Düğünde takılanları kv alacakmış!

At kafasina yuzugu!kendini ezdirme
Anasi hastaysa timarhaneye yatsin!
Sinir oluyorum boyle insanlara def et gitsin basindan salak sacma insanlar icin omrunu tuketme

eşimle ben farklı memleketlerdenim.bana takılan çeyrek altınları anneme verdim 20 kadar çünkü bizim oranin adetine göre ödünç olayı var kim getirdiyse yine ona götürür. eşime takılan 25 kadr çeyreği de biz aldık.eşime takan kişilere de biz gidip takıcaz.eşine takılanları ver kaynanana yıllarca bu konu yüzünden canını sıkar pişman olursun.ev kredisi herzaman ödenir.

Yok be aliriz derler almazlar. Benim KV hic ladini bile etmemişti sağolsun.bi kaç ay sonra zor durumdalar diye cikardim 10 bilezik verdim. Kolumda ilana kadar borçlar bitsin dedim. KB. Fazlasıyla geri verdi sağolsun.

Bu sorunu düğünden önce çözmeye çalışın.Çözemezsen sonradan çok üzülür ve kinlenirsin.
Burada evlenirken olanları unutamayanların çok konuları var.Onlar gibi içine dert olur,eşinden bile soğursun.

Şimdiden resti çekmekte fayda var.Kayınvalidenin böyle bir hakkı yok.
Onun altınlarını kayınvalidesi aldı diye cezasını sen çekecek değilsin.
Kendi kızı varsa O öyle yapsın madem.

şimdi takıları verme diyeceğim ama nişanlın arkanda değil bu büyük sorun..
hadi altın para alsa bile ki bence hakkı yok bilezikleri, seti vs de almak hevesinde değildir umarım..nerde görülmüş gelinin kolundan bilezikleri almak..
onlar senin hakkın olur

Çoğunluk mağdur olmuş ama demek ki ailelerin para durumu genel olarak ya kötüt yada kötü niyetli erkek doğurmak marifet değil gelecek hazırlamak ve altınları çalmamak önemli ,sonra ömür boyu gelinler kinleniyor bu kaynanaların kızı yok mu? Acaba
Yok be aliriz derler almazlar. Benim KV hic ladini bile etmemişti sağolsun.bi kaç ay sonra zor durumdalar diye cikardim 10 bilezik verdim. Kolumda ilana kadar borçlar bitsin dedim. KB. Fazlasıyla geri verdi sağolsun.

böyle konuları kız tarafıda erkek tarafıda bir araya gelir konuşur anlaşır
ama sizin kaynana kendi kendine konuşupduruyo kayınpederle hiç konuşulmamış
nişanlın annesinden yana düğün gecesi altınların arkasından el sallarsın artık
kuyumcuda ağlamışsın böyle devam ederse bi ömür ağlarsın kv yüzünden

Vermeye mecbur değilsin, kendin bilirsin ama evlenmeyede mecbur değilsin taviz tavizi doğurur canım iyi düşün bir kere evleniyo....

Kendi kızı yok evet

Dediğiniz gibi ailesi bir araya toplanıp konuşmuyorlar en büyük sorunları bu annesiyle babasının birbirinden haberi yok

Nişanlım mesaj çekmiş bu sabah babamla konuştum annemin dediği hiç bir şey olmayacakmış takmayın kafanıza diyormuş ama annesini ikna edemediler tabi ki güvenemiyorum

Annem ilkokul mezunu senin benim gibi düşünemiyor diyor

Hep öyle olur ya ikokul mezunu olur yda okuma yazma bilmez...Ama kafaları herr türlü şeye çalışır...

Bence nişanlına ne derse desin bunu mutlaka babana anlat ,baban kaynanaya haddini bildirsin seni kolay lokma sanmasın

sen yol yakinken don bacim senin alanina alenen bu kadar rahat mudahale eden senin burnundan getirir. Nisanlin da sana alttan al diyecegine anasina ne munasebet desin. Seni simdiden ezdiren evliligin de paspas eder anneni dinle nisani at.

Muhahahaa bomba diye buna denir işte

Sen kac yasindasinarkadasim? Sen taki olayina takilmissin takiyi gec evliligini burnundan getirecek kac kurtar kendini erkegin kitligi mi var? Oo bi dahacok seversin merak etme bir sene donra herseyine biyun egdigin cok seviyorum ! Dedigin adamdan nefret edeceksin yyanik ol bir adam aldiginda sadece onla evlenmiyorsun ailesiylede evleniyorsun.!!!

ara verın bır müddet..
ne eşya ne altın almayın hazırlık yapmayın..
bekleyın gorun..
eger kendı takacaklarını alsalardı takmasınlar derdınız..
sanırım takılanların hepsını alacaklar..
mazeretı cok komık ayrıca..
cokmu hoşuna gıtmışte senınkılerı almaya karar vermış..
uzuldugu gıbı üzmek cok saçma..
allah ıslah etsın..

Okudukca sinirlerim zipladi...
Sadece kaynanaya degil sanada sinir oldum ..

Aglayacagina hakkini savun , ne o öyle agliyosunki
aglamak yerjne o kuyumcuda onu yerin dibine soksaydin ya
Ayrica nisanlim eskiden benim.sirtimi tutu deme!
2 ay konusmadi diye senin sirtini tutmasi anlamina gelmez
Ayrica bu ana kuzusu 2 ay kustum demistim , oyun yapmistir
Yinede gizliden konusmustur..

Annesi hastasaysa hastaneye yatirsin, ortalikfa kaldikca isiriyor altin hastasi..
Iyi dusun bu kaynana sonradan basina bela olucak.....

Nisanlinizin bahaneleri cok komik ve aptalca. Afedersiniz karsisindaki kisiyi de aptal yerine koyuyor. Ilkokul mezunu olmak nasil bir sey ki yaptigi seytanligi hakli cikarabiliyor. Hic mi ilkokul mezunu gormedik benim annem babam dahil. Nisanliniz cidden sacmaliyor. Neden biliyor musunuz? Cunku bu konuyu cozemiyor.

Kuyumcuda yüzüne söylemeyi çok istedim ama inanki rezillik çıkardı ben kendime hakim olamazdım ağzıma ne gelirse söylerdim o da çılgınlar gibi bağırırdı eve gidip neden ağladığımı duyunca ortalığı birbirine katmış benim yüzüme karşı sövseydi bu sefer bayılırdım orda ben aradan çekiliyim kocasıyla oğlu halletsin istedim ama uğraşmıyorlar mı laf mı anlatamıyorlar bilmiyorum

Bagirirsa bagirsin , Sende bagir... ne saniyoki kendini herkes haddini bilecek...
Herkese altin takmista o ona geri geliyomus , oldu canimm yok boyle bir uyaniklik..
Nisanlinind isi ne geliyor bence boyle olmasj yoksa coktan acmisti agzini...

Suan sana hersey laylaylom geliyordur , ask sevgi zamanla evlendikten sonra bu gibi seyler yuzunden tukenir.
ki seni tutan bir esin yoksa durum daha zorlasir senin icin ...
sana buyuk tavsiyem simdiden, hepsinin agzinin payini ver hatta Baktin olmuyor , sepeti koluna herkes kendi yoluna.

2012 yılında senın suan yasadıgın her şeyi yaşadım. burda herkes nasıl erkek falan deyip durmuş ama şunu unutma sen gönül yarısıysan oda annesi hayır diyez ya da dese bile anlamaz.ben ne mi yaptım hanımefendi paraları sayıp geri vericekmiş ve ınan ben benım düğüne kadar ne nişanda ne düğünde gelin odasına takının peşinden giren bir kaynana görmedim geldi hepsinde ama alamadı biliyordu eteğimi topladığım gibi orayı terk ediceğimi yapardımda para için mi asla evımde düğünümde hakkı olmayan birinin bizim hediyeelre el uzatmasına tahammülüm olmadığından.eşime ağladım zırladım saysın deyip durdu ama ben benı koruyamıyor dıye düşünmedim ve yanılmamışım da hep yanımda arkadmda ama kaynanam gözümde zerre değeri yok oğluylada yaptıkları yüzünden cok tartıştık tutamıyorum dılımı senın anne şöyle şöyle demesem daha iyi ama unutulmuyormuş yaşanılanlar.

sakın arkadasım mılletın ne dediğine bakma takı zamanı al yanına güvendiğin birini hemen cıkartsın ustunden koysun torbaya maden cahil biri o gözünü açana kadar halledersiniz.kaynanacıgında bir evlat kaybettiğini düğünden sonra anlar. ben ne ararım ne sorarım o arayıp sormak ıstedı kısa kestım ısım var kusura bakmayın dedım o da suan aramıyor rahatız yanı emınım kı sende öyle olucaksın unutma kımse anne babasını secemıyor

Merhaba kızlar aynı şeyi bende yaşadım düğün bitene kadar adet tendir erkek tarafında durur takılar benim kayınvalide düğün bitmiş indirmiş takılarımızı arabaya neyse vedalaşıp evimize gitçez artık eşim de yanimda kayinvalideye alalım takıları dedim demez mi balayından dönün vercem oldu canımmm o bizim hakkımız borcumuz harcımız var eşimin elini bir çimdikledimmm kii getirirmisiniz dedim takıları arabadan biz saycaz hesabımızı kitabımızı yapçaz sonra bunlar aşağı indiler 10-15 dk gelmediler içinden aldıysa da helal etmiyorum artık allah var yukarıda balayından geldik neyse afralar tafralar zor alıştı bana ama dişinizi gösterin yani yok öyle yağma her iki tarafında tanıdıkları takıo takıları gerçi şimdide tanıdıklarının düğünü oluo onlar size taktı yapın çeyrek altın muhabbeti yaptı ben buna da karşıyım bizim tanıdıklarımızın da düğünü oluyor benim güzel anacığım bize duyurmadan yapıo kim ne taktıysa o da yapıo huzurumuz bozulmasın diye şimdi yaza tanıdıklarının düğünü var bakalım napcazz onu bunu bilmem sağolsunn kız analarııııı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…