sular döküldü resmen, nişanlılık sürecinde olsun eşya alınırken olsun 1 dediğini 2 etmedik
her şey istediği gibi oldu,
hanım efendi ne çeyiz getirdi, ne ona takı takacak misafir getirdi düğüne
ama takıların derdine düşmüş, kaldı ki cebimize atmayıp salon parası verilecekti.

Şuan kendisinden buz gibi soğudum, yüzünü görme istemiyorum, gördüğüm yerde tükürmek istiyorum

Kızlar gelin birde burdan yakın.

Son düzenleme:

Sizde bu konuda haklısınız.. Sonuçta o takılar kardeşinizin ev eşyaları ve düğün salonu için gidecekmiş... Ev eşyalarını da aileniz almış sanırım... Ona eyvallah dersin.. Karşılıklı anlayış çok önemli.. Benim düğün zamanımda her şeyi eşimle ikimiz yaptık.. Kayınvalideme ait evimde tek bir iğne ucu yoktur.. Düğünde hiçbir katkıları olmadı...ğı halde Düğündeki takılan ziynet eşyası ve takıları kayınvalide bize vermedi.. Siz benim yerimde olsanız ne yaparsınız?

Son düzenleme:

her şeye 2 taraflı bakmak lazım canım, sizde kendinizce haklısınız.

eşyaları fln babam ödüyor zaten kardeşime herhangi bir taksik yada borç kalmış değil.

Sadece düğün salonuna verecek nakit para kalmadığı için, takılardaki nakitleri salona verelim geri kalan her şey sizin olur diye söylemiştik.
altınları bilezikleri onlarındı yani..

Bizim gelin hanım ne çeyiz getirdi, nede salona ona takı taksın diye misafir getirdi, ama takıların derdine düşmüş.

Sizde kendinizce haklısınız.. Kardeşinizin hanımı çok şanslı borçsuz düğün yapmışlar.. Aileniz destek çıkmış... Ama biraz bencillik yapmış gibi ... Sonuçta borç kalmamış.. Düğün salonunun parası takılardan ödenebilirdi.. Biz birde evlendikten sonrada 1 yıl borç ödedik... Düşünebiliyor musun? Düğündeki takılar bize yar bile olamadı.. Kayınvalidem çatır çatır yemiştir.. Ne diyeyim.. Allaha havale ettim ben..

şanslı tabii ama çingenelik yaparak şansını kaybetti artık, gözümüzde değerini bırakmadı.
kaldıki görücü usulü değil bayıla bayıla evlendi.
Ziyagillere gelin gitmediğinin bilincinde olması lazımdı.

sizdeki durum çok farklı
herşeyi siz yaptıysanız takınızın da yönetimiz sizde olmalıydı
merak etme kv den de çıkar o kul hakkına girmiş resmen.

Tabi haklısınız siz... Sonuçta sizin ailenizin durumunu biliyordur kardeşinizin hanımı.. Anlayış çok önemli...
Tabi bu tür olaylar yaşanınca araya bir soğukluk giriyor.. Değerler yitiriliyor..

Evet kayınvalidem bizim hakkımıza girdi.. Ama düğünden sonra hiç iki yakası bir araya gelmedi.. Düşülmeyecek yerden düştü, kolu kırıldı.. 6 ay kolundan çekti.. Sonra böbrek yararsızlığı yaşadı.. Şimdide diğer oğlundan çekiyor.. Bize dert yakıyor.. Ah etmedim.. Ama bu olaylar olunca da etme bulma dünyası diyorum....

Anlayış çok ama çok önemli. Sizin anlattığınız kadarıyla yazıyorum; başka olaylar yaşadınız mı bilmiyorum kalp kırgınlığı falan, gelininiz ayıp etmiş; tek borç bırakmadı ailem diyorsunuz , düğünde ki paralarla salon parası ödense ne olucakki. Bazen evlenecek kızlar , bazen de aileler çok anlayışsız oluyor malesef.

inanın yazdığım dışında hiç bir şey yaşanmadı.
O ana kadar da gelinimizden tatsız bir şey görmedik
yukarda Allah var yalan sölicek değilim.
ne istediyse aldık ettik, maddi imkanlarımız dahilinde.
İçinde kalmasın 1 kere oluyor diye.

elde para olsa salon parasınıda takılardan verelim diye kesinlikle düşünmezdik.

Evlerinin bahçesinde nişan yaptılar, pastayı bile biz aldık düşünün.
Damada alyansı kız alır bilirsiniz, onu bile alamadılar biz aldık
yani onlara düşenide elimizden geldiğince yaptık tek laf etmeden.

evlenmeye karar vermişsin, ne çeyizini doğru düzgün yapmışsın
nede düğüne çevreni çağırabilmişsin
ama takı derdine düşmeyi unutmamışsın.
neyin hesabındasın derler adama

Size tabiî ki inanıyorum; fakat sizin gelininiz için söylemiyorum yanlış anlamayın; bazı kızlarımız çok anlayışsız davranıyorlar, ne aldırsak kardır, nasıl öderse ödesinler deyip düşünmeyip, erkek ailesine yolunacak kaz gözüyle bakıyorlar. Sonra erkeğin ailesi sıkışıp işler ödeme konusuna gelince tek altın vermem, tek kuruş vermem hesabını yapıyorlar. Ailenizi de tebrik ederim, evladına borç bırakmamış, kıza düşenleri bile almaya çalışmışsınız, sonra düğün salonunun ücreti nasıl ödendi peki, anlaşmaya vardınız mı?

abime takılan nakitlerden verdik üzerinide 1 ay sonra ödenmesi için senet yaptık
gelin hanım kendine takılanları vermedi,
hoş ona takılanlarıda bizim akraba ve eş dost takmıştı,
yakasında takı tombalak yok diye.
yani çevremizin zihniyetide böyle...

Sonu hayır olsun diyoruz ama kocaman bir hayal kırıklığı yaşadığımız
3 kuruşun çingeneliğini yaptı ama daha büyük kırgınlıklar yarattığının farkında değil.

benimkiler de paralılarmış parasızı oynamışlar ayrıldıktan sonra halası söyledi yalancı şahitlikle 50 milyar kazanmışlar sizin bileziklerinize mi göz diktiler dedi.

diyordum ki evlendikten sonra nasılsa eşya alma takı gibi bi dert kalmayacağı için sorunlar biter, altınları da vermem bi şekilde kurtarırım konu kapanır.

yok arkadaşım öyle olmuyor. altınları alabilmek için ağladı bile yalandan eski şahıs. ne hikayeler yalanlar uydurdu da vermedim

sonra da vermiyorum diye akşam sokakta bıraktı. artı bu süreç içerisinde aileme karşı susmuştu hep. evlendikten sonra ailem ziyaretimize geldi, anneme hoşgeldn bile demedi. bizimkilerle otururken başım ağrıyo bahanesiyle geçti içeri yattı. yani bu mesele takıları vermedim mi bitecek sanma konu sahibi.

ki benim annem ona ne iyilikler etmişti, nişan alışverişinde "fazlaya kaçmayalım, bu israf şu gereksiz" diye kısan hep benim annemdi düşün.

belki evin barkın kurulmuştur ondan da ayrılmaya cesaret edemiyor olabilrsin. ben nasıl toplayacağız filan diye bile düşünmüştüm. evlendim iki ay sonra eşşşşşek gibi topladım

velhasılı çok değil bir iki aya konu açacaksın burda. sonu belli olan bi yola giriyorsun. ben kadınlar kulubune nişanlıyken üye olsaymışım.. gerçi nasipti. ben hiç engelleyemedim ama.. yani burdakilerden gerçekten akıl al. bunlar birebir yaşanmış şeyler. nişanın depresyonu çok sürmez. ama evliliğinki hala bitmiyor 2 yıl oldu ayrılalı. hala geceleri ağlama nöbetleri..

Son düzenleme:

24 yaşımdayım nişanlım 27 sabit geliri yok serbest meslek kazancı değişiyor her ay

Konuşmaları anlatmıştım ama yine yazıyım
Konuşmaya gittiklerinde gayet sakindi ailem onun babasıda öyleymiş annesi bir süre yanlarına gitmemiş zorla çağırmışlar

Annesi ben sadece oğlumun üzerindeki paralarla düğün salonunu öderiz demiştim demiş ( benim yüzüme de aynen böyle demişti fakat sözlendiğimizden beri oğluna alıcam bütün altınlarınızı dediğini biliyorum)
Babamda böyle söylentiler geliyor oğlunuza bütün altınlarınızı alıcam diyormuşsunuz diyince o benim oğlumla aramda kız gibi büyüttüm ben onu olur öyle şeylerdemiş şaka gibiye getirmiş
Ama şaka olsa nişanlım beni vermeye alıştırmaya çalıştırmazdı

Babasıda bizim böyle bir adetimiz var ama uygulamıycaz demiş ben salon parasını hallettim bile demiş babam durumunuz yoksa nikaha çevirelim diyince iyice açıklama yapmış maddi durumları hakkında sorun yokmuş

Biri daha sormuştu durumları iyi ama öyle zenginde değiller

ne demek sorun çıkmasın diye ya onlar sizin çocuklarınız geleceği kaynanası almış oda alcakmış hiçbir şekilde ezdirme kendini bana öyle bişeyi söyleyemezler bile resti çekerim ne demek ya gerçekten terbiyesizlik gelinin üstünden takı mı çıkarılır.Senin akrabalarının taktıkları nolucak peki 1 koyup 5 i alıcak .

Son düzenleme:

İnşallah tek kırgınlığınız bu olur, beraber yaşadığınız güzellikler bu tatsız olayları unutturur inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…