Düğünde takılanları kv alacakmış!

damada takılanları nişanlın bişey demesse sen bişey diyemessin boşver sen kendininkileri kurta oda yeter

Ama bana takılanlar onun onunkiler benim hepsi bizim olmalı ayrı gayrı olmamalı bence annesi o zaman herkese damada takın der benim annem herkese kıza takın der

Sana tavsiyem ,sakın ama sakın verme ,ne olur ,benim içim gidiyor yemin ederim,onlar senin ve eşinin hakkı ,ne olur verme arkadaşım,

Ama bana takılanlar onun onunkiler benim hepsi bizim olmalı ayrı gayrı olmamalı bence annesi o zaman herkese damada takın der benim annem herkese kıza takın der

Olay sadece altın meselesi değil, daha geniş düşün.. inan ki kv den hasta diye kimse ses çıkaramadığın da çok pişman olacaksın...

evet haklısın canım ama hem sen bunu demiyceksinki oğluna takılanlar senin olsun demiyceksin ben ikna edemezsen mecburen öyle yaparsınız diyorum nişanlın hayır demesse sen asıl diceksinki hayır onlarda bizim hakkımız o dinlemez seni o anda oğlum veriyor sana ne oluyor der nişanlında gerçi azıcık düşünse o takılanların kıymetini anlıycakta işte annesiniz etkisi büyülemiş

Karadenizli ama bilmiyorum adet mi ben karadenizli değilim diye yapmadığı kalmadı zaten

Bizimkilerde karadenizliydi otlemi oluyormus hepsi. Cimrilik diz boyu. Nisanda tek birsey takmadilar. Nikahtada kendi akrabakarinin taktigi uc kurusu aldilar. Hicde gozumde degildi takilan onar yirmiser liralar. Ama hakkini yedirme en azindan kendi e takilanlari sakin verme.
Bizde benim akrabalarim hep altin taktigi icin altinlarin hepsini aldim onlarda geti kslan uc bes kurusu utanmadan aldilar. Gorgusuzluk tek kelimeyle.

arkadaşın dediği gibi sadece takı olarakta düşünme sen bu olayı halledersen kayınvalidende haddini bilicek kolay lokma olmadığı göstericeksin ona mecbursun yoksa sürekli tepene çıkar

Nasıl yani, temelli mi alıcak? Saçma. Türk geleneklerinden bihaber sanırım. Düğünde takılan takı gelinin sigortasıdır, onun kaynanası onun altınlarını resmen çaldı diye o da mı böyle yapmak zorunda? Bence ya dalga geçiyordur, ya da direkt söyleyin, sizin bu altına ihtiyacınız mı var, yeni evlendiniz de eve eşya mı alacaksınız altınla?
Ama bence kesin dalga geçiyordur.

Ah canım benim ya varmış demekki böyle aileler ama en kötüsü de daha ilk sözlendiğimizde benim aklımda takının t si bile yokken annesinin takıları alıcam sözleri geliyordu kulağıma o yüzden aylardır doldum

Canim soyle, iyi de sizin tarafdan takilan ne varsa al, benim akrabalarimin takdiklarina dokunamazsin de.

He bundan sonra da ne ben seni tanirim ne sen beni tani, oglun gelsin gorsun, sen benim evime ugrama bile diye ekle.
.

Sizin kaynvalidenz yada sizi baz alarak knusmuyorm ama eger ki aile oglan evlendirirken yükü üstleniyorsa altınıydı,eşyasıydı,dügünydü vs. Ve bunlari borclu bi sekilde yapiyorsa benim fikrime göre alip borclarini kapatmalilar..ama aile fazla sarsılmadan yük oglanin omzundaysa evlenrken bu sartlar altinda ogluna ve gelinine kalmali..ben evlenrken hc bisey almadm kendi ailemden yana takılan takıları..cünkü ceyizimdi nisandi derken ailem sarsıldı..54 yasndaki babm bana aldgi tabagn kasiqn cataln parasını ödücm die calisirken ben arkamda güvence olsun diyemem vicdanim el vermez buna..esimin ailesi verdiler takıları dügünüde onlar üstlendi eşim dgl ama onlarda adet öyleymis ben teklif ettim alın borclari kapatin die kabul etmediler..size gelnce eger ki yük sizin omuzlarınızda ise hak sizindr kardeşm..

Bu arada ufak tefek şeyleri de söyliyim cimrilik demişken bohça yapmak istemedi hevesim vardı benimde sonra sorun çıkmasın die tamam yapmayalım dedim, geçen gün telefon açtı düğünde konvoy araba havlularını sen mi alıcaksın biz mi alıcas diye ne diceğimi bilemedim havluya sıra gelene kadar evin eşyaları yok ortada ne bilim böyle garip biri işte

Canim soyle, iyi de sizin tarafdan takilan ne varsa al, benim akrabalarimin takdiklarina dokunamazsin de.

He bundan sonra da ne ben seni tanirim ne sen beni tani, oglun gelsin gorsun, sen benim evime ugrama bile diye ekle.
.

Bunları söyleyebilecek olsa altınlar benim vermem der zaten ,
Diyemiyor kız bişey, nişanlıda da iş yok
Bu lafları diyecek insanda azdır bence keşke söyleyebilse

Son düzenleme:

nasil bir matematik bu böyle. o zaman takilari kvdene taksinlar.
ihtiyaclari varsa verilir sonucta anne ama böyle hesap olunca insan üzülür, kirilir tabi.

Diyebilecegim ezdirme kendino hic bir noktada. Boyle gorgusuz insanlari ailenin icinede cok soma. Ben soktum binpisman oldum daha yeni yeni kendime geliyorum. Maden nisanlinda bisey diyemiyor uzak olacaksin. Evlenince coluk cocuga karisinda daha bin turlu sorun cikar bunlarla.

Bunları söyleyebilecek olsa altınlar benim vermem der zaten ,
Diyemiyor kız bişey, nişanlıda da iş yok
Bu lafları diyecek insanda azdır bence keşke söyleyebilse

Şimdilik diyemem ama düğünde gerçekten yaparsa böyle bir şey diyebilirim hatta şu anki hırsım olursa elime mikrfonu alıp taktıklarınız için çok teşekkürler ama hepsini kv aldı güle güle harcasın diyesim var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…