Çok tatlısın teşekkür ederim az önce aklıma geldi teyzesiyle konuşucam düğün günü tutsun kardeşini diye
damada takılanları nişanlın bişey demesse sen bişey diyemessin boşver sen kendininkileri kurta oda yeter
Ben bunu söyledim dalga geçti
Ama bana takılanlar onun onunkiler benim hepsi bizim olmalı ayrı gayrı olmamalı bence annesi o zaman herkese damada takın der benim annem herkese kıza takın der
ameliepoulain bir yorumda sen yap
Ama bana takılanlar onun onunkiler benim hepsi bizim olmalı ayrı gayrı olmamalı bence annesi o zaman herkese damada takın der benim annem herkese kıza takın der
Kim dalga geçti?
Ayrıca kayınvalideni kimse tutamaz bence, teyzeyide, sizide taca atar
Karadenizli ama bilmiyorum adet mi ben karadenizli değilim diye yapmadığı kalmadı zaten
Nasıl yani, temelli mi alıcak? Saçma. Türk geleneklerinden bihaber sanırım. Düğünde takılan takı gelinin sigortasıdır, onun kaynanası onun altınlarını resmen çaldı diye o da mı böyle yapmak zorunda? Bence ya dalga geçiyordur, ya da direkt söyleyin, sizin bu altına ihtiyacınız mı var, yeni evlendiniz de eve eşya mı alacaksınız altınla?Bana yardım edin çıkmazdayım. Kv daha şimdiden takılacak altınların derdinde benim takılarımı kaynanam almıştı ben de seninkileri alıcam diyor. Günlerdir ağlıyorum yataklara düştüm mutlu olmam gereken günlerde yemeden içmeden kesildim.Annem nişanı bozmayı düşünüyor bir yandan onu sakinleştirmeye çalışıyorum. Nişanlım Sorun çıkmasın diye verelim ne olacak diyor beni iknaya çalışıyor çalışır kazanırız diyor. Benim gözüm yok parada altında ama onlar biZe gelen hediyeler mendil bile gelse bizim o ikimizin kimsenin değil o altınlarla evin kredisini öderiz diye düşünüyorduk zaten başka bir isteğim de yok.Bir de takılan altınlar kayınvalidemin şimdiye kadar gittiği düğünlerde taktıklarının geridönüşüymüş o yüzden onunmuş. Ne yapıcam ben
Bizimkilerde karadenizliydi otlemi oluyormus hepsi. Cimrilik diz boyu. Nisanda tek birsey takmadilar. Nikahtada kendi akrabakarinin taktigi uc kurusu aldilar. Hicde gozumde degildi takilan onar yirmiser liralar. Ama hakkini yedirme en azindan kendi e takilanlari sakin verme.
Bizde benim akrabalarim hep altin taktigi icin altinlarin hepsini aldim onlarda geti kslan uc bes kurusu utanmadan aldilar. Gorgusuzluk tek kelimeyle.
Bana yardım edin çıkmazdayım. Kv daha şimdiden takılacak altınların derdinde benim takılarımı kaynanam almıştı ben de seninkileri alıcam diyor. Günlerdir ağlıyorum yataklara düştüm mutlu olmam gereken günlerde yemeden içmeden kesildim.Annem nişanı bozmayı düşünüyor bir yandan onu sakinleştirmeye çalışıyorum. Nişanlım Sorun çıkmasın diye verelim ne olacak diyor beni iknaya çalışıyor çalışır kazanırız diyor. Benim gözüm yok parada altında ama onlar biZe gelen hediyeler mendil bile gelse bizim o ikimizin kimsenin değil o altınlarla evin kredisini öderiz diye düşünüyorduk zaten başka bir isteğim de yok.Bir de takılan altınlar kayınvalidemin şimdiye kadar gittiği düğünlerde taktıklarının geridönüşüymüş o yüzden onunmuş. Ne yapıcam ben
Bizimkilerde karadenizliydi otlemi oluyormus hepsi. Cimrilik diz boyu. Nisanda tek birsey takmadilar. Nikahtada kendi akrabakarinin taktigi uc kurusu aldilar. Hicde gozumde degildi takilan onar yirmiser liralar. Ama hakkini yedirme en azindan kendi e takilanlari sakin verme.
Bizde benim akrabalarim hep altin taktigi icin altinlarin hepsini aldim onlarda geti kslan uc bes kurusu utanmadan aldilar. Gorgusuzluk tek kelimeyle.
Canim soyle, iyi de sizin tarafdan takilan ne varsa al, benim akrabalarimin takdiklarina dokunamazsin de.
He bundan sonra da ne ben seni tanirim ne sen beni tani, oglun gelsin gorsun, sen benim evime ugrama bile diye ekle.
.
Bana yardım edin çıkmazdayım. Kv daha şimdiden takılacak altınların derdinde benim takılarımı kaynanam almıştı ben de seninkileri alıcam diyor. Günlerdir ağlıyorum yataklara düştüm mutlu olmam gereken günlerde yemeden içmeden kesildim.Annem nişanı bozmayı düşünüyor bir yandan onu sakinleştirmeye çalışıyorum. Nişanlım Sorun çıkmasın diye verelim ne olacak diyor beni iknaya çalışıyor çalışır kazanırız diyor. Benim gözüm yok parada altında ama onlar biZe gelen hediyeler mendil bile gelse bizim o ikimizin kimsenin değil o altınlarla evin kredisini öderiz diye düşünüyorduk zaten başka bir isteğim de yok.Bir de takılan altınlar kayınvalidemin şimdiye kadar gittiği düğünlerde taktıklarının geridönüşüymüş o yüzden onunmuş. Ne yapıcam ben
Bu arada ufak tefek şeyleri de söyliyim cimrilik demişken bohça yapmak istemedi hevesim vardı benimde sonra sorun çıkmasın die tamam yapmayalım dedim, geçen gün telefon açtı düğünde konvoy araba havlularını sen mi alıcaksın biz mi alıcas diye ne diceğimi bilemedim havluya sıra gelene kadar evin eşyaları yok ortada ne bilim böyle garip biri işte
Bunları söyleyebilecek olsa altınlar benim vermem der zaten ,
Diyemiyor kız bişey, nişanlıda da iş yok
Bu lafları diyecek insanda azdır bence keşke söyleyebilse
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?