düğünsüz evlilik

Bizim niye boyle bir adetimiz var acaba ya? Dugunun mantigi ne, bence cok sacma. Esin israr etti diye yaptim. Bana kalsa dunyanin en sacma seyiydi
O parayi ona verecegime yurtdisinda 2 kati kaliriz dedim. Dinletemedim.
Yapma, dul diyenleee de kopek cek.

Keşşşşke benim de öyle bir şansım olsaydı...
Düğün nedir ki, sırf israf, masraf, gösteriş...
Ayrıca çevreniz evlenmiyor, siz evleniyorsunuz millete ne???

Biz de ailelere o kadar yalvardık ki düğün yapmayın o masrafın altına girmeyin diye. Hem eşimle ikimiz de milletin içinde oynayıp onları eğlendimeyw hiç meraklı değildik. Amaaa düştük bi kere diye bi baktım düğün gecesi pisti adım adım gezerek saçım başım dağılıncaya kadar oynamışım ne gereği vardı yani neyse saptırmayım konuyu, çooook gereksiz bişey gerçekten düğün. Nikah çıkışı gidin bi yere sevdiklerinizle eğlenin. Ayrıca okulu tamamlayıp işe girmenin derdine düşün bence. Elalem sonsuz açık arama veritabanına sahip bir kitle, her halükarda bulurlar bişey, sen onları memnun etmeyi dert etme, olmazlar

İkinci eşimle dul kadın olarak evlendim. Bekaretine dokunmadan evli erkeklerle sevişen kadınlar hâlen bekar, taze ve bakireydi (!) ben göğsümü gere gere "dul" olarak evlendim. Dul kadınlara kurban olsunlar !

Düğün önemli değil inanın, ağız tadı muhabbet olsun en önemlisi o. Düğün mutluluk garantisi olmadığı gibi bence sokağa atılan para. Hafize teyze pasta yiyip dedikodu yapacak diye havaya saçılan ellişerbinlere acıyorum.

Ben 1 sene evli kaldim ama her gunu burnumdan geldi.. Tüm heveslerim de kursagimda kaldi.. Simdi ikinci kez evlensem 'aman hakkim degil' deyip her seyden vaz mi gececegim? Allah izin verirse gelinlik de giyecegim ilk evliligim gibi de davranacagim.. Bu ne sığ dusunce yapisi..
Hic bi yerde 'ilk evliligini yapanın hakkidir bunlar' diye duymadim..
Benim bi buyuk kuzenim de nikah yapti, ustelik dul! filan da değildi.. Tercih meselesi..
Ve ben ilk evliligimi yaparken de dugun istemiyordum, gereksiz geliyordu, nikah en şık olani diyordum ama oyle gerekti dugun yapildi.. Simdi olsa 'dul' oldugumdan degil; tercihim oldugundan nikah toreni yaparim.. Onemli olan dogru adamla olabilmek, Allah'in izniyle..

Düğün ne ki hic sevmem düğünleri,gösteriş için ,taki için yapılıyor...
sonrada bi kavga vs gereksiz harcamalar bencede herşey para tuzağı illaki oyun oynanacaksa evdede 2 tur oynanır biter eskiden sanki salon düğünümü vardı gayet sade kendi aranızda evde eğlenebilirsiniz

Ayy keşke bende de düğün olmasaydı. Her dakikasından nefret ettim. Düğün cdmi bile izlemek sıkıyor beni. Kendi düğününde sıkılmış insanım, sen düşün. Milletin düğününde bile 1-2 saat zar zor kalırım zaten... Ne alakası var dullukla, bilmem neyle? Millet 2 göbek atacak, ben milyarları saçacağım. Ohh. Iyy...

Zaten altınlara da erkek tarafı kondu...

ömür boyu içinde kalır.. eşin olcak kişinin maddi durumu çok mu kötü. hiç mi planlamamış ewlenrm die hiç mi atmamış köşeye

ayrıca düğünsz deil senin dedğn. o zmn salon tutmayanlarn hepsi mi düğnsüz gidiyor. ewde olcak de sen buna. milletin ağzınada laf verme. ömür boyu kurtulamazsın milletin dilinden

Benim ortaokuldan arkadaşlarım yıllar sonra sevgili oldular ve çok kısa süre içinde nişanlanıp evlendiler.ikisi de üni mezunu ve işleri güçleri var. düğünleri de nikah salonunda olmuş, bi gün öyle facebook ta gördük sadece fotoğraflarını. Eğer nişanlınızı seviyorsanız iyi biriyse, takılmayın insanların dediklerine. Bu işler biraz da kısmet işidir başka bi arkadaşımın açık alanda çok güzel bi mekanda yemekli düğünü olacaktı, mayısın 15 inde Antalya da şakır şakır yağmur yağdı, kapalı alana aldılar ve herkes sıkış tepiş daracık yerde yemek yedi.

Millet eleştirecek yer arıyor. Düğün olsaydı da şu böyleydi, bu güzel değildi diye dedikodusunu yaparlardı o şahıslar. Hiç üzme kendini.
Benimde hayalim sade nikah. Belki sonrasında küçük bir ortamda aile ve çok yakın arkadaşlarla yemek gibi bir etkinlik ile gülüp konuşmak, eğlenmek. Düğün için harcayacağım parayı da yurt dışında gezmeye gitmek.

ben asla dügünsüz evlenmezdim. bana göre nikah cok sade 5 dakikka sürüyor gelinlik giyinip süs yapmaga bile degmiyor. ozaman en azindan güzel eglenceli bir yerde yemek yenilmeli. bu ama benim fikrim. eger icinizden geliyorsa yapin illerde pisman olma ama yok ben istemiyorum diyorsan o ayri

ne alaka maddiyata bagli bu isler... bizim dugununuz salonda cok kalabalik ve yemekliydi cokta eglendik aslada dügünsüz evlenmezdim. kinada sonucta masraf yine yer tutulyor?!
herkes degil ama sade nikahla evlenenlerin cogu maddi durumlari olmadigi icin bunu tercih ediyor. gelinlik giymege bile degimiyor nikah ne kadar sürüyorki? ki biz nikaha gelen herkesle yemege gittik. yok dugune ne gerek var suna ne gerek var demek bna göre sacma. sonucta bir kere oluyor bu isler

emin ol dul olsan cift davullu dügünle evlenir ilk dügünümde neyi az yaptıysa dul oldugımda herseyin 2 katını isterim o yüzden dullar öyle evlen miyo artık

Bana kalsa ben gelinlik giyecegim nikahi tercih ederdim.
Illa ki düğün olacak degil ya.. kulak asmayin. Kendi anne babablariniz da sizde bu sekilde dusunuyorsaniz hic dinlemeyin etrafi. Onlar asla memnun olmazlar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…