Düğüne 3 gün kala ayrılık düşünceleri

Sana tek şunu diyeceğim millet 3 gün konuşur 4. Gün biter sırf millet için ömürlük bir hata yapma

Eşiniz onun ailesine neden saygısızlık yapabileceğinizi söylüyor.Ailesi ile birşeyler mi yaşadınız yani durduk yere böyle sizi uyarması normal değil.
Ailesi ile aileniz arasında bir sıkıntı mı oldu niçin Annesi ve babası sizinkileri aramıyor.
Olumsuzluklar yaşanmış ki böyle tepkililer yada sizi istemiyorlar mi?
Yani insan gelinini istese sevse Ailenize de daha samimi sıcak davranışlardı.
Bana göre ailesine karşı saygısızlık yapmamanizı istemesi ve belirtmesi normal sizde aynı şeyi istemez misiniz?

Canım ben de öğretmenim. Şuan bir yıllık evliyim ama daha öncesi aynı okuldan bir ogretmen ile nişanlandım. Daha sonra aynı sorunlar yasandi annesi ailesi annesinden sürekli özür diletmesi.. seninkinden daha beter olabilir. Nisandan sonra değişti adam ve ailem mutaassıp aynı okul nasıl olacak diye sustum sustum..
Sonra durdum dedim ki ya ben ne yapıyorum?
Hemen gidip babama herşeyi anlattım bi kereden ayrıldım.. ilk zaman dedikodu çok oldu , sizinki kadar düğüne çok yakın değildik ama aynu okuldaydık sürekli burun buruna.. Bir haftada 10 kilo verdim üzüntüden..
Ama sonra hiç pişman olmadım. Ustumden yük kalktı bi iki sene sonra yeniden birine güvendim bu sefer değerimi bilen birisi.. tabii ki ufak tefek tartışmalarımız oluyor ama şuan çok mutluyum.. kendmi cok degerli hissediyorimmm.iyi ki o zaman o nişanı atmışım yoksa şuan hayatım zindan olacaktı.. Benim paramı yiyen, annesi bırak dedi diye beni bırakan bi adamla değersiz gurursuz bi hayat yaşayacaktım..

Yani ayrılın ayrılmayın sorunlarınız ne boyutta bilemem.. ama sırf bi kere herkes duydu diye bi ilsikiyi bitirmeye korkmayın..
Ben ailem üzülmesin diye sustum ama söyleyip bitirince annem babam daha rahatladılar.. anlattıklarından sonra kurtuldum diye şükür namazı bile kıldı babam sen düşün artık

Belki kızlar yazmıştır okuyamadım hepsini, senin yerinde olsam çeker konuşurdum bunları. Konuşamıyorsam da yazar yollardım. Aklımdaki şüpheleri, sevilip sevilmediğimi, bir insanı sev diye ara diye baskı yapılmasının ters tepebileceğini, her yaptığının kabahat olması korkusuyla huzurumuzun kaçabileceğini... yani ne korkum ne şüphem varsa konuşur, sonra da bunlar konusunda baskı yapacaksa ayrılabileceğimizi dile getirirdim düğün olmadan.

Şimdi sen küçüksün (benim yaşıma göre), senin yaşındayken bana bunlar söylense korkardım yapmaya. Ama zamanı geri alabilsem aynen yapardım korkusuzca. Kaynana baskısıyla geçen 14 yılımı çöpe atmazdım. Bu yaşa gelince ah vah demektense resti çekmenin ne kadar hayatını kurtaracağını fark et. Eğer seviyorsa kararlılığını görür panik olur ve seni baskılamaz. Eğer kabul ediyorsa değmeyecek bir insan için ömrünün hatırı sayılır bir kısmını (üstelik çocuk olmadan) kurtarırsın.
Elalem ne konuşursa konuşsun kapını kapatınca kendi cehenneminle ya da cennetinle başbaşa kalacak sensin. İyi düşün ve güçlü ol.

Bizim aileler de birbirlerini aramazlar. Evlendiğimizden beri belki bir kere telefonda görüşmüşlerdir. Onların bileceği iş diye karışmıyorum. Zaten iki tarafında dertleri başından aşkın.
Eşimle ben de evlenmeden önce aynı konuşmayı yaptık. Ailelerimize saygısız bir şey yapmayacağız diye. Özellikle anne-babaya karşı. Olumsuz bir durum olduğunda birbirimize söyleriz. Karşı tarafa yansıtmayız.
Çok şükür olumsuz bir şey olmadı.
Eşim annemi babamı kendi ailesi gibi sevdi.
Ben de onları.
Haksız bir durum olursa eğer eşime söylerim o gerekeni yapsın.
Ama yapmıyor. Haksızken haklı konumuna getiriyor olsa o noktada işler değişir. Karşı tarafın böyle bir şeyi dile getirmesi anormal değil bence.
Keza ailesini sahiplenmesi çok normal.
Ama dediğim gibi seni ezip onları göklere çıkartması da normal olmaz.
Sınırı çizmek lazım.

Seni,ailesine hizmetçi alıyor gibi.Eğer ayrılmak istiyorsan kimse için kararından vazgecme hayat senin hayatın

Elle bir düğüne birde bayrama gidilir denir bizde milletten çekinip hayatını mahvetme çevrendeki insanlar değişir ama mutsuz evlilik yaparsan bunu sadece sen çekersin elin ruhu duymaz iyi düşün

Nikah iptali olmuyor ama nikah kiyildi evlilik olmadi diye zaten bildirirsen bosanma hen oluyor tatlim...sen zaten magdursun devletin hakimi senden tarafta olur yani...

Eşinizjn bu huylarini nikahtan önce fark etmediniz mi hiç? Yani tabii ki ailesine saygi duymalisiniz ama bunun surekli dillendirilmesi değisik, sanki eşiniz sayginin ötesinde şeyler bekliyor sizden. Bazi anlasmazliklarda direkt anne tarafini tutup sizi suçlayabilir ya da fedakarlik bekleyebilir. Neyse nikah olmuş sonuçta. Zamani geri çeviremezsiniz ama çok zor gelirse psikolojiniz bozulursa da boşanirsiniz olur biter. Neden acisinlar ki size dunyadaki tek boşanan çift siz olmayacaksiniz. Ben boşanan çiftlerden ziyade boşanmak isteyip de mecburen evli kalan hanimlara aciyorum asil onlarin durumu kotu. Elinizde mesleginiz var ekonomik ozgurlugunuz varken çok dusunmeyin bunlari. Olacak olur.

Ben sizin yerinize olsam nikah iptali yaparım çünkü düzeltme beklemeyin. Hatta evlendikten sonra daha da artar. Benim kardeşimin başına da geldi tayin için nikah yaptılar 2 ay sonra da dava açıldı ve bitti. Herkes bilsin ne olacak evlenip boşanmış olarak dönmek daha zor. Hele çocuklu daha da zor. Ayrica durumunuz acınacak değil örnek alınacak şekilde guclu kadın duruşu. Benim çevremde çok var boylé insan artık çok normal. Lütfen kendinizi düşünün karşınızdaki kişi kendini bulunmaz Hint Kumaşı olarak görüyor

iyi de onlar benim annem babam değil, neden her gün arayayım demedin mi?
saygı sevgi karşılıklıdır.

bence karşına al bu akşam, ciddi bir konuşma yap.
gerçek niyetini anla.
baktın işi yokuşa sürdü, nikahın iptalini iste bence.

alttan alırsan daima ezilirsin. bkz: BDV

Nikahla birlikte esinizin bir saniyede degistigini dusunmuyorum. Esiniz zaten boyle biriymis ve kabul etmissiniz belli ki simdi de kararinizi sorguluyorsunuz.

Ama zaten evlenmissiniz, evlenme dugunle olmuyor ki suan resmi nikahiniz var. Yine de hatanin neresinden donulse kardir. Eger suanki problemlerinizin dugun stresine bagli olmadigindan eminseniz, esinizin karakterinin bu oldugunu biliyorsaniz oturun bosanma kararini degerlendirin. Lutfen elalemi de dusunup durmayin bu hayati siz yasayacaksiniz onlar degil.

ne farkeder ki milletin ne düşündüğü?
her durumda ayrılmış kadın diyecekler, bir süre dedikodun yapılacak. sonra her şey normal akışında devam edecek.

boşuna zahmet edip yazmışsınız ben zaten medeni hukuk hocasıyım bir üniversitede ders veriyorum
bunu ben de biliyorum evliliğin iptali diye bir kavram olduğunu ancak bu durumda mümkün değil ve bu kavramın adı evliliğin reddi değil

Son düzenleme:
evlilik iptali olarak değil de hakimler onu nişanlı nikahlı olarak görüp boşanma sağlıyor arkadaşlar.

Bence siz bu adamı sevmiyorsunuz bahane arıyorsunuz.yoksa söyledikleri gayet normal şeyler.bende eşimin aileme saygısızlık yapmasını istemem.sen ister misin.
Burda sorun sadece bu degil sanki iremmerve, adam takintili derecede aileci ve hakli haksiz demeden karisina yuklenecek bi tip, hareketleri bunu gosteriyor.. Elbette kimse ailesine saygisizligi kaldirmaz, kabullenmez ve kabullenmemeli ama adam daha ortada hicbisey yokken resmen tehdit ediyor, tetikte bekliyor resmen.. Kizin ailesine bi deger gosterme yok ama kendi ailesini tepelerde tasitmak istiyor, boyle sey olur mu..

Yine soyluyorum, elbette dunurler surekli gorusmek ve kanka olmak durumunda degil.. Ama aramamak, sormamak, ilgilenmemek cok ipucu veriyor aile hakkinda, adamin cirkin ve baskici tavri da cabası..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…