Düğünü kim yapacak???

Gelinlikten sonra da bindallı giydiler herhalde? Onun içimde kalmasını istemiyorum gelinlikten çok kaftana imreniyorum o yüzden soruyorum
Giymeyende vardı giyende vardı.

Düğünü erkek tarafı yapar derler evet ama siz kendi memleketinizde düğün yapmak istiyorsanız maliyeti kendiniz karşılamalısınız.

Düğünü erkek tarafı yapar, düğünleri değil
bu durumda herkes kendi şehrindeki düğüne sponsor olacak bundan başka diyecek bişey yok

Gelinlikten sonra da bindallı giydiler herhalde? Onun içimde kalmasını istemiyorum gelinlikten çok kaftana imreniyorum o yüzden soruyorum
Bizde öyle yaptık. Düğün giriş, dansı, oynama, takı töreni, pasta kesme hepsi oldu .sonra bindallı giydim kına yakıldı, oynadık falan filan. Çokda güzel oldu.

Onu da giyecek dolu dolu vaktiniz oldu yani :)
Tabi ki. Zaten salon 3 4 saat sürüyor. Yarı yarıya oldu gibi birşey. Nikah olmadığı için, birde misafirler atıyorum 7 de geldiyse bizde 7.15 gibi çıktığımız için bolca zamanımız oldu. Normalde düğünlerde gelin damat 1 saat sonra çıkıyor. Sonra nikah merasimi filan baya sürüyor. Zamanı verimli kullanmak için bizzat programı kendim yaptım, müzisyene neleri çalacağını Vs söyledik. Hatta bu yoğunlukta tüm misafirlerle tek tek ilgilendim, fotoğraf çekildim. Ama aşırı kalabalık değildi .

Haatta gelinlikten önce bindallı giydim dış çekimim bile oldu. Sonra gelinliğimi giydim.

Çok güzel dolu dolu yaşamışsınız gününüzü :) darısı başıma öneriniz için teşekkürler :)

İzni evinde değerlendirmeni önerrim yada bi tatille... sıkışıkta olsa geçer o günler. Ama evine gelir gelmez işe gitmeyin. Biz bilerek arka arka yaptık. Yorulduk ama iyi oldu.

bu düğün işleri çok yorucu ya, benim de gözümde büyüyor bizim de benim yaşadığım yerde nikah, nişanlımın memleketinde düğün olacak. bizim akrabaların yüzde 90 ı düğüne geleceği için iki düğün yapmadık. ama yapacak olsaydık burdaki masrafı ailem karşılayacaktı. çünkü karşı tarafa iki katı daha yüklenmek bana doğru gelmiyor. siz kendi memleketinizde kına düğün birarada yapın bence. kına için tuttuğunuz yerde ufak bir düğün yapmış gibi olursunuz.

Kendi memleketimde kına düğün bir arada yaptım babam ödedi. Eşimin yaşadığı terde de nikah düğün yaptık eşim ödedi.

bizde aynı durumdayız erkek tarafı düğünü yapıyor zaten ikinci bi düğün yapma zorunlulukları yok benim kendi şehrimde kına düğün bir olacak evden gelinlikle çıkıcam salondada önce gelinlik takı vs son 1 saatte kına yakılacak
böyle istemem dersenizde siz yapmalısınız onlar zaten yapıyor düğününü sizinki ekstraya girer

zaten şimdiki kınalar düğün gibi oluyor benim arkadaşım da
öyle yapmıştı kendş memleketinde kına yaptı ilk gelinliğini giydi
eğlendi sonra kına yakılırken bindallısını giydi falan yer tutulmadı
kır gibi dışarda köy yeri çünkü çok harika oldu kocasının memleketinde de
normal düğün yaptı katılmak isteyen yine katıldı tabi. bence en mantıklısı bu durumlar da
bu olur baila türlü çok yorucu ve boşa masraf....
ama görümcem mesela yeni evlendi erkek tarafı tekirdağlı
ve akrabaları için orda istediler istanbulda yaşadıkları içinde
istanbulda bi daha kız tarafı sadece kınayı ödedi 2 düğünde erkek tarafı
gerçi erkek tarafı da değil takılardan gitti :):):)

İzni evinde değerlendirmeni önerrim yada bi tatille... sıkışıkta olsa geçer o günler. Ama evine gelir gelmez işe gitmeyin. Biz bilerek arka arka yaptık. Yorulduk ama iyi oldu.
Bunlar en güzel yorgunluklar yeter ki 2 tarafın da içine sinsin de başka birşey istemiyorum :)

Peki memleketler arasi mesafe nasıl acaba otobüs falan mı tutacaksınız yoksa herkes kendi özel arabası ile mı gelecek

Baba evinden gelinlikle kuşakla çıkmak benim için de çok önemli. Ailem hep bunun hayalini kurdu onlara da hayallerini yaşatmak istiyorum telimle duvagimla o evden çıkarak :) sizin gibi diğer bayanlar da kına+düğün diyor. Ben de o şekilde yaparım nasip olursa :)

Köy yerinde olsam neler yapmazdım ki ben de :) Belki anneannemin evinde köyde kendi aramızda avluda yaparız ekstradan masrafsiz bir kina yakma merasimi bilemedim çok şey geldi aklıma bununla alakalı :)

Hayır soran olmadı malesef görümcem önermişti yeri tutulduktan sonra gördüm tansiyonum düştü birde ramazandı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…