Düğünde takılanları kv alacakmış!

Yuh.........niye almış.......sikayet ettiniz mi..........yüzünüze bakabiliyor mu

Son düzenleme:

Ohaaa yok artik. Konuyu acan cekti gitti siz de bosverin pek laf dinleyip akil alan biri degil zate kendini tatmin ediyo yazio o kdr

Gerçekten oldu mu bu Eşiniz ne yaptı peki?

şöyle bir şey yapabilirsin kendi tarafına söyle takıyı, annene versinler yapmasınlar takıyı, kendi ailende dahil,,, tabi ailen takmak isterse bilezik yapar sende onu çıkarmazsın hytm,,,
erkek tarafının taktığı takıları da kesende tut, düğün yapılan yerle konuş takı merasimini 10;30 gibi yapsınlar ztn 30-45 dakika sürer, düğünlerde 12 de bitiyor ztn biliyorsun,,,
benim kuzen gerdeğe girmedi, kayınvalidesi ile oturdu takı yüzünden,,, he he he ))
oturmuş gelinliği ile sabaha kadar, kv evinde
o zaman sende kv canımla cicimle evinin eşyalarını aldır, borcun az olsun bari,,,
bu kadar önleme alacaksa alır insanlarda arlanma yok,,,
ben kendi düğünümü kendim yaptım kv takıcak altınlara kadar biz aldık ama takı paramdan bir kısmını verdim tatile gitsin kv diye walla şaka değil insanlar arsızsa arsızdır,,,,
Ama düğünde ne yaparsan, yap o hayatın boyunca kv olan ilişkinde belirleyici olucak bunu unutma
nişanlıda seviyorsan ayrılma, boşver senden alınan sana daha fazlası ile gelir,,, önemli olan sevdiğin insan,,,,
benşm kardeşimin nişanlısı altın yüzünden attı yüzüğü, evlendiğim gün kendi takılarımı alınca hay salak dedim bunun içinmiydi?

Ohaaa yok artik. Konuyu acan cekti gitti siz de bosverin pek laf dinleyip akil alan biri degil zate kendini tatmin ediyo yazio o kdr
Buyuk ihtimalle baristilar. Yoksa girip dertlesirdi.
Gerçekten oldu mu bu Eşiniz ne yaptı peki?
Gercekten oldu hatta keske tek goturdugu setim olsa. Ceyizimi serdigim gun 5 torbayla evden cikti. Torbalarda ne var dedim eskiler dedi eve bi girdimki ceyizimi calmis. Esimle yillarca bunun kavgasini yaptik. Simdi bana hak veriyor neden biliyormusun cunku eltimin havlularini calip satmaya baslayinca kiyamet koptu.
Yuh.........niye almış.......sikayet ettiniz mi..........yüzünüze bakabiliyor mu
Sikayet ettim ama zaten istesede yuzume bakamaz. En son sirf olay cikarmak icin benim sevgilim oldugunu ve cocugumun ondan oldugunu ortaya attiki oglum zaten babasina cok benzer. Bende Allah sasirtmasin asla oyle biri segilim. Yuzunu seytan gorsun.

yorum yapmayım dedim dayanamadım
nişanlın da normal değil bana kalırsa
restini çek, sen hayatımı annem yok adet günündedir, yok sinir hastası diye beni üzeceksin de
canım niye bu kadar da alttan alıyorsun

geri dönülmez bir yolda değilsin
şimdi sen söylermisin niye bu kadar susuyorsun,
ayrılmaktanmı korkuyorsun
çok sevdiğin için mi
yoksa başka birşeymi anlamadım

durumları iyi diyorsun, maddiyatı cazip gelmesin, işimi iyi, çok mu yakışıklı, kızlar peşindemi

yaaa canımsın sen kendini evlendikten sonra hamile hayal et,
yine bir can sıkıntısı ve yine anneme kulaklarını tıka dediğinde bir kavga
arkasına eşin evi terkedip annesine gider, sen hamile yada kucağında bebekle o ev sana dar gelir çıldırırsın

Alllah korusun yaa. canımsın biraz restini çek noluyor sana böyle
etrafındakiler nişanı atmana mı laf eder nolur ne düşünüyorsun anlamadım ki
bu ağlayarak kuzu gibi gitmenin sebebi ne???

Burdayım ama en son olayları yazdım bir gelişme olmadı
Ailem konuşmaya gittikten sonra öyle bir şey olmayacağına dair söz vermişler kv tripliymiş yine yanlarına bile kp çağırınca zorla gitmiş ama dokunmayacağım altınlara demiş anneme göre susturulmuş bir şekilde ama yine de söz vermiş o gün gelince teşebbüs ederse öyle bir şeye konuşmaları hatırlatırım ailemi de arkama aldım aklımdaki en ufak şeyleri bile sormuş babam
tamam almayacağız demelerinden sonra ne yapabilirim ki daha
Neredeyse iki hafta olacak olaydan sonra bir kere aradım kv yi çaldı çaldı meşgule verdi bir daha da aramadım onlardan da ses gelmedi
Nişanlıma soruyorum annen nasıl diye görmedim diyor sabah erken çıkıyor gece geç gidiyor eve uyuyormuş annesi . nişanlımda haftanın 4günü başka şehirde zaten
İlk başlarda beni alıştırmaya çalıştı altınları vermeye doğru ama şimdi öyle düşünmüyor hemen bozdururuz hepsini krediyi kapatıp balayına gideriz diyor

yani anlayacağın ailecek paraları yok sen o altınlardan umudu kes pek taktırmıyacaklar sana bu altınların hesabı kitabı yapılmış , paralıyızı oynuyorlar ama parasızlar bu oyunu erkek aileleri hep oynar , çok pARALILIAR gibi inan hepsi sonra ortaya çıkar

Offf off bende aynı durumdayım nerden çıktı bu moda anlanadim kız tarafından takilanlarda onların olurmuş çok sikintiliyim bu konuda geçen bir arkadaşın düğüne gittik altınlar takildiktan sonra çift bir türlü cikamadilar odadan ben tahmin ettim takılar yüzünden Tartıştık larina aynende öyle olmuş kız saçı başı dagitmis ağlıyor ne kötü daha çok korktum kim bilir ben ne yasiycam allah insaf versin ne diyim

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Nedir bu ya ben hiç duymamıştım aileler para harcar düğünlerde düğün yapiyimde para kazanıyım anlayışı ne yani kız tarafı taleplerde bulunur erkek anneleri azmış

Beni yemeğe çağırmışlar ama kim istedi bilmiyorum nişanlım mı babası mı annesi mi aradaki soğukluk gitsin diyeymiş
nişanlım burda değil sensiz olmaz dedim anneme söz vermişti kızınızı annemle yalnız bırakmıycam die
Sensiz gitmem dedim erteledik şimdilik

Nikah/düğün aşamalarında takılan her türlü altın ve ziynet eşyası geline aittir. Kanunen bu böyledir ve asla alınamaz. O altınlarla ne yapacağına sadece gelin karar verebilir.

Nikah/düğün aşamalarında takılan her türlü altın ve ziynet eşyası geline aittir. Kanunen bu böyledir ve asla alınamaz. O altınlarla ne yapacağına sadece gelin karar verebilir.

Erkeğe takılanlar da dahil mi?

Arkadaş yazmış ben yazmadan - düğünde takılan tüm ziynet eşyaları kadının kişisel malı yerine geçer ziynettir ve eğer miktar biliniyorsa gelin bunları talep etme hakkına sahiptir kanunen - erkeğe takılanlar da dahil
çünkü evlendiğin zaman senin benim yoktur bizim vardır ve erkekler takı takmadıklarına göre gelinin malı gibi sayılır
istersen arama motoruna yaz düğünde takılanlar kime ait - hukuk yaz çıkar karşına aradığın...

kim ne yazdı bilmiyorum önceden sayfaları okumadım ama bu hem burada hem benim yeni evlenen arkadaşlarımın ortak sorunları arasında bir nevi bu bir sınav altınları damatın ailesine vermedin mi kolay kolay senle uğraşamıyorlar yok verdin mi ömür boyu elini kolunu kurtaramazsın gibi bir şey yani benim gördüklerimde öyle
hadi kendi tarafından alınan altınları alsınlar dicem kız tarafının altınları niye istiyorlar o zaman verim kurtulayım diye düşünmeyin düğünden sonra o size altın getirenlerin karşılığını birbir siz götüreceksiniz
bu arada düğünlerde erkek taraflarına ne oluyor bu ara resmen sinir oluyorum kız tarafının yaptıkları çeyiz takı şu bu resmen iç ediliyor

Erkeğe takılanlar da dahil mi?

Tabi ki.. Ayrıca boşanma durumunda da erkek düğünde takılan takıları kadına iade etmek zorundadır. Kanun böyle diyor. Sen de bunu kayınvalidenin yanında bir çıtlat bakalım.. Böyle böyle bir kanun varmış diye..

kaynana söyle altınlarla kendine mezar yeri alsın
bu yaştan sonra bu ne açgözlülük
hayır hadi sen gelinsin
insan oğlununda mutluluğunu düşünüp böyle birşeye kalkışmamalı
ama ne yazık ki olgunluk yaşla olmuyor
bu nokta da nişanlına da iş düşüyor
annesiyle seni karşı karşıya getirmemeli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…