- 12 Aralık 2016
- 9.801
- 13.057
- 248
- 28
bende öyle çıkıcam evden bencede en mantıklısı öyle durumunuz çok iyi değilse ikinci bi düğüne gerek yok çok yakınlarınız düğününüzede gelir zatenBaba evinden gelinlikle kuşakla çıkmak benim için de çok önemli. Ailem hep bunun hayalini kurdu onlara da hayallerini yaşatmak istiyorum telimle duvagimla o evden çıkarak :) sizin gibi diğer bayanlar da kına+düğün diyor. Ben de o şekilde yaparım nasip olursa :)
Haklısınız çok teşekkürler cevabınız için amin :)Durumlar aynıydı bizimde. On saatlik mesafe var aileler arasında. Bizim bazı sebeplerden dolayı nikahımız benim memlekette oldu.
Ben memlekette tarihi bir konak kiraladım. İlk başta kadın erkek karışık üst katta nikah kıyıldı. Bir danstan sonra takı merasimi yapıldı. Sonra herkes alt kata yemeğe indi.
Ben o esnada kına için hazırlandım. Üst kat kına düzenine hazırlandı. Erkekler aşağıda kaldı. Kadınları üst kata davet ettik. Kahve ikram edildi yemek üstüne. Erkekler aşağıda sınırsız çay ikramı vardı. Kınamızı yaptık.
O gece eşim ve ailesi beni alıp memlekete götürdüler. Ailem ertesi gün yola çıktı. Yani iki gün sonra akşam evde kadınlar arasında kına yakıldı tekrar. Maksat eğlence çok keyifliydi. Hem beni akrabalarla tanıştırdılar. Sabah tekrar kuaför,gelinlik, dış mekan çekimler ve saat öğlen birde orda tutulan mekanda mevlütlü yemek verildi. İki saate bitti.
Bu düğünde memleketimdeki herşeyi ailem karşıladı. Ama ailemin durumu çok iyi değildi. Eşim benim ve yanımda bir kişinin kuaför masrafını karşıladı. Birde kınada giyeceğim kıyafetlerin yarısını karşıladı. Yöresel kıyafetler giydim. Eşim yardım etmese kiralamazdım kıyafet doğrusu. Ama salonu yol masraflarını ailem karşıladı. Bize de ailemin yol masrafını ödetin karşı tarafa dediler ama ne münasebet dedik. Çünkü yapabiliyorduk. Eşim teklif etti yardım ama kabul edilmedi. Minibüs kiralayıp geliler. İki bin lira verildi ve şöförün kalma masrafları karşılandı. Gelinliğimi ben kendim ödedim. Eşim damatlığını kendi aldı mesela.
Herkes konuştu akıl verdi ama biz bize en uygunu yaptık. Sorarsan her kafadan başka ses çıkıyor. Bu işin doğrusu yok. En doğrusu size en çok uyanıdır.
Mutluluklar dilerim. Tadını çıkarın. Yorucu ama keyifli bir süreç.
11.5oo çok iyi geldi bana açıkçası ve de yemekli. Soruşturuyorum şimdiden ne var ne yoksaAma şöyle ki eşimgil kendi memleketinde yemekli pastalı yine herşey dahil şekilde 11.500 e tuttu ilden ile fark ediyo biraz. Siz mutlaka fiyat soruşturun
Amin hepimize inşallah :)Çok şükür Allah bugünümüzü aratmasın eşimden çok birşey beklediğim yok ailesine göre kıyaslanamaz iyilikte eşim Allah herşeyin hayırlısını nasip etsin amin.
Şükür maddi durumumuzda sorun yok. O da ben de bunun altından rahat rahat kalkarız gibi geliyor bana :) Amin ikimiz için de inşallah çok teşekkür ederimbende öyle çıkıcam evden bencede en mantıklısı öyle durumunuz çok iyi değilse ikinci bi düğüne gerek yok çok yakınlarınız düğününüzede gelir zatenhayırlısı olsun inşallah
yaklaşık 4 saattlik mesafe, herkes kendi aracıyla geliyor.Peki memleketler arasi mesafe nasıl acaba otobüs falan mı tutacaksınız yoksa herkes kendi özel arabası ile mı gelecek
İki farklı şehirde düğün yapmanıza gerek yok.Kınayı düğün gibi yapın,ya da nikahı kendi şehrinizde yapın.Kendiniz orada düğün istiyorsanız bunu siz karşılayacaksınız karşı taraf değil.Herkese iyi akşamlar hayırlı ramazanlar. Yakın zamanda nikâhım olacak inşallah. Ancak kafama da takılan bazı şeyler var. Nişanlım ayrı bir memlekette yaşıyor bense ayrı bir memlekette.. Şehirler arasında 10 saat var. Ve haliyle 2 düğün yapilacak 2 farklı şehirde. Çünkü benim sülalem, eşimiz dostumuz imkanı yok o kadar yolu gelemez. Düğünü kim yapicak beni biraz aydınlatabilir misiniz acaba? Düğünü erkek tarafı yapar öyle biliyorum ancak şu an uzaklıktan dolayı 2 düğün olacak ve bu nasıl olacak gerçekten bilmiyorum. Ben zaten ayriyetten yaşadığım yerde kına içinde mekan tutucam. Ama burdaki düğünü erkek mi karşılar yoksa ben mi onu bilmiyorum. Iki farklı şehirde düğün yapanlar özellikle beni bilgilendirirseniz çok mutlu olurum :)
Sizin memlekette düğünü kim istedi? Erkek tarafı “2 düğün yaparız” dedilerse göze almışlardır ama sizin aileniz “burada da düğün yapalım” dediyse siz karşılayacaksınız
Dikkatimi çekti konumu takiptesin+++++++++
Hayır kimseye yüklenme, zorlama gibi bir niyetim asla yok zaten :) teşekkürler cevabınız içinİki düğün yapmak cesaret ister Erkek tarafı için. Maddi olarak çok zor. İnsanlar zaten kendi memleketlerinde düğün yapıcaklar. Sizin memlekette yapmak zorunda değiller..
Benim görümcemde bu şekilde evlendi.
Kınasını düğün gibi yaptık, nikahınıda burda yaptırdık. Hiç bir organizasyonada karıştırmadık.
Bizde onların organizasyonu karışmadıkç
Biz zaten nikâhı daha da önce yapıcaz. O yüzden düğün zamanı nikah kısmı aradan cıkmış olacakİki farklı şehirde düğün yapmanıza gerek yok.Kınayı düğün gibi yapın,ya da nikahı kendi şehrinizde yapın.Kendiniz orada düğün istiyorsanız bunu siz karşılayacaksınız karşı taraf değil.
Bizde de erkek tarafının memleketine gittiğimizde muhtemelen çekirdek aile olarak gideriz gelen olursa da dışarıdan çok kimse olmaz gibi geliyor bana o yüzden burada bir eğlence düğün şart. Kına+düğün daha mantıklı geldi buradaki cevaplardan sonra.bizim de iki düğünümüz oldu. benim bulunduğum ildekini kına gecesi/düğün karışık konseptte yaptık. Önce gelinlikle çıkıp dans ettik takı töreni sonrasında kına gecesi kıyafetini giydim normal kına yaptık ve biz karşıladık. onların memleketindekini onlar karşıladı zaten bizden çekirdek aile dışında kimse gelmedi.
Dikkatimi çekti konumu takiptesin
Kimsenin kimseyi birseye mecbur bıraktığı yok zaten öyle bir niyetim, zihniyetim olsa hiç sorgulamadan direkt o şekilde icraate geçerdim. Zaten dışarıda bir kina organizasyonu yapacaktım. Buradaki bayanların da dediği gibi kina+düğün şeklinde yaparım kendim karşılarım ikisini de kendi memleketimde yapmış olurum :)
Üşenme lütfen bu forumda bi senin rumuzun aklıma kazındı nedense yorumun da mutlu eder beni bu yüzden. Yaa benim öyle bir düşüncem yoktu inan ki. Ben en başından beri herkes kendi tarafindakini halleder düşüncesindeydim. Ama kafamı karıştıran, bulandıranlar oldu. Verdiğim bir cevap da belirtmiştim belki görmüşsündür. Kuzenimle aynı durumdayız. Bana bizim taraftakini ben yaparım dediğimde saçmalama erkek yapar sen niye karışıyorsun tarzında akıllar vermeye kalkınca bir de burdan sorayım dedim. Yoksa bi başkasını enayi yerine koymak bunu denemek benim de fitratim da yok. Ama 2 3 tarafından o şekilde algılandım malesef yazıyla kendini anlatmaya çalışınca da bu kadar oluyor sanırım. Ben bide pek beceremem de yazıya dökme isini zatenYazacaktim ama usendim
Yok yani karsi taraftan ikisini de yapalim seklinde bir tuyo yoksa ben olsa sormazdim sanirim
Arkadaşım düğün işi böyledir.Üşenme lütfen bu forumda bi senin rumuzun aklıma kazındı nedense yorumun da mutlu eder beni bu yüzden. Yaa benim öyle bir düşüncem yoktu inan ki. Ben en başından beri herkes kendi tarafindakini halleder düşüncesindeydim. Ama kafamı karıştıran, bulandıranlar oldu. Verdiğim bir cevap da belirtmiştim belki görmüşsündür. Kuzenimle aynı durumdayız. Bana bizim taraftakini ben yaparım dediğimde saçmalama erkek yapar sen niye karışıyorsun tarzında akıllar vermeye kalkınca bir de burdan sorayım dedim. Yoksa bi başkasını enayi yerine koymak bunu denemek benim de fitratim da yok. Ama 2 3 tarafından o şekilde algılandım malesef yazıyla kendini anlatmaya çalışınca da bu kadar oluyor sanırım. Ben bide pek beceremem de yazıya dökme isini zaten
Siz memleketinizde düğün yapın,gece sonunda kına yakılsın. Bunu siz karşılayın. Diğer düğünü de onlar. Bizde uzağa giden kızlar hep böyle yapıyor. Hatta sadece ilçe değiştirenler bile öyle yapıyor.Herkese iyi akşamlar hayırlı ramazanlar. Yakın zamanda nikâhım olacak inşallah. Ancak kafama da takılan bazı şeyler var. Nişanlım ayrı bir memlekette yaşıyor bense ayrı bir memlekette.. Şehirler arasında 10 saat var. Ve haliyle 2 düğün yapilacak 2 farklı şehirde. Çünkü benim sülalem, eşimiz dostumuz imkanı yok o kadar yolu gelemez. Düğünü kim yapicak beni biraz aydınlatabilir misiniz acaba? Düğünü erkek tarafı yapar öyle biliyorum ancak şu an uzaklıktan dolayı 2 düğün olacak ve bu nasıl olacak gerçekten bilmiyorum. Ben zaten ayriyetten yaşadığım yerde kına içinde mekan tutucam. Ama burdaki düğünü erkek mi karşılar yoksa ben mi onu bilmiyorum. Iki farklı şehirde düğün yapanlar özellikle beni bilgilendirirseniz çok mutlu olurum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?